Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Ahojky
Jessi
| 19. 10. 2008 20:52
tak máme krásný víkend za nama.Strepi si ho užila báječně.Já jsem ho prožila na zahrádce,ale foukal studený vítr.Byla jsem i v lese na houby,ale není to ,to co bylo loni.Parmenko taky bombon taky kupují,ale kávovy myslím,že je v pohodě.Studenská pečeť tá v poho není, tu milují. Mám kolem sebe samé nemocné čekám, kdy to skočí na mě.Angíny a nějaké břišní potvůrky.Fuj fuj....Mějte se príma
...
Strepi
| 19. 10. 2008 20:15
Ahojky holčiny..tak už je dům opět odlehčen od náporu návštěv.Mláďata odjela zpátky do svých domovů a já mám asi o nějaké to kilčo víc.Né že bych to nějak přeháněla,ale bacha jsem si nedala,navíc jsem zkončila u skleničky kaňaku a cigaretky... Skoro 6 let nekouřím,ale prostě se to nějak staklo... ale už je to tak nějak zase v pohodě a kuřáctví se nekoná... .jinak to bylo moc fajn a dost jsme si to s omladinou užili
Zítra už budu opět zase hodná holka...
vyky
parmenka
| 19. 10. 2008 20:06
Vyky jsou to prosím tě ty bombony, co si kupuješ?
....
parmenka
| 19. 10. 2008 19:54
tak jsem pěkně našvaná, napsala jsem vám dlouhý text a někde mi to zmizlo .

Byli jsme dnes na oběd u tchýně a já jsem nic nejedla, protože měla
zahuštěnou roštěnku a rýři, a já jsem měla maso. Takl hned jak
jsem přišla dom, jsem si dělala vajíčka, ale moc mě nechutnaly,
poslední dobu mě nechutná nic na dělenku , jaksi jsem se přes léto rozmazlila, nejhorší je, že jak člověk začne normálně jíst okamžitě přibere .

Strepi tak jaká byla oslava?
Ahojky holky
parmenka
| 18. 10. 2008 18:41
tak já už taky dělím, nějak mě to ale vůbec nebaví. Nic se mi
nechce vyvyřovat z těch našich receptíků, tak jím pořád stejně .
A zelenina už je zas docela drahá, jsem pořád jen na sýru, šunce a sem
tam nějakém pečeném nebo dušeném masíku. Achjo, já chci být hubená a
jíst normálně .

Strepi užij si oslavu, a udělej si nějakou mňamku i pro sebe, ať se ti líp odolává.

Vyky, no jo ty chuťe to je nejhorší, aspoň sis pochutnala .

Jess, to máš dobré, když to máš tak blízko do lesa. A hlavně, že poznáš
houby, já by jsem asi otrávila celou rodinu, nepoznám ani jeden. Nikdy
mě to nebavilo hledat, nic jsem nenašla. Ale zbožňuji hlívový guláš
(ten dělám docela často).

Dnes u nás bylo nádherné počasí, ale já jsem ani nebyla venku, protože můj brouček je u tety . Ale za chvilku už příde . Tak se mějte všechny moc krásně .
Ahojky
Strepi
| 17. 10. 2008 14:48
berušindy.... letim vám všem popřát krásný víkend.Mě čeká prima víkend,dcera slaví 18iny,tak budu mít o zábavu postaráno a hubička se bude zase ošívat...
