Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Ahojík holky
Strepi
| 26. 8. 2008 19:14
tak jsem zase na skok tady.Nestíhám nestíhám... Jsem teď stále v práci,tak jsem ráda že jsem ráda.Stále ještě nedělím,ale snažím se
Na čtvrtek máme objednáný nový přírostek do rodiny,tak až si malou psí holčinu přivezeme,tak vám ji pak přijdu ukázat.Pomalu si začínám dávat v hlavě dohromady,co vše se budeme hned se štěňátkem učit.Děti se nám rozeběhnou do školy a školky a já budu několik týdnů a měsíců běhat okolo malé pejsky Jo jo... bude to sranda...
Mějte se krásně berušindy a užívejte si krásných dní
ahoj zlatíčka
Vyky
| 26. 8. 2008 12:59
u nás je pod mrakem, a já stále hýčkám moje bolístka. Ale už jsem dnes dokázala uvařit, dělala jsem vnukovi zelo, knedlo, sekanou, to víte, že jsem odpočívala, Ochutnala jsem jen omočenou vařečku, ale vnuk si liboval, že je to dobrý. No a já jsem si dala párek a rajče, teď piji kafčo. Jak je to dlouho, co jsem si dala zelo? Nebudu vás pusinky napínat, já si to už nepamatuju. Tak se opatrujte, pá,pá
ahojky
Jessi
| 25. 8. 2008 23:02
Zdravím vás všechny. Dlouho jsem tu nebyla vratila jsem se z dovolené.Musím to honem dočíst co mi chybí.Dělila jsem i na dovči .Byli jsme na termalech.Letos bylo 30let co jsme tam začali jezdit ,když byly děcka malé.Dneska tam jezdí i naše děti se svýma dětma. Počasí bylo príma.Teď je co jíst.Taky dělám lečo a když je ho hodně tak ho mrazím.Ale jenom s klobasou bez vajíčko,to si dám až po rozmrazení.Mějte se všechny moc faj pa pa.
Iwi
Vyky
| 25. 8. 2008 07:56
Jsi šikulka, zato já, i když jsem se zařekla, že švestky už nééé, tak jsem jich včera zblajzla moc a moc, a pak jsem řádila jako černá ruka. No, dcera byla shovívavá, ví, že dnes budu sekat dobrotu a má pravdu. Dnes jsem jako balon a aby se to dovršilo, chytil mě zánět kyčle, bolí, bolí, potvůrka, takže při pohybu ječím. Ale už beru prášky, tak zánět zaženu. Koukám, že děvčata ještě zavařují, tak ať se jim daří. pá,pá berušky
Vyky
iwi
| 23. 8. 2008 23:36
Taky mi jenom zelenina nestačí, k tomu si vemu kousek sýra, vajíčko, nebo salám nejraději mám sýr.

