Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Tak dnes od začátku!!!
Didi
| 28. 7. 2008 21:18
A musím se opravdu snažit,protože v pátek nastupuji do nového zaměstnání a budu stále mezi cizincema tak musím se dát dohromady samozřejmě že ne do pátku,ale celkově a napořád Dnes jsem si stoupla ráno na váhu a málem jsem měla mrtvici,po včerejší doslova žranici páté pres deváté mám 59,9kg a chci mít 54-55kg no úplně nejlépe tak 52kg páni to bych byla šťastná jak blecha,no toho asi nedocílím ale co kdyby.Tak mě vemete do vašich řad já už opravdu budu poslušná slibuji.Občas sem prosím napište co za celý den sníte abych měla nějakou inspiraci. Jinak VIKI jak si co zapisuješ?Jíš jak vrabčáček jsi poslušná.Je mi tě líto že nemůžeš někam ven v tom teple,ale zdravíčko je přednější tak si ho střež máš pravdu. To jsem se rozepsala,tak všichni krásnou dobrou noc.Danča.Jo dnes jem byla hodná měla jsem zvířátka a vše jsem jedla podle 1grafu,zítra napíšu co to bylo.pa.
Jessi
Vyky
| 28. 7. 2008 16:07
Ahoj, Jessinko, vždycky mám radost, když se ozveš. Já jsem zjistila, že to není zoubek, ale je to asi nafoukání, jen by mě zajímalo, kde jsem k tomu došla, když jsem seděla doma. Jessi, já si píši co sním, je legrace, jak to zuřivě přepočítávám, abych se nesekla, Když mám hlad, zacpu jej rajčetem, nebo kafíčkem. Ale je horko a já si myslím, že se zadržuje voda. Chtělo by to alespoň 2 litry pití. A i to si musím počítat, někdy zjišťuji, že nepotřebuji pít a to je špatně. Jo, perlivé, to bych vypila sud, ale musím jen vodu a ta mě tak nejde. Ale nic se neděje, jsme holky šikovný, my to zvládnem, pá,pá
Ahoj děvčata
Jessi
| 27. 7. 2008 21:32
U nás bylo taky hezky.Vyky já ti závidím,že toho tak málo sníš. O víkendu jsme nic neslavili a já klidně mám o 2kg víc.Zase mám ty své žravé dny.To je hrůza,pořad mám hlad.Dělím a ladují do sebe maso a salámy k tomu hodně zeleniny.Ale ničeho se nesmí hodně .Zítra dělám zase maso a k tomu zelí z cukiny.To se zas nadlábnu.Vyky držím ti palečky u zubaře.Já mám hodného zubaře,ale taky se umí zlobit,když někdo nechodí pravidelně. Mějte se pa.
Ahojky
Vyky
| 27. 7. 2008 17:44
Uf, to je vedro, ani se v bytě nedá dýchat. Koukám, že se děvenky sluníte, ale všeho moc škodí, buďte opatrné. Já jsem jako princezna zalezlá doma, snažím se pít a jím jen skromně, rajčátka, studený kefír, a asi vyhraje kafíčko. Zítra opět uháním k doktorovi s kotníkem a k zubaři, mám dojem, že mě zlobí poslední zoubek 8. Už jsem nebyla u zubaře dlouho a máme vzteklíka, co rád řve, tak jsem zvědavá, jaký na mě bude. Ale nebojím se, já na sebe řvát nenechám, raději změním lokál. Tak vám babulky zítra písnu, jak jsem dopadla. pá,pá zlatíčka
Strepi
Vyky
| 26. 7. 2008 21:48
Ahoj, to víš, že mě doma šidí, Máš slyšet, jak se lituji, ale rodinka mě zná, a tak se mě jen smějí. Já už nemám potíž se připojit, ale byla jsem na tom stejně. Děcka, já měla dneska také hlad, nebo chutě? Po rajčátku, masu jsem se cítila plná a za chvíli jsem si musela dát tenké párky, to se mě už dlouho nestalo. A to byl u nás pařák, tak se to snad zítra zlepší. Myslím tu moji žravost! Přeji klidný a ničím nerušený večer a noc, Pá,pá, zlatíčka
Vyky
Strepi
| 26. 7. 2008 02:45
Tead Vyky,takhle tě doma šidí,jooo to se teda nemáš Jejda jejda..ale ani si tě šetří ze protože tě mají rádi...
didi
Strepi
| 26. 7. 2008 02:42
koukám že to také nemáš jednoduché,co??? Nějak přežij zase bude dobře...
prcek
Strepi
| 26. 7. 2008 02:37

