Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Tatu
Strepi
| 6. 10. 2008 14:03
Ahojky vítej tady...zbloudilý gorilý samče... proplétáš se tady tím vším houštím na Viktorce až si vypadl u nás,co???
Receptík je dobrý tedy,až na ty brambory,tady pro nás na dělence,ty mi moc nemusíme.Ale pokud jsi to takhle parádně prohnal kalorickou kalkulajdou,je to také super... Zdá se že se vyznáš v tlačenici... myslím tím tedy tlačenici stravovací...
Zapečený hermelín s květákem
Tatu
| 6. 10. 2008 12:09
Recept vypadá dobře. Určitě to i dobře chutná. Ale! Předpokládám, že jsou to čtyři porce. Přidal jsem k tomu čtyři standardní porce vařených brambor jako přílohu, celé to hodil do e-kalkulačky a výsledek vydělil čtyřmi. Jedna porce = 2682 kJ Já, jako chlap, který má doporučenou denní dávku energie 10 - 12 000 kJ si takový oběd můžu dovolit. Žena, která navíc chce hubnout a má proto doporučenou dávku 6 000 kJ, si to už musí rozmyslet. Nebo upravit recepturu: škrtnout jeden hermelín a máslo a péci v teflonové nádobě. Nebo vynechat brambory jako přílohu, zvýšit množství květáku na 1200 g, dát dvě vejce, vynechat máslo a místo smetany dát mléko a to zašlehat do vajec. Nepřilnavou formu vymazat jen lžičkou olivového oleje. Pak vyjde jedna porce na 1685 kJ. O tisíc míň! To jde, ne? Jak někdo někde, někdy říkal: počítat, počítat, počítat... :o)))
Fígl pro ty, co ho neznají: hermelín na mrazák, až ztuhne,rychle nastrouhat na hrubém struhadle, průběžně vmíhávat do ostatních ingrediencí, aby se zase neslepil.
krásný den
Vyky
| 6. 10. 2008 09:16
vám babulky přeji, piji kafíčko a koukám, že se ozvala jen Jessinka, ostatní se někde toulají. Jessi, u nás je trochu mrazík, ale vypadá to na pěkně, říká se, že to rozhodne devátá, tak nevím, už je po ní. Já mám v plánu vařit cuketové zelí, a a pak ze mě dcera udělá kočku, ha, ha, ostříhá mě. Děcka, mě tak rychle rostou vlasy, a já to nesnáším. Tak se kočenky opatrujte, pá,pá
Ahojky
Jessi
| 4. 10. 2008 22:42
Vyky ty se máš,že vidíš sluníčkou nás prší zase od rána.Tak jsem si planovala práci na zahrádě se zeleninou.Už mi jí sklizejí hryzci .Strepi ty recepty super, květák mám v mražáku,tak to udělám. Mějte hezkou nedělí.
Ahoj zlatíčka
Vyky
| 4. 10. 2008 16:24
kde jste kdo? Já mám za sebou vaření, uklidila jsem nádobí, koukla na film a protože počítač byl uvolněný, hned jsem nakoukla. Já jsem si dala talíř guláše, je to na mě hanba, a teď si dávám kafíčko. Děcka u nás je sluníčkově, sice vrany horkem nepadají, ale je to lepší, než kdyby lilo. Přeji vám pusinky fajn víkend a zase se na vás těším, pá,pá
Ahojky holky...
Strepi
| 3. 10. 2008 22:49
mějte pěknou sobou s nedělí a příjemné mlsání....
...
Strepi
| 3. 10. 2008 22:47
RÝŽOVÝ NÁKYP S MERUŇKAMA

350 g rýže natural, 4 dcl vody, 300 g čerstvých nebo kompotovaných DIA meruněk, 50 g rozinek, 50g lískových oříšků, 50 g vlašských ořechů, špetka tymiánu, med, či přírodní cukr sůl, polévková lžíce oleje

Rýži vaříme 20 minut, potom ji smícháme s ostatními přísadami (oříšky a ořechy posekáme) a zapékáme v troubě asi 30 minu
...
Strepi
| 3. 10. 2008 22:45
ZAPEČENÝ HERMELÍN S KVĚTÁKEM

400 g květáku
2 Sedlčanské Hermelíny
150 g měkkého salámu
50 g másla
cibule, pažitka, 2 papriky
1,5 dl smetany
sůl, pepř
vejce

Uvařený květák promícháme s drobně nakrájeným salámem, Sedlčanským Hermelínem, nakrájenou cibulí a paprikou. Přidáme rozšlehané vejce, sůl a pepř. Směs vložíme do zapékací misky vymazané máslem a zalijeme smetanou. Zvolna zapékáme.
Receptíky
Strepi
| 3. 10. 2008 22:43
K - MRKVOVÉ ŠPAGETY

