Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Začínám dělit
kyti1
| 7. 2. 2009 14:00
Ahoj děvčata,úplně poprvé jsem se na netu zaregistrovala. Chodila jsem jen tak na čumendu. jelikož jsem se dožrala až na 84 kg /165 ,tak jsem začala dělit. Po týdnu úbytek 4kg . Vím, že tyhle první kilča jsou spíš očista,ale i tak mám radost. Pěkně mě to nakoplo. V dubnu zájezd do Egypta ,tak abych mohla vůbec do plavek. Tím že se tady s váma o hubnutí podělím ,myslím že to půjde lépe. Jednou jsem již Kořenu držela,a zhubla jsem asi 17kg za půl roku. Pak nějaká operace, lenost a pomaloučku se to začalo opět nabalovat. S tím je teď konec!!! Hned mám lepší náladu ,že to šlo dolů Mějte se fajn. Šoupnu sem co jsem jedla.
maso...
quitinka
| 7. 2. 2009 12:48
Tak já mám dnes kytky
Snídaně byla psyliový chléb s medem,to ušlo.na oběd zeleninová polévka,než jsem ji zahustila,tak jsem si odebrala,byla tam jen krupice a tu můžu.Pak jsem měla brambory a špenát-jen jsem ho podusila,zahustila celozrnnou moukou a přidala hódně česneku.No a už se těším večer na mexické fazole,bohužel bez párku.Ale hlavně na zítřek,protože to už budu mít zvířátka
Quiti
Strepi
| 6. 2. 2009 22:55
no tak to si tedy také s pejsánkem užíváš.... ani my se nenudíme.Co může to na zahradě likviduje Je to jasné,nemá asi dost co dělat....

Já si na zítra chystám buď květákovou polévku nebo dušený květák nebo mozeček... no ještě nevím přesně,ale květák bude určitě...
88
quitinka
| 6. 2. 2009 18:24
No chtěla jsem napsat,že jsem mívala 78 před druhým porodem,ne 88 sorry
...
quitinka
| 6. 2. 2009 16:25
Tak tu nikdo není??

Já jsem tedy dneska najela na to dělení dle LK,jak mi strepi posílala.Takže dneska maso,ale zítra bohužel kytky,rodina zvítězila.Bude špenát k obědu a večer mexické fazole.mňam,na ty se těším.

Jsem v jednom kole od rána,teď jsem svěřila prcka manžovi a jdu vysávat.Pak se postarat o tatíka,je ležák a mamka má šílené problémy se zádama,několik obstřiků a nemůže se ani hnout.A to mám dnes v plánu rotoped a pak posilování hlavně břicha.Mám se taky změřit?Já se na začátku jen vážila.No tam kde nosím kalhoty mám půl roku po porodu 92cm děs běs.Já nikdy neměla nic moc břicho ploché,ale tohle je děs.Mívala jsem tak 88.Ale mám dobrou motivaci,jedeme v červenci na dovču,tak to musím zdolat.
cottage
quitinka
| 6. 2. 2009 11:28
Ahojky!!

Luci,já cottage miluju.Dávám si ho s rajčaty,bazalkou,česnekem,cibulí v různých kombinacích.
Viděla jsem z něho někde i recept na studený dort.

Strepi,krásný méďa,my máme doma bandoga,taky vypadal,že je to nevinnost sama,ale vyrostl z něj pěkný macek a takzvaně kolohnát.Co mu stají v cectě,to převálcuje.A ty nevinný očička,když něco udělá
Luuci
Strepi
| 6. 2. 2009 09:55
Jo cottage mi nevadí je to docela dobrý sýr.Mám ho ráda s čerstvou pažitkou,přidávám si ho do zeleninových salátů ale moc si ho nedávám,protože jsem po něm vždyky pěkně nafouklá... Tak můžu drobečkový sýr jen opatrnka....
Strepi
llucinka
| 5. 2. 2009 21:18
No tak to je nádhera, já už se taky nemůžu dočkat jara... Mívala jsem zimu docela ráda, ale teď ani mco ne. Nemůžu na brusle, myslím inline, ani moc na procházky, pač nemůžu být s malým dvě hodiny venku, že... Tak už aby to bylo.