gratulace ke schozeným kilčům...
Evulka 21
Strepi
| 26. 7. 2008 02:28
Docela zajímavá nabídka.Možná že když sem napíšeš víc oč vlastně jde,že by to bylo lepší
...
Strepi
| 26. 7. 2008 02:25
Ahojky všem já se sem dostávám stále špatně.Když najedu nejdříve na odepsání vzkazů a pak chci sem za váma na diskuzi,hodí mě to vždy úplně jinam nebo mi to stále píše že je stránka k nenalezení.Tak se vždy musím odhlásit a znovu sem najet a přihlásit se.Je tu v tom někde nějaký binec.Nejdříve jsem si myslela že mi to dělá Pc doma,ale zkoušela jsem to i v práci a je to to samé.Tak nevím...
Zítra si dělám zeleninový den.Mám od holek na foru super recept na rozpečené papriky s rajčaty a česnekem,tak to zítra budu zkoušet.Rajčata a pariky ,to je moje slabost
Tak už nesu receptík...

Pečená rajčata - vynikající...Potřebuješ rajčata,česnek -hromadu,a 3-4 papriky
V pekáčku na troše oleje ze všech stran opečeme papriky,3-4 ks..celé,ideální jsou pálivé..Potom na ně naskládáš na čtvrtky pokrájená rajčata,vrstvu,tu posypeš solí a česnekem na plátky..nešetřit!!!Potom zase rajčata,sůl,česnek..dokud máš suroviny.Celé to dáš do trouby na půl hodiny až tři čtvrtě.Hotové to plavě ve šťávě..má to konzistenci nezahuštěného řídkého leča a vynikající nečekanou chu´t.S pečivem se toho u nás mohou všichni užrat:)))Je to dobré i studené a dá se to i dát do sklenic na zimu...
No a už mě zase honí mlsná... to bych se picla...
Mějte berušindy krásný celý víkend.Má být nádherně,tak si snad trochu zaplavčíme...
Nehcete vyzkoušet zase něco jiného? Třeba by to bylo také platné
Evulka21
| 25. 7. 2008 21:46
Dobrý den, píši knihu o svojí metodě na zhubnutí, trvalo mi dost
dlouho, než jsem vyzkoušela, co fakt zabralo, zatím to zkoušelo dost
mých kamarádek, já sama jsem zatím zhubla 21,5 kg, kdyby jste chtěly
mohla bych pomoct a získat tak další ověřovatelky mého programu.

