Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

ahoj srdíčka
Vyky
| 14. 11. 2008 11:30
slíbila jsem, že brnknu, jak mě to dopadlo u doktora, nikde jsem nebyla, protože mě přepadl kyčelní kloub, a abych to moc neprotahovala, při každém pohybu jsem řvala jako pavián, no hrůza. Jessi, já jsem si až dnes vzpoměla, že jsem hodně pila, víš chodila jsem na 16 hod. a měla jsem nalité 3 sklenice od zavařování čaje, pak půlitr a to jsem stále doplňovala pitím, a ještě kávu. Jedla jsem zvířátka, a to klidně až do půlnoci, ale dopoledne jsem si dávala jabka, strouhaný, jedla jsem je až byly tmavý, a měla jsem 4 hod. odstup od jídla odpoledne. Ale myslím, že by bylo možné jíst i jiné ovoce. Rostlinky jsem začala jíst až jsem byla hubená, ale děsně mě nafukovaly. Hodně jsem si dělala jídla ze soji.
A myslím, že jsem psala už ze začátku do diskuze, jedla jsem jako dřevorubec, měla jsem hodně roztažený žaludek. A vy máte výhodu, jste mladé, lépe se vám hubne, tak to nevzdávejte. pá,pá, kočenky
Odpověď pro giinu
mana
| 14. 11. 2008 08:25
S přerušováním jsem zatím neměla žádné potíže. Nejhorší bylo se přemluvit a znnova začít. Zeleninu a ovoce zásadně nemíchám. Hodně pevné vůle Vám všem.
Jessi
Strepi
| 13. 11. 2008 16:14
Jojo Jessi,zhubla,ale dole mi zůstalo jen 6 kg.Sice dobrý,ale máááálo... Někde je zakopaný pes a to by v tom byl čert,že by jsme to holky nezmákly...
Začala jsem si kupovat každou středu časopis Tina,kde je každý týden jedna šťastná žena,která se dokázala zbavit spousty kil.Je to prima motivace,protože je vidět,že to fakt jde... a né že nééé
No a tak jsem si 9.11. udělala na Pc v Excelu tabulku až do 1.7.09 s denním odpočtem váhy 150g.No a vyšlo mi,že bych mohla mít o mnoho a mnoho kileček méně.Je to však utopie,ale polovina - to je asi 15 kg by mi bohatě stačilo.Takže každý den hupnu na váhu a zapíši se kolik mám a tak mám hned porovnání jak na tom jsem.Já vím že je to hloupost,ale potřebuji denní motivaci a zabývat se tím.Tak teď mám od toho 9. dole 1,3 kg...zapleť pámbu za ně... No a snažím se jíst poslední jídlo v 17 hodin.To dělá také docela dost a je to fakt znát....
Tak jsem se tu zase vypovídala a jdu se mrknout co dělá rodinka...
Ahoj děvčata
Jessi
| 12. 11. 2008 20:59