Holky, jíte cottage sýr? Jak vám chutná?
...
Strepi
| 5. 2. 2009 21:04
Pohodový večer vám všem....
Viki a Jessi
Strepi
| 5. 2. 2009 20:59
No a když už jsem v tom focení,tak tu mám ještě jednu fotku pro Viki a pro Jessi... naše zvědavé "medvídě" má 7.měsíců
A pro ostatní také...
pokračování
Strepi
| 5. 2. 2009 20:52
se dvě fotky prostě do jednoho rámečku nevejdou...
hola hola...
Strepi
| 5. 2. 2009 20:50
Něco pro vás berušindy mám... U nás už určitě brzo bude jaro... i když podle toho co se psalo v dnešních květech,že mají zase uhodit velké mrazy a vichřice... no tak mám tak trochu po náladě.Ale nevadí.Dcera mi přinesla odpoledne úlovek ze zahrádky.Raději ven nechodím a jsem v teplíčku.Je fakt že je to už dobré,ale průduška mě potrápí ještě několik týdnů.Takže žádné moc velké mluvení,ani chechtání... nemůžu pak chytit dech a to je ...
Strepi dík
quitinka
| 5. 2. 2009 11:41
Já si to už vytiskla,než jsem si to přečetla dál lepnu si to na lednici.Já mám trochu hodně jiné rozdělení

např jogurty a všechny zakys.mléčné výrobky(neochucené) v neutrálu,káva se nesmí vůbec,tvrdý alkohol se může při kytičkové,samože v malém množství.
Ještě jednou dík,zkusím to od teďka podle toho ropzpisu,ale věřím,že spousta spousta dní budou samá zvířata
Luucik
Strepi
| 5. 2. 2009 11:36
Pokud se ti to tak líbí,tak si tu teď také skopči... a někam ulož Když nebudeš vědět , budeš mít kam mrknout
Luuci
Strepi
| 5. 2. 2009 11:34

hihih... já te pěkně nenapsal.... já to kdysi někde skopčila a když pak se neví co kam,tak to pak holkám posílám.
To pivko v kytkách určitě můžeš....
hihi...
Strepi
| 5. 2. 2009 11:31
to se mi to nějak rozjelo.... asi jsem klikla víc než je zdrávo...

Guiti - zelené fazolky stačí jen podusit nebo uvařit v páře.Pak už si je dochutíš jak budeš chtít,ale sůl jim bohatě stačí.Kafíčko pijeme normálně a bez omezení,Pokud do kafíčka potřebuješ mléko,tak při zvířátkách si dáš normální.Při kytkách si dáš buď sojové nebo jiné ... teď mě zrovna jiné nenapadá... ale já používám pohankové mléko.Místo cukru používám sladidlo...
Kafíko
llucinka
| 5. 2. 2009 11:30
Kafe piju a docela dost. Pila jsem ho i při prvním dodržování DS a hubla jsem. Ale většinou piju jen když mám zvířátka, v kytky mi to s tím sójovým mlékem moc nejede...

Strepi, krásně jsi to napsala, hned si to porovnám s tím, co mám napsané...

Chci se zeptat, když mám chuť občas na pivo, může se v kytičkové dny to nealkoholické? Moc díky.
Guiti...
Strepi
| 5. 2. 2009 11:25
My asi tady všechny jedem podle tohoto rozdělení...