V pondělí se stavím pochlubit jak jsem obstála,ale nevidím to slavně.... Pa pááá
dobré ráno zlatíčka
Vyky
| 17. 10. 2008 07:03
musím se pochválit, nákyp je dobrý, rodinka přímo mlaskala, ale já jsem si nevzala. Papala jsem dietně a večer jsem si vzala sladké, no nezasloužila bych pár facek? Určitě ano. Teda děcka, u nás je přímo hnusně, v noci byl pořádný vítr a lilo, no počasí fuj. A já vám všem přeji krásný víkend, pá,pá
ahojky
Vyky
| 16. 10. 2008 07:45
Jessi, kila se určitě hnou, neboj. Máš výhodu, že máš les blízko, já musím jít 1 hod. tak jsem dopachtěná, jen tam dojdu. Holky vám se to chroupe, já musím mít všechno strouhané, co bych za to dala kdybych se mohla zakousnout do jablka. Ale já ho můžu jenom žužlat, hi, hi. Ale mám libový bok, je upečený, jen se na mě směje, rajčata a tak se budu snažit, už bych měla začít. Dnes vnukovi upeču cuketový nákyp a tu vůni budu jen čmuchat, slibuji. Tak se zlatíčka opatrujte, pá,pá
Ahoj
Jessi
| 15. 10. 2008 22:07
Tak jsem byla dneska na houby-nebo na procházce v lese.Donesla jsem asi jenom 2kg hlavně suchohřibu.Není toho tolik , co bylo loni,ale vůbec to nevadí ,taky mám nasušené od loňska.Je hodně vaclávek.Ty jsou dobré na guláš. Vyky chodím ráda do lesa mám to minutku a jsem tam.Vím jsou tam klíštata,ale je tam pohoda.Hodně lesa vytěžili k vůli kurovci.Prožila jsem tam své dětsví. Tak se mi vůbec nedaří hubnout.Pojídám med.Strepi jsi lepší. Mrkev ale taky konzumují urodilo se mi jí hodně na poli.Ale pořad mě honí mlsna nevím čím jí zahnat potvůrka.Dneska jsem jedla brambory a zelí.V poledne jsem si dala hřibovou polévku.Teď si davám více kytiček, před tím jsem měla více zvířatek,ale váha mi dolů nejde.Už mě to štve.Mějte se
Ahojky holky
Strepi
| 15. 10. 2008 10:51
tak jsem zase na skok tady...
Dělím,dělím,alespoň se tedy snažím a zatím to docela jde a zbavuju se toho co jsem nabrala o prázninách.
Narazila jsem na výbornou mrkvičku a tak ji chroupu ke všemu.Mám ji moc ráda a když je jóó dobrá,tak jsem pak jak králík...
U nás houbičky letos nějak nejsou,je to bída.Mám ještě nasušeno od loňska a tak to bude pro letošek muset stačit... Třeba se příští rok urodí a zase nebudeme vědět kam s níma...
Mějte se fajn a ahojky....
Marketas
Vyky
| 15. 10. 2008 08:06
Ahoj, dia potraviny nejsou pro nás hubnoucí, pozor na ně, a když máš chuť na sladké, tak jedině čokoládu s ovocným cukrem, ale já jsem při prvním hubnutí nic takového nejedla a když je chuť veliká, vezmi si ovoce, ale nesmíš míchat se zeleninou. Ale to určitě víš.
Parmenko nebuď smutná, já jsem už byla v pohodě, ale zase se něco vyrojilo a já jsem zhltla všechno, co mě přišlo pod ruku, ještě že děcka byly pryč, jinak nevím, nevím... Jessi, byla jsem na houbách, našla jsem 5 a na mě seděli 4 klíšťata, ale byli vypasenější než já. Takže já už raději žampiony. U nás je mlha, tak snad až se zvedne bude pěkně. Babulky mějte se prímově, pá,pá
A co sladky?!!!!!!
marketas
| 14. 10. 2008 20:14
Jezis , doma rostou hribky a ja tu mrznu, vite, ze jsem letos nemela jedinou houbu, teda krome zampionu. Jo, vsechny vas zdravim z destive Anglie, tak delim tretityden, jeste jsem se nevazila, ale kalhoty trochu povolily. Holky jak to resite se sladkym? Koukala jsen na dia susenky, ale vsude je suseny mliko a vajicko, to asi nebude to pravy co? Musim nekde sehnat knizku, jenom s grafem jsem nejaka ztracena, taky jsem si vcera delala ten kvetak podle vaseho receptu, vyborny. O vikendu bude snad vic casu, tak sem taky pisnu nejaky receptik.
ahoj holky
parmenka
| 14. 10. 2008 11:56
jdu se vám přiznat, že jsem dělenku zas porušila . V pátek jsem byla na oslavě "50" a v sobotu na svatbě, od té doby jsem se ještě neodhohla zas s dělenkou začat. Nějak na nic nemám chuť Snad už zítra znovu začnu. U nás počasí nic moc, pořád jen husté mlhy. Mějte se krásně papa.
Ahoj děvčata
Jessi
| 13. 10. 2008 22:39
Kde je kdo.Všichni něco dělají.Vyky tak už začínají u nás v lese rostnout hřibky.Ty já ráda sbírám.Dneska jsem si dala po dvou dnech kytek zase zvířatka.Děvčata hubnete nebo dělite a nic.Mi se váha vysmívá potřebují shodit ty dvě kila a nic.Bylo u nás krásně,kéž by to vydrželo až do vánoc,takové počasíčko.