Držím vám palečky nechápu v čem je chyba,že se nehubne.Strepi ty už taky dělíš dost dlouho,ale ty jsi něco shodila,že?Parmenko i ty jsi shubla teď už to nejde?Vyky ty jsi shubla na dělence moc, poraď kde je chyba.Radí se ,že u zvířatek se víc hubne neumím poradit u každého to je asi jiné.Já kdybych chtěla více shodit ani se mi to nehne,taky to nechápu a zuřím.U nás je počasí pořad fajn,akorát dneska už nebylo 20st,ale jenom 13st.
Iwi
Strepi
| 12. 11. 2008 13:35
Ahojík Iwi,ty tulačko... jen sem pěkně choď a hubni s náma.Já mám pocit že se tu teď moc nehubne,ale už pro ten pocit,že jsme tady,tak musíme alespoň trochu vydržet.Je fakt,že co sem skoro ten rok chodím,tak fakt přemýšlím nad tím co jíst a nejíst a nervat do sebe zbytečnosti.Už tohle považuji za úspěch Asi se to časem v hlavince nějak usadí,tak teď ale hlavně aby to v ní dlouho vydrželo...
,
iwi
| 12. 11. 2008 02:11
. ahoj Strepi a Viky ať si brzy zdravá.
ahoj parmenko
iwi
| 12. 11. 2008 02:07
nestíhej a studuj, moc ti držím palce jsi dobrá. Taky nehubnu, ale chci, a vydržím.
Ahoj děvčátka
iwi
| 12. 11. 2008 02:00
zdravím všechny dělenky snažím se navázat ,. ale jde to to těžko. už nechci kynout.
Vyky
Strepi
| 11. 11. 2008 20:56
Hurá sláva už jsi zase tady,marode... jen koukej odpočívat a né že vyrazíš s košíkem na houby....
ahoj srdíčka
Vyky
| 11. 11. 2008 20:53
děkuji vám všem kočenky za přání k uzdravení, určitě pomohlo, protože mě je teď večer dobře. Jinak jsem pospávala jako mimčo, bylo mě stále špatně. Vítám Manu, ať je ti s námi dobře. Jessi, řeknu ti, ty ostruhy jsou moc bolestivé, promazávám paty mastí, pomáhá. Strepi, jak na mě koukla myšička, bylo mě hned lépe . Parmenko jsi šikulka, ale jsi mladá, učení ti do hlavy bude skákat samo. A musím vám zdělit, že u nás také rostou houby, lidi nosí plné košíky.
Zítra mažu k doktorovi na kontrolu tlaku a pro další mast, tak vám vědět, jak jsem dopadla. Dobrou noc, pá,pá
Parmenka
Strepi
| 11. 11. 2008 16:08
Adžika je koření a moc dobré do mletých i jiných mas.Navíc při smíchání adžiky s kořením na špagety se mi podařila mňamózní směs na nakládaní maska na gril.Nemá to chybu... až zase bude teplíčko,vyzkoušej...
Jo Strepi
parmenka
| 11. 11. 2008 12:24
co je prosímtě adžika??? To vůbec neznám.
Ahojky
parmenka
| 11. 11. 2008 12:23
Strepi díky, no jo, říkala jsem si, že když jsem doma, tak bych toho
měla nějak využít (no a už si nadávám, že blbnu a nevěnuji se raděj
prckovi, než mi vyroste před očima). A místo seminárky nahlížím, co kdo
napsal .