SKUPINA KYTIČKOVÁ:
brambory, rýže, bezvaječné těstoviny, knedlíky (bez vajec nebo musí být ze sušených vajec a bez mléka a syrovátky, používám hlavně z prášku, mouka - všechny druhy, pečivo celozrnné, kukuřice (je to kytička a ne zelenina), popcorn (slaný), vločky - všechny druhy neslazené cukrem, musli - všechny druhy neslazené cukrem, všechny druhy obilovin, všechny druhy semínek, sója a sójové výrobky, sójové maso a všechny výrobky z něho, sójové mléko, sójová majonéza, sójové sýry, jogurty a paštiky (pokud neobsahují vejce), čočka, hrách, fazole a ostatní luštěniny, kroupy, krupice, rostlinné máslo (ale minimálně), bohužel nehrozí rostlinné máslo na chleba ani na brambory, bez „závady“ je pouze olivový olej nebo tenká vrstva rostlinného oleje, ale musíme kontrolovat složení), rostlinné tuky (na pečení třeba Hera, ale v přísné fázi opravdu minimálně), droždí, glukóza, hroznový cukr, květový i lesní med, slad, vajahit,

SKUPINA ZVÍŘÁTKOVÁ:
všechny druhy masa, uzeniny (pozor, většina má velké množství škrobu, hlavně točené salámy), salámy, paštiky živočišného původu, drůbež, ryby, všechny druhy konzervovaných ryb, sýry - nejlépe do 30 (45) % tuku, bílý jogurt, tvaroh a všechny neslazené výrobky z něho, mléko živočišné (sušené i čerstvé, šlehačka bez cukru, smetana, majonéza, tatarská omáčka (přečíst složení), vejce, oleje všeho druhu ( nesmí být sójové – to je kytička), máslo rostlinné i živočišné, sádlo

OVOCE:
čerstvé i sušené, nesmí být s přídavkem cukru, kompoty bez cukru nebo slazené uměle, slazené džemy (se sladidlem nebo fruktózou)

ZELENINA:
zelenina čerstvá, mražená i nakládaná ( bez kukuřice, v nakládané zelenině ani v kečupu cukr nevadí, četla jsem někde, že když je tam ocet, tak se ty účinky ruší), houby čerstvé, všechny druhy tomatovo-zeleninových směsí,zelené fazolové lusky.

NEUTRÁL:
většina duchucovadel, koření všeho druhu, kečup, hořčice, kakao, carob, lesní med, všechny druhy čajů včetně ovocných, káva, neslazené či uměle slazené limonády a minerálky, fruktóza - ovocný cukr, všechny oříšky-kromě buráků
všechny druhy umělých sladidel,sojová omáčka,olivy,*** a všechno z ***u,Psyllium

ZÁSADNĚ NE!!!
cukr rafinovaný a přírodní, burské oříšky, pečivo z bílé mouky, alkohol (s výjimkou vinného střiku)

CO KOMBINOVAT: kytičky s ovocem či zeleninou(nééé ovoce a zeleninu v jeden den) a neutrálem a zvířátka s neutrálem a zeleninou. Ne zvířátka a kytičky dohromady.

U DĚLENÉ STRAVY NEJDE V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ O POČÍTÁNÍ KALORIÍ !!!!MNOŽSTVÍ STRAVY SE ČASEM UPRAVÍ SAMO!!!
Guiti...
Strepi
| 5. 2. 2009 11:25
My asi tady všechny jedem podle tohoto rozdělení...

SKUPINA KYTIČKOVÁ:
brambory, rýže, bezvaječné těstoviny, knedlíky (bez vajec nebo musí být ze sušených vajec a bez mléka a syrovátky, používám hlavně z prášku, mouka - všechny druhy, pečivo celozrnné, kukuřice (je to kytička a ne zelenina), popcorn (slaný), vločky - všechny druhy neslazené cukrem, musli - všechny druhy neslazené cukrem, všechny druhy obilovin, všechny druhy semínek, sója a sójové výrobky, sójové maso a všechny výrobky z něho, sójové mléko, sójová majonéza, sójové sýry, jogurty a paštiky (pokud neobsahují vejce), čočka, hrách, fazole a ostatní luštěniny, kroupy, krupice, rostlinné máslo (ale minimálně), bohužel nehrozí rostlinné máslo na chleba ani na brambory, bez „závady“ je pouze olivový olej nebo tenká vrstva rostlinného oleje, ale musíme kontrolovat složení), rostlinné tuky (na pečení třeba Hera, ale v přísné fázi opravdu minimálně), droždí, glukóza, hroznový cukr, květový i lesní med, slad, vajahit,

