Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Parmenka
Vyky
| 17. 8. 2008 22:50
tak už mě to došlo, že je to na zdi, vždyť Michálek stojí u ní, to víš, jsem popleta, je to umělecké dílo, jsi šikulka, já bych to nesvedla ani kdyby mě ruce pozlatil, na kreslení u nás je dcera a vnuk. Pá,pá
ahojky
Vyky
| 17. 8. 2008 22:44
tak jsem šťastná, že už nejsem sirotek. Parmenko, to jsi kreslila na zeď? Pouč človíčka, já ti nějak nerozumím. Já jsem si dala 1.5 hod. pochůzky a pak jsem měla svého oblíbence, tvaroh, na rajčata se nedostalo, zítra to napravím. Pěkně se babulky vyspinkejte pá,pá
krtek
parmenka
| 17. 8. 2008 20:56
Na té první fotce, to bylo s Micálkem a teď samostatně.
dělenka
parmenka
| 17. 8. 2008 20:53
Strepi tajky mám rajčat docela dost. Každý den dělám salát, to já můžu. A neděláš třeba domácí kečup?

Posílám vám fotku čím jsem se bavila v sobotu a neděli .
ahoj
parmenka
| 17. 8. 2008 20:50
holky. Tak já pořád ještě nedělím .
Ale navštěvuji vás pořád. Raděj se nevážím, ale už jsem přibrala, dnes
jsem si totiž dala ty kalhoty, co jsem tady kdysi brečela, že na mě
visí. Jsou mi akorát a cítím se v nich zas dobře, jenže to jsou zas jen
nohy a zadek, a tam kde potřebuji hubnout tak nic.

Strepi ty dáváš lečo do mrazáku udělané s vajíčkem i klobáskou? A je to pak dobré?
...
Strepi
| 17. 8. 2008 00:37
Ahojík berunky vůbec poslední doubou nemám čas se sem dostat.Je to pech,fakt jo.Prcek si vymýšlí samé lotrovinky a hraní a tak jsme všichni tak vytíženi... a večer skáču do postele už rovnou od dveří,protože bych tam už asi jinak nedolezla
Jak Parmebnka nadhodila minule to lečo,tak to víte že jsem se na něm vyřádila a udělala ho tolik že jsem ho část musela dát do mrazáku... No jo no zase jsem si pořádně zavařila
Zítra nevím co bude,ale rajčat na mne kouká všude tolik... ... No něco už snad vymyslím
Udělejte si zítra všechny pěknou neděli.....
žampionové oko
Vyky
| 16. 8. 2008 21:05
suroviny: 40 dkg žampionů , 12 dkg šunky oboje nakrájené na nudličky, 1 menší cibuli na drobno, 8 dkg červené papriky na malé kousíčky, 4 vejce, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžíce nasekané petrželky, 8 dkg nahrubo nastrouhaného eidamu.
Vejce oddělíme žloutek od bílků. Bílky dáme do misky a žloutky necháme ve skořápce. Na oleji osmahneme cibuli, přisypeme žampiony a restujeme 3 min. pak přidáme šunku, papriku, bílky a za stálého míchání opékáme. Osolíme, opepříme a vmícháme petrželku.
Směs rozdělíme do misek, lžící uděláme uprostřed důlek. Směs posypeme sýrem a 10 min. zapékáme. Pak dáme do důlků žloutky a zapečeme 5 min.
dobrou chuť!
a je mokro
Vyky
| 16. 8. 2008 12:04
Teda, že to byla bouřka, lilo a lije pořád, už by mohlo přestat, je zalito dost. Ale já se utěšuji, že se konečně utrhnete od slunění a také písnete, abych nepsala jen já. Já jsem posnídala odtučnělý tvaroh, přišla jsem na to, že mě tučnější nedělá dobře. A teď si dávám kafčo, a vymýšlím, co na další mlsotu. Mám delší dobu chuť na smažínku a tak to určitě vyhraje, a bude s okurkou. Zlatíčka, přeji klidný víkend, budou určitě růst houby, tak ať se mě neztratíte, pá,pá
jéééééééé
Vyky
| 15. 8. 2008 14:35
já se tady sama bojím, jde jste všechny? Já jsem měla dnes jen loupací párky, kafíčko a těším se na okurku i když ji dost dlouho cítím v žaloudečku. Ale kočenky, měla jsem velikánskou radost, jak jsem psala o té bundě, co jsem nedopla 20 cm a pak přes boky, hurááá, už mě je fajn a já ji mohu v zimě nosit, to je, co? Byla jsem pochválená, že nejím co nemám a i hlazená po vláskách, heč! A co je děcka divný, já kilama vůbec nejdu dolů, jenom se ztrácím na objemu. A já bych tak moc chtěla vidět dole kila, bylo by to fajn. Tak se bobíci opatrujte, pá pá
fuj, fuj
Vyky
| 14. 8. 2008 21:04
děcka já bych se picla, byla jsem u sestry na zahradě a sebrala pod stromem 4 švestky. Tak ta jedna byla zhnilá a ty ostatní jsem po umytí rozloupla, abych neměla v nich maso a nikde nic, a v tom jsem zahlídla tlustýho vypasence jak si to žene po té jedné umyté. Bléé, já jsem myslela, že se poblinkám, hnus. A to jsem baštila uzený, rajčata, to by byla škoda. A jsem ze švestek vyléčena. pá,pá
ahojky
parmenka
| 14. 8. 2008 20:47
jé Vyky já jsem si dnes taky hrála na Mikuláše , rozdávala jsem okurky a rajčata, měla jsem toho kvanta....