Zvažuji, že té dělenky zanechám, nějak už asi nemám sílu, nic z toho mi nechutná.

A co Vyky? Už je líp?
Ahoky všem
Strepi
| 11. 11. 2008 08:37
a krásné ráno a prima snídání...

Vítej Mano u nás a děl tu s náma jako doma...
Dík za receptíky,jsou super a už si je kopčim do svých abych je měla při ruce.

Parmenko no klobouk dolů... školačko před tebou... to jsi dobrá,vážně jo

Hmmm a teď nevím kdo se to ptal na ty kvasnice... Snad Gina..?? no to je jedno kdo se ptal,kvasnice prostě patří do kytek.

Včera jsem si holky uvařila mňamku... Parmenko ty to raději nečti... je to samaá zelenina...
Manžel mi přivezl růžičkovou kapustu,tak jsem si ji část pokrájela i s mrkví na větší kusy,lehce jen podusila.V míse jsem si promíchala půl kila mletého masa,3 vejce,sůl,pepř,drcený kmín,adžiku a rozředila to mlékem .Do této řidší masové hmoty jsem nasypala kapustičky s mrkví,přidala půl sáčku mražených fazolek a půl sáčku míchané mražené zeleniny.Dala do lehce vymazaného pekáčku a zapekla v troubě.No nabaštila jsem se móóc dobře a mám toho tak ještě do zítřka....
KVASNICE
giina
| 11. 11. 2008 06:45
Kam zaradit kvasnice v delene strave?
ahoj
parmenka
| 8. 11. 2008 18:39
všechny vás zdravím, a vítám tady novou dělitelku.
Vykynko kde na ty nemoci chuďátko pořád chodíš, ať se co nejdřív uzdravíš.
Já teď vůbec nestíhám psát. Začala jsem dálkově studovat vysokou, tak nestíhám. Měla jsem dvě zkoušky, do toho rodina....
Dělím pořád, ale vůbec nehubnu , a ani mi to nechutná, jenže, když jsem přes to léto přibrala, co jsem půl roku pracně zhazovala, tak musím vydržet .
Mějte se krásně papa.
RECEPTY
giina
| 8. 11. 2008 15:57
Ahoj Mano
Tak na ty recepty jsem prave cekala.Tesim se na dalsi.Cetla jsem ale,ze kdyz tu dietu stale prerusujeme,telo pak uz na dietu nereaguje.jakou mas s tim zkusenost.A delis ovoce od zeleniny?
Ahojky
Jessi
| 7. 11. 2008 21:44
Vítám tě mezi náma.Určitě to vydržíš i přes vánoce dělit,nevidím v tom problém. U nás se pořad něco slaví jsme velká rodina.Vždycky to jde si vybrat na dělenku.Jen se musí chtít a mít pevnou vůli.Zítra máme posvícení.Takže bude maso koláče ne!!!! Ani zakusky,ale tak mi to vyhovuje.Kdysi jak jsem jedla všechno mastné i sladké,tak mi bylo akorát blbě.Strepi u nás je hezký teplo,ale určitě to brzy skončí hlasí déšť.Je to parada kafčo se pije na zahrádě a při tom pomalu uklízí listí. Nebyla jsem tento týden na houby nějak mi to nevyšlo.Soused byl včera v lese a našel krásné křemenáče přišel se pochlubit Tak se mějte hezky a pěkně si užijte víkend
Vánoce a SPLK
mana
| 7. 11. 2008 13:32
A teď recepty:

Bramborový salát bez brambor.....zvířátka...dělená strava

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g cukety,100g sterilovaných okurek,200g kořenové zeleniny,1cibule,3 na tvrdo uvařené vajíčka,sůl,pepř,150gmajolky laicht,150gdietního salámu,100g ster.hrášku 1lžička hořčice.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si uvaříme cuketu .Ja ji vařím neloupanou Oloupu ji až vychladlou.Uvaříme si kořenovou zeleninu a vajíčka ,no prostě jako na klasický bramborový salát.Všechno po vychlazení nakrájím na malé kostičky. Také vajíčka a salám a cibulku.Zamícháme s majolkou a dochutíme.Na vánoce ke kapru bezvadný

Smažený vánoční kapr......zvířátka dělená strava

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 až 8 porcí kapra,sůl ,pepř,muškátový oříšek,rostlinný tuk na smažení.
Směs na obalení:vejce,jemně namleté vlažské ořechy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kapra posolíme a jemně psypeme muškátovým oříškem necháme asi1 hod. uležet.Potom kapra namáčíme ve vajíčku a obalujeme v ořechách.Kapra smažíme velmi pomalu.Ještě Vám napíšu salát ,ale to už je jiný recept.

LINECKÁ KOLEČKA - DĚLENÁ STRAVA KYTIČKY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120 g hladké mouky, 60 g celozrnné mouky, 120 g rostlinného másla, 60 g ovocného cukru, citronová kůra z jednoho citronu, 2 lžíce sojového mléka

POSTUP PŘÍPRAVY

z uvedených surovin vypracujeme těsto, sojové mléko přidáváme pouze v případě, že těsto bude příliš husté, těsto vyžaduje o něco větší trpělivost a pečlivost než klasické, protože je zde minimum tuku. Zabalíme do sáčku a dáme na půl hodiny do lednice. Pak už jen vykrajujeme kolečka, upečeme a potřeme marmeládou bez cukru

KOVÉ ROHLÍČKY - DĚLENÁ STRAVA KYTIČKY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g hladké mouky, 100 g celozrnné mouky, 120 g rostlinného másla, 100 g mletých lískových oříšků, 90 g ovocného cukru, 1 lžíce medu (nebo javorového sirupu, kdo nejí med), sojové mléko

