Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

,,,
wousinka
| 3. 9. 2008 18:33
Ahoj holky,poradíte mi?Do jaké skupinky patří musli tyčinka?Váhám,i když mi to pasuje na kytičky.Já je sice moc nejím,ale manžel mi jich pár koupil,že když jsem teda jak on říká na dietě.I když je to spíše než dieta způsob stravování,no ale znáte chlapy,jakmile nejíte to co oni a hlídáte se,tak už jste na dietě.No takže mi takto chtěl jakože přilepšit,ale já ted váhám,zda je možné si občas nějakou takovou tyčku zobnout.Díííííky za radu
dobré ráno zlatíčka
Vyky
| 3. 9. 2008 07:24
po vzoru ranní ptáče dál doskáče jsem se přemluvila a šla nakoupit, a koupila jsem si šunkový závitek, měli čerstvý, a piji kafíčko. Jsem jaksi čilá, tak mám obavy, že brzy uvadnu. Ale co, uvařený oběd mám, tak můžu zahálet. Bude nádherně, sluníčko už má zase svou vládu, tak se kočenky mějte fajn, pá,pá
zdravím všechny
Vyky
| 3. 9. 2008 00:10
Ahoj babulky, konečně jsem se za vámi dostala, po uvaření a umytí nádobí jsem si musela schrupnout, a pak přišla návštěva, tak jsme šli vypít kafčo do parku před barák. No a domů jsem se dostala v 22 hod. Dneska jsem se nějak nehlídala, ale zítra začnu být na sebe tvrdá. U nás je taky krásně, má být babí léto, tak si ho pusinky užívejte, pá,pá
mejl
lindula
| 2. 9. 2008 13:55
mejlík jsem si doplnila do profilu.A jinak děkuji, krásný sluníčkový den
...
Strepi
| 2. 9. 2008 13:15
Já jsem dnes na chlebíku s rajčaty a meltě s pohankovým mlékem.moc velká dobrota.u nás je nádherně,tak prchám ven na zahrádku.Užívejte si sluníčka berunky...
Lindula
Strepi
| 2. 9. 2008 13:13
Ahojky... recepty ti pošlu,ale nemáš na profilu mailovku.tak mi ji někde nech...
Ahojte
lindula
| 2. 9. 2008 10:14
Tak na podruhé, první příspěvek se mi někde vypařil

Všechny vás zdravím a děkuji za přijetí.
Dneska jsem posnídala jogurt, protože mi po včerejšku bylo nějak
těžko.Na obídek si dám zapečenou zeleninku, už se na ni moc těším.
Mohla bych vás poprosit o nějaké receptíky na mejlík, byla bych ráda.Mějte se krásně a zatím papa
Ahojky
Jessi
| 1. 9. 2008 21:51
Zdravím,u nás zase krásně.V lese jsem nebyla nevím jestli u nás rostou houbyale dala bych si houby i tu procházku.Nějak mi to nevychází pořad něco dělám.Taky doma pořad něco vylepšujemDodělali jsme koupelnu jsem nadšená.Po bramborách se pouštíme jěště do kuchyně.Zítra dělám švestkové knedlíky ty mám ráda už se těším.Dneska jsem měla cuketové zelí a brambor.Strepi jak cukety mi už některé asi budou končit.Jěště jich mám pořad hodně asi cosi namrazím.Mějte se.
Strepi
Vyky
| 1. 9. 2008 18:12
Zapomněla jsem ti zdělit, u nás zatím žádné houby nerostou, je velké sucho, ale slibují, že také u nás naprší, tak to by mohl lov na ně začít.
ahoj pusinky
Vyky
| 1. 9. 2008 17:57
Zdravím, já jsem byla celou noc vzhůru, mám nějaké trable, Ale ty přejdou, kyčel je nadopovaná prášky, tak seká zatím dobrotu. Strepi, já hned ráno chtěla upalovat do města, ale počkala jsem na vnuka, děcka pustili ani ne za hoďku. Tak jsem se uvolila, že budu vařit, když mě bude blbě, bude lečo, vnuk ho rád. Wousinko, ten guláš vypadá dobře, samá chuť. Lindulko vítej, nebuď smutná, já jsem vždycky vyšilovala, že kilama nehubnu, až jsem zjistila, že oblečení na mě plantá, jak psala Strepi, Půjdu asi na uzený, cloumá se mnou chuť, pá,pá zlatušky
lindulka
Strepi
| 1. 9. 2008 17:03
Ahojík a vítej mezi nás...
To víš že se nám to stalo a všem... tak nezoufej,bude zase dobře I když ti váha nepůjde dolů na váze,tak si ji kontrolij podle oblečení.Prý je to lepší než váha,ale já také potřebuji vidět jak se číslo zmenšuje...
Vyky by ti o tom mohla vyprávět,jaké to je když se váha nehýbe a šaty začínají na těle plandat.Tak nesmutni a zase zaskoč na písnutí za náma...
nováček
lindula
| 1. 9. 2008 13:52
Ahojky, jsem tady nová, doufám, že mě vezmete mezi sebe. Dělenku už držím 20. týden. Uspěchy se dostalily, ale teďkom měsíc už nic. Začínám být z toho zoufalá. Ráda bych věděla jestli se vám to taky stalo.
...
Strepi
| 1. 9. 2008 09:14
Ahojky hoplky,přeji všem pohodový první zářijový den... Je nádherný den,tak si ho koukejte užívat a vyražte na houbičky.U nás rostou a je jich dost.
Už je opět všude kolem jen tišíčko a klídeček... chudáci školáci... Tak teď bude i na vše více času.Mě zase místo dětí zaměstnává slečna Týna pejsková,ale je rozmilá.

