Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

ahoj všichni
parmenka
| 22. 9. 2008 16:58
pár dnů jsem se tady neukázala a měla jsem co dělat, asi 15 stránek na dočítání. Spousta nových receptíků, pár nových dělitelek avaše problémy. Moc mě mrzí co špatné se vám komu stalo .
Já jsem byla opět zlobivá a dělenku nevydržela , měli jsme spoustu oslav, a umřel nám strýc. Nějak se nemůžu dostat zpět . Už jsem určitě přibrala, ale raděj se nevážím. Přijde mi, že jím pořád stejně a zeleninu a mléčné výrobky moc nemusím, tak se do toho dost nutím. Zítra zkusím začít znovu, snad se mi to už konečně povede.
Mějte se všichni moc hezky papa .
majolka
Strepi
| 22. 9. 2008 13:58
jak jsem koukala patří i s tatarkou ke zvířátkům,ale je napsaná jen u toho volnějšího grafu.Je to pak už jen na uvážení,dát si či nedat...
S tím cukrem do salátů to je si myslím asi tak,že ne ! Normální cukr se zřejmě v konzervách a sterilovaných zeleninách rozkládá,jak píše LK,ale u normálního denního použití to určitě neplatí....
majonéza ,tatarka
jitkaadela
| 22. 9. 2008 13:20
holky moje jak je to s tatarkou a majonezou hellmans při zvířátkách?

hele a když do něčeho přidám cukr ,třeba do okurkového salátu nebo nějaké omáčky a pak tam budu dávat i ocet, tak to nemůžu? Tam se ten cukr nerozloží?
mumiskovi
jitkaadela
| 22. 9. 2008 13:18
taky držím palečky a přeji pevné nervy při zhazování
...
Strepi
| 22. 9. 2008 08:28
Mumi u nás vykukuje sluníčko tak snad vydrží alespoň ještě pár minutek.S tím stravováním v kantýně se nemáš,ale je to asi všude stejné,i když naše se snaží už jen díky pacientům.Kontrolu zvládni na jedničku...

No to mi ta jednička zrovna připomněla že naše nová zvířátková studentka ...dneska zkouškuje... Tak držím Maykee palečky ať už to máš v kapse

Vyky se neukázala,tak ta asi někde buď loví kocourka nebo sluníčko... áááá nebo také odpočívá a relaxuje což je potřeba...
pokračování
anonym
| 22. 9. 2008 06:32
Ale to je tak asi všechno, bohužel. Pracuji mimo město, v průmyslové zóně, takže jsem odkázaná pouze na sortiment kantýny a ten se bohužel omezuje z 90% na různé sladké tyčinky typu Twix, atd.... sušenky, čokoládky - ale třeba jablko se tam koupit nedá. Je tedy fakt - abych jim nekřivdila - zeleninové saláty dělají. Ale s obyčejným cukrem a do většiny z nich fláknou smetanu nebo jogurt, které nesmím kvůli zažívání. Takže se fakt nechytám.

Strepitulo - tady je taky ošklivě, prší, na nebi jsou ošklivé šedé mraky - babí léto se nám někam ztratilo . Ale snad koncem týdně - podle předpovědi počasí by mělo svítit sluníčko.
Krásné ráno
anonym
| 22. 9. 2008 06:27
díky za přivítání . Doufám, že už všechno bude jen OK - zítra mám kontrolu na chirurgii, hned v 7 ráno - pak napíšu, jak jsem dopadla.

Začínám kytičkami, k snídani budu mít celozrnný rohlík smedem a na zbytek dne jsem si donesla čínskou polévku a dušenou zeleninu s bramborem, salátovou okurku, rajčátka. Doma si pak dám asi rajskou polévku - tu si chci udělat na zítra k obědu - tak jí udělám víc .

Do práce si musím nosit všechno z domova - tedy kromě rohlíků - protože ty se tam sehnat dají.
...
Strepi
| 22. 9. 2008 04:10
Ahojky a hezké ráno...
Všechny vás zdravím a vítám zpátky Mumíska... Moc ti přeju hodně zdravíčka a shozených kileček... tady mezi náma