Já teda neposlouchám , nějak se do toho nemůžu dostat, plácám táté přes deváte . Dnes jsem dělala lečo a rajčatový salát, a k tomu spoustu blbostí.

Zítra se chystám na kuře na paprice. a ráno frčím s malým na očkování, tak snad to budu stíhat.

Mějte se krásně papa.
krásné ráno, babulky
Vyky
| 14. 8. 2008 07:28
U nás je krásně, v noci trochu zapršelo a už sluníčko hřeje. Já piji svůj ranní hrnek vody, zjistila jsem, že mě to dělá moc dobře. A pak si dám kávičku, už se těším. U nás vypukla malá cestovní horečka, vnuk odjíždí s požehnáním doktorky do Chorvatska a protože jsme v noci nemohli spát, dcera mu pekla na cestu florentinky, Teda děvenky, voní ještě celý byt, vnuk neodolal a baštil, já jsem se zasytila vůní, cha, cha. To víte, dělám z nouze cnost, já bych si dala také.pá,pá kočenky
štrůdl
Vyky
| 13. 8. 2008 18:22
nebo závin, jak kdo tomu říká, dostali jsme jablka, velikou tašku a tak jsme rozdávali po sousedech a já lítala s plácačkou v ruce a vyplácela vosy, byly jako posedlé se k nám kouknout. Musela jsem zavřít okna, jinak by otravovaly pořád. Tak u nás voněl štrůdl a já smutně koukala a potom se dělaly tyčinky, ach jo, to jsou muka. Ale ještě si dám rajčátka, ale děcka já mám chuť na nektarinky, ale nejsou a tak si chuť nechám zajít. Jinak jsem hodná, nelumpačím, jím dietně. Kdo je hodný jako já? pá,pá zlatíčka
ahoj kočenky
Vyky
| 13. 8. 2008 15:46
Pečené žampiony :
50 dkg žampionů, 3 stroužky česneku, 1chilli papričku, 7 dkg sušených rajčat, 4 lžíce oliv. oleje, 2 lžíce balzamikového octa, petrželovou nať, sůl a pepř.
Postup: žampiony očistíme a nakrájíme. Spolu s papričkou a prolisovaným česnekem je zprudka opečte na oleji, můžete přidat rajčata. Potom odstavíte žampionyz ohně a přendáte na misku. přidáme petrželovou nať ,nasekanou, osolíme, opepříme a pokapeme octem. Dobře promíchat. Necháme 2 hod. v chladu. podáváme s pečivem jako předkrm.

