Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

...
Strepi
| 17. 9. 2008 22:46
Já jsem tušila že se sem mám ještě dneska vrátit
Mám Áji hroznou radost ani nevíš jakou že je mlaý v pořádku.Není nic lepšího než také zprávičky...
Tady pro tebe něco mám i když tedy jen tak nehmatně...čtyřlístek pro štěstí.....
Ahoj berunky
ajina
| 17. 9. 2008 21:51
Nejdřív bych vám chtěla poděovat za ohromnou podporu.Tak dnes jsme podstoupili to vyšetření,moc nás pochválili za perfektní spolupráci.A musím vám oznámit,že jsem nejšťastnější člověk na světě.Hrozící Perthezovu chorobu máme vyloučenou a veškeré abnormality taky.Výsledky krve jsou také v pořádku,takže nakonec se ukázalo,že je to úraz,že si náš brouček asi natáhl sval nebo tříslo.A nejlepší na tom bylo,že po oznámení výsledku náš brouček vstal a odešel po svých ,že už ho to nebolí.Nic hezčíhoj sem už dlouho neviděla.
I přes tu radost jsem odmítla slavnostní oběd a udělala jsem si radost novou bundou.
Celý den jsem jedla suché tmavé pečivo a sodovku.Už se těším zítra na zvířata.
...
Strepi
| 17. 9. 2008 21:39
Pěkný večer berunky a zítra zase ahojky...
Jitkaadéla
Strepi
| 17. 9. 2008 21:33
Ahojík toulalko...
Tak se do toho dáme a snad to nepopletu...

1.Kukuřice jakákoli patří do kytek,pozor na ni v zeleninových směsích.Kukuřice není zelenina !

2. Kvasnice patřící do kytek

Kvasnicová pomazánka :
2 - 3 cibulky osmahneme na trošce oleje se špetkou kmínu,přidáme 20dkg droždí,orestujeme a dochutíme solí,pepřem a popřípadně i majoránkou.

3..masový vývar i když nebudeš baštit masko,patří do zvířátek

4.Marmeládu si doma klidně udělej.Buď tak jako se to dělávalo dříve,že se ovoce tak dlouho provářelo až z toho byla hustá marmeláda,např.povidla.Nebo by šla udělat podle návodu pro diabetiky.Prodávají se i Dia želírovací přípravky.

5.Je mi líto,ale žádná houska,buchta,pečivo neexistuje aby se dala baštit se zvířátky.Ani různé pufované chlebíčky ti nepomohou,patří do kytek...

6.veškeré mléčné výrobky patří do zvířátek.Ať už je to mléko,jogurt,sýr... tak i smetana a je jedno kolik tuku obsahuje

Měj se fajn a koukej se zase někdy stavit...
OPĚT MÁM OTÁZKY
jitkaadela
| 17. 9. 2008 19:36

AHOJ HOLKY

TAK JSEM TADY PO VÍCE JAK MĚSÍCI ZAS.
A HNEDMÁM NĚKOLIK NEJASNÝCH OTÁZEK.

1. KAM PATŘÍ STERILOVANÁ KUKUŘICE
2. KAM KVASNICE A PROSÍM O RECEPT NA POMAZÁNKU A DO JAKÉ SKUPINY SE PAK ZAŘADÍ
3.JAK SE TO S POLÍVKOU, KTEROU MÁM UDĚLANOU Z JAKÉHOKOIV MASA, MŮŽU, KDYŽ MASO NEBUDU PAPKAT JEN VÝVAR?
4.VYROBÍM SI DOMA A JAK MARMELÁDU DĚLENKOVOU?
5.JE NĚJAKÁ VARIANTA MÍSTO PEČIVA ,KTEROU BYCH POUŽILA DO ZVÍŘÁTEK ? TŘEBA NĚJAKEJ TEN POLYSTYREN NEBO TAK NĚCO.
6.KAM Z 12% SMETANOU

TAK A TO JE DOUFÁM VŠE A PROSÍM POMOZTE MI STÍM.

