Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

...
Strepi
| 12. 9. 2008 23:27
Teda Vyky... jsi se mi odhlásila... a já myslela že si tu s tebou poklábosím...
Tak zase nic...
Určitě už jsi spěchala do postele,tak si to užij,na mě čeká až zítra...
Dudi
Strepi
| 12. 9. 2008 23:23
to jsem ráda že ti chutnalo... vyzkouším to také,když je to taková dobrůtka.
V neděli večer sem přidám další,to bych měla mít večer i čásek.Prcek sice začal marodit,ale jen co ho zapelíškuju,skáknu sem...
...
Strepi
| 12. 9. 2008 23:20
Jo jo Vyky,to vím že jsi koukala jak to tady popojelo,co...???
Jsem ti říkala že skončí prázdniny a budeme tu zase mít co psát.
No páreček na noc...to je sranda pokud ho můžeš zapít pivkem,jinak je to žízeň k neutišení...
ahojky
Vyky
| 12. 9. 2008 23:13
tak jsem si já chytrolín dala párky a bojím se že vypiji studnu, jakou mám žízeň! To byl teda nápad. Babulky přeji klidnou noc a příjemný víkend, pá,pá
uf, uf
Vyky
| 12. 9. 2008 19:52
teda to jsem si dala, než jsem všechno přečetla. Vítám další kolegyňky, určitě nám hubnutí společně půjde. Já jsem jen mlsně koukala na počítač, syn se od něj nehl, ale dnes odjel, tak hurááá, už jsem běžela. Bylo mě po vás smutno. Ale musím se vám přiznat kočenky, nebyla jsem hodná, měla jsem nějaké problémy a řešila jsem je jídlem, něco jsem přibrala, ale jsem zbabělec, bojím se vlézt na váhu. Ale ode dneška opět zařezávám, chtěla bych do vánoc dát něco dolů. Strepi, ty recepty vypadají jedle, je fajn, když si můžeme zpříjemnít život. Tak kočenky pá,pá
slíbená kritika
dudina
| 12. 9. 2008 12:42
Ahojte všechny
Takže jsem dnes experimentovala a uvařila si tu Pivovarskou baštu od Majdy. Sice jsem nepodlívala pivem,ale vodou ale i tak jsem si pošmákla.A ještě na přilepšenou jsem si navrch nastrouhala tvrdý sýr.
Takže doporučuji
Děvčátka
dudina
| 12. 9. 2008 10:25
Díky za podporu.Jsem ráda,že jsem se k vám přidala.Dodáváte mi sílu a já to bez boje nevzdám.Ty cviky dělám taky tak snad se to brzo projeví.Já mám dnes zvířátka a tak hned vyzkouším receptík od Strepi teda od Majdy.Akorát asi vynechám to pivo.Jinak to může být mňamozní.Tak já jdu též kuchtit.Pak pisnu jaký to bylo.Zatím se mějte krááááásně
Ahoj Dudinko,
prcek9
| 12. 9. 2008 10:04
abych řekla pravdu, tak mi to dalo dost práce. Ze začátku jsem cvičila dvakrát denně. Jednou ráno a pak večer. Ježíšek mi taky nadělil orbitrek, tak se snažím. Pak si zacvičím posilovací cviky na nohy, břicho a na zadek. Vždycky se spotím jak blázen. Dávám si hodně do těla, vůbec se nešetřím.
To, že máš dole zatím jen 2 kila je přece dobrý začátek. Vůbec nic si z toho nedělej. Mě to taky ze začátku moc nešlo. Nejvíc jsem to ale poznala na oblečení. Já doma váhu nemám (radši), vždycky se vážím, když jedeme k manželovým rodičům. Hodně poznáš na tom oblečení. Uvidíš, že za nějaký čas to půjde samo, ono chvilku trvá, než si na to tělo zvykne. Pak už to jde samo (teda podle mě).
Když mám zvířátka, tak si na snídani dávám bílý jogurt nebo tvaroh. Jako snídaně mi to stačí.
Já mám dneska kytičky, tak si jdu uvařit něco dobrého. Zatím se mějte krásně a držte se všechny
...
Strepi
| 12. 9. 2008 09:08
Pečené papriky s nivou od Majdy