SKUPINA ZVÍŘÁTKOVÁ:
všechny druhy masa, uzeniny (pozor, většina má velké množství škrobu, hlavně točené salámy), salámy, paštiky živočišného původu, drůbež, ryby, všechny druhy konzervovaných ryb, sýry - nejlépe do 30 (45) % tuku, bílý jogurt, tvaroh a všechny neslazené výrobky z něho, mléko živočišné (sušené i čerstvé, šlehačka bez cukru, smetana, majonéza, tatarská omáčka (přečíst složení), vejce, oleje všeho druhu ( nesmí být sójové – to je kytička), máslo rostlinné i živočišné, sádlo

OVOCE:
čerstvé i sušené, nesmí být s přídavkem cukru, kompoty bez cukru nebo slazené uměle, slazené džemy (se sladidlem nebo fruktózou)

ZELENINA:
zelenina čerstvá, mražená i nakládaná ( bez kukuřice, v nakládané zelenině ani v kečupu cukr nevadí, četla jsem někde, že když je tam ocet, tak se ty účinky ruší), houby čerstvé, všechny druhy tomatovo-zeleninových směsí,zelené fazolové lusky.

NEUTRÁL:
většina duchucovadel, koření všeho druhu, kečup, hořčice, kakao, carob, lesní med, všechny druhy čajů včetně ovocných, káva, neslazené či uměle slazené limonády a minerálky, fruktóza - ovocný cukr, všechny oříšky-kromě buráků
všechny druhy umělých sladidel,sojová omáčka,olivy,*** a všechno z ***u,Psyllium

ZÁSADNĚ NE!!!
cukr rafinovaný a přírodní, burské oříšky, pečivo z bílé mouky, alkohol (s výjimkou vinného střiku)

CO KOMBINOVAT: kytičky s ovocem či zeleninou(nééé ovoce a zeleninu v jeden den) a neutrálem a zvířátka s neutrálem a zeleninou. Ne zvířátka a kytičky dohromady.

U DĚLENÉ STRAVY NEJDE V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ O POČÍTÁNÍ KALORIÍ !!!!MNOŽSTVÍ STRAVY SE ČASEM UPRAVÍ SAMO!!!
Kafe
quitinka
| 5. 2. 2009 11:24
Holky a pijete kafe?Já bez něj nemůžu ani dejchat,ale prý se při dělence nesmí.
strepi
quitinka
| 5. 2. 2009 11:23
Já mám dnes pangasa na oběd a pořád nevím,co k tomu,mám chu´t na zelené fazolky,ale asi je budu muset nějak podusit.Musím ještě prostudovat nějaké recepty,ať to nemám pořád dokola.
Luuciku
Strepi
| 5. 2. 2009 11:21
tak to jsme na tom obě stejně... Rajčata jsou moje vášeň v jakékoli podobě a luštěninám také neodolám - takovo bílé fazole v tomatě s feferončičkou to je mňamka Ovoce mám také ráda,ale na zelenině si pochutnám víc.Není tam tolik cukrů a druhů salátů je z ní nepočítaně,Dušená,vařená,zapékaná...je vždy dobrá...
zvířátka
quitinka
| 5. 2. 2009 11:21
Tak holky maso to je moje.Já kdysi držela atkinsna.To bylo super,taky jsejm na zvířátka.Jenomže ještě kojím,teď se to už omezilo na 1x denně,tak jsem nechtěla riskovat,že malýmu něco bude.Ale včera už jsem nekojkala vůbec,tak uvidím,jak to bude dnes a začnu víc toho masa.A luštěniny jíte ke kytičkám?Já našla na netu víc typů rozdělení a je to pokaždý někde jinde
...
llucinka
| 5. 2. 2009 11:02
Hojte holky...

