Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

kde nic tu nic
delenka
| 12. 1. 2009 15:37
kampak jste se poděly kočeny jedny??,, ticho na pěšině já mám dneska salátek zeleninový s vejcem a šunkou a zakys smetanou je to bašta, já co držím dělenku nemám nějak vůbec chut k jídlu spíš se nutím abych něco snědla asi jsem ještě přežraná z vánoc
pondělní vážení...
Strepi
| 12. 1. 2009 15:35
Dobrý nápad Mikysko... zavedeme si tedy týdenní vážení...

Hlásím od 4.1. -3,5 kg

Ale nadšená z nich budu až to budou další tři.Tahle kila jsou taková ta vyprazdňovací...tak tomu nepřidávám takový význam.Radost mám,to jo... ale jako pírko se Mikysko necítím... já mám do pírka ještě móóc daleko...
ahoj všem
delenka
| 11. 1. 2009 15:09
tak já za týden dělenky -1,5 kg doletak jen tak dál a jak jste na tom vy holky????

cítím se lehounká jak pírko
....
Strepi
| 11. 1. 2009 14:39
Pěknou a pohodovou dělenkovskou neděli...
Salát...
Strepi
| 10. 1. 2009 11:10
Jééé... ... do toho salátu se vmíchá samosebou ten sýr cottage... Jsem ho nějak vypustila nebo to blbě skopčila...
Zeleninový salát se sýrem cottage
Strepi
| 10. 1. 2009 11:07
Našla jsem dobrůtku pro naše mlsné jazýčky...

Do misky nakrájíme na kostičky rajčata, okurku, papriku. Přidáme sýr, olivový olej, česnek, bazalku nebo nasekanou zelenou petrželku. Není potřeba solit! Zlehka zamícháme.

Já jsem dnes na kytkách.K obědu budu mít rýži s rajčaty a paprikami.V létě jsme rozpékala rajčata a pariky s česnekem a bazalkou a pak to pěkně zavařila,je to mňamka a teď se mi pěkně hodí.S brambory by to také nemuselo být špatné,ale ty já moc nemusím.To raději těstovinky....

Mějte se berušindy moc fajna užívejte si prima víkend...
Surimi tyčinky
Strepi
| 9. 1. 2009 17:15
Tyčinky nechat povařit asi 3 min. Pak je pokrájet na menší kousky,přidat moravanku bez láku,nízkotučný jogurt,možno přidat i vařené vejce.Promíchat a podle chuti osolit a dát do lednice vychladit
ahojík holky...
Strepi
| 9. 1. 2009 16:26
teda vy jste se tu do toho pustily... takhle to tu už dlouho nesvištělo pěkně jste se rozjely jen co je pravda...

Také u šunky neřeším její složení.Stejně se ji moc nesní a je zařazen jako uzenina a masko které můžeme. Já si dnes rozmíchala kostku tvarou s jedním netučným sýrem,mlékem a doladila pažitkou,tak si dneska dávám do nosu...
Jak tu píšete o tom vážení...tak jste teda fakt dobré.Já na ní musím každé ráno... musím to prostě vidět jestli jsem přes noc nějaké to dečko někam ulila... nebo ne... Já jsem v tomhle hrozná,nevydržím bez váhy ani den...
jaanka
delenka
| 9. 1. 2009 14:09
šunku můžeš i kořínková to uvádí ve svych knihách, já kupuji jen šunku dušebou nebo libovou nevím jak se to jmenuje ,salámy nejím.

já dnes poprvé kytičky teď jsem tady vyštrachala kuchařku od kořínkový tak aspon bude nějaká inspirace, cítím se dobře žádný plný žaludek ,hezky lehká na váhu zatím nelezu ,ale objemově jsem dost splaskla ,dnes si jdu koupit džíny tak uvidím jak budu na tom
Pomnenko,
jaanka
| 9. 1. 2009 10:18
váhu obcházím velkým obloukem.Při minulém hubnutí trvalo opravdu několik týdnů,než šla ručička trošku dolů.Myslím,že každodenní vážení bez viditelných úspěchů je ještě víc demotivující..To akorát člověka svádí k tomu,aby to v lepším případě porušil,v horším vzdal úplně.Centimetr je asi lepší přítel.Já se poprvé zvážím až po 14dnech,ale po předchozích zkušenostech neočekávám velký zázrak.Ty kila jsem taky nepřibrala za pár dní.Uvidíme..
Mikkysku,
jaanka
| 9. 1. 2009 10:07
upřípmně ti závidím tu chuť cvičit.Já mám ráda takový ten "přirozený " pohyb.Ráda plavu,téměř všude chodím pěšky nebo jedu na kole(na nákup,práce....to mám skoro 3 km).Bohužel do nejbližšího bazénu skoro 20km.Takže přes zimu nic moc.Posilovna nebo cvičení typu aerobik mi nahání husí kůži..Domácí cvičení..noční můra!.Sama sebe přesvědčuju,že shniju,ale používám asi stále moc slabé argumenty.Lenost je strašná nemoc.Takže ti držím palečky,ať ti ten elán vydrží.
mikkysek
pomnenkaa
| 8. 1. 2009 22:24
a jakou jíš tu šunku?koukala jsem na složení kuřecí a je tam bramborový škrob, tak jsem jí zas odložila
vážení
pomnenkaa
| 8. 1. 2009 22:22
jaanka a jak dlouho odoláváš váze?mě to jde taky pomalu,tak se snažím držet a přemýšlím,kdy je ten optimální čas,aby to zas zvedlo motivaci..
dělence zdar
ahojda všem
delenka
| 8. 1. 2009 20:51
já se stále držím a i cvičím takže jen tak dál,už se nemůžu dočkat až narvu svý džíny ,pač se do ničeho fakt nevlezu,to je fakt nářez mít spoustu věcí miniaturních velikostí v šatníku a nemít si co obléct, to mě dnes pobavilo, holky jak je to ze surimi jíte to některá ve zvířátkové dny ???? poraďte
Vyky,
jaanka
| 8. 1. 2009 20:45
nebuď smutná,že ti je halenka malá..Ježíšek ji určitě koupil malou,aby tě trošičku motivoval.Neboj,však ty to zvládneš,jsi velká bojovnice.Všem škarohlídům a nevěřícím Tomášům nakonec vytřeš zrak,až tě uvidí v nové halence,jaká jsi kočka.