U nás holky prší a je víc než hnusně,fakt jooo.Teda tak jsem se těšila pa podzimní sluníčko a ono nikde.
Já vám mám takový hlad že už se těším na ráno na jogurtík Kouká tu na mě jen studené kafíčko a za okny fouká vítr a padá studená voda...
Mějte příjemnější začátek týdne ...
Ahoj děvčata
Jessi
| 21. 9. 2008 22:06
Zdravím všechnynové i staronovou dělitelku.Chvilku jsem tady nebyla a už je co dohánět. Budu vám držet palečky,ať to hubnutí popoženete rychlejí.Vím není to jednoduché,ale vydržte ono se rozběhne.Ze začátku člověk pořad uvažuje co bude jíst.Pozdějí to nepříjde.Vařím pro manžela a pro sebe,taky to vždy nejde doladit,vařím už tak rok a půl.Dneska jsme měli kuřátko s rýži,já jenom k tomu zel.salátek,večer jsem dělala smaženici s hřibu. Baštím hodně zvířatka,zítra si dám kytičky.Zelovou polévku s bramborem,špagety se zeleninkou a večer nějakou kaši asi jáhlovou.Mějte se hezky u nás je hnusně pořad prší.
ahoj
anonym
| 21. 9. 2008 18:47
Zdravím všechny po dlouhé době - naposledy jsem tady byla v květnu, pod nickem mumísek, teď se pod něj nějak nemůžu přihlásit, tak jsem vytvořila novou registraci, pak přišla spousta událostí, díky kterým jsem neměla na dělenku ani pomyšlení (podezření na rakovinu děložního čípku, s tím spojená biopsie, čekání na výsledky - prostě celkem 3 měsíce celkem solidního náporu na moje nervy - tak dlouho proto, že mi to doktor sdělil v červnu - 14 dnů předtím, než jsme jeli na týden dovču a pak jsme byli 14 dnů doma a odjížděli na dalších 14 dnů a pak ještě když jsme se vrátili, tak biopsie za 14 dnů a 3 týdny čekání na výsledky). Naštěstí vše v pořádku, ale ty nervy . A korunovala jsem to před 3 týdny problémy s meniskem v levém koleni. Prostě jsem šla v práci po chodbě, křuplo mi v koleni a bylo to. Už jsem se téměř nepostavila. A to mě vlastně donutilo začít nad sebou zase přemýšlet - protože se mi přes léto zas vrátilo několik kilo nahoru (nervy jsem obalovala sladkým) a mám ke dnešku 105,3 kg. Fakt hrůza. No a upřímně - ten meniskus s tím určitě souvisí taky. Už mám prostě klouby moc přetížený. Doufám, že se mi povede dělenku zase pěkně nastartovat a s Vaší podporou něco zhubnu . Pokusila jsem se vložit fotku teď z pátku - byli jsme na zdravém vzduchu v brdských lesích a u rybníka. Tak ať víte, s kým máte tu čest a taky ať můžu třeba za pár týdnů porovnávat .
Citrón
Strepi
| 21. 9. 2008 16:19
někdo ho tu používal normálně a bez potíží.Ve volnějším a udržovacím grafu je jako povolené ovoce k zelenině,pro svou kyselost.Mám teda tušení.Zas ho není do čaje tolik a navíc bych ho volila také raději než chemickou citronku. Ale jo,dej si ho...vždyť jsme si ho naké přidávali do zeleninových salátů..
Ale holky se ještě ozvou a poví ti
Máš se máš že nejsi na dělenku sama a bude ser ti i lépe vařit.Já s tím vařením pro rodinku docela teď bojuju Pro sebe to mám hned a na několik dní a oni mají stále prázdno... ach jooo
Jejda holky....
Strepi
| 21. 9. 2008 16:11
začněte čím chcete.je to jen podle vaší chuti.Každý den bude baštit to ,na co budete mít větší chuť.Buď zvířátka nebo kytičky... je to úplně jedno.Já jsem zvířátková,více mi to vyhovuje.Mám po kytkách hlad a mám pocit nedojedenosti...
Dneska jsem si třeba udělala na cibilce malinkaté kousínky masíčka,orestovala a zasypala balíčkem polévkové zeleniny a balíčkem zelených fazolek.Podusila,dochutila a budo to mít ještě zítra a snad i pozítří... Nebaví mě stále přemýšlet nad tím co budu jíst.Mám tu rajčata,papriky a k tomu sýry,mléko,jogurty a tu uvařenou zeleninku.Zeleniunku můžu stále tak to je moje...
Ale aby jste měly berunky lehké rozhodnutí,začněte zítra zvířátkama.Za ten prošvihlý a odložený týden už můžete mít třeba kilčo dole...
Tak že zítra ráno si dáme paričku namazanou sýrem,jedno uvařené vajíčkjo a mléko.K obědu maso se zeleninou a pak už jak to přijde.Káva s mlékem,meloun,no co se zrovna hodí... Udělejte si třeba mísu zeleninového salátu...Jak říkám,nač máte chuť ,to si dejte
Ale nééé dortíka...
manžel
jitkaadela
| 21. 9. 2008 16:06
jo a představte si, že jsem k dělence přemluvila i manžela. Takže se mi to bude zvládat lépe.
Snídani jsme začli kávou s mlékem a bílým jogurtem. Svačina byla rajčátka a oběd byl připraven takto. Králíka jsem včera osolila opepřila a potřela olejem a nechala v lednici uležet. a dnes jsem ho ještě potřela plnotučnou hořčičí a na honem osmahla už bez oleje z obou stran a pak polila vodou a dusila do měkka. K tomu jsem udělala okurkový salát s fruktozou a bílým pepřem a zalila šlehačkou. to proto abych ji nemusela vyhodit když už ji mám. Další svačina byla křoupání mrkviček a na večeři plánuji salám s oblohou zeleninovou a pokud ještě později k večeru bude hlad, tak ho zaženeme kyškou. Ježíš to je ale dlouhý sorry
citron do čaje
jitkaadela
| 21. 9. 2008 16:01
Ahoj holky, prosím vás můžu si dát do čaje citron nebo citronku?
jojo:)
maykee
| 21. 9. 2008 14:57
Pavlinkaq mi mluví z duše, tak nějak nevim, jak mam začít.... a chtěla bych začít v úterý, max. ve středu... Hubne se tim dobře???
Začátek
pavlinkaq
| 21. 9. 2008 13:00
Zdravím Vás Sluníčka, tak pomalu se mi blíží den, kdy bych chtěla začít s dělenkou a nejspíš asi 1.10. Jen bych se chtěla zeptat jak a co bych měla začít jíst první den, asi to není důležitý, snad ještě nemám představu jak začít. Jak s tím začínáte vy? Co baštíte první den?
ahojík
Strepi
| 21. 9. 2008 10:27
a pěkné ráno...
Vyky to jsem si mohla myslet že to nebude jen tak s tím mužem tady... Ani jsem ještě na to pořádně nekoukala.Měla jsem to i v mailu,jen jsem to otevřela a zase zavřela..To není o ničem.Jen zaplatit a pak hup zpátky na svá kilča jak píšeš.Tělíčko potřebuje potraviny ané nějaké chemické blbiny...