MĚJTE SE KRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁSNĚ A VŠECHNY POZDRAVUJU PAAAAAAAAAAAAA JITKA
Vyky
Strepi
| 17. 9. 2008 18:49
teda Vyky...to je sprosťárna takhle se k tobě chovají?? Jsi hodná a nikomu neblížíš ale ostatní si na tobě klidně smlsnou.Měla by jsi být ráznější a né se potom trápit ,to pak dušičku bolí a marodí
ahoj pusinky
Vyky
| 17. 9. 2008 18:33
Děvčátka moje, tak mě bylo dneska hodně ublíženo, Bylo mě řečeno že jsem tlustá, musela jsem si jít lehnout, jak se mě udělalo zle. A já husa jsem nedokázala zařvat, protože se bojím, abych slovem neublížila. Tak mám mizernou náladu a je mě do breku nad lidskou zlobou. A tak jsem se ve smutku napráskla sladkým, já vím, že jsem neměla, ale nervy to nějak potřebovaly .Tak se půjdu vrhnout na utírání prachu, snad mě smutek přejde, pá, pá babulky
Jojo
Strepi
| 17. 9. 2008 11:56
holčiny,nemáme to vůbec jednoduché a naše dětičky už vůbec ne...
Mějte ale i tak prima den,berunky...
Ahoj Aji
prcek9
| 17. 9. 2008 11:13
také já na vás oba budu myslet. Vím moc dobře, co mamči cítí, když je dítě nemocné.
Já sama mám čtyřletého kluka, který má lehkou mentální retardaci. Dá to dost práce, musíme mu každý den ještě ke všemu měřit cukr v krvi, takže toho má chudák taky plné zuby. Někdy je mi ho až líto.

Tak držím palečky, aby vám to dobře dopadlo.

Jinak i mě kila stávkují. Nějak nejdou dolů. Dneska mám kytičky, tak si jdu něco dobrého ukuchtit. Zatím se mějte moc hezky. Z Vysočiny zdraví Zuzka
Ahoj kočiny,
jaanka
| 17. 9. 2008 10:26
nedostanu se k počítači tak často,jak bych chtěla,ale nemusí pršet..... .
Áji,pro každou maminku je to vždy moc stresující,když její brouček marodí.Budu vám oběma moc držet pěstičky,ať to všechno zvládnete.
Strepi,receptíky jsou výborné.Můžu rozšířit řady zájmců,pošleš mi další receptíky mailem?Předem moc děkuji.Snažím se jíst docela pestře,ale někdy má moje fantazie dovolenou.

Jinak moje tělíčko stávkuje,kilečka nejdou dolů.Asi si už chystá zásoby na zimu .Snad to zase trošku poskočí.Dnes mám zvířátka.Dopřeju si kousek uzené kýty se špenátem.Už se těším.