Jééé ahojky Jessi,také máš stále co dělat,viď?? Také říkám že až bude zima,mráz,budeme tu častěji...

Wousinko už si receptík kopčím k ostatním.Je to mňamka,hned bych si dala říct...

Vyky asi ještě chrupčí,tak je to dobře.Jen ať odpočívá.Co se ta holka nalítá za tím jejím kocourkem......

Tak se zatím mějte a hupky šupky do lesíka....
zeleninový gulášek
wousinka
| 1. 9. 2008 08:54
1cibule,stroužek česneku,mrkev,olej,masíčko(vepřové nebo krůtí)porek malý,sůl,pepř,lžička ins.zel.vývaru,2lžíce nasekané petrželky.
cibule+česnek nakrájet.Mrkev omýt,nakrájet na slabé plátky.
Rozpálit trošičku oleje(oliv.)na něm osmahneme cibuli+česnek.Přidáme mrkev,necháme několik minut smažit,potom ji podlijeme šálkem vody a necháme asi 15 minut podusit.

Mezitím nakrájet maso a porek,osmahnout na trošičku oleje a nechat chvíličku podusit.
Nakonec vmícháme maso s porkem do zeleniny a dochutíme solí,pepřem,zel.vývarem a petrželkou.

Holky,toto je jeden recept z mé knížky o dělence,tak pokud tam bude něco špatně,tak dejte cvědět.Ale jinak je to moooc dobré papáníííííí.Vložila jsem to tu takto,nevím totiž ještě,jak to vložit tak jak to máte vy.Tak zatím ahoj
Ahoj děvčata
Jessi
| 31. 8. 2008 21:32
Všechny vás zdravím a vítam tady novou dělitelku.Doufám,že to vydržiš já si na to tak zvyklá,že mi to nepříjde.Manžel i rodina mi nadává,že to není normální,že budu litovat.Myslí si ,že si ničím zdraví a tím celé zažívání.Strepi máš to ale krasavici.Držím ti palce ať ti to dělení vydrží a váha klesá!!!!Vyky tebe ta váha poslouchá,tak se opatruj.U nás je krásně.Mějte se.
Wousinka
Strepi
| 30. 8. 2008 20:25
Tak to jsem ráda že ti snad bude chutnat.Jsou to recepty od holek co sem kdy chodily.Jóó a co takhle receptík na ten tvůj zeleninový gulášek... tak šup sem s ním... ať se také pomnějeme

Pozor si dej na hrách.Zelený je zelenina,suchý je luštěnina a fazole to samé.Kukuřice není zelenina,ale luštěnina,meloun je zelenina,brambory nejsou zelenina,patří do kytek,těstoviny používáme bezvaječné,cukr ve sterilované zelenině nevadí,jinak ano...