Maykee myslím že po přečtení toho co jsem ti posla,ti to bude už jasné co se kam řadí a jak co s čím baštit.Nebudeš to mít jen tak jednoduché,ale zvykneš si a my ti pomůžeme...
maykee
Strepi
| 21. 9. 2008 10:17
tak už jsem ti poslala právě vše... aby jsi věděla oč jde a nekoukala na to jako cosi do flašky nebo jak jsi to tam psala...
Díky:)
maykee
| 21. 9. 2008 00:13
Za milý přivítání, protože v tomhle ohledu jsem úplnej začátečník,
nevim ani ťuk, ale na diskuzi se vrhnu hned po pondělní zkoušce z
anatomie...
Asi i ten stres mi nabírá ty kila, tak snad až to skončí, tak to už
konečně pujde... Nemohla byste mi napsat některá nějaký základní
pravidla, ve zkratce? Strepitula už mi posílala recepty a nějakej
základní graf, ale koukam na to jak husa do flašky
Doufam, že to bude fungovat, chci sundat do konce roku, nebo takhle -
do zimy, tak 12kilo... Docela hustej cíl, ale mam v plánu začít konečně
pořádně běhat a tak Tak snad mi i SPLK pomůže... Přece jenom je mi 21, tak by ten metabolismus moh bejt ještě v pohodě...