4 bílé papriky 150-200 g nastrouhané nivy 8 plátků anglické slaniny
Papriky rozřízneme napůl, vyndáme vnitřek, naplníme půlky paprik strouhanou nivou, nahoru každé půlky položíme plátek slaniny. Pečeme v troubě nebo na grilu
...
Strepi
| 12. 9. 2008 09:05
Pomazánka z cuket od Majdy

Cuketu oloupeme, vnitřek odstraníme. Cuketu nahrubo nastrouháme, na pánev dáme trošku oleje, na něj nastrouhanou cuketu, nakrájenou cibuli, podle chuti utřený česnek, osolíme, okmínujeme, nepatrně podlijeme a dusíme, až se cuketa rozmělní. Nakonec dochutíme kečupem a mažeme na topinky ,které my si uděláme jen tak v toustovači bez tuku
...
Strepi
| 12. 9. 2008 09:02
Paprikové plněné lodičky od Majdy

6-7 slovenských paprik
1/2kg mletého masa
10dkg nivy
10dkg anglické slaniny
2 velké cibule
sůl, pepř
Postup:
Papriky rozkrojíme, odstraníme jadérka. Mleté maso smícháme s nastrouhanou nivou, opepříme a přisolíme. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a rozložíme na dno zapékací misky. Papriky naplníme masovou směsí, přikryjeme plátkem anglické slaniny a naskládáme na cibuli. Mírně podlijeme vodou a asi 45 minut pečeme při 180 - 200 stupních. Před dokončením můžeme ještě poklást sýrem a nechat zapéct.
...
Strepi
| 12. 9. 2008 09:01
Pivovarská bašta od Majdy

5. září 2008

80dkg vepřového
1 větší cibuli
1 pórek
1,5dcl 12stupňového piva
10dkg kečupu
3 lžíce sójové omáčky
mletá paprika
mletý pepř
sůl
Postup:
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a zalijeme kečupem. Dusíme pod pokličkou a podléváme pivem.
Podle chuti přidáme papriku a sójovou omáčku, necháváme dovařit.
Před bodem varu přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli a pórek, dovaříme
...
Strepi
| 12. 9. 2008 09:00
Cuketová čína od Majdy

1 cuketa
250g jemného salámu nebo párků
2 cibule
sůl
pepř
grilovací koření
orientální koření
špetka drceného kmínu
worchester
2 stroužky česneku
kečup