Připojuji se ke gratulacím za shozená kilča.Sama jsem se ještě nevážila,abych nebyla moc zklamaná.Mně jde hubnutí velmi pomalu,na oblečení nepozoruji zatím nic.Budu se snažit váze odolávat co nejdéle.

Dnes jsem měla opět kytky.Nejsem žádný velký masožravec,dám si ho jen jednou,dvakrát za sebou a "šup do kytek".

Zatím hezký večer..
uf, uf
Vyky
| 8. 1. 2009 17:16
Teda, vy jste mě daly. Četla jsem a četla, jsem ráda, že jste se holčinky tak rozepsaly. Vítám Pomněnku, a všem kdo zhubl gratuluji. Já se musím přiznat, neudržela jsem včera svou hubičku na uzdě, fak za to nemohu, ale když ty čokoládový bonbony byly silnější než já. Tak raději ani nelezu na váhu, bojím, bojím. Děcka vařím dobrůtky, jak já bych si je dala, ale odolávám. Ale když vidím vnuka jak se s chutí cpe, tak tiše žehrám na mou tloušťku, už jsem měla rouhavé myšlenky že se na hubnutí vybodnu, ale dostala jsem pod stromeček krásnou halenku a zase by mě byla malá, ach jo. Tak babulky hubnutí zdar, pá,pá

Strepitula
pomnenkaa
| 8. 1. 2009 00:48
no vidis, ja si ji namazala a bylo to ňam ňam
a velka gratulace ke shozeni kilicek!
mikkysek
pomnenkaa
| 8. 1. 2009 00:46
ne,nejim turistak. Tohle nejsou recepty z me dilny. Jen co jsem sehnala. Myslela jsem pro inspiraci. Ja jsem za kazdy recept vdecna i kdyz to vzdy neni podle meho gusta - holt si to poupravim.
Ja delim tri krasne dny. Kolik jsem shodila ti tedy neprozradim, jelikoz jsem se jeste nevazila.
strepi
delenka
| 7. 1. 2009 20:59
gratulujííííííííííííííííííííííííííííííííííí
...
Strepi
| 7. 1. 2009 20:57
Pomněnko... mrkev si nemažu,ale přikusuji.Máznout a obložit si můžeš listy salátu a čínského zelí....

Já hlásím od 1.1. -1,5 kg tak doufám že se to bude hýbat...
pomnenkaa
delenka
| 7. 1. 2009 20:09
ty jíš turisťák a hubneš????? já jedině šunku nic víc jsem si nikdy nedovolila myslím ,že je to huštěné moukou??? jak dlouho už dělíš???? a kolik jsi schodila????

třeba potom v tý udržovací fázi už to tolik nevadí ,ale pokud chceš zhubnout rychle radši bych to vynechala.

já měla zapečenou rybu s brokolicí a 3 druhy sýra a stčilo trochu je to strašně sytý
sladká inspirace
pomnenkaa
| 7. 1. 2009 19:40
undefinedundefined

undefined

LÍVANCE Z POHANKOVÉ MOUKY

Suroviny: 500 g pohankové mouky, špetka
soli, lžička prášku do pečiva, voda, tuk na smažení, med.