No už mě zatím nic nenapadá,pokud budeš něco potřebovat,piš... někdo ti tu vždy poradí
Ahoj babulky
Vyky
| 30. 8. 2008 17:49
Já jsem dnes v noci kunovala, tak jsem spala až do 15 hod. pojedla jsem zbyteček uzeného, pak prášky a před chvílí párečky. Popíjím vodu s citronem, ráno jsem ji zaspala. A aby mě rodinka nezmlátila, že nic nedělám, tam jsem umyla nádobí, bylo ho málo. Ještě se těším na kafíčko a pak se půjdu podívat na film, už se na něj těším. Strepi, já jsem tu také sirotek s Vysočiny, převálcovaly nás holky od Ostravska. Zlatíčka užijte si neděli, pá,pá
...
wousinka
| 30. 8. 2008 13:54
Ahoj všem,,koukla jsem se na hafanka a je zlatoučký,my máme u rodičů zase stěně labradorky,taky pěkný lump.Co děláte dneska při sobotě,já teprve před chvíli poobědvala,měla jsem zeleninový gulášek a večer se chystám si udělat nějakou mnamku od Strepi,ty recepty vypadají fakt dobře,ani se nechce věřit,že se po nich hubne Už jsem držela dost diet,hlavně tu slavnou Margitovku,to je hnus,ale po jediné dělence nemám hlad a nepřepadávají mě šílené chutě.I když miluji sladkostiTak holky,držte se a zatím papa...
Ahojky všem
Strepi
| 30. 8. 2008 08:32
a krásný nejen dnešní den... Teda Vyky mlsalko to jsi měla tedy až na ten rámus... Ale co naděláš,nic.Za chvilku je po prázdninách a zase se ti rozhostí po sídlišti klídeček.
Já si včera také tak pomlsla na té zelenince,no bylo to bááájo Dneska nevím co uvařit,ale vypadá to na rajskou omajdu s těstovinana.No ještě uvidím...
Mějte se berušindy...
Strepi
Vyky
| 29. 8. 2008 20:39
Hned se mě zvedla nálada, no ta je rozkošná,
To musely mít děti radost, vůbec se jim nedivím. Vítám mezi námi Zdeničku, to víš, že ty kila společně zdoláme. Já jsem ďobala uzený, řezala jsem si ho na tenoučké plátky, to byla dobrota.
Ještě si dám kafíčko, to by měla být tečka za dnešním dnem, ale bojím se, že to nevydržím, u nás má mládež hudební šou na hřišti a to tak prožívají, že mám dojem, jako by vyřvávali u nás v bytě. Berušky příjemný víkend, pá, pá
....
Strepi
| 29. 8. 2008 14:59
No a takhle to dopadá,když po noční jdu chrnět a hlídá dcera... .... načápána při činu
ach jooo
Strepi
| 29. 8. 2008 14:55
teda holky vy si tu dáváte normálně snad dotaveníčko z celé Moravy... jsem tu jak severočeský vyvrhel... Co za tu dobu pamatuji,tak sem chodí ponejvíc hubnout morovandy... Tak z toho mohu usoudit,že byť krve také jinak moravské,jsem kulinka kulatá jediná v našem polabském kraji....... asi ...
Dneska jsem na masku a zelenince,odpo bude grileček,tak to bude baštinka.Mám šikovného mistra kuchaříka přes grileček,tak to bude zase mňamka.Noo cukatka bude samosebou také,to by nebylo ono a o paprice ani nemluvím.Tak t vypadá že si všichni nacpou pupík špízky a já budu na zelenince,.Ale to neva,má ji moc ráda udělanou na grilu.
No a nesu ukázat tu naši malou všetečku tibetskou španělku Janté Perlu mahagon.Včera byla ještě celá posmutnělá,ale dneska už byla holka troufalá a hravá....
Wousinka
Strepi
| 29. 8. 2008 14:44
máš to tam naše dělitelko... ... takl at se ti dělí jedna radost...
Strepitula
wousinka
| 29. 8. 2008 08:13
Ahoj Strepitulko,díky ta radu,dám si ted na to bacha,abych nemíchala v jeden den skupiny a ovoce i zeleninu.
Mailovku jsem zapoměla uvést,nevím jakto,asi jsem si toho nevšimla,poslala jsem ti mail,tak mi prosím pošli nějaké receptíčky,budu ráda a předem ti děkuji
wousinka
Strepi
| 29. 8. 2008 05:39
Jéjda wousinko... nemáš mailovku,písni mi ji do zprávičky,nebo písni na Strepitula@seznam.cz jinak jsi bez receptíků....