Zpěníme cibulku.
Cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Dáme na cibulku, osolíme, opepříme, posypeme kořením, přidáme worchester a dusíme do měkka (15-20 min.).
Potom orestujeme uzeninu na olivovém oleji, přidáme k cuketě a dochutíme kečupem. Podusíme
...
Strepi
| 12. 9. 2008 08:57
Těšte se berunky,těště... Našla jsem prima receptíky co se nám hodí na dělenku a mám povoleno je se přidávat...
Je to super a hned jak budu mít chvilku,máte je tu...
Dudi
Strepi
| 12. 9. 2008 08:50
neachuj... bude to dobré,uvidíš...
Někdy váha dolů nejde,ale hubne se.Poznáš to podle oblečení.Vyky je toho ukázkovým příkladem.Tak nesmutni,bude dobře.
Co ke snídani... Já jsem to před lety při mateřské vyřešela tím,že jsem místo rohlíků chroupala mrkev a plátky chleba jsem vyměnila za listy čínského zelí.Listy se dají různě plnit,mazat a zdobit jak je libo.K salátům si dávám místo rohlíků tu mrkev a je to fajn.Vyzkoušej a uvidíš.Jinak si můžeš dát třeba vaječnou omeletu a zeleninku,jogurtík,podmáslí,zeleninové saláty,co máš... to si dej.Nejlepší je to vědět dopředu co budeš baštit,pak se tolik na to nemyslí a je to pohodovější....
Ach jo
dudina
| 12. 9. 2008 07:58
Ahojky Zuzi
Asi ti to dalo hodně práce a úsilí se dostat na tu váhu na které jsi.Začala jsi hubnout hned od začátku nebo až za nějaký čas?Já totiž DS držím druhý týden a mám dole jen 2 kg.Ale vytzrvám-snad se výsledky brzo dostaví.Myslím si,že nedělám nic špatně.Taky toho moc nepojím,cítím se pořád nějak plná a každý večer cvičím 20 minut orbitrek a pak 10 min.nějaké ty posilovací cviky.Tak nevím v čem to vězíJo ještě jsem nenapsala,že 10 kg jsem přibrala od ledna-přestala jsem totiž kouřit.No uvidím.Na váhu hupsnu zase až příští pátek.Dnes jsem na zvířátkách a snídaně mi dělají celkem problém-bez pečiva mi nic neleze.Co tak snídáte vy ve zvířátka?Díky a mějte se bambulky
Misicka
Strepi
| 12. 9. 2008 01:42
Tady jsem ti něco našla....

SKUPINA KYTIČKOVÁ:
brambory, rýže, bezvaječné těstoviny, knedlíky (bez vajec nebo musí být ze sušených vajec a bez mléka a syrovátky, používám hlavně z prášku, mouka - všechny druhy, pečivo celozrnné, kukuřice (je to kytička a ne zelenina), popcorn (slaný), vločky - všechny druhy neslazené cukrem, musli - všechny druhy neslazené cukrem, všechny druhy obilovin, všechny druhy semínek, sója a sójové výrobky, sójové maso a všechny výrobky z něho, sójové mléko, sójová majonéza, sójové sýry, jogurty a paštiky (pokud neobsahují vejce), čočka, hrách, fazole a ostatní luštěniny, kroupy, krupice, rostlinné máslo (ale minimálně), bohužel nehrozí rostlinné máslo na chleba ani na brambory, bez „závady“ je pouze olivový olej nebo tenká vrstva rostlinného oleje, ale musíme kontrolovat složení), rostlinné tuky (na pečení třeba Hera, ale v přísné fázi opravdu minimálně), droždí, glukóza, hroznový cukr, květový i lesní med, slad, vajahit,

SKUPINA ZVÍŘÁTKOVÁ:
všechny druhy masa, uzeniny (pozor, většina má velké množství škrobu, hlavně točené salámy), salámy, paštiky živočišného původu, drůbež, ryby, všechny druhy konzervovaných ryb, sýry - nejlépe do 30 (45) % tuku, bílý jogurt, tvaroh a všechny neslazené výrobky z něho, mléko živočišné (sušené i čerstvé, šlehačka bez cukru, smetana, majonéza, tatarská omáčka (přečíst složení), vejce, oleje všeho druhu ( nesmí být sójové – to je kytička), máslo rostlinné i živočišné, sádlo

OVOCE:
čerstvé i sušené, nesmí být s přídavkem cukru, kompoty bez cukru nebo slazené uměle, slazené džemy (se sladidlem nebo fruktózou)

ZELENINA:
zelenina čerstvá, mražená i nakládaná ( bez kukuřice, v nakládané zelenině ani v kečupu cukr nevadí, četla jsem někde, že když je tam ocet, tak se ty účinky ruší), houby čerstvé, všechny druhy tomatovo-zeleninových směsí,zelené fazolové lusky.

