Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

...
Strepi
| 24. 9. 2008 19:14
Tak jsem si dnes zase zablbla Zjistla jsem že jogurt,podmáslí i tvaroh mají za chvilku namále a tak jsem to vše vyšlehala spolu s kakaema špetkou skořice,jak radilo Mumidlo ...přidala jsem si tam sladidlo a nechala pěkně proležet a mám prima dezertík... Něco smlsnu ještě teď a druhou lahvinku si vezmu zítra s sebou do práce
pavlinkaq
anonym
| 24. 9. 2008 14:10
ocet můžeš klidně s čímkoliv, kešu ořechy taky můžeš, ale radši jenom s kytkama (jediné ořechy, které se u Kořeny nejí, jsou buráky), celozrnné pečivo jím když mám kytky průběžně celý den (ale taky obyčejný chleba). Tu mouku klidně, ale jen trošičku a ne často. Takže tak jednou za týden klíďo.
Otázečky
pavlinkaq
| 24. 9. 2008 12:39
Ahoj Měla bych otázečky. Ocet nemůžu vůbec? A další Kešu ořechy můžu a patří do neutrálních potravin že?Jíte vůbec někdy celozrnné pečivo? A ještě jestli si můžu udělat sojové maso s rýží jako na způsob roštěné a tím, že omačku trošičku zahustím bílou moukou???Děkuji za odpověď!!!
Hezký den všem...
Strepi
| 24. 9. 2008 07:23
Tak já zase na zvířátkách a podle Mumidla jsem se dala do těch volských ok a rajčátka k tomu.OK obědu si udělám dušenou zeleninku a pak se uvidí.
Včra jsem dělala ořechy v medu do lahví na zimu.Nedávno jsem dostala 200 ml skleničku naplněnou lískovými ořechy,vlašáky,loupanými i neloupanými mandlemi a nejen že to úžasně vypadalo,ale i chutnalo nejvíc teda mandle...no nemělo to chybu
tak jes udělala zásobu a budu to muset někam hodně hluboko uložit,jinak tam zalovím a bude to... No musím vydržet a nechat si to zase až budu mít kytičkovou...
Mumi,díky za ten tip se skořicí,jen tak dál... víc hlav.víc mlsání...
Měj se a ať ti to dneska v práci uteče.Mě to čeká zítra,celý den...
Strepitula
anonym
| 24. 9. 2008 06:25
Jojo, když jsem jogurt ještě mohla, taky jsem si ho tak dávala. A potom taky se skořicí. Je taky moc dobrej.

Jinak s tím slazením - já čaj ani kafe nesladím, fruktózu používám jen do omáček nebo polévek a právě do toho salátu (třeba rajská). Takže jedno balení fruktózy mi vydrží nejmíň 8 týdnů. Možná ještě delší dobu. Ale třeba do štrůdlu, když si chci udělat "svůj" (kterej mi stejně snědí ) dávám na oslazení jablek jenom med).

Dneska mám zvířata, tak jsem se vybavila . Mám 2 volská oka k snídani, na zbytek dne do večera 2 tavené sýry, pár plátků cihly a uzené cihly, kousek šunky a roštěnce v bylinkách, v kantýně objednané to hovězí a k tomu půlku čínského zelí, spoustu rajčat a okurku a mrkve. Myslím, že o hladu nebudu . Asi toho ještě kus přinesu zpátky domů, ale zase jak jsem psala - nemám si to tam kde koupit, takže radši víc.

Aktuální váha: 102,9 .

Všem krásný den .
Mumidlo
Strepi
| 23. 9. 2008 21:48
napsala jsi to báječně... fakt jooo.je to tak,každá z nás si to musí vyzkoučet n vlastní kůži.Jinak to ani nejde...
Jak tu píšeš o těch sladítkách,tak se přiznám bez mučení že v těch mám stále pěkný chaos.Ale je to dáno tím že je nepoužívá.Jen normální sladidlo a nic víc.Někdy med do jogurtu,ale spíše si tam dám jednu kuličku sladidla.Je to přesně do té mňamky...jogurt s kakaem.To teda můžu a velmi.Minule jsem měla mlsnou a jogurtík v nedohlednu a tak jsem si to uděla z kasané smetany...NO CO VÁM BUDU POVÍDAT... No prostě super....
:-)
anonym
| 23. 9. 2008 21:35
Tak mě napadlo, když to tak po sobě čtu, že to musí s těma mýma pozitivama vypadat, jak když mi Kořena platí za reklamu .

Hlavně pro někoho, kdo to ještě nevyzkoušel a jde do toho prvně .