Přeji vám všem hezký den!!!
Ajinko
Vyky
| 16. 9. 2008 22:32
Já vím, že slova útěchy moc nepomohou, ale přidávám se k Strepi, budu na vás myslet a doufat s vámi.
Aji
Jessi
| 16. 9. 2008 22:30
Já vám taky držím palečky.Věř,že bude dobře.
Áji
Strepi
| 16. 9. 2008 21:07
moc vám držím palečky.Bude to dobré uvidíš...
Ahojky
ajina
| 16. 9. 2008 20:56
Tak s tou velikou zimou mi příšlo velké trápení.sotva jsem rozdýchala manželovu diagnozu,už tu mám další ránu.Tentokrát je to můj dvouletý brouček.V pátek ho začla bolet nožička a od soboty nechodí.Lítame po vyšetřeních a nyní víme že bolest pochází z kyčle.Mají podezření na nějakou nemoc.Zítra nás čeká vyšetření,z kterého se vše dozvíme.Jestli výsledek bude pozitivní,tak nás čeká buď operace kyčle nebo roční léba v léčebně.
Jinak dělenku poctivě dodržuju,mám dole 2.5 kila.Střídám kytky a zvířata ob den a tak mě chutě netrápí.Dneska byliy kytky se zeleninou.Měla jsem výborný oběd Brambory a patizon osmahnutý s česnekem a obalený v mouce no mnˇam
...
Strepi
| 16. 9. 2008 19:27
... no mi někdo řekněte,proč tu mám dvakrát stejný příspěvek...
Ahojík
Strepi
| 16. 9. 2008 19:24
berunky.... Tak si tu tak debužíruju a stále mě honí mlsná na tu vaječnou bábovku,ale nevím,nevím Co vím však jistě...že bych ji zbaštila že by se po ní jen zaprášilo Vím o co jde a je to moc velká dobrota
Teď tu mlsám bílý jogurtík se sladidlem a trochou kakaa,to mám moc ráda když mám chuť na sladké a číhám kdy se tu kdo ukáže...
Venku je zima,to je děsný a ta naše malinkatá Týna když ji pouštím čůrat na zahradu je nadšená a domů nechce.Tak si tam hraje se švestkama co k nám padají od sousedů a má hned o zábavu postaráno.
Tak se pěkně doma zahřívejte a bacha na bacily...
Ahojík
Strepi
| 16. 9. 2008 19:24
berunky.... Tak si tu tak debužíruju a stále mě honí mlsná na tu vaječnou bábovku,ale nevím,nevím Co vím však jistě...že bych ji zbaštila že by se po ní jen zaprášilo Vím o co jde a je to moc velká dobrota
Teď tu mlsám bílý jogurtík se sladidlem a trochou kakaa,to mám moc ráda když mám chuť na sladké a číhám kdy se tu kdo ukáže...
Venku je zima,to je děsný a ta naše malinkatá Týna když ji pouštím čůrat na zahradu je nadšená a domů nechce.Tak si tam hraje se švestkama co k nám padají od sousedů a má hned o zábavu postaráno.
Tak se pěkně doma zahřívejte a bacha na bacily...
Strepi
Vyky
| 15. 9. 2008 20:50
Tak jsi to přivolala, jak začala ta hrozná zima, kocour se běží vyčurat ven a jinak leží nad radiátory, nádherně nám topí, to je holčičky blaho.
Jinak se nemám čím chválit, porušila jsem co se dalo, Na váhu nepolezu, bojím se toho čísla, ale cítím na sobě, že se faldíky vrátily. Ale děvčátka, já to jídlo fakt potřebovala, moc mě pomáhalo ve stresu. A jako vždycky říkám zítra, tak fakt jo, začínám zítra, nebo se zase neunesu a už to začíná hrozit. Strepi, kam patří želatina nemám páru, snad je neutrální, né?
Babulky dobrou noc, pá,pá
Prosím
Strepi
| 15. 9. 2008 14:51
kdyby se někde chybička vloudila tak to honem,honem napište...
A jinak přeji dobrou chuť... papáááá
...
Strepi
| 15. 9. 2008 14:46
Nakládané utopence - plněné od Majdy

18 - 20 špekáčků
5 velkých cibulí
sklenice sterilovaných okurek
2 čerstvé papriky různých barev
pepř
mletá sladká paprika
feferonka
párátka na sepnutí

NÁLEV:
0,7 l octa
1,2 l vody
3 kolečka sladidla
polévková lžíce soli
20 kuliček pepře
10 kuliček nového koření
3 bobkové listy
2 polévkové lžíce hořčičného semínka
Postup:
Nálev uvaříme a necháme vychladit.

Oloupané špekáčky co nejvíce podélně nařízneme, jednu stranu opeříme , na druhou rozetřeme mletou papriku. Do zářezu vložíme plátek okurky, proužek papriky a kolečko cibule. Nakonec sepneme párátkem.
Špekáčky vkládáme na výšku do sklenice na dně vyložené cibulí. Jednotlivé vrstvy prokládáme zbytkem pokrájených surovin. Nahoru dáme feferonku a zalijeme nálevem.