Dnešek proběhl dobře, neměla jsem hlad a jedla jsem střídmě.
houbová specialita
Vyky
| 23. 8. 2008 15:47
Suroviny : 80 dkg směsi hub, žampiony, lišky, hříbky, holubinky, 15 dkg uzeného tofu, 80 dkg brambor, 2 cibule, petrželovou nať, bazalku, 3 lžíce oleje, kmín, bílý pepř, sůl
postup: brambory podélně rozkrájíme. Plech vymažeme olejem, posypeme kmínem a poklademe půlkami brambor rovnou části dolů. V předehřáté troubě pečemeasi 40 min.
Cibuli nakrájíme na kostičky, tofu na nudličky. Houby rozkrájíme na čtvrtky. Na pánvi opečte tofu, pak ho vyndejte a a na tuku zpěňte cibuli. Přidejte houby, přikryjtea duste na mírném ohni 15 min. Smíchejte s tofu, najemno posekanou petrželkou nebo bazalkou. Podávejte s opečenými brambory.
Mňam, mňam, dobrou chuť!
Ahoj
Vyky
| 23. 8. 2008 15:33
Iwi, já mám ze zeleniny hlad, nějak mě nezasytí. Nejlepší je maso, to jsem spokojená. V noci byla vichřice, pšelo trochu a už sluníčko zase pálí. Já jsem měla pečené kuřecí, áááách, to bylo pošušňání. Ještě si dám okurku, ale až večer, jsem blaho samo. Babulky užijte si volna, mě se zítra vrací vnuk z Chorvatska, veget skončí. To se umývalo nádobí jednou denně a to pár kousků. Ale to by jsme zvlčily, už se na něho těším. pá,pá
Ahoj
iwi
| 23. 8. 2008 09:59
zdravím všechny mám pracovní víkend, ale u nás je zamračeno a v noci pršelo , tak mi nevadí, že jsem v práci .
Začínám se hlídat a omezuji se. Udělala jsem si zelné saláty a to je moje svačinka.
ha, ha, ha
Vyky
| 22. 8. 2008 22:37
Strepi, já jíst celý den topinky, tak létám jako balon. Chlebík je na nafouknutí hned po luštěninách, pak je soja. Ale ono stejně na každého působí něco jiného, to si každý člobrda musí zkusit. Je hrozné dusno, mám vypité 3 litry vody, to budu v noci lítat na oo. Babulky, přeji krásný víkend, pá,pá
ahojík
Strepi
| 22. 8. 2008 16:14
tak jsem tady a hlásím že jsem se dneska snažila.... Upekla jsem si v toustovači topinky a chroupu je celý den.Ty já můžu,a k tomu jsem si otevřela plechovku fazolek v chilli omáčce a rajčata k tomu,ale jsem jak soudek... tak tudy také cesta nepovede.Sice to byla dobrota,ale ty následky ... Takže tohle mlsání musím odložit a asi úplně
Večer si dám poslední kousek melouna a bude klid.Ten je ze všeho nejlepší.
Budu na vás
Vyky
| 21. 8. 2008 22:31
kočenky pouštět hrůzu, to víte, vy si užíváte a já musím polykat sliny. Ale vážně, fakt nemám hlad, jím po chvílích malé porce, vážím si je a chutě si nechávám zajít. Jo a každé ráno jsem se naučila, do velkého hrnku vody si vymačkám citron, dělá mě to dobře. A dnes mě řekla sousedka že jsem poloviční, to byla pochvala, jen jsem vrněla blahem.
Také jsem dnes šlapala, ale brzy jsem odpadla, musím častěji.
Parmenko, dovolenou si pořádně užijte, je potřeba vypnout. Pusinky pá,pá
Strepi
iwi
| 21. 8. 2008 20:16
máš pravdu, i já stále čekám na ten impuls, kdy to ťukne a naskočí.
Dnes mi dodala elán Vyky a proto na večeři bylo jen rajče a nemám hlad. (prozatím)
Ahojík
Strepi
| 21. 8. 2008 19:35
Ani mě se nedaří znažím se jíst ormálně a vyčkávám na 1.září.Jak jsou děti doma tak je to jen o vaření.Budou zase chodit do školy a do školky a tím pádem i na obědy a bude zase od vaření trochu úleva.Takhle je to děs a hrůza,stále jen vymýšlím co kdy vařit a nějak mi dochází i nápady.Takže ještě týden to přežiji a pak hurá ... už se moc těším.Takhle vždycky do toho něco plácnu a je to k ničemu.
Parmenko užij si s rodinkou dovču,má být příjemné počasí,tak si to Míchálek užije.
vyky... ko*** nevykrmuj a neuč ho lehat na pekáči nezdá se mi jako nejlepší pečínka...
Parmenka
iwi
| 21. 8. 2008 17:54
Na své váze ještě nejsem a z mým přístupem tak rychle nebudu Sladkosti občas pojídám. Můj problém je , že jím velké porce .