Ahojík....
Strepi
| 11. 10. 2008 18:32
Jóóó dělenka... to není náboženství,to je někdy umění a drama... nesníst co nemáme ...
Není to však někdy ani tolik o dietě,jako o tom,že se při dělence cítím víc fit a v pohodě.Nenacpaná,nezatížená smíchaným jídlem.Pak je to na tělíčku znát,že je mu fajn a nemusí se zabývat takovými starostmi jako je dostatečné trávení kombinované stravy.Dobře vybraná skladba potravin v dělence a ponechaný dostatečně volný čas na trávení je začátek úspěchu.
Ahoj
Vyky
| 11. 10. 2008 13:30
Jsem moc ráda Tatu, že jsi to vzal s humorem, kterého je tolik potřeba. Kdepak hochu, k náboženství má dělenka daleko, víš třeba u mě se jedná o to, abych přemohla velikou chuť k jídlu, kdo tohle nezažil, neví jak se má. Já když mluvím o jídle, tak s takovou láskou, že moje známá říká, že přímo slintá. Také mě bylo doporučeno, abych si jídlo ošklivila, ale to já neumím, u nás jsme si jídla vážili, nic nepřišlo nazmar a asi je to ve mě zakořeněné.. Tak a dost smutku, zítra peču kuřítko, to bude bašta. Dneska budou jen vajíčka, ale udělám si volské oko, a na to si nastrouhám trochu sýra. Tak vám všem přeji krásný víkend, u nás je nádherně. pá, pá
Budu klidně pusinka, mě to nedělá potíž
Tatu
| 10. 10. 2008 12:43
Omlouvám se, že jsem byl trochu mimo mísu. Nečetl jsem celou diskusi. Myslel jsem, že se tu bavíte o hubnutí metodou dělené stravy. Proto jsem sem vepsal jeden z tipů na hubnutí bez hladovění, mimo pravidla dělené stravy. Ona je dělená strava asi něco jako náboženství, ne jen metoda jak shodit kila, že. Mě to neoslovilo. Z důvodů, které nebudu uvádět, abych někoho náhodou nepohněval. Myslím si, že daleko důležitější je jíst, až když je žaludek prost předešlé dávky potravy. Jinak může dojít k tomu, že s novým jídlem začne žaludek nový proces trávení a přitom část staré, už natrávené potravy v něm zůstává a můžou z ní vznikat a uvolňovat se látky, které by vůbec vznikat neměly, anebo ne v tomto místě. Jestliže mezi jídly je cca 5 hodin, můžou po sobě následovat zvířata a kytky dle pravidel dělené stravy v jeden den.
T.
ahoj
Vyky
| 10. 10. 2008 07:28
tak jsem byla moc zvědavá, jestli už je někdo vzhůru, abych si nepsala sama. Pavlinko jsi šikulka, jen tak dál. Budu vařit bram. knedlíky s náplní a k tomu zelí, jen pro vnuka, možná si dám trochu , ale zelí jen tak a těsto je bez vajíčka, tak bych mohla také knedlík, ale málo. Jo, jo, ty chutě, to je děs. Tak se mějte suprově, pá,pá
....
Strepi
| 9. 10. 2008 09:43
Ahojky holky a kluku... tak počásko u nás dnes nic moc,ale snad se sluníčko ještě vykutálí.
Hrozny ani pečivo dnes nebude...Zeleninka,sýr a nějaké masko.Budu dnes dělat španěláky,tak už se docela těším,i když bych dala reději přednost segedínu.Nevadí bude jindy...
Mějte se prímově dělenkově a zítra
Dělím
pavlinkaq
| 9. 10. 2008 09:26
Tak já se snažím od pondělí dělit, někdy zjistím, že jsem snědla něco nevědomky, ale i přes to mám kilo a půl dole. Dneska mám kytičky, protože mám šílenou chuť na pečivo a ovoce. Tak se mějte!