Necháme odležet asi 5 - 7 dní.
...
Strepi
| 15. 9. 2008 14:42
Masový dort od Majdy

1 kg mletého masa
sůl
pepř
2 lžíce paprikové Vegety
2 dcl mléka
2 měkké sýry

Suroviny na náplň a ozdobení:
5 vajec
sůl
pepř
petrželka
2 papriky
plátky sýra šunky, natvrdo uvařených vajec, rajčat, okurky

Postup:
Maso promísíme se solí, pepřem, Vegetou, zalijeme mlékem, přidáme měkké sýry, proděláme a necháme v lednici 24 hodin odpočinout.
Dortovou formu vymastíme sádlem, polovinu směsi dáme do formy (druhou polovinu necháme zatím stranou).
Usmažíme 5 vajec, osolíme, opepříme a dáme je na masovou směs ve formě, posypeme petrželkou, přidáme 2 pokrájené papriky, plátky sýra, šunky a druhou polovinu masové směsi. Ještě trochu potřeme mlékem. Pečeme do růžova. Prochladlý dort zdobíme plátky uvařených vajec, rajčat a okurky.
...
Strepi
| 15. 9. 2008 14:30
Vaječná slaná bábovka od Majdy

4-6 vajec
20 dkg měkkého salámu (dietní)
1 sklenice nakládané zeleniny (Hradišťanka, Moravanka)
2 majolky (malé ve vaničce)
1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku
1/4 kostičky masoxu
Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout, oloupeme a vyjmeme žloutek. Bílek rozkrájíme na proužky či kostičky. Žloutky zatím odložíme, nelze je přidat hned na začátku, aby se bábovka nezabarvila na žluto. Také dietní salám nakrájíme na drobné kostičky. Nakrájený bílek a salám smícháme s majolkou. V láku z nakládané zeleniny rozpustíme želatinu a připravíme ji dle návodu. (Přivést k varu, ale nesmí se vařit!) Ve 200 ml vody rozvaříme masox a přidáme do želatiny. Zchladlou želatinu lehce zamícháme do směsi majonézy, salámu a bílku a přidáme ještě vařený žloutek nakrájený na kousky. Formu na bábovku vymažeme olejem a tlačenku do ní nalijeme. Necháme ztuhnout, potom vyklopíme a krájíme na plátky.

P.S. Holky co ta želatina??? Může být i jiiná nez-li zvířátková???
Ježiši...
Strepi
| 14. 9. 2008 22:13
já to mám samý překlep...
No to bude asi tou zimou....
To je zima
Strepi
| 14. 9. 2008 22:11
to je zima... fakt jhoo...Jessi kde se tu vzala,tak najednou??
Brrr... když vidím tem teploměr venku,tak ti řeknu,že jestli to takhle půjde dál,pouštím doma topeníčko
Cukety ti jessi vydrží i několik měsíců,pokud máš dobrý sklep.Tchýňka je mívá ještěb o vánoce,tak to vyzkoušej.Jiný způsob uskladnění neznám,než je dát do sklípku...