NEUTRÁL:
většina duchucovadel, koření všeho druhu, kečup, hořčice, kakao, carob, lesní med, všechny druhy čajů včetně ovocných, káva, neslazené či uměle slazené limonády a minerálky, fruktóza - ovocný cukr, všechny oříšky-kromě buráků
všechny druhy umělých sladidel,sojová omáčka,olivy,*** a všechno z ***u,Psyllium

ZÁSADNĚ NE!!!
cukr rafinovaný a přírodní, burské oříšky, pečivo z bílé mouky, alkohol (s výjimkou vinného střiku)

CO KOMBINOVAT: kytičky s ovocem či zeleninou(nééé ovoce a zeleninu v jeden den) a neutrálem a zvířátka s neutrálem a zeleninou. Ne zvířátka a kytičky dohromady.

U DĚLENÉ STRAVY NEJDE V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ O POČÍTÁNÍ KALORIÍ !!!!MNOŽSTVÍ STRAVY SE ČASEM UPRAVÍ SAMO!!!
...
Strepi
| 11. 9. 2008 23:35
Dudi,to jsem ráda že jsi se olizovala až za ušima... Jen se neboj já už si také kopčím tvůj receptík abych si ho přidala k těm co už mám

Misinko ahoj a vítej mezi náma
Jak to je s dělenkou a k čemu je dobrá a jak se po ní cítíme,se dočteš když si to tu trochu pročteš.Já si v lednu také jako začátečnice prošla celou diskuzi a dalo mi to víc než vše co jsem pohledala v knihách.Dneska už je diskuze tak velká,že to je síla to číst celé,ale něco by jsi si přelousknout mohla aby jsi byla trošku v obraze.Hlavně trošku přijdeš do toho co jak kdy a s čím jíst,čeho se vyvarovat atd... Nakonec vždyť tu buď s náma vyzkoušej si to ...uvidíš sama jak to jde a jak se budeš cítit... Tak do toho hupsni a ať se ti dobře dělí...
Ahoj Dudinko,
prcek9
| 11. 9. 2008 19:54
děkuji ti za obdiv. Dala jsem do hubnutí hodně a jsem moc ráda, že je to taky vidět. Než jsem začala s DS, tak jsem se přejídala, jedla jsem hodně sladké a bylo mi jedno jak vypadám.

Pak jsem se rozhodla s hubnutím a stojí to za to. Dávám si dětské porce (už jsi žaludek zvykl a nevyžaduje více), hlavně jsem přestala jíst úplně sladké a pít sladké limonády (piji jen vodu). A to hlavní, začala jsem každý den cvičit. Můžu řící, že to cvičení byl pro mě docela velký problém, neměla jsem na to čas, ale když člověk chce, tak si ten čas najde. To cvičení dělá hodně.
Cítím se velmi dobře.

Budu už muset končit, tak se mějte všichni moc hezky a zase někdy
pavlinkaq
dudina
| 11. 9. 2008 19:40
Ahoj kočeno.Tak jsem ti poslala ty recepisy.Mě je posílala Strepi.Pa
recepty
pavlinkaq
| 11. 9. 2008 19:29
Zdraví Vás dámy, chtěla bych Vás poprosit, jestli byste mi nenaposílaly nějaké ty recepty. Ráda bych si sama něco vyzkoušela.pavla.prazakova@centrum.cz.Děkuju
Strepi
dudina
| 11. 9. 2008 11:54
Díky moc za ty recepty-některý vypadají úúúúúúplně mňam.Musela jsem je ale přestat pročítat,protože jsem tak slintala až se pode mnou udělalo mokro .Určitě něco vyzkouším.Já si na oběd dělám květákovo-cuketový placky a brambor k tomu.Jinak co mi taky hooodně chutnalo byl (moje výroba) kuskus a k tomu jsem si orestovala zeleninku-papriku,cuketu,nastrouhanou mrkev,brokolici a to vše jsem dusila a pak přidala kečup,no a nakonec jsem do toho ještě přimíchala sojové maso a to vám bylo ž....