Kdyby přece tady byl někdo, kdo nezhubnul, poradila bych mu,
nakladatelství, pro které zpracovávám knihu o své metodě, má zájem o
víc zájemkyň, které by to vyzkoušely a napsaly o kolik zhubly a za jak
dlouho.Samozřejmě, že to není jedna rada, ale celý soubor, ono nic, co
funguje, není úplně jednoduché, to vám nebudu lhát, ale je to
realizovatelné a zdraví neškodné, finančně i po několik měsíců únosné,
protože to spočívá na běžném jídle a ne nějakých preparátech. Ozvěte se
mi na číslo 736611615 nebo na rozum21@seznam.cz , ve zkratce Vám objasním. Nebo mi napište své
číslo na mobil, jestli máte t mobile, mám večerní paušál na 1000 minut,
zavolám já, abyste neprodělaly. Víte, podvodníků je plno, nabídla jsem
to na pár stránkách pro ženy a mne mrzelo, že jsem za tu nabídku
sklidila jenom nadávky, už mám pár děvčat přes net, která mají dole první 4 až 6
kg za tři týdny spolupráce se mnou . Já jsem hubla 3 měsíce a nyní
lehce váhu udržuji. Sama uvidíte, zda by to pro vás mělo význam, ale
žádné léky ani driáky to nejsou. Celé je to založené na normálních
běžně cenově dostupných potravinách. Pročetla jsem k tomu dost různých
příruček a vyzkoušela kombinace, které opravdu vedly pomalu a jistě k
cíli, moje původní váha byla 94 současná je už 73,1kg. Trochu mi to
ještě jde dolů setrvačností.Pokud byste chtěly, některé dámy, které
hubnou se mnou ,chtějí přímo jídelníčky a tabulky potravin, buď ten
jídelníček dodrží nebo nahradí něco z něj potravinou s podobným
energetickým nábojem, jenom je tam třeba dodržovat určitou zásadu k
tomu, aby metabolismus spolupracoval, ale nebojte se dělená strava to
není, po té byste hned zase nabraly. Mne ovšem po všech těch peripetiich překvapilo, jaká věc zabrala.
E
Ahoj kočenky
Vyky
| 25. 7. 2008 11:53
Také já si musím postěžovat, Dcera má dnes narozky a jak mě bylo řečeno, že budu pít jen kafe, tak to se splnilo, Gratulanti se oblizovali a já koukala. . A to ještě nebylo všemu utrpení konec, přišla návštěva zrovna když ty dobrůtky pekla a ta vám vylizovala kastroly po krému, čokoládě, Vůbec nedbala, že by mohla přibrat. Jen jsem smutně zírala a že nejsem závistivá i přála. Já jsem dojedla masíčko, to jsem si pošušňala. Zuzanko, nevím jak tě pochválit, za chvíli budeš jako víla, moc ti to přeji.
U nás vesele svítí sluníčko a já v pondělí poklušu zase k doktorovi s čapkou. Babulky, přeji vám klidný víkend, pá,pá
ahojky lidičky
Didi
| 24. 7. 2008 19:23
také mě to včerva vůbec nešlo,už jsem z toho byla nervozní,ale dnes mě to potěšilo,ale dnes jsem splácala co se dalo,jedla jsem ráno jogurt s medem a ořechama,pak řla do práce a od 9 hod do 16.30 nic nejedla přišla jsem domů a pořadně hladová tak jsem zblajzla co jsem kde čapla super zase se to zvrtlo jsem hrozná.Můj šéf rozjíždí hotel a pripravujeme pokoje na focení tak lítám z patra do patra po schodech jsou to tři patra ale stačí to.tak jsem si postěžovala a jdu něco dělat. Zatím se mějte,a děkuji za recepty na cuketu.D
Ahoj holky
prcek9
| 24. 7. 2008 12:05
tak jak se vám daří? Také jsem se nemohla připojit, strašně to blblo. Četla jsem diskuzi a jsou tam super recepty. Hned jsem si je uložila. Určitě je vyzkouším. Cuketu mám ráda a špenátu také neodolám.
Už se na to těším.

Tady stále prší a prší. Už mě to nebaví, děti nemůžou jít ven a jsou nervozní. Jsou to muka. Už se těším na zítřek, kdy hlásí teplo a sluníčko.

Jinak v hubnutí se daří. Mám dole zase 2 kila. Zapnu kalhoty, které jsem dříve ani nenatáhla přes boky a teď mi padají. Mám z toho velkou radost.