ách, to by se spalo
Vyky
| 9. 10. 2008 07:52
Ahoj pusinky,Tatu musí prominout, ale je o trochu starší než můj syn a tak ho zahrnu do oslovení taky. Ják se říká chlapovi, ten pusinek? Omlouvám se, Tatu, jen jsem se zamyslela, hi, hi. Děcka mám nehoráznou chuť na hrozny, a protože mám pochůzku na město, koupím si trochu. Včera jsem si dala jablka a hrušky, ani vám nebudu líčit, co se mnou udělaly, potvůrky. Ale mlsám kafíčko se soj. mlíčkem, mňam, to je dobrota. Tak si užívejte babího léta, ať se vám daří, pá,pá
ahojky bobci
Vyky
| 8. 10. 2008 07:50
Zdravím vás všechny z pošmourné Vysočiny, ale slibují babí léto, no, snad bude. Mňamky, děcka já si včera užívala. kostičky jsem poctivě ohlodala, uvařila jsem si je, bylo na nich moc masa, měl i vnuk, byly málo solené, no pohádka. Ják jsem se rozhodla ,tak jsem hodná, Parmenko nic si z toho nedělej, mě také trvalo věčnost, než jsem se rozhoupala. Tatu, ty zapomínáš, že jsi na dělence, nic proti guláší, ten já ráda, ale jak jsi mohl číst, vaříme také dobrůtky, nestrádáme, ale tady se spíše jedná o pevnou vůli, jak to vydržet.Proto se povzbuzujeme, ale já se na holky těším, beru je jako moje děti. Začíná dovádět sluníčko, pá, pá.
Tatu
Jessi
| 7. 10. 2008 21:24
Všechny zdravím,Tatu nám to tady krásně vypočítal. Mě by to nebavilo počítat.Já si všechno uvařila na guláš stejně,jen před moukou odebrala do svého kastrůlku.Tam jsem si přidala skleničku zeleninové směsi co jsem si zavařila s cuketou,ta mi to zahustila.Bašta mám to i na zítra.Na večeři jsem měla houby s vajíčkem.Nějak mě ta váha neposlouchá.Mějte se hezky.
ahoj
parmenka
| 7. 10. 2008 16:51
všechny vás zdravím, i našeho nového pisálka, který nás chce odradit od
dělenky a předělat na počítání kalorií, ale tím u mě neuspěje .

Poslední dobu se na PC moc nedostanu, mám toho nějak moc, ale poctivě
dělím, i když té zelenině moc nedám. Dnes mám kytky a ovoce, jdu si
udělat pečené brambory, to můžu. Tak se mějte papa.
Vzorec na výpočet hodnoty denní dávky
Tatu
| 7. 10. 2008 12:25
Pro ženy
655 + ( 9,6 x hmotnost v kg + 1,8 x výška v cm) - (4,7 x věk) pozor! výsledek je v kcal (kilokalorie) My počítáme od přechodu na soustavu jednotek SI v kJ (kilojoulech), takže musíme výsledek násobit převodním součinitelem 4,1868 Pak to bude v kJ. Výsledná hodnota je množství energie, které náš organismus spotřebuje v klidu na svůj provoz. Když si na tuto hodnotu nastavíme svůj energetický příjem, budeme zaručeně hubnout. Samozřejmě i bez dělení Nesmíte ovšem jen ležet
Příklad: 655+(9,6x80+1,8x165)-4,7x45=1508,5 kcal
1508,5x4,1868=6315 kJ
Je to pro 45 letou ženu, 165 cm vysokou, vážící 80 kg.
Jessi, Vyky
Tatu
| 7. 10. 2008 12:09
Proč jen vařené maso? Já tedy vařené hovězí miluju, ale proč si nepochutnat s ostatními na guláši? Co je v něm na čtyři porce? 500 g kližky bez loje, 400 g cibule, konzervička rajčatového protlaku 80 g, paprika, sůl, pepř a bohužel olej. Čím míň, tím líp. Jak šetřit? Udělat cibuli až do toho správného stupně a nechat ji okapat na sítu a maso nechat zatáhnout opravdu jen na troše oleje a přihodit okapanou cibuli, přidat protlak, restovat, pak udělat vprostřed "díru", vlít lžíci oleje a ještě než se stačí roztéci vsypat na ní připravenou papriku a smíchat jí rychle na tom malém plácku s olejem a pár vteřin jí smažit, aby pustila barvu, pak to celé zamíchat a zacáknout trochou vody, vysmahnout "na špachtli" ,znovu zacáknout, oškrábat ode dna, vymíchat, osolit, opepřit, podlít a nechat probublávat do bezvědomí. Už mi tečou sliny. Nějak jsem se nechal unést. Ať to každý dělá jak chce, ale jen jsem chtěl říct, tedy napsat, že olejem se musí šetřit. Počítám že 40 g, tedy