Ale není to tak , jen mám velice dobrou zkušenost. 25 kg dole během hodně krátké doby, pevné nehty, rychle rostoucí vlasy, vylepšení problémů se zažíváním ... ale to si musí každý zažít sám . (to, že jsem nabrala zpátky nebyl důsledek vrácení se k "normální" stravě, ale pouze moje nedisciplína a přežírání se)
pavlinkaq
anonym
| 23. 9. 2008 21:32
Ahojda - taky hubeňour . Tak držím palečky, ať se povede dát dolů všechno, co chceš. S dělenkou Ti bude fajn, už tak ten 2.-3. den se budeš cítit líp, taková "lehčí" - a to i po obědě . Je děsně fajn přijít z oběda a ostatní sotva funí a nejraději by spali a já jsem jen příjemně nabaštěná dosytosti, plná energie a bez pocitu selhání, že jsem si dala o trochu jídla víc, než obvykle - což se mi při "obyčejném" jedení stávalo velice často .
Strepitula
anonym
| 23. 9. 2008 21:29
No taky nevím, co Jitul ještě "nabídnout" (a díky za pochvalu ) - možná při zvířátkách do bílého jogurtu přimíchat kakao. To je taky "jako" sladký.

Ale přišla jsem na jednu věc - pořádně jsem četla o "osladítkách" (Kořena má úžasný slova ), protože neměli Fruktózu, ale jen dextrózu a našla jsem, že v základním grafu jsou obě tyhle osladítka uvedený jako ovoce. Tím pádem nekombinovatelný se zvířaty. Až v nejvolnějším grafu jsou v neutrálu. Přitom já jsem jedla tenkrát saláty s fruktózou i při zvířatech (sladkokyselý nálev na salát) a všechno bylo OK. Tak nevím - kdybch to vzala průměrem - měla jsem takový salát s nálevem tak 1x za 10 dnů - jinak spíš jen pokrájenou zeleninu - proto to možná nevadilo. No každopádně jedu základní graf, takže budu tyhle dobroty používat jen při kytkách.
...
Strepi
| 23. 9. 2008 21:23
Držím palečky... moc moc moc....
Počkej za pár dní,bude ti lehce a příjemně po dělence...
Tak ráno vyšlápni pravou nohou do dělenky a koukej psát jak se ti vede...
Začátek
pavlinkaq
| 23. 9. 2008 21:16
Ahoj Berušky, tak od zítra začínám s dělenkou, tak doufám, že to nějak budu zvládat. Měřím 163 cm a mam 70 Kg, mím cílem je mít o 15 Kg míň, ale hlavně začít dobře a správně jíst, cítím se dosti těžko. Tak na mě myslete, ať mi to jde!!!
...
Strepi
| 23. 9. 2008 21:04
Jsem si to odeslala ...

Přemýšlím jak ti to Jitul zpříjemnit,ale nevím... Snažím se jet podle prvního grafu a ostatní pěkně gumuju z hlavy a raději se všemupěkně z dálky vyhnu. Jinak za sebe neručím...
...
Strepi
| 23. 9. 2008 21:00
Máš to Jitoli těžké,ale Mumi má ve všem pravdu,to ji musím nechat...
My co nemáme váhy muší... tak se nám zdá tvá potřeba až nenormální... Ale je to opravdu jen z naší pozice.Možná že kdychom vážily podobně jako ty,tak také budeme hubnout a snažit ...
jitkaadela
anonym
| 23. 9. 2008 20:13
aha, no já se nedivím, otázky nejsou hloupý, naopak - jinak než ptaním, pokud nemáš knížky, se to nedozvíš. Ale můžu doporučit Dieta pro vášnivé megajedlíky - tam je všechno v kostce, vyplatí se do ní investovat. Jinak já mám doma Dieta? Já vím, Dieta? Vím ještě víc. Dieta? Všechno se vším souvisí, pak ty Megajedlíky a 100 otázek a odpovědí (přesný název teď nevím) a 2 kuchařky. Kupovala jsem to postupně od roku 2004.

Nojo, ale ty jseš hubená - mít 76 kilo si pískám (výška 165 cm) . Ale je mi jasný, že Tobě to připadá moc, bereš to ze svý pozice. Tomu rozumím.

Takže klíďo se ptej
mumidlo
jitkaadela
| 23. 9. 2008 18:47
mám sladkosti po kterých se netloustne jinak čerpám přes vás všech¨ny, takže se nediv, že jsou tak hloupé ty otázky.

mám 76 a měřím 165-168 to ti čoveče nevím přesně
jitkaadela
anonym
| 23. 9. 2008 18:16
Z jaký váhy hubneš? A kolik kilo chceš zhubnout? Mám přes stovku a chci zhubnout nejmíň dvacet kilo, takže se tomuhle programově vyhýbám. Nejmíň první měsíc.