Tak budu čekat, jestli se nějaká duše smiluje a zasvětí mě aspoň lehce do tajů SPLK, abych se do toho mohla pustit Jinak krásnou noc a hlavně pohodovou neděli
ahoj babulky
Vyky
| 20. 9. 2008 23:02
Připadám si jako přejetá válcem, asi jsem to gruntování přehnala. Vítám novou dušičku,
ptej se a určitě ti poradíme. Jak píše ten mladý muž, tak jsem se také stravovala, jde o poradce po telefonu a pití koktejlů místo oběda a večeře. Já jsem začala hubnout, ale bylo to na mě moc drahé, tak jsem tohle hubnutí musela ukončit.
Děcka už jsem hodná, baštím jak mám, tak se těším na výsledky.
Počasí je stále smutné, prší, nejlépe je doma v teple. Pusinečky dobrou noc a klidnou neděli, pá,pá
Ano ano ano...
Strepi
| 20. 9. 2008 21:10
Jitka má pravdu číst a číst a číst... i když dneska už je toho tolik,že si teda počteš... Maykee - ježiši teď doufám že jsem ti nezkomolila jménko... Já jserm diskusi také v lednu četla celou a také jsem neměla ponětí co se jak má a nemá,ale přečtení příspěvků a rady holek byly nad všechny knihy.Tady když něco nevíš,tak máš odpověď skoro hned a nemusíš listovat v knihách a hledat.Kdo tu zrovna je,ten ti poradí a pomůže.Nech mi na vzkazníku mailovku a co mám ti pošlu.Měj se ... jóó a vítej mezi náma Dělenka se nám rozrostla o další berunku a to je fajn...
číst a číst a číst
jitkaadela
| 20. 9. 2008 18:14
Ahoj já ti z vlastní zkušenosti doporučím přečíst si tuto diskuzi pěkně poctivě od začátku. A i tak budeš mít spoustu otázek, tak jako já. Pořád v něčem tápám a na něco nejasného přicházím. Ale tady holky jsou super a poradí ti . Ale rozhodně si vše přečti, mě to taky hodně pomáhá. Ahoj a držím palečky při hubnutí
ahoj:)
maykee
| 20. 9. 2008 15:14
Prosím, nemohla byste mi některá vysvětlit, v čem SPLK spočívá, nějaký základy, co se jí, nejí, jaký to má účinky a tak... Nemám s ní žádnou zkušenost a hledam nějaký stravování, který by mi pomohlo zhubnout, ale nebyla by to dieta, spíš novej režim stravování.... Díky
Slávááá....
Strepi
| 20. 9. 2008 14:33
No tedááá... ... chlap a tady...
A mladej.... To je tady vzácná návštěva a vydařený víkendíkk tomu... to by nikdo nečekal,co...... co berušindy...???
Mějte se a večer se stavím
Cítit se skvěle a líbit se okolí?
Pavel42
| 19. 9. 2008 23:47
Pořád se trápíte s jídlem,nevíte co zbodnout a pak jak zhubnout?
Začněte co nejdříve a váhu budete mít napořád takovou,jakou chcete.
Je to jen a JEN na Vás,zda o tom budete jen mluvit,nebo raději hubnout.
www.hubnete.cz/pavel42
nebo volejte 737211051
Aji,móóc gratuluju!!
jaanka
| 19. 9. 2008 09:36
Je to naprosto super zpráva! Až mi to vehnalo slzičky do očí.Nějak jsem poslední dobou naměkko.Pořád člověk kolem sebe slyší samé smutné věci.Tak ať jste zdraví.A ta bunda je odměna jako hrom.
Vyky,lidi,kteří jsou takhle zlí jsou sami o sobě zakomplexovaní chudáci a slaboši.Buď nad věcí a přijď si potěšit dušičku mezi nás.

Dnes budu mít k obědu Pan***.Je to jediná ryba,která není cítit rybinou a nemá žádné kosti.Už se moc těším,je to velká dobrota.
Kila pořád stojí a kalhoty pořád škrtí...Dočkám se někdy?
Krásný den.J.
...
Strepi
| 18. 9. 2008 20:40
Tak jaký byl dnešní den berunky??? U nás vykouklo i sluníčko,tak to bylo faujn.Bez toho sluníčka to prostě není ono... já tu zimu tak nemusím,to je hrůza.......

Jítko,jak jsem našla v dalším grafu LK,tak paštiku má ve zvířátkách,pokudnje zvířecího původu.C pečením na vánoce tě asi zklamu,ale nemám nic co by bylo sladkého a do dělenky.Budu péct normálně,já to moc nemusím ale zato to strašně ráda peču...jsem na to úplně ulítlá Na vaření nééé na to moc nejsem,ale na pečení,to jooo Tak když k nějakému receptíku přijdeš,tak mi ho písni...
vánoční cukroví
jitkaadela
| 18. 9. 2008 17:23
jo a holky já vím ,že je to pro vás asi brzy ,ale chtěla bych vás poprosit o recepty na vánoční cukroví popsané kam patří. Perníčky peču brzo a cukroví docela taky. Obejdem se bez krémových,takže to mám vpoho, vydrží dlouho. Pokud jich bude víc pošlete mi je prosím na email jitkaadela@seznam.cz. Díky všem pa
paštiky
jitkaadela
| 18. 9. 2008 16:21
Ahoj holky, prosím vás jak je to s paštikama, když je ve složení napsáno cukr, tak asi ne co? Ani ve zvířátkách?
ajinko
Vyky
| 18. 9. 2008 08:08
mám děsnou radost, hurááá, že je malý v pořádku. Víš to mě připomnělo mého syna, bylo mu 14 let, padl na nohy, vůbec se nepostavil, tak jsme také byli v nemocnici a tam ho to také přešlo, jen mě neřekli, co to měl. Tak a mám po bolístce, vyžehlila jsem, umyla nádobí, utřela prach a je mě fajn.
A začala jsem se kontrolovat, mám vypitou kávu s mlíkem a budu pokračovat dietně. A budu razit, co mě nezabije, to mě posílí a Strepi, už se budu bránit. U nás je pod mrakem, babulky pěkný den, pá,pá

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
28. 7. 2025 15:32
14754
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
28. 7. 2025 20:45