Suroviny můžeme obměnit, dobrou chuť !
Huráá
Vyky
| 13. 8. 2008 03:09
Tak jsem pusinky tady, já jsem se sem nemohla zase dostat. Strepi, a to nebylo všechno, já jsem si večer vzpoměla, že máme omáčku s rýží a dostala jsem na ni chuť, ale to bylo asi 21 hod. a byla jsem už zahnána, že jsem toho už měla dost. A ráno jsem s hrůzou lezla na váhu a děvčata, já nemám ani deko navíc, čemuž se hrozně divím. Ale dnes už jím vzorově, rodinka je spokojená, když mě zadeček nekouká z ledničky. Tak se babulky mějte fajn, pá,pá
Vyky
Strepi
| 12. 8. 2008 22:25
Vyky ty jsi uličnice... ale hlavně že jsi zase fit a zdravá a baštění ti zase svědčí Alespoň si bříško po nemoci trošku mlslo
Parmenka
Strepi
| 12. 8. 2008 21:51
Žlutá cuketka je super.Myslím že je ze všech cuket nejlepší.Já je mám nejraději na grilu,to nemají chybu...
cuketa
parmenka
| 12. 8. 2008 21:27
Dostala jsem dvě žluté cukety a nevím co s nima, poraďte prosím někdo. Díky.
dělenka
parmenka
| 12. 8. 2008 21:26
Ahoj všichni, holky tak se přidávám do klubu. Taky jsem dnes porušila . Jsem u našich a mamča upekla supr buchtu nemohla jsem odolat tak jsem si vzala. A když už jsem to porušila, tak večer padl ještě chleba ve vajíčku. Když to jídlo je tak dobré . Léto se blíží ke konci a jak už není těch kil nahoře moc, tak se člověk přestane ovládat a říká si, že ještě dnes, a ještě dnes a je z toho měsíc.
Holky fotky z dovolené jsem na web ještě nestihla dát, pak vám dám vědět.
Parmenka
Vyky
| 11. 8. 2008 16:20
Také bych ráda koukla na fotky, ale nemám tušení, kde je máš. Dej vědět, pá
také se hlásím
Vyky
| 11. 8. 2008 16:16
do klubu hříšníků, děcka, co já spucala, to je hrůza a jeden děs. Byla to viroza, která napadla více lidí, no, já abych mezi nima nebyla, tak moje selanka skončila, už zase šmejdím, kde bych co sezobla, po melounu nanukáč, ale citronový, dcera se směje, že jsem jako urvaná z řetězu. Ale pusinky, jídlo mě voní, tak jsem chtěla po vnukovi vrátit snědená křidélka, víte jak by šla kila dolů, kdyby ta viroza trvala déle? Od zítřka už nic, budu jako hodinky, kdo to vydrží se mnou?
Zítra na vás juknu. pusinky,pá,pá
Parmenka
Strepi
| 11. 8. 2008 14:53
Teda teď jsi na to kápla...sikolko... LEČO to je ono.Jen co to tady dopísnu,jdu na něj.To můžu stále a pořád a je to mňamózní a fajn.... Jééé už mě honí mlsná
Se sousedy se netrap.Důležitá je pro tebe tvá rodina a pokud má někdo z osazenstva domu nějaký problém,musí ho řešit.Nebuď smutná,nemá to cenu a časem se uvidí proč se chovají jako hlupáci
Vyky
Strepi
| 11. 8. 2008 14:49
Vyky ,dej se do pořádku a nech chvilku dietu dietou.Asi už je z toho tělíčko unavené a potřebuje změnu.Buď na sebe opatrná
Jessi
Strepi
| 11. 8. 2008 14:47
Joo Jessi ... kdyby mi to šlo tak jako mi to nejde fakt děsný.Už nevím co a jak a asi nejlepší řešení by bylo zašít pusu...
Parmenka
Strepi
| 11. 8. 2008 14:46
Dovolená je za tebou a je fajn že se ti to líbilo.Na fotky se juknu asi zítra večer pokud už je tam budou.
Také zažívám těžký návrat do dělenky a nejde mi toTo je děsný,jak se do jídla přimotá něco jiného,je to pak konečná Tak na rok někam zavřít a bylo by to...
...
Strepi
| 11. 8. 2008 14:42
Tak jsem dneska také neobstála.Vrhla jsem se na pomerančový jogurtík ten strááášně miluju a když tam tak stál v té lednic... no co s ním že???
Je to děsný a to jsem si tak myslela jk budu šikovná.Už se těším až zase bude škola a školka a vaření se sníží na minimum
Na zítra jsem si naplánovala velké zaváření zeleninových čalamád,tak už se na to duševně připravuji Jahody si dělají co chtějí,začínám zakládat odnože i s jahodama které nikdo nechce,tak nevím co pak s nima
Dneska je dusno a teplo a tak to vypadá na koupání,jen co se prcek vzbudí.Večer máme sraz na grilovačce,tak se těším na změnu.Mějte se berunky moc fajn a užívejte léta
ahojík
parmenka
| 11. 8. 2008 14:42
Vyky to je dobře že jsi tu nemoc aspoň využila k dobrůtkám, ale ať jsi už reděj zdravá .