Vyky, budu se snažit uberu sladkosti a přidám zeleninku.
Ahoj děvčátka
iwi
| 21. 8. 2008 17:49
u nás je taky hezky ale nějak se stahují mraky. Dozrávají mi teprve cukety a už se na ně těším.
ahoj
parmenka
| 21. 8. 2008 13:46
já taky jen nakukuji na to co je nového a okukávám receptíky. Iwi jsme na tom stejně, já taky nedělím . Ty už jsi na své váze? A přibrala jsi něco jak jsi přestala dělit? Jíš i nějaké sladkosti?
U nás je dnes nádherně. V sobotu jedeme na dovolenou, tak doufám, že bude celý týden hezky, nemusí být horko, ale hezky. Mějte se babulenky .
pikantní fazole s houbami
Vyky
| 21. 8. 2008 06:59
suroviny : 40 dkg červených fazolí, 1 cibule, 3 červené papriky, 30 dkg hříbků, žampionů, je jedno jaké houby to budou, 2 lžíce oleje, 2 lžíce raj. protlaku, 1 čili paprička, kdo nerad ostré, tak ji nedá, 1 lžíce sladké čer. papriky, 4 stroužky česneku, 1 lžíce tymiánu, sůl, pepř.
postup: na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli, stroužky česneku rozetřeme se solí a přidáme do pánve spolu s na kousky nakrájenou paprikou, a přisypeme na čtvrtky nakrájené houby. Zakryjeme a dusíme na mírném ohni 20 min. Fazole, které byly přes noc namočené přimícháme ke směsi v pánvi. Přidáme raj. protlak a a dusíme 30min.. Občas promícháme a podle potřeby podlejeme trochou vody. Okořeníme až na závěr paprikou, pepřem a tymiánem. Podle chuti osolíme. Můžeme pro chuť přidat petrželku nebo bazalku. mňam!
strepi
Vyky
| 21. 8. 2008 06:35
ahoj, přeji krásný a slunečný den. Kočičí pacholek lítá po nocích a já musím být od 5 hod. vzhůru. No nic, slibuji mu, že půjde na pekáč, jen se musí vykrmit. Já když tady čtu, jaké si děláte laskominky, tak bych chtěla být adoptovaná, to bych se měla. Popíjím kafíčko a pak si půjdu dát vajíčka se sýrem, ale potají, jinak by mě ho kocour snědl, už jsem bídně dopadla včera. Strepi, fakt se snažím nelumpačit, chtěla bych do příštího léta ty kila dát dolů, tak uvidím. Babulky, pá,pá
Vyky
Strepi
| 21. 8. 2008 03:37
ty žampióny to by mohla být bobrota.To je teda dost mlsný receptík
Nesmutni že jsi zbaštila co jsi neměla,asi to tak mělo být.Určitě jsi toho nezbaštila celý vagón tak je to dobré
Na mě dneska čeká plná mísa borůvek,tak už se prcek jen třese.Ještě je nikdy něměl,tak bude mít koláčový den a já asi také... .....
Iwi
Strepi
| 21. 8. 2008 03:33
nevím jak na oběd,ale asi jo,mohla by to být dávka k obědu nebo spíš k večeři.Prý se to baští s chlebem,tak ti nevím jak to uděláš... Já takové baštění může samotné,jsem na to ulítlá.Dala jsem to i do sklenic a zavařila a bude to dobré i pod maso nebo možná i na lečo,ale nevím jaké by to bylo s tím česnekem.Musím přiznat,že jsem si to udělala když byl muž s dětma na dovče a do večera jsem to vymlsala
plněné žampiony
Vyky
| 20. 8. 2008 19:41
suroviny :8 velkých žampionů, 1 lžíce oliv. oleje, 1 malý pórek 1 cuketa, 1 mrkev, 10 dkg strouhanky, 2 lžíce raj. protlaku, 150 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř, 2 lžíce bazalky, 2 lžíce piniových oříšků, 1 řapík celeru, 10 dkg sýra tofu,
postup : nožičky žampionů pokrájejte, kloboučky nechte celé. V pánvi rozehřejeme olej, nasypeme do něho žampiony, kostičky pokrájeného celeru, cukety, tofu a nasekaný pórek. Opékejte 3 až 4 min. Do směsi vmíchejte strouhanku, bazalku, raj. protlak a oříšky. Podle chuti osolte a opepřte. Směsí naplňte kloboučky žampionů a nahoru můžete nasypat opět tofu, žampiony rozložte do zap. mísy a podlejte vývarem. Pečte v předehřáté troubě asi 20 min. Podávejte se salátem.
Nemusí být bazalka, může být petrželka a nejsou-li oříšky, nic se neděje. Dobrou chuť!
Iwi,
Vyky
| 20. 8. 2008 19:18
Jestli máš v paprikách maso, tak rýži né, ale zkus to jíst možná ti to zachutná. Já jsem si už zvykla jíst různé kombinace, děcka se mě smějí, že by to nemohly a já si pomlaskávám, říkej si, že je to mňamka. U nás bylo vedro, tak jsem jedla rajčata. pá,pá
Strepi
iwi
| 20. 8. 2008 14:12
Ta pečená rajčata, to bude dobrota. To množství co jsi uvedla je na oběd ? Co k tomu jíte ?
Vyky
iwi
| 20. 8. 2008 14:09
já jsem tady, jen nakukuji, ale nedělím, stále mám výmluvy a jsem na sebe naštvaná. Dnes vařím plněné papriky a bez rýže to jaksi není ono.
koukám, koukám
Vyky
| 20. 8. 2008 01:29
a zase nikde nikdo. Kde jste babulky ? Vždycky se těším, že se někdo ozve a ono nic. Já jsem včera zhřešila, zamíchala jsem ovoce do zvířátek a tak jsem zblajzla sušenky, byly bez chuti, ale mě to nevadilo. Ale dnes už zase budu hodná. Jak já bych spala, ale nemůžu zabrat, pá,pá, zlatíčka
Parmenka
Strepi
| 18. 8. 2008 19:23
Pečená rajčataPečená rajčata - vynikající...Potřebuješ rajčata asi kilo,hlavu česneku,a 3-4 papriky
V pekáčku na troše oleje ze všech stran opečeme papriky,3-4 ks..celé,ideální jsou pálivé..Potom na ně naskládáš na čtvrtky pokrájená rajčata,vrstvu,tu posypeš solí a česnekem na plátky..nešetřit!!!Potom zase rajčata,sůl,česnek..dokud máš suroviny.Celé to dáš do trouby na půl hodiny až tři čtvrtě.Hotové to plavě ve šťávě..má to konzistenci nezahuštěného řídkého leča a vynikající nečekanou chuť.