Kup si karobové tyčinky ke kytkám a čokoládu Orion uměle slazenou ke zvířatům.

Tam totiž nevadí u těch koblih ani tolik to sladké, ale ta kombinace kytky + olej.

A chuť na sladké časem přejde - mám to vyzkoušené. Po pár týdnech jsem si na sladké ani nevzpomněla. Jo a taky můžeš mlsat ke kytkám třeba ořechy (ne buráky) v medu.

Jo a jakou máš knížku? A jaké knížky od Kořeny jsi četla?
se na to v....
jitkaadela
| 23. 9. 2008 16:50
mě s toho odvezou ,tak naco mám tu knížku? To potom z těch jejích receptů nemůžu nic?

Tak mi poradte co na mlsání, potřebuju nějaké koláče nebo něco sladkého a to nemluvím ve zvířátkách to už nevím vůbec co mlsat
Ahojky berušindy....
Strepi
| 23. 9. 2008 12:36
Jitule,je to tak jak Mumidlo píše,žádné laskominy když chceš zhubnout.... Zkus držet nějaký čas toho prvního grafu a nenech se lákat někam jinam.... I když jsou koblihy z dělenky,je ti to prd platné,navíc bych tomu ještě rozumněla pokud by jsi je chudáky netopila v oleji,ale upekla je v troubě.Ale to už by jsi z nich měla zase buchty...

Parmenko,já jsem si udělala to své lečo k obědu,na chroupání zelná salát s mrkvičkou a odpo bude grileček,tak to bude masko a grilovaná zeleninka to zas budu na prasknutí...mňam....
U nás je nádherný den.Manžel seká zahradu a já s Týnkou se mu tam vzorně pleteme .Roste mi štěňátko jako z vody,za chvilku z ní bude velká holka.

Mumidlo díky za typ na zítřejší snídani... už jem neměla volská oka ani nepamatuju ,tak to si dám...
Jdu si chroupnout salátek a jdu zase na sluníčko,dokud je...
parmenka
anonym
| 23. 9. 2008 06:12
ahoj, no polévky ne určitě, tam šoupnou leccos, mě šlo spíš o to, jestli maso vaří zvlášť a pak teprve dělají omáčku, nebo dohromady,jako to dělám doma třeba já. Ale podle všeho zvlášť, takže nebude "kontaminovaný" . Takže maso nakonec po uvážení beru.

Bohužel brambory ani rýži si tam vzít nemůžu, všechno šíleně mastí ještě dřív, než to dají na talíř - rovnou v těch várnicích - asi aby se jim to neslepilo.

K těm koblihám - pokud chci hodně zhubnout, tak bych si nedala ani dělený koblihy. Ten olej tam . Dej si je, až budeš váhu jenom udržovat .

Jo a po včerejšku - 103,8 kg .

Zdravím všechny a přeju krásný dělený den .
omluva
parmenka
| 22. 9. 2008 19:55
nevím, jak se stalo, že to tam mám dvakrát .
Mumidlo
parmenka
| 22. 9. 2008 19:54
můj názor je, že by jsi maso samotné mohla, nebo v kytičkách když budou brambory, nebo rýži. A zbytek vzít rodince, nebo si nechat na další den. Ale polévky asi žádné, tam se najde vždycky něco co je pomíchané.
Mumidlo
parmenka
| 22. 9. 2008 19:54
můj názor je, že by jsi maso samotné mohla, nebo v kytičkách když budou brambory, nebo rýži. A zbytek vzít rodince, nebo si nechat na další den. Ale polévky asi žádné, tam se najde vždycky něco co je pomíchané.
......
parmenka
| 22. 9. 2008 19:50
Mumidlo, děkuji. To jsem ráda, že si mě někdo pamatuje, potěší to .
Strepi tak jo, zítra spolu posnídáme - zvířátka sklenka mléka, a sýr, zeleninku doma žádnou nemám.
Potřebovala by jsem, ale inspiraci co na oběd, pro sebe i rodinku .
Díky za rady.
koblihy
jitkaadela
| 22. 9. 2008 19:06
jsou od Kořínkové

500g polohrubé mouky, 40 g našeho cukru, 50 g rostlinného másla, 2 lžíce rumu, 30 g droždí, 250 ml sojového mléka, sůl a tuk na FRITOVÁNÍ!!!

plnila jsem vlastní marmeládou slazenou fruktozou
Strepitula
anonym
| 22. 9. 2008 18:25
ahojda, Tebe si taky pamatuju .