Budu končit, musím dát dětem oběd a pak děti půjdou spát. Tak se mějte hezky Zuzka
.
iwi
| 23. 7. 2008 23:49
Konečně nás někdo vytáhl z archivu. Včera jsem to zkoušela a nešlo to. Neustále mě to vracelo zpět.
ahoj zlatíčka
Vyky
| 23. 7. 2008 22:06
tak koukám, že se také ostatní nemohou dostat k nám, Mě včera stále dokola psalo, že servr není nalezen. Ale dnes už je to v pořádku a já jsem ráda, že jsem u vás. Iwi, já jsem tuto radu také četla, ale také nevím, v které diskuzi to bylo. Myslím, že si každá z toho může vybrat, co se jí bude hodit. Strepi, mě to také napadlo, držet syrovátkovou dietu, vypadá dobře, ale pak jsem si syrovátku vysypala do sklenice, a obal vyhodila. Ale jsem spokojená, Tělíčko hubne, sice pomalu, ale přece to jde dolů. Děcka, tak jsem počítala, za jak dlouho by ta moje vytoužená váha mohla být, a vyšlo mě to že 20kg, za rok. úsměv mě trochu zhasl, v pátek má dcera narozky, tak budu mít zase kávu se soj. mlíkem, jako tradičně vždycky. Dnes jsem měla návštěvu, byla slušně pohoštěna, roládou, sušenky s čokoládou a kapučíno se šlehačkou, děcka, to byla muka, ale odolala jsem, a teď když si představím rok, jdou na mě mrákoty. A to se budu muset omezovat stále, abych zase nebyla podobna soudečku. Jdu tiše poplakávat do koutka, A zítra se na vás babulky těším, pá,pá
Přeji krásný den všem
Strepi
| 22. 7. 2008 06:54
Vyky to jemi tě líto,takhle tě zavřít doma... Revma to je potvůrka zákeřná,tak nech kotníku ulevit.Vím jak je to pro tebe těžké vydržet doma a neproběhnout se po světě,ale bude zase lépe,uvidíš

Jessi,to fajn článek.Je vidět že už to má ona dělitelka pěkně vychytané a moc se v tom nebabrá.Přesně ví co chce a pěkně si řídí své tělíčko.Je to tak fajn.Já mám poslední dobou pocit,že tělíčko řídí mě... ale v tom horším smyslu slova... Což je teda dost špatný
Zrovna teď jsem si pročítala jídelníček a dietní program na krabičce od syrovátky.Tak to na nějaký čas vyzkouším,jak mi to půjde.Už jsem si odvážila přesné porce zeleniny a masa,jen si musím skáknout ještě do krámu pro jogurtíky,na ty jsem při včerejším nákupu zapoměla.No a opět mi tu stojí budík nařízený na čas svačiny.Ty časy se fakt asi musí dodržovat. 2 a 1/2 - 3 hodiny ničeho mezi baštěním.Uvidím jak tu bude fungovat.Teď si jdu dát snídani,uvařit konev čaje a kávičku...
Dělenka
iwi
| 21. 7. 2008 23:32
je lepší, to jsem okopírovala jen pro inspiraci. Čaj nesladím a dopoledne mi ovoce nestačí, i když taky jsem to zkoušela. Je to asi Fit pro život.
ahoj
iwi
| 21. 7. 2008 23:16
Děvčata, tohle jsem našla, moc se mi to líbí, chtěla jsem vám to taky ukázat .tak jsem to okopírovala. Doufám, že se na mě nebude autorka zlobit.
Moje své stravování mi přijde hrozně jednoduché, příjemné a přirozené.A
hlavně, to není žádná dieta, je to normální jídlo, dopřeju si všechno a
v dostatečné míře.

Takže: Zjistila jsem, že u mě snížení energetické hodnoty nefunguje,
pokud míchám bílkoviny a sacharidy. Ale funguje dělená strava. Nejsem
ale žádný dogmatik.