Na oleji krátce orestujeme nastrouhanou mrkev,osolíme,přidáme kari,utřený česnek a nakonec vmícháme uvařené špagety
Ahoj všem
Jessi
| 3. 10. 2008 22:22
U nás teda prší celý den.Vyky hřiby nám v lese taky letos moc nerostly.Loni to bylo super.Ráda je sbírám i konzumují.Měla jsem jich hodně zamrazených. Musím tady toho hodně dočíst .Nebyla jsem tu pár dnů.Přejí vám hodně tuků dolů.Zase mám dvě kila navíc musím je zlikvidovat.Nejde mi to lehce, mějte se pa,pa.
dobré ráno zlatíčka
Vyky
| 2. 10. 2008 07:33
posílám pozdrav ze zamračené, ale teplé Vysočiny. Tak mošt už je dopitý a já bych měla sekat latinu, tak jsem sama zvědavá, jestli vydržím. Představte si, že u nás letos nerostly houby, je to škoda. Dájí se z nich kuchtit báječné dobrůtky. Bobínci krásný den vám přeji, pá,pá
já už nemůžu
Vyky
| 1. 10. 2008 22:35
být těhotná, ale mě ty tři porody stačily, já si myslím, že jak stárnu, jsem také jako mimčo. Tak to jsem také zažila, moje známá se ptala ex, jestli také nečekám, neměla odvahu se mě zeptat přímo. Kačena, to jsm byla 15 let rozvedená, kde bych k tomu tak rychle přišla. A to sama měla zadek jako čtyrletý valach, děcka nekecám, neměla břicho, ale strašný zadek. No a já dopadla jako hubkař, od rána jsem byla hodná, pak jsme dostali mošt a bylo vymalováno, pila jsem jako duha. Pekla jsem dyňový koláč, byl moc dobrý. Mumi to jsou výtvory které my nesmíme, dělám je vnukovi a když jsem již zhřešila, vzala jsem si také. Takže všechna moje odhodlání jsou v háji a já tak potřebuji zase hubnout. Babulky dobrou noc, pá,pá
ahoj
parmenka
| 1. 10. 2008 21:29
Strpy taky by jsem řekla, že je lepší být těhotná , ale bohužel celý život to nejde .

Já jsem dnes byla na kytkách a ovoci. Koupila jsem si totiž pomelo a
měla jsem na něho strašnou chuť, ale velmi mě zklamalo, nebylo nic moc, takové vyschlé.

Tak zítra budou zase zvířátka.
Recepty
pavlinkaq
| 1. 10. 2008 21:17
Ahoj, no já jsem si říkala, že se asi někam zatoulali. Tak moc děkuji, už je mám všechny uložené, tak snad budu mít více možností a ne pořád to samé Tak vám pak napíšu, jak se mi daří. Tak se mějte krásně a já se tu zase ukážu
Pavlinka
Strepi
| 1. 10. 2008 20:04
Já jsem ti receptíky neposlala??? Hmmm... tak jdu na to...
Vaření
pavlinkaq
| 1. 10. 2008 17:19
Ahoj hrozně by mě bodlo, kdybych věděla co si mám vařit. Co vařit, když mám zvířátka a co když mám kyťule, nemám vůbec fantazii.Poraďte mi prosím
Ahojky holky...
Strepi
| 1. 10. 2008 15:24
teda jak to tu čtu... není lepší být těhotná než tlustá... .. ???? To je síla...musela jsem se smát... ale normálně je to k naštvání to fakt jooo
Nějak dneska nestíhám,tak se snad stavím večer,pokud tu nebude obsazeno
ahojda
anonym
| 30. 9. 2008 20:31
Vyky - tak to jo - tak to jseš hodná babička . Neboj, bude pěkně - na příští týden hlásí až 20 stupňů. Já tohle ošklivý počasí taky nemám ráda, i když tady to dneska docela šlo. Teda - dýňový nákyp - to je dobrý - to jsem ještě nedělala. Já si před chvilkou připravila na zítra salámovou čínu.