Je to mlska a zavařila jsem si to.

Jo a to lečo...lečo dávám do mrazáku tak jak je.Já dávám jen velmi málo vajec a tak je to spíše jen samé rajče a paprika.Nědělám hustou klasiku.Ale to už je asi jedno.Dávám to do mrázáku normálně a už dost let...
Parmenka
Strepi
| 18. 8. 2008 19:19
Kečup
15 kg rajčat
1a 1/2 Pl divočinky
2 PL chilli papriček
1 a 1/2 PL ml.skopřice
3/4 PL ml.badiánu
3/4 PL ml.hřebíčku
2 PL pepře
11 PL soli
4 PL oleje
4 Kostky masoxu
10 velkých stroužků česneku
1,7 kg cukru.

rajčata nameleme a smícháme s ostaními surovinami.Vše vaříme alespoň jednu hodinu,pak se přidá 1 a 1/2 krabice solamylu a krátce povaří.Dáme do sklenic a sterilujeme 20 minut na 80 st.

Dávku si můžeš upravit.Já ho vždy vařila jak pro tábor,ale dneska už je kečupování přešlo,Tak ho nedělám.Recept je můj a je léty vyzkoušený.
Parmenka
Strepi
| 18. 8. 2008 19:11
teda ty jsi taková šikulka,že mít tě tady tak si z tebe udělaám vrchní malířku....Fakt pěkný No a co s temi rajčaty...

Harissa na topinky

15 feferonek,2 kg rajčat,1/2 kg červených paprik,1/2 kg světlých paprik,1/2 kg cibule,1 hlava česneku,2 dl octa,3 dle oleje,60 g soli,200 g cukru,2 kostky masoxu

Vše se namele,2 hodiny vaří a pak dá do skleniček a zavaří.

Je to super,dělala jsem to včera a dneska pro velký úspěch znova.
Vyky
Strepi
| 18. 8. 2008 19:03
gratulace ke kilečku
Párek a rajče je myslím dobrá kombinace .A když si k tomu ještě přidáš cibulku,okurku,vařená vejce,trochu hořčice a jogurtík,tak je z toho móóc dobrý salát...
ahoj zlatíčka
Vyky
| 18. 8. 2008 16:03
musím se pochlubit, moje kila se trochu hnula, mám o kilo méně. Oslavila jsem to kafčem a dala si párky s rajčetem, je to hrozná kombinace, ale mě chutná. A k večeříi si udělám ruské vejce, už se těším a k němu okurku. Mám za sebou 2 km pochůzku, to mě bohatě stačí na ty mé žíly. U nás je horko, to pro mě není, jsem v chladu. pá,pá

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
27. 7. 2025 20:41
14750
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
27. 7. 2025 18:38