Ahojík holky...
Strepi
| 29. 8. 2008 05:36
Tak jsem tady na kousek pokecíku... Jooo Vyky máš pravdu...zvolnit tempo...už jsem si to vzala k srdi a začínám si v tomdělat pořádek...
Hlásím že už máme psí holčinu doma je úžasná.den strávila kvíkáním a ztrácením se v zahradě.Kačka ji zaučí ( to je čivaví holka) tak to bude v pohodě.No je to mrně a děti jsou nadšené.Nevěděly o ní,nechali jsme jim ji jako překvapení.
Dneska si dám masový den a zeleninku.Nazrála další rajčátka na zahradě,tak bude co otrhávat a mlsat.Teď si tu mlsám kafíčko s mlékem a mámhlad a chu't snad na vše... ... tak si jen říkám,nech si holka zajít... a nebašti co nemáš
Mějte se a přeji pohodový den
wousinka
Strepi
| 29. 8. 2008 05:23
Ahojky,to víš že tě vezmeme mezi sebe a rády
Recepty ti pošlu nějak během dne,budu se tedy snažit nezapomenout S tím dělením jak kdy co jíst,se nám moc neosvědčilo měnit skupiny během jednoho dne.Je docela i pohodlnější to měnit po jednom až více dnech.Navaříš si a připravíš co chceš a nezatěžuješ se stálou myšlenkou na jídlo co kdy jíst a nejíst.Je to fakt lepší.Mě se také docela vymstilo míchání ovce azeleniny v jeden den.Nehublo mi to a věř že pokud několikrát uděláš nějakou chybu,a nebo pár dní přestávku,tak se jen velmi špatně vrací zpátky do dělenky.Když dělíš je to fajn a je to i příjemné,ale běda z toho vypadnout... ... Viz Já... plácám se v tom teď jak ....nevím co a už jen spoléhám nato že se začátkem školy ubude i vaření a budu mít na sebe víc času Tak hodně slíly v dělení...
Poradte holky
wousinka
| 28. 8. 2008 18:52
Ahoj holky,začala jsem dělit před týdnem,po porodu mám 20kg nahoře,vemete mě mezi sebe?
Koupila jsem si knížku o dělené stravě,kde je uveden i jídelníček na 14 dní,tak bych byla ráda,jestli by mi n ěkterá z vás neposlala také nějaké bezva receptíčky.Holky,jak to děláte,četla jsem v té své knize,že nemusím dělenku držet tak,že jeden den je třeba kytičkový a druhý zase zvířatka.
Stačí prý jen dělit jídla,př.ráno a odpoledne zvířátka,večer pak kytičky.
Ale na vaši diskuzi jsem četla,že si dáváte třeba jeden den kytky a druhý zase zvířata.V čem je to lepší,hubne se rychleji?
Dík za vaši odpověd.
ahoj babulky
Vyky
| 28. 8. 2008 11:14
Opět vám přeji krásný, sluníčkový den, opět se mě peče masíčko v troubě, posnídala jsem párky a kafčo, a těším se na okurku. Ale bojím, bojím, vnuk má jít na švestky a já se na ně určitě vrhnua budu nenasyta. Ale trochu jsem se pojistila, požádala jsem rodinku, aby mě hlídala. Děcka, včera byl u nás švestkový koláč s posypkou, tenký, jak já ho miluji, vnuk s kamošem se cpali a to na ně čekaly krajíce chleba s vajíčkovou pomazánkou, a mě byl na ochutnání nabídnut mrňavý kousíček, tak jsem odmítla, jen by se mě rozbouřily chutě. Tady vidíte, jak trpím, ha, ha. pá,pá, kočenky
poradím
Vyky
| 27. 8. 2008 11:36
Strepi, a zadarmo, když máš spoustu práce tak to chce si sednout a udělat kafčo, práce ti neuteče a ty si uhladíš nervy. Nemá cenu se uhnat, a pak pánové mají rádi ženy odpočaté a né uřícené. A ještě mají raději, když se žena místo na nádobí vrhne do náručí jim. Musím se smát, protože když se vidím pajdat po bytě, kyčel zlobí, půvab je pryč. Omlouvám se, odbočila jsem od dělenky, ale to radostí, v troubě mám masíčko, už se oblizuji chutí. Pusinky přeji krásný den, pá,pá

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
27. 7. 2025 20:41
14750
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Elka
28. 7. 2025 07:15