1. Jím 5 až 6 jídel denně.

2. Ráno vypiju 0.2l džusu bez cukru(300kJ) nebo vodu s citronovou šťávou.

3. Po příchodu do práce a celé dopoledne jím ovocný salát. Donedávna
jsem míchala jakékoliv druhy ovoce dohromady. Pak jsem si přečetla, že
se nemá míchat sladké a kyselé ovoce. Poslední týden a půl ho tedy
nemíchám a cítím se lépe. Lehčí, bez tíhy v žaludku a přitom sytě.

Ráno si dám banán(sladký), ten je jak pohlazení pro žaludek. Kolem 9.30
si nakrájím jablko s pomerančem nebo kiwi nebo grapem(kyselé) a to sním
na 2x. Je dobré před jídlem další porce nechat vytrávit žaludek do
pocitu prázdna, ale ne hladu.V práci mám prostě na stole misku s pěkně
barevným jídlem.

Ráno si v práci uvařím čaj 0.5l a osladím lžičkou medu (je to OK se
sladkým banánem).Čaj si dělám zelený, bylinkový nebo Rooibos(je tmavý,
ale ne z čajovníku a nemá thein, koupí se v lékarně v pytlíkách, je moc
dobrý a zdravý)

Před obědem dopíjím 3. hrnek čaje.Pití si musím hlídat, mám s ním problémy.

4. Na oběd si buď přinesu něco z domova nebo chodím do restaurace. Teď
v zimě chodím hodně do restaurací v okolí (máme kancelář v centru) a
dávám si zeleninový salát. Doma se mi nedaří tak dobrý připravit a
zelenina se mi v ledničce vždy zkazí. Dám si pořádnou porci. Když mají
jen malé, tak si nechám dát třeba 2 nebo 3 na velký talíř. Pokud mám
něco z domova tak většinou těstoviny se zeleninou a k tomu přikusuji
plátek celozrnného chleba.

5. Pokud jsem měla oběd bílkovinnový, např. salát s tuňákem, šopský ap.
tak mám dřív hlad a pak si dávám 2 svačiny. Jako první svačinu většinou
plátek tmavého chleba. Zdravým stravováním se mi tak vytříbily chutě,
že si ohromně pochutnám na suchém celozrnném chlebu, jak v něm křupají
různá semínka. Nechutnají mi takové ty polystyrenové chleby,
raciochlebíčky ap. Prostě normální tmavý chléb je mňamka. Někdy si ho
namažu máslem a posolím a přikusuji rajče, to miluji. Dobrá svačina je
musli tyčinka.

Jako druhou svačinu si dávám něco mléčného, jogurt, ovocný tvaroh, sýr
Cottage, zeleninový tvaroh, kefír ap. Mléčné výrobky miluji. Tuhle
svačinu se snažím sníst kolem 16.30. V 17.00 odcházím z práce a po
příchodu domů mám celkem vytráveno a mohu jít klidně běhat ap.Odpoledne
piju vodu s citronem, Aquilu bez bublinek, nebo dál čajuji. Občas si
dopřeji čaj s mlékem nebo kávu s mlékem(ale tu nemusím, nejsem kafař).

6. Večeře je kolem 18.30. Většinou si dám něco bílkovinného, rybu,
kuře, sýr a zeleninu, nebo už jen zeleninu, zeleninovou polévku s
kysanou smetanou, špenát s vajíčkem ap. Ovšem když mám čerstvě uvařené
brambory, tak si je dám se solí a máslem a moc si pochutnám. Ale
většinou už nejím sacharidy večer.

7. Skoro každý den sním čtvereček čokolády a pár oříšků, cca 300 kJ.
Prostě si to mlsání dopřeju, ale kontrolovaně a tak to ničemu nevadí.