necelý velký panák, musí stačit. Odměnou za naše snažení budou čtyři porce guláše v úhrnné kalorické hodnotě 4600 kJ Děleno čtyřmi je 1150 kJ Co k tomu? Chleba 100 g. Počítáno za čerstva. Jinak to jsou asi dva 7 mm plátky šumavy. A je to za tisíc kJ. Ten chleba radši včerejší, lépe předvčerejší. Jsme na 2150 kJ. To je k obědu. Jestliže byl k snídani bílý jogurt 200 g slazený sacharínem, s rozkrájeným jablíčkem 100 g, a třemi pol. lžícemi ovesných vloček 24 g, k večeři pak bude vařený kuřecí prsní řízek 100 g (posolený samozřejmě, může se do vody dát trocha karí) se salátem z kysaného zelí 120 g, můžeme si dovolit guláš s chlebem k obědu. Protože dohromady nám to dělá 3950 kJ. To si můžeme dovolit ještě půl 30 gr laskonky (185 kJ). Suma sumárum 4135 kJ (anebo deci a půl piva k tomu guláši, to by pak bylo 4150 kJ). Na nějaké dělení stravy, dámy prominou, kašlu. Platí pouze zákon zachování energie. Co sním, musím spálit. Chci zhubnout - musím spálit víc, než sním. Takže do toho
ahoj broučínci
Vyky
| 7. 10. 2008 07:02
Jessi, tak mě vnuk musel najít tvoje výpěstky, jsi moc šikovná. U nás také prší, je smutno a já jsem se rozhodla, že dnes začínám na pevno, děcka už se zase nemůžu unést. Strepi, to u vás bude dobrůtek, viď? My máme v neděli hody, ale já se budu hlídat. Tatu, tvoje příspěvky jsem ráda čítala, vždycky měly hlavu i patu, tak tě vítám. Ale nesouhlasí, kdo chce zhubnout, tak má sníst 4 200, tak mě to nařídila obezitoložka v nemocnici, Ale mě děsně to počítání vadilo a bylo to stále stejné a tak jsem to vzdala i když jsem zhubla. Dnes si půjdu koupit uzené kosti, moc ráda obírám. Pusinky přeji klidný den, pá,pá
Ahojky
Jessi
| 6. 10. 2008 22:06
Celý den bylo celkem dobře,teď tam prší.O víkendu se taky chystám na zahradu něco udělat ,jen aby nepršelo.Dozrává nám kiwi je výborné, už jsem zavařila pár skleníček jinak baštíme.Ve skleníku mám nasazene poprve kivano už mi začiná žloutnout nevíš Strepi co s tím?Musím pohledat co se dá s toho vykouzlit dobrého. Opravdu už všechno na zahradě končí bude smutno po čerstvé domací zelenině.Už aby tu bylo jaro.Zítra vařím guláš ,tak si odeberu masko jen tak a k tomu zeleninu.Mějte se děvčata hezky.
Jessi
Strepi
| 6. 10. 2008 16:12
já už na zahradě také nic nemám...jen je potřeba ji douklidit,ale nechám si to až na víkend,to mám tři dny volno,tak na to bude čas.Co jsem si pořídila Janté,jde to vše jinak.Do všeho leze,vše potřebuje a vše odnáší a místo práce blbneme na zahradě... No a pak mám něco stíhat...
Už se opět těším na jaro,už bych vše mohla přeskočit a zase bych začala s probouzením zahrady.I když si teda nemohu stěžovat,kytky stále kvetou jedna radost,ale je to znát že už se zahrada pomalu začíná uklízet k zimnímu spánku.Máme kamarády daleko předaleko v Africe a tak když jim píšu tak už pozdravuji nejen je ale i to jejich sluníčko... Tak snad se ještě vyčasí,stále spoléhám na to že ještě bude hezky,ale aby mě to pak nepřekvapilo,viď...
Ahojky berušindy...
Strepi
| 6. 10. 2008 14:14
tak jsem se konečně také dodstala na pár řádek sem...to je děsný mám teď nějaký chaos a blázinec kolem sebe O blázinci raději pomlčím,tam vyrazím opět večer ...
Docela se mi teď daří s dělenkou,spustila jsem se na rajčatech a paprice a je to super... no můj úlet...jak víte a je mi vážně fajn,tak musím vydržet ještě deset dní a pak mi bude opět krušno... dcera bude slavit své 18.narozky a přijede i její starší bráška s přítelkyní a tak nebude o laskominy nouze... Ach jóóó... to to asi zase dopadne...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
29. 7. 2025 15:05
14759
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
28. 7. 2025 20:45