Postup přípravy: Mouku smíchám se solí, práškem do pečiva a
zadělám ji vodou tak, aby mi vzniklo těsto řídké jako na palačinky. Smažím pak
lívanečky, které potírám medem a horké podávám.
inspirace
pomnenkaa
| 7. 1. 2009 19:39
undefinedundefined

undefined

POLÉVKA S BROKOLICÍ A TOFU

100 g brokolice 50 g mrkve 200 g oloupaných
brambor 1,2 l vody 1 lžíce Solčanky 30 g řepkového oleje 30 g amarantové mouky
80 g TOFU sůl Postup: Mrkev nakrájíme na kolečka, brambory na kostičky, vše
dáme vařit do vody se Solčankou. Přidáme oloupané a na kolečka nakrájené
košťály z brokolice a vaříme, až je vše skoro měkké. Potom přidáme opláchnutou
a na malé růžičky rozebranou brokolici a vaříme již jen tři minuty. Z oleje a
mouky připravíme světlou jíšku, přidáme do polévky a 5 minut vaříme. Hotovou
polévku ochutíme solí.
inspirace
pomnenkaa
| 7. 1. 2009 19:38
undefinedundefined

undefined

CELEROVÉ KARBANÁTKY

500g celeru, 200g eidamu, 200g sálamu
(např. turisty), 4 stroužky česneku, 2 vejce, l lžíce hořčice, 1 lžička soli,
špetka mletého pepře, špetka majoránky, 50ml oleje. Přihustit strouhaným
sýrrem. Celer očistěte a nastrouhejte nahrubo. Stejně tak i sýr a salám. Vše
vložte do mísy, přidejte utřený česnek, vejce, hořčici, cibulisůl, pepř,
majoránku, a něco na zahuštění. Vypracujte těsto. Vložte do vymazaného pekáčku
a také potřete. Pečte při 200stupních 8-10 minut, popř. smažte na oleji
kuk :-)
pomnenkaa
| 7. 1. 2009 16:15
No já se změřila na začátku (PO) a myslím,že další měření bude za ten měsíc.. Jinak se taky držím (hlásím hrdě,protože jsem si moc nevěřila ani na den).
Mě spíš chybí ten rohlíček, když mám zvířátka..
A za chvíli vyrážím na velký nákup - více méně nemám z čeho kombinovat. Tak jsem zvědavá co seženu..
Jinak co vy používáte na slazení?(hl.spíš u vaření, než u kafe)
Dělence zdar!
ahoj holky
delenka
| 7. 1. 2009 15:35
tak já se stále držím , jedu stále zvířátka. No jak tu někdo psal ,že neví co na snídaní a je zvyklý pomazat rohlíček ,já jsem to vyřešila bud pomazánkami ze zdravý výživy v rámci dělenky , třeba dobrá je valašská ta je taková pikantní ale já si často rozřízla celozrný rohlík do toho nacpala na kolečka rajčátka a okurku osolila opepřila a bylo to mnam mnam ,

mám výhodu že mi pomázánky ani másla nikdy nechutnaly.feferoňák v rámci dělenky můžete ,ale bez rohlíčku pač je tam sýr, takže koho honí mlsná může prubnout.

no změřila jsem si objem pasu boků atd. protože si myslím,že nejdříve to pocítíéme všichni na centimetrech a potom na váze, někdo třeba nehubne celý měsíc ani kg a přitom cítí že zhubl no a pak během týdne letěj kila dolů jak splašený ,takže měsíc musíme vydržet a pak se uvidí.

jinak cítím se krásně lehká

no doporučuji aspon trochu cvičit nemusí se kvanta ,ale já kdysi měla takovou sestavu která trvala snad půl hodky a stačilo to, třeba sedy lehy nebo kliky jsou taky dobrý

a jak jste na tom vy kočena nějaký úbytky jsou již patrné?????????

tak večer zas kouknu co je nového zatím pa pa
super nápad
pomnenkaa
| 7. 1. 2009 13:24
Jeje, díky moc! To mě nikdy nenapadlo namazat si mrkev jako chleba Zelenou zeleninu bohužel teď ještě nemůžu, tak bude muset mrkev stačit. Asi to půjdu hned vyzkoušet
...
Strepi
| 7. 1. 2009 12:46
Mikísku gratuluju... každý gramíček je dobrý,natož kilčo...

Pomněnko já snídám stejně jako ty,jen rohlíky jsem nahradila syrovou mrkví a chleba listy čínského zelí.Dají se fajnově mazat a obložit různýma dobrůtkama.Vyhovuje mi to už takhle kolik let a když mě honí fakt jóó mlsná tak si dám rybí salát a mrkev a jsem z toho v sedmém nebi... Jen to nepřehánět s tím salátem...

Holky u nás také mrzne jako blázen... večer jsem šla na noční a když na mě juklo venku -16 tak jsem měla po radosti... Ale i tak je to fajn a vypadá to jako v pohádce,pokud se tedy zrovna nesnažím sebou nefláknout na zem...

Někam se nám vytratila Vyky...naše dobrá duše... Tak snad je v pohodě a zase nestoná....
mikkysek
pomnenkaa
| 7. 1. 2009 10:54
"doslova pociťuji jak mi tuk mizí" wow - gratulace! Asi supr pocit,že? přiznávám, že závidím, ale zároveň přeju!
A nám všem přeji brzký příchod tohohle pocitu
Váhové úbytky
pomnenkaa
| 7. 1. 2009 10:50
No a pochlubte se mi, jak dlouho dělíte a jak vám to jde s váhou dolu??A cvičíte?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
1. 8. 2025 10:36
14779
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
1. 8. 2025 11:11