POSTUP PŘÍPRAVY

těsto musíme propracovat pečlivěji a trpělivěji, než klasické, protože pracujeme s minimálním množstvím tuku. Oříšky si nameleme na co nejjemněji. Pokud se vám bude při zpracování těsto zdát stále nepoddajné a příliš husté, můžete postupně přidávat sojové mléko rozpuštěné ve vodě, ale jen po lžičkách, ne více než dvě lžíce. Jakmile máme těsto vypracované, zabalíme je do mikrotenového sáčku a dáme na min. půl hodiny do lednice. Pečeme na pečícím papíru, ve vyhřáté troubě cca 15 min (dle trouby). Horké rohlíčky ve finále obalíme v ovocném cukru (nejlepší by byl vanilkový ovocný cukr, dá se sehnat ve zdravé výživě)
Vánoce a SPLK
mana
| 7. 11. 2008 13:30
Všechny Vás zdravím. Nezlobte se, že mezi Vás takhle vpadám, ale mám dojem, že už je čas. Vaši diskusi čtu již od srpna, ale zatím jsem neměla odvahu vztoupit, přečetla jsem vše od strany 1 až po dnešek a mám pocit, jako bych Vás znala. Je mi jen líto, že z původních dělitelek zbyla jen malá část. Já držím dělenku již od roku 1995 s různými přestávkami. Vždycky krásně zhubnu, pak to přeruším a váha se po čase mění směrem nahoru a tak znovu začínám. Momentálně hubnu od 11. 9. a rozhodla jsem se nepřestat ani na Vánoce. Našla jsem pár receptů na vánoční menu a chtěla bych se s Vámi o ně podělit. To je také důvod mého troufalého přihlášení. Všechny Vás zdravím a přeji pevné zdraví hlavně Vyky.
Ahojky berušindy
Strepi
| 7. 11. 2008 02:15
tak už jsem zase na skok tady... Jo jo je to tak Jessi nestíhám nestíhám.Vždycky deset dní v měsíci jsem skoro denně v práci a tak se chodím domů víceméně vyspat a uvařit a letím dál.Pak už je to zase volnější a máme mezi službama více volna a navíc teď na mě také čeká dovolená povolená a tak se těším
Vyky Vyky... teda ty si umíš vybírat chorobičky... jedna lepší než druhá...fakt jooo... moc tě lituju,slyšela jsem že to není nic přijemného...ale neboj,bude určitě zase dobře...