Tohle všechno dá asi 4500 až 5500kJ/den. Neplánuji si přesně co budu
jíst, ale mám vždy několik alternativ, co opravdu sním, se rozhodnu až
v danou chvíli, podle chuti. Občas se mi i stane, že si připravím 3
bílkovinnové věci a pak si dám chleba. Tím mám pocit svobodné volby,
bez omezování a nemám pak jiné chutě.

Nakupuji vždy jednou týdně, ne víc a ne míň. V lednici je vždy výběr,
ale ne nijak obrovský, takže to nesvádí.V mrazáku mám pořád různé druhy
mražené zeleniny.

Přítel jí to co já, jen nedělí stravu, takže má i přílohy. Vaření se tím vůbec nekomplikuje.

Když jsme někde na návštěvě, dám si úplně normální jídlo, maso a
přílohu, jen toho sním trochu méně. Když máme doma třeba maso v
bramboráku nebo řízek, tak si ho dám také.
už jsem tu
Vyky
| 21. 7. 2008 23:14
Ahoj bobíci, Vnuk se vrhl na čištění klávesnice, tak mohu psát až teď, Pomohla jsem mu trochu. Tak si pusinky představte, mám v kotníku revma, dostala jsem mast a prášky na bolest, Do neděle musím být doma a jak se to nezlepší, v pondělí zase k němu. A mám po vycházkách, je to bída. Jessi, jsem ráda, že jsi se zase ozvala, dort je nádherný, jsi šikulka. Didi, já jsem na tom byla jako ty, stále nafouklá, bála jsem se někam chodit, aby se nestal trapas, Po rozhovoru s doktorkou jsem přestala jíst pečivo, soj. výrobky a potraviny o kterých jsem věděla že mě nafukují, a mám pokoj. Soj. mlíka jsem se ale nevzdala, to mám moc ráda v kafíčku. Děcka, dnes jsem se cítila v oblečení fajn, je mě volné, a já jsem měla nádherný pocit. Zlatíčka pěkně se vyspinkejte, pá,pá
...
Strepi
| 21. 7. 2008 17:17
Receptíky jsem si půjčila na Dámě na vaření...
...
Strepi
| 21. 7. 2008 17:11
Cuketový salát - zvířátka

2 malé cukety, 20 dkg zeleniny (mrkev, celer, hrášek, fazolky a pod.), kyselá okurka, jablko, 10 dkg krůtí šunky, 1-2 vejce natvrdo, 2 lžíce nakládané zeleniny,1 cibulka, 1 lžička franc. hořčice, 3 lžíce kysané smetany light, sůl, pepř, citronová šťáva.

Na kostičky pokrájené cukety spolu s pokrájenou zeleninou povaříme krátce v trošce vody do měkka, ale nesmí se rozvařit! Do scezené a vychlazené směsi přidáme nakrájenou kyselou okurku, cibulku, drobně nakrájenou šunku, vajíčko, přidáme 2 lžíce nakládané zeleniny, osolíme, opepříme, pokapeme citronem a nakonec vmícháme kysanou smetanu a hořčici. Dáme vychladit.
...
Strepi
| 21. 7. 2008 17:10
Cuketa s houbami

20dkg syrových hub
1 středně velká cuketa
1 velká cibule
4 trojúhelníky sýru,lehko tavitelné
1 malá kysaná smetana
sůl,kopr,kmín.

Posekanou cibuli osmažíme,přidáme pokrájené houby,podusíme asi 15 minut.Přidáme na kostičky pokrájenou cuketu,sůl,kmín a podusíme dalších,asi deset minut.(Cuketa musí být měkká,ale nesmí se rozpadat).
Přidáme kopr,sýr,který necháme na povrchu rozpustit.Na závěr přilijme smetanu,zamícháme a hned podáváme
...
Strepi
| 21. 7. 2008 17:05
U nás dnes také nic moc počásko..Ráno když jse otevřela okna,silně mi to připomínalo krásné svěží podzimní ráno... Žádné teplíčko a ranní kafíčko na zahradě... Tohle léto se nám prostě nějak nevydařilo,ale zase na výlety a cestování je to zse pohodička.Jeden aby si vybral,co???