Holky - s tím těhotenstvím - tak mě už se to letos taky zadařilo - nejdřív v červnu - přifuněla jsem na gynekologii a nějaká starší paní na mě kouká a říká: nojo, v těch vedrech se takhle tahat s bříškem - to je strašný, co? Ale koukám, že už to budete mít brzo za sebou . No a pak se furt omlouvala, protože jsem jí řekla, že nejsem těhotná, ale jenom tak vyžraná (doslova ) ale já to beru sportovně, tak jsme se spolu docela nasmály, než jsem přišla na řadu. No a potom když jsem šla na tu biopsii, tak tam je příjem spojenej pro gynekologii a porodnici, tak jsem zazvonila a sestřička říká: jdete k porodu? Tatínek jde s vámi, nebo si zavolá? (byl tam se mnou manžel - jela jsem mimo bydliště - u nás gynekologii zrušili) tak to jsme se smáli oba a docela mi to zvedlo náladu před tím zákrokem .
ahoj broučátka
Vyky
| 30. 9. 2008 16:27
Mumi, já mám hodnýho vnuka, já jsem bez něho jako bez ruky, jak něco nevím na počítači, už ho volám, Víš byla to moje blbost, on se mě ptal jestli souhlasím, kluk koukal smutně a já podlehla, Ale naposledy, už se nenechám zlomit. Děcka mě rozbolela levá půlka obličeje, už jsem to jednou měla, je to bolest jako při zánětu okostice, přemýšlím, kde jsem to zase ulovila. Dnes jsem pekla dyňový nákyp, Vnuk ho moc chválil, že je dobrý. Nevím proč, ale jsem jaksi bez nálady, taková skleslá, možná je to tím, že je u nás veliký vítr a zamračeno. Tak se babulky držte, pá,pá
blby kecy
pavlinkaq
| 30. 9. 2008 15:12
Ahoj, s tou kámoškou si nic nedělej, mě se to stalo v létě, když jsem dojela domu a šla si sednout na pivko, tak se mě holčina zeptala jestli nečekám mimi, no a dneska jsem druhý den na brigádě a taky se mě tam zeptali jestli nečekám dítě a já už říkám že jo, protože mě štvou blbý otázky a tohle mě hodně štve.
ahoj
anonym
| 30. 9. 2008 06:41
zdravím všechny a přeju krásné ráno .

Strepi - já to mám po zvířatech - jak mám kytky, jdou kila dolů a po zvířatech mi to letí nahoru. Vražda.

Parmenko - ty polévky, co píšeš, nemusíš zahušťovat vůbec - já to dělám tak, že na konci vaření do té polévky párkrát strčím ponorný mixér a zahustí se mi to těmi surovinami samo i bez mouky.

S časem jídla si starosti nedělám - včera jsem baštila ještě ve 20,30 h úplně v poho.

Vyky - ahoooj - jak je? Co zdravíčko? A jak jde hubnutí? Vnuk je teda pěkný zvíře - už mu kabel nepůjčuj .

Já jsem včera měla mít ovocný den. Baštila ¨jsem od rána jenom ovoce, ale kolem 14 h mi bylo divně od žaludku, jak na to asi nejsem zvyklá, tak jsem si dala 1 celozrnnou housku a pak jsem zase jedla ovoce a večer jsem "ochutnávala" (no - ochutnala jsem jí asi 1/3 ) čočku, co jsem si vařila na dnešek k obědu.

A mám radostnou novinu - vlezla jsem na váhu a od minulého pondělí mám celkem 4,5 kila dole a už mi chybí jen 40 dkg a budu docent .

Legrace je, jak mě manžel hlídá - vždycky, když si přinesu něco k jídlu, se mě ptá, co mám za den a zkoumá, jestli to "můžu" (dělenku jedl tenkrát se mnou taky a má to ještě v hlavě) .

Včera měli můj vedoucí a jeden kolega narozky, donesli dortíky, chlebíčky - no vypadalo to úžasně. Přiznám se, sliny tekly proudem. Ale vydržela jsem a jsem na sebe za to pyšná. Došla jsem si nakrájet jablíčko a kiwi a tak jsem taky měla sladký.

Tak všem přeju krásný den, dělení zdar a zase ahoj .
ahojky holky,
parmenka
| 29. 9. 2008 21:01
všem moc děkujeme za gratulace a kytičku.
Proč my ženy, se musíme pořád hlídat ať trochu vypadáme . Je to k zlosti . Dnes se mě kámoška ptala, jestli nejsem těhotná, že jsem byla v létě tak hezky hubená. Upně mě to naštvalo, vím, že jsem přibrala, ale ne zas tak moc .
Oslavu jsem zvládla na .
Ale dnes jsem se nějak zapomněla, že nesmím ovoce a dala si pár malin , snad to moc neuškodí.
Nějak mě to hubnutí vůbec nejde . Raděj se ale nevážím.
Já si zasmažené polévky v kytkách dělám, mám je ráda (fazolovou, čočkovou, květákovou....) a zas to nejím až tak často.
Holky v kolik večer přestáváte jíst? Já mám večer u TV nebo PC když jsem v klidu nejvíc žravou a nevím co s tím. Nevíte na to nějaká fígl????
Mějte se hezky
ahojky
Vyky
| 29. 9. 2008 18:23
Také já se Parmenko připojuji ke gratulaci, vím že pozdě, ale do večera je daleko, ještě se vydovádíte. Děcka, já zasmaženou polévku také nemusím, ale je tam olej a mouka, nevím, není to nějak moc? Já jsem si dělala nejvíc bramboračku, a když jsem něco zahušťovala, dávala jsem tam vločky. Dají se koupit i jemné a jsou v polévce jako krupičky. Já jsem tak zahušťovala i omáčky, abych do sebe necpala moc mouky.