U nás se dnes taky vyorávají brambory, tak jak se prcek vyspinká, tak jden na pole .

Dnes jsem začala s dělenkou, vůbec se mi po těch třech týdnech
nechtělo, a raděj jsem se ani nevážila, zkusím to až za týden. Večer si
uvařím hrnec leča.

Já jsem poslední dobu pěkně naštvaná, bydlím na bytě a nějak se semnou
přestali bavit všichni sousedi. Jsem z toho v šoku, protože nemají
žádný důvod, aspoň o něm nevím, tak se mi nechce ani vycházet z domu,
když vidím ty kyselé ksichty. Tak se mějte všechny mooooc hezky papa.
Ahoj
iwi
| 11. 8. 2008 08:05
Já momentálně, kynu a kynu mám navíc asi dva kila ( nevážim se dva týdny )cítím se těžká a nafouklá. Už potřebuji odlehčenou stravu a trochu pročištění. Dnes si uvařím zeleninovou polévku.
mám se
Vyky
| 10. 8. 2008 22:43
pusinky jako princezna, rodinka se stará, aby mě něco nechybělo, jsem pravidelně měřená a už jsem za vodou, je mě lepší, to víte, že jsem dietu nedržela, dostala jsem čerstvé rohlíky, holky, to je pochoutka, jen jsem vzdychala. A kafíčko, jen na zkoušku, co se mnou udělá, ale s kapučínem, mňam, to je balada. Ale od zítřka budu hodná, bez sladkostí a rohlíků, bojím se, že bych nabrala, co jsem tak pracně zhubla. Strepi, uvidíš, že to půjde, jen co bude po vedrech. Děcka, moc to s prací nepřehánějte, ať vás nepřeválcuje. pusinky dobrou noc a zítra na vás juknu, pá,pá
Borský salát
Strepi
| 10. 8. 2008 21:52
Větší kedlubnu a mrkev očistíme, poté nastrouháme nahrubo. Přidáme najemno nastrouhaný sýr a nadrobno nakrájenou menší cibuli.

Podle chuti přidáme sůl a pepř. Nakonec do salátu vmícháme majonézu nebo bílý jogurt.

Borský salát podáváme vychlazený s pečivem nebo jako přílohu k hlavnímu chodu.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
27. 7. 2025 20:41
14750
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
27. 7. 2025 18:38