Jinak myšičko vítej a holky ti určitě poradí.Já jsem tatady taky ještě miminko.Zatím páček holčinky
Rada
Misicka
| 11. 9. 2008 10:07
Ahojky,

chtěla jsem se zeptat jestli je dobrá ta dělená strava a jak to sní je?
Ráda bych se k vám totiž přidala a začla konečně hubnout! Ale nemůžu to vydržet!
Strepitula
dudina
| 11. 9. 2008 09:42
Čauky děvčátka.Tak Strepi tady máš ten můj mail Lidka80@seznam.cz .Vůbec jsem si neuvědomila,že ho v profilu nemám .Hned to napravím.A zatím díky .

A prcku tebe fakt obdivuju.Tolik kilo dolů-hmmmm jsi fakt dobrá.Já skáknu na váhu až zítra.Řekla jsem si,že jednou za týden to bohatě stačí.
...
Strepi
| 11. 9. 2008 09:39
Já mám dneska opět zvířátkový den
Tak jsem si dala nožičku párku s harriskou a teď tu popíjím kefírové mléko.K obědu si dám buď rybku šipku nebo lečo.Mlsná jsem na obojí...tak ještě nevím jak to dopadne...
ahojky
slipup
| 11. 9. 2008 09:31
no,zhubla- když už jsem byla fakt naštvaná z toho,jak jsem to nezvládla -udržet si váhu-a než jsem v neděli přešla na tu DS,tak se mi ručička váhy zastavovala na 70kilech,teď už tam nedosáhne,ale je to hlavně tím,že se nenacpávám.Ale jinak zatím si myslím,že ne...za čtyři dny to snad ani viditelně není možný i když bychom to všechny chtěly...uvidíme,co mi řekne váha v neděli-nebo spíš v pondělí ráno,kdy to bude týden,-)a co ty?
...
Strepi
| 11. 9. 2008 09:19
Jessi také mi asi končí ceketová sezóna ,už jich tam mám jen pár a na další to nevypadá.Já Jessi stále přidělávám tu Harrisu,buď ji sním nebo rozdám..... jsem hrozně ulítlá na ostré věci a baštím ji ke všemu.Toustíky mám také nadělané,ale budu muset ještě přidělat.Až dorazí v říjnu mláďata,odvezou to sebou Jahody kvetou jako o závod a takové ty malé jakoby lesní nám chodí oďobávat naše malá psí holka.Móóc ji chutnají čiperce Ale jak tak rozmilá,že je jí to povoleno....

Ale že je Berušindy nádherné počásko,co??? Já si teda přímo lebedím... pokud jsem teda doma a nejsem v práci.Ale před chvilkou jsem četla že nám to moc dlouho nevydrží,to je škoda.Mějte se a sluníčkujte se... já jdu vypustit ven ty naše hafalky a dát andulky na sluníčko ať se holky pomnějou...
Jogurt
Jessi
| 10. 9. 2008 22:13
Já si do jogurtu davala rozinky,ořechy a ***,ale chutná mi i čistý.
Ahojky
Jessi
| 10. 9. 2008 22:10
Zdravím všechnya zarověň vítám nové dělitelky.Gratulují všem co jdou kilča dolů.Mějte pevné nervy. Někdy je to kruťárna. Já za svou dělenku snědla moc kg medu.Tak jsem se utěšovala,že to tělo potřebuje.Strepi jěště ti plodí cukiny,mám už poslední kousky.Těch ale bylo, sousede už ani nechtěli.Té směsi na topinky jsem měla 14l.Doufám,že se to sní. Dá se to přidat do všeho ,tak uvidím. Zítra si dám kytičky,většinou jsem na zvířatkách,tak se už docelá těším.Mějte se.
Áji
Strepi
| 10. 9. 2008 21:56
pozor na ten jogurt.Dát si můžeš s kakaem medem,ale NÉ !!! s marmeládou... Marmoška je ovoce... !!!!!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
28. 7. 2025 10:56
14753
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
28. 7. 2025 13:43