Iwi u nás kompoty nikdy moc nešly a čím byly děti starší,tím je spíš nechtěly.A prcek??? To by v těch lahvích místo třešní muselo být maso...

Didi,jdu ti mrknout na tu cuketu.Na nějaká ten receptík... Tak vydrž už tu jeden mám...

Vyky kde tě dneska máme?? Slibovala jsi si návštěvu lékaře a my nevíme jak jsi pochodila...
Dobré ráno.
Didi
| 21. 7. 2008 08:15
Tak tady to počasí nevypadá slibně,ráno pršelo,ale teť se dere sluníčko tak jsem zvědavá.Tak jsem v neděli zase pěkně zhřešila a jedla vše možné.Dneska na váze 58,2kg,ach jo jak se mám dostat na 52 když stále plácám něco dohromady.já vůbec nemám pevnou vůli vydržet a jsem na sebe naštvaná,porďte jak to mám udělat?Jinak krásný dortík to se dětičky poměli.Vyky tobě ať to dopadne u doktora dobře ať můžeš na výšlap a nebolí tě nožka.chci vás poprosit o nějaký recept na cuketu mám jednu v lednici a nevím co s ní.Děkuji.A dnes mám zvířátka mám je často mě vyhovují,kytky a obzvlášť počivo mě nadýmá nikdy jsem takové problémy neměla až posledni rok nebo dva.budu končit nějak jsem se rozepsala mějte se,pa D.
Vyky
iwi
| 21. 7. 2008 08:02
ahoj kotník asi reaguje na změnu počasí . Včera bylo u nás nádherně a dnes je chladno a prší.
Strepi
iwi
| 21. 7. 2008 07:58
Taky už nazavařuju jako kdysi, kompoty nejíme, ale došly marmelády, tak ta ještě udělám. Ceketárium je parádni
Jessi
iwi
| 21. 7. 2008 07:53
moc pěkný dortík , na dorty si netroufám. Taky už začínám znova dělit, ale oslavy nezvládám.
Vyky
Strepi
| 20. 7. 2008 22:59
Špenátek je dobrota,také ho můžu,mňam mňam...
Dneska žádné ponopcování na netu ať ráno nezaspíš k doktorovi... To máš určitě z toho lítání za kocourem... ale neboj zase bude dobře a bude se ti vyšlapovat jedna báseň.
Já si do misky..no do misky... dovětší misky nakrájela na kostičky melouna,tak budu asi v noci lítat sem a tam.Už je mi to jasné...
Jessi
Strepi
| 20. 7. 2008 22:53
Teda ten je Jessi parádní,fakt,joo.Že si ale také s pečením vyhraješ.
Já ještě Jessi nezavařuju.Marmelád mám od loňska tolik...že je budeme mít asi ještě příští rok.Okurky léty upadly v zapomnění a tak si čas od času koupím lahev pro sebe.Dřív jsem také byla jako ve frutě - všeho hóódně a toho kečupu co jsme dřív dělávali,no děsný.No a dneska zavářím jen papriky,chilli,kozí rohy spolu s rajčaty a cuketou a různé čalamády.Těch dělám také hodně.Letos mám připraveno 200lahví tak je podělíi o papriky.Rohy zavařuji do velkých lahví od okurek co si kupuji pro sebe.Už jich mám za léta nastřádáno... No a masovo-zeleninové tousty,to je letitá klasika už z domova a bez toho si už nedovedu představit své zásoby pro rodinku.
Cuketám se letos docela daří,tak je to fajn.Ale víc jsem jich rozdala,než zbaštila... mám nich tu osm a to je docela požehnaně,na to že to baštím jen já... Však mi ně manžel udělal nové "cuketárium"...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
27. 7. 2025 20:41
14750
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
27. 7. 2025 18:38