Jiťule... na vánoce peču normálka,žádné dělené pečení se u nás nekoná.Nemám totiž vůbec ponětí jak bych to udělala a zda by to pak baštili... Bude to pohroma pro mě... to je jasný... už předem...ach jooo
Také je u vás tak úžasně ošklivo?? No u nás tedy nic moc a natož aby ještě aby byly v lese houbičky.To se máte když si je takhle můžete nasbírat,u nás je kolem poměrně dost lesů,ale letos to byla vážně bída.Musíme si nechat houbaření na zarok.Tak se zatím mějte a já se tu zase stavím ......nebojte....
Ahojky
Jessi
| 5. 11. 2008 21:20
Teda Vyky,kde jsi k tomu přišla. Je to velká bolest chudinko.Mazej nožky a šetří je,bude to určitě brzy dobré. A ten tlak tak vysoký,jsi chudáček.Musíš se hodně opatrovat a šetřít se bude líp.Kde se nám toulá Strepi.Neví co dřív ,má hodně práce. Mějte se moc fajn.
ahoj děvčata
Vyky
| 5. 11. 2008 20:59
také se hlásím, Měla jsem běhání u doktora, Jessi, měla jsem kruté bolesti v patách, no a mám ostruhy. Teda kde jsem k tomu zase přišla, to by mě zajímalo. Tak mám mast a 3x za den mažu, pomalu se to lepší, snad nebudu muset do nemocnice. A protože jsem lajduša, tak jsem si ráno nevzala prášky a horní tlak jsem měla 225. Tak houby u nás začaly také růst, já bych tak ráda na ně šla, ale nemohu kvůli nohám a klíšťatům.
Pusinky mějte se fajn, pá,pá
Ahojky
Jessi
| 4. 11. 2008 19:46
Zdravím všechny Ten listopad začíná krásně,aby to tak vydrželo co jak nejdéle.Giino určitě to dokážeš,pokud vydržíš. Já dělím, nedělá mi to problémy.V únoru to budou 2roky co jsem začala. Teď už mám ten volný graf.Je pravda,že když se déle dojídám i podle dělenky,tak přiberu.Mám někdy žravé dny.Prostě se nesmím dojídat.Děvčata u nás rostou jěště houby,krásné červené břízové kozáky a pravačci to je krása.Horší se to hledá všudé je moc listí,ale rostou.V lese je krásně.
Zdravim
giina
| 3. 11. 2008 00:21
Chtela bych zbubnout alespon patnact kilo.Potrebovala bych ale dvacet.Fakt jsem pekne vypapana.Neco jsem pribrala,kdyz jsem po mnoha letech vykopla cigara ze sveho zivota a prestala jsem se hybat.Vzdycky jsem denne alespon hodinu provozovala nejaky nenarocny sport.Jako je chuze,plavani....No hruza.Uz i tolik toleratni manzel mi utrhuje kolacky od huby.
Ahoj
Jessi
| 2. 11. 2008 20:17
U nás bylo dneska krásně teploučko.I kafíčko se pilo na zahrádě.Vyky doufám,že jsi zdráva,že nám nestůněš?Puding si můžeš giino klidně dát,ale ne v normálním mléku.Patři to do kytek,tak nějaké mlíčko sojové,pohánkové nebo nějaké jiné rostlinné co ti chutná.Moc ti držím palce a kolik chceš vlastně shubnout?
DIKY ZA ODPOVED
giina
| 2. 11. 2008 15:26
Lenka pise ve sve knize,ze ovoce se zeleninou se vzajemne rusi,ale co tim presne myslela jsem nepochopila.Ze by snad ty vitaminy se vzajeme negovaly?At uz je to jak chce,vcera jsem se koupila prekrasny oblecek a chci si ho co nejdrive oblect.Od zitrka zacinem se vsim vsudy.A nevite jeste do jake skupiny patri puding v prasku?Preji krasnou nedeli.
Ahoj děvčata
Jessi
| 1. 11. 2008 22:01
všechny zdravím.Tady se už uvažuje o pečení na vánoce,tak to šileně letí.Vánoce mám ráda,ale ten shon kolem ne.Já vždy pekla jako šilená moc druhů.To jěště jak byly doma děcka.Pak už toho ubývalo třeba jenom 15 druhů.Dneska chce být každý štíhly,tak sladké moc nejedí,ale něco málo musím.Bez toho by vánoce nebyly.Za měsíc to začne perníčkama medovýma.Přiští víkend máme krmáš, to zas bude u nás veselo.Přijdou všichni slaví se dva dny.Děvčata ta zelenina a ovoce se nemá,ale vyzkoušejte to, každá na sebe.Je škoda to nejíst.Zkuste jíst ovoce jenom dopoledne,zeleninu můžete celý den.Nevím jestli to každému vadí.Vím,ale jak jím hodně ovoce,i když nejím zeleninu,tak mi váha jde spíše nahoru.Ovoce je asi dost sladké a mělo by se host málo. Mějte hezkou nedělí
ahoj Jitulko
Vyky
| 1. 11. 2008 20:45
jsem moc ráda, že jsi se ozvala, až napečeš, doufám, že dáš vědět. Ovoce a zelenina se v dělence nesmí jíst dohromady, tak je to psáno v prvním přísném grafu. Děcka, mě je od rána špatně, chtěla jsem na hřbitov, ale neměla jsem odvahu, snad zítřek bude lepší. A tak vám babulky přeji klidnou neděli, pá,pá
strepitulko
jitkaadela
| 1. 11. 2008 19:06
Ahoj holky, opět po dlouhé době. Jak se nám blíží ty vánoce,tak taky přemýšlím nad pečením cukroví. hele pečeš dělené? Já to letos asi zkusím.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
30. 7. 2025 16:38
14763
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
30. 7. 2025 17:44