Strepi, já jsem nakonec neridkovala a ovoce si nedala. Radši rajčátko. I když já bych se po ovoci utloukla, ale co už... Když se nesmí, tak se nesmí

Dneska mám zvířátka, taky jsem mooooc zvířátková, kytky taky jen, aby se neřeklo a třeba když vařím čočku, hrách nebo fazole, ty miluju, tak to mám kytky, ale jinak jedu v mase
Ahojky Quiti...
Strepi
| 5. 2. 2009 10:47

my tu většinou dělíme i " několikadenně "
Máme kytky nebo zvířátka i několik dní...
Já mívám zvířátka hóódně dní a kytky jen tak aby se neřeklo
zdarec
quitinka
| 5. 2. 2009 08:08
Ahoj holky!!

Luci,Lenu já jsem tu taky nováček.měla jsem se vážit dnes,ale jelikož mě moje mladší dítě vzbudilo v 5.45,tak jsem na to úplně zapoměla.Tak nám všem přeji hodně úspěchů kil dole nenávratně

Holky, vy dělíte celodenně?Já začala po 4 hodinách,protože jsem měla ze začátku velký hlad a byla jsem dost nezvózní(víc než obvykle )
Sacharidy,neboli kytičky mám jen ráno a pak jedu do noci na bílkovinách se zeleninou.
Ahojík
Strepi
| 4. 2. 2009 18:28
Lucíku...smutné očko kočičí...
Nemíchej zeleninku s ovocem,nedělá to moc dobrotu.Ale musíš sama podle sebe,jak ti jde hubnutí a jestli už máš odhubnuto a jsi už jen na udržovačce....

Vítej Leenule ať je ti tu s náma fajn...

Jinak i já už jsem na tom s chřipkou lépe.Tak se holky držte ať vás to také nesmete...
začátečnický dotaz
llucinka
| 4. 2. 2009 12:44
Holki, chtěla jsem se zeptat, když mám dneska kytičky a ráno jsem měla zeleninku k snídani, jak je to s ovocem, smí se nebo ne? Nesmí se to míchat (podle prvního grafu) ani v kytičkách, nebo jen ve zvířátkách... Omlouvám se za trapný začátečnický dotaz...
Dělenka
Leenulee
| 4. 2. 2009 12:23
Zdravím všechny statečné dělitelky, můžu se k Vám přidat? Začala jsem v
pátek 23.1. a mám dole zatím 4 kilča. Dělím poprvé,tak moc nevím jaký je to úspěch..neúspěch. . Mám raději zvířátka , jsem prostě masový typ Myslím,že nebudu mít úproblém vydržet dělit.. můj problém je hlavně dělit správně... Ale snad to nějak zmáknu. Hodně štěstíčka
...
llucinka
| 4. 2. 2009 08:24
Gratulace k úbytkům kil všem, kterým se to podařilo!!! Jste moc šikovné... Jinak já mám zatím dole 4 kila, ale jinak se to nehlo. Ale opravdu nezoufám, pamatuju si, jak to bylo s dělenkou poprvé, dva měsíce jsem čekala na první kila... A pak jich spadlo na měsíc 9. Ach jo, moc se na to těším.... Dneska mám kytičky, už na mě čeká jedna paprika a rajčátko a celozrnný rohlík. A taky si upeču celozrnný chléb v pekárně.

Moc vám přeju, aby se vám dařilo...

Vyky: Snad už Tě bacilkové brzo opustí a bude Ti fajn. Obdivuji Tě, jak t všechno zvládáš.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
4. 8. 2025 19:41
14793
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
milica
4. 8. 2025 13:18