Vyky - jseš dobrá, nám mamča nepohlídá . Jen 2x za rok - jednou když je Dočesná a jednou na vánoční večírek. Ale děti jsou už naštěstí dost velký (skoro 13 a skoro 9 let) tak už vlastně ani hlídat nepotřebujou. Ale když byly malý, tak bych to byla setsakra ocenila.

Parmenko - co takhle vaječnou omeletu? Já se chystám na zvířátka ve středu a nejspíš si udělám k snídani volská oka. Ty můžu.

Jo - a mám prosbu a takové dilema - když do kantýny vozí obědy tak, že maso je zvlášť (čisté, bez omáčky), omáčka zvlášť a příloha zvlášť - mám risknout si cvaknout oběd a dát si jen to maso??? Nemáte někdo zkušenosti, jak se vaří ve velkovývařovnách? Jestli to maso třeba nějak zaprašují moukou... předem dík.
...
Strepi
| 22. 9. 2008 18:16
Jéééé... Jítule...co jsou to koblihy... ... Jééé mňam... Ale raději si dej tu tlačenku pokud je libová,než koblihy...

Ahojky Vyky,tak ty jsi babinka hlídalka ,tak si alespoň pohraješ z malou.I když ono je to někdy sakra zápřah...

Parmenko nezoufej a zítra se mnou posnídej zvířátka.Dáme si spolu mléko,sýr a zeleninku...
Jo ahááá nedáme... ty tuhle kombinaci nemusíš...zeleninka a mléčné výrobky...už vím...Tak si dej něco jiného ,co tě bude lákat nejvíc...
Parmenka, Vyky - ahoooooooooooooj
anonym
| 22. 9. 2008 18:08
zdravím - vás si pamatuju .

Parmenko - je mi líto, že vám umřel strejda, upřímnou soustrast.

Vyky - neboj, kilča půjdou dolů sama .

K té tlačence - dávala jsem si jí normálně, když jsem jedla zvířátka a hubla jsem (ale je fakt, že tak jednou za měsíc, víc mi na ni chuť nepřijde). V ní není ani mouka, ani nic podobného.

Jinak dneska jsem byla úžasně vzorná (taky první den, že - kdo by nebyl .

Ráno sojový rohlík s trochou medu, potom čínská polévka houbová, k obědu brambory s dušenou zeleninou, pak odpoledne rajčata a salátová okurka a k tomu pár plátků formanského chleba (je strašně tenoučký, jeden plátek je tak 1/2 rohlíku) a nakládanou řepu.

Teď si dělám oběd na zítra - sojové maso s rýží a Kunovjankou, tak jsem si zobla a taky dělám rajskou polévku - tak jsem taky troše neodolala.

Tak doufám, že zítra budu stejně vzorná a že mi to dlouho vydrží .

Jo - dnešní ranní váha - teď nevím, jestli jsem jí psala, nebo ne - ale pro jistotu - 104,8 kg.
koblihy
jitkaadela
| 22. 9. 2008 17:28
Jo a holky dělala jsem koblihy a byly
hříšník
jitkaadela
| 22. 9. 2008 17:26
ahoj Vyky ten hříšník jsem já a furt asi budu
Mě co napadne tak se ptám a nepřemýšlím nad tím jestli je to dobrá či špatná otázka. Nevím ?tak mi prostě odpovíte a jet o.
A opět mě napadá jedna věc, co tlačenka?
ahoj bobíci
Vyky
| 22. 9. 2008 17:22
zdravím ztraceného Mumínka a vlastně vás všechny. Kdepak Strepi, kocourka také naháním, ale jsem zapřažená babča, tak mírně kmitám. To víš, přes víkend jsem odehnaná, syn si chodí hrát hry. Musela jsem se smát, který hříšník si chce dávat cukr do salátů. Jedině ovocný, ten můžeme, ale jinak ne, v zavařené zelenině se cukr rozloží, citronelu už vůbec ne, a ten citron, no nevím, děcka kdo chce hodně zhubnout, tak s ním opatrně.
Mumi, budeš v pořádku, neboj. Parmenko, také jsem na tom byla podobně, Třepala jsem se jako sulc hrůzou vlést na váhu, protože jsem ťuňťa a zvážila se špatně, ale stejně jsem přibrala 3kg, tak je musím také zhodit. U nás je počasí slušné, mohla jsem dokonce dát ven povlečení a ono proschlo. Pusenky mějte se fajn, pá,pá

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
28. 7. 2025 15:32
14754
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
28. 7. 2025 20:45