Vyky lítalko...ta aby jsi měla stále nad sebou dohled.. vždyť ty utaháš i toho tvého ko*** Mikeše,chudáka... Určitě bby se raději rozvaloval a ty jsi stále jako čamrda.Nooo a pak tě nemají bolet nožky... tak pěkně v klídku aberušindo a v pohodičce...
Holky já si dneska naordinovala kytičky a dopadlo to prapřebídně...... Já ty kytky fakt nemůžu.já mám při nich takový hlad,nebo spíš asi mlsnou,to je děsný... Navečír jsem musela hupnout zpět na zvířátka,přestávka nepřestávka... prostě jsem chleba zapila mlékem a pak podmáslím a je mi dobře,Ráno ani na váhu nelezu... ale kytky... si dám jedině tehdy až mi vždy někdo zalepí pusu .... náplastí....
Ahojky
Jessi
| 14. 9. 2008 21:30
Všechny vás zdravím.To se nám ochladilo,kde se to vzalo po tom teplíčku?Strepi to jsou príma recepty, už se na ně chystám. Už jsem vytrhala všechny cukiny a uložila do sklepa.Tam asi dlouho nevydrží?Měla bych je asi nějak konzervovat,že?Vyky ty to moc nepřehaněj s tou práci.Raděj volej ko***,ať se jde domů ohřat.Taky mám pocity,že když mám nervy tak se musím přejídat.Takovou stud.pečeť dala bych si i teď.Mějte se hezky a ať se nám lehce hubne.
Holčičky moje
Vyky
| 14. 9. 2008 00:16
jsem utahaná jako kotě, opět se mě vrátil syn a tak se snažím vařit a uklízet po dvou chlapech. Kocour je vzorový, ten šmejdí venku. A já zase začala jíst, ale berušky je to stresem, až se zklidním, bude líp. Tak vám dám vědět, až se do toho obuji. Užijte si neděli, pá pá
...
Strepi
| 13. 9. 2008 15:41
Neboj Slipup,bude to zase dobrý na každou to občas padne

VEGETARIÁNSKÁ MŇAMKA

Na pánev dáme 2 lžíce olivového oleje, dvě hrsti fazolek mungo s klíčky a dvě hrsti nejlépe celozrnných vlasových nudlí. Chvíli necháme opražit, poté snížíme teplotu.

Přidáme na malé kostičky pokrájené libovolné tofu. Mňamku okořeníme vegetou, česnekem,chilli, kari kořením a 2 lžícemi sójové omáčky. Směs promícháme, přikryjeme pokličkou a chvilku podusíme, asi tak 5 minut. Občas promícháme, v případě připékání podlijeme troškou vody.
mix
slipup
| 13. 9. 2008 14:40
ano,mix-tak by se daly nazvat poslední dva dny...jsem nějaká stresovaná a to se na mě vždycky podepíše strašnou chutí na jídlo-jakýkoliv(sladký,slaný,mastný,ovoce,...)prostě cokoliv ,co doma najdu a většinou to není zrovna zeleninka nebo podobné zdravé věciVčera to začlo a dnes pokaračuju, přitom sedím doma na zadku...už aby začla ta škola a já se donutila víc chodit mezi ldii,bude mi líto jak vypadám a víc se nad sebou zamyslímnebudu mít na starosti tolik času a tolik příležitostí mlsat....teda,v to moc doufám...A taky už pěkně dlouho s epokouším vrátit se kběhání-chodila jsem vždycky ráno,ale te´d mi nějak nejde vyhrabat se z postele a donutit se...přitom to bylo dost poznat a kila letěla dolů....No,uvidíme,jak přežiju tendle víken...ty jsou vždycky nejhorší-slavnostní obídky apod.....zase se ozvu,pá pá
...
Strepi
| 13. 9. 2008 11:13
Mám to Luci podobně,také nějak kytičky nemohu.Nějak mi nesedí a chybí mi při nic mléko a jogurty.
K té číně jim dej kliďánko cokoli.Snese to obojí.Hlavně aby byli spokojení a to je to nejdůležitější...
Dobré ránko
llucinka
| 13. 9. 2008 08:18
DObré ránko přeji všem Já jsem teď měla dvakrát po sobě kytičky (situace si to žádala), tak mi bylo nějak těžko, ale dneska mám zase zvířátka a je to supeeeer

Strepi, koukala jsem na ty receptíky a určitě něco z nich vyzkouším... Mám ještě v lednici jednu velikou cuketu, tak vyzkouším přes týden tu čínu. Jenom nevím, co mám dát rodince za přílohu, rýži? Bude se to k tomu hodit? Nebo možná i brambor, když je tam uzenina...

No nic, jdu uklízet, al večer se určitě stavím!!!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
28. 7. 2025 15:32
14754
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
28. 7. 2025 20:45