Když se jí jedna skupina, můžeš jíst třeba i o půlnoci, ale když chceš mít druhý den jinou, musíš mít 8 hod. pauzu. Babulky hezký večer, pá,pá
Mumi
Strepi
| 29. 9. 2008 16:52
nesmutni... já jsem na tom stejně.Také jsi psala že máš nějaké to dečko zpátky....Mě to jde vždycky nahoru po kytkách.Tak jsem opět dopadla blbě...
Marki
Strepi
| 29. 9. 2008 16:50
Já Marki zahuštěné polévky nemusím,tak to nějak neřeším.Pokud to jde tak kytky nebaštím.Teď jsem je měla dva dny a mám kilo nahoře.Je to jako prokletí... J9m jak mám hlad,ale u kytek se teda fakt musím brzdit... a stejně to vždy dopadne tak jak to dopadne...
Parmenka
Strepi
| 29. 9. 2008 16:47
Užijte si s Michálkem jeho svátek a vše nej..nej...
ahoj
marki81
| 29. 9. 2008 09:46
Ahoj holky tak bojuju jak se dá, týden jsem dělenku držela pěkně poctivě a včera jsem to zase zazdila, měli jsme křtiny a já neodolala a zbaštila celý oběd kyselici a maso se sýrovou omáčkou a opékačky dneska ráno jsem vlezla na váhu a bylo tam o půl kila víc než minulý týden ach jo, chtěla jsem to vzdát, ale nevzdám . A teď se chci zeptat, jíte v kytičkách zasmažené jídla ,třeba polévky, nebo je lepší je vynechat? A jak jíte večer? Kdy jíte naposledy? Zatím ahoj adržme se!
krásné ráno
Vyky
| 29. 9. 2008 08:24
a hlavně sluníčkové vám zlatíčka posílám z Vysočiny. Jak jsem vám babulky psala včera, den začínám kafíčkem a pak uvidím, musím jít nakoupit, kocour si všechno zblajzl, a já bych jeho brek hlady nevydržela. Ale hlavně jsem se zastyděla, vy se kočenky snažíte a já nic. Tak hurá do boje! S těmi ošklivými špíčky, co se tak vytrvale drží mého tělíčka. pá,pá pusinky
ahoj pusinečky
Vyky
| 28. 9. 2008 22:38
moc se mě po vás stýskalo, ale vnuk půjčil napájecí kabel od počítače kamošovi a tak jsem na počítač jen smutně koukala. A když byl dnes donesen, zase jsem byla odstrčená, kluci hráli hry a já jsem opět čekala. Mumi, já jsem opravdu jedla jen zvířátka, mám masíčko ráda a tak mě to nedělalo problém. Ale musím se přiznat, zase jsem všechno porušila, mám na sebe zlost, nemohu se nějak zabrat. Ale vařila jsem segedíňák a že byl dobrý, tak jsem si já nenasyta k němu dala i knedlík. Kdybyste děcka slyšely jak jsem na sebe tvrdá, tak fakt zítra začnu a budu informovat. Vítám novou dušičku. pá,pá babulky
Hezký večer berundy...
Strepi
| 28. 9. 2008 19:50
Jéé Lucíku...to si tedy moc nepomlsáš,když ti z toho drobku ještě něco zbyde...hihi Ale jóó máš pravdu.V těžké chvilce to pomůže

Já si konečně teď dodělala zase hrnec leča na zítra a už se těším na nový den se zvířátky... To by jeden padl dva dny na kytkách...
Zítra na mě holky myslete jedu si zítra pro sto kremrolí... měním oddělení a tak mám polovinu kremošek na staré a druhou půlku na nové,aby mě přivítali s otevřenou náručí...
Budu se snažit se držet zuby nehty...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
29. 7. 2025 15:05
14759
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...