Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Kuba...
Strepi
| 16. 7. 2008 17:44
recept si upravcte podle dělenky....
HOUBOVÝ KUBA nejen pro Iwi
Strepi
| 16. 7. 2008 17:43
Houbový Kuba s MAGGI

500 g kroupy č.10, 300 g sušených hub, 3 střední cibule, 6 stroužky česneku, 3 lžíce sádla, 3 l vody, 1 lžíce soli, 2 kostky MAGGI Zlatý Houbový bujón, 2 špetky mletého pepře, 1 špetka majoránky, 1 špetka mletého nového koření Ve třech litrech osolené vody uvaříme kroupy do měkka (předem je propereme

Kroupy jse uvařila do měkka,sušené houby namočila do vody,cibulku jsem osmahla na trošce oleje,osolila,okořenila a vše smíchala a dala zapéct do trouby.Byla to fakt mňamka
Dobré ráno
Martan1
| 16. 7. 2008 06:33
Ahoj dělenky! Vy jste teda opravdu šikulky! Já jsem včera měla neuvěřitelně žravou. Sice to bylo všechno správně podle dělenky (měla jsem kytičky), ale bylo mi pěkně těžko. Dneska mám zvířátka, tak zkusím jíst co nejvíc zeleninu, abych se zase srovnala. Můj syn se rozhodl, že prostě ráno spát nebude a navíc teď zjistil, že se hezky slyší, když piští, takže já už mám hlavu jak pátrací balón. Proto jsem se včera tak vrhala na to jídlo. Dneska jsme s malým vstávali v půl šestý. To zase budu večer padat na hubu.
Takže dneska už budu hodná a zodpovědná jako vy!!! Hezký den!
Iwi
Vyky
| 16. 7. 2008 05:58
Holka, úplně mě přivádíš do rozpaků tou chválou, To víš, že se mnou chutě mlátí také, ale jak jsem psala, mám báječného hlídače a dohližitele, dceru. A to dnes přijede vnuk a ten na mě řekne, když loudím, a to tvrdí, že to dělá pro moje dobro.
Tak jsem večer s chutí snědla stehýnka, koukala jsem na telku a v noci jsem musela uhánět pri renni, bylo mě těžko. Ulevilo se mě a tak nechápu, proč mám hlad, dala jsem si šidítko v podobě kafíčka, snad to trochu pomůže. Pusinky,dobré ráno a krásný den vám přeji, pá,pá
holky
iwi
| 16. 7. 2008 00:27
Prcek, Vyky a Linule, jste dobré držte se. Jste inspiraci a já se stydím ale polepším se
Strepi
iwi
| 16. 7. 2008 00:21
Tak toho kubu bych potřebovala, aby mě prohnal. napiš recept.
Ahojík holky...
Strepi
| 15. 7. 2008 20:46
tak vám musím napsat,že kuba mě teda v noci pěkně prohnal a dělenka nedělenka... ve 4 ráno jsem si šla nalít ferneta pro záchranu... Tak že jsem milého kubase vyřadila z jídelníčku a nebudu ho ani zkoušet na rodince... Teda to jsem měla noc plnou vášně....

Linule *** si řadím do ořechů a jablečný ocet jsem nezkoušela,ale nakoupila jsem si ho v lékárně v tabletách a dost jsem z toho byla vedle.Jednak se po tom nehubne,dost to stojí a navíc,jsem po tom mělá hrozný hlad.Tak nic a žádná jablíčkový ocet,raději jablíčko na smlsnutí...

Parmenko,rodinka by mě sebou vzala,to jo...ale mám to každý rok jako dárek od muže že mě nechá týden jen samu pro sebe bez vaření a lítání kolem dětí a tak .Dost si to každý rok užívám.Je to báječný relaxík...

U nás bylo dneska docela fajn,sice žádné horko,ale příjemně.tak jsem si to užila ana zahradě,jen na koupání to tedy není.Je to škoda..
Ahojky
Vyky
| 15. 7. 2008 18:22
zdravím vás bobíci, u nás vysvitlo sluníčko, tak ta zima není tak hrozná. Linulko, já nesmím na slunce kvůli srdci, ale když je horko, jsem zalezlá doma. K tomu octu, také jsem ho jeden čas konzumovala, tenkrát byla na něj velká reklama a můžu ti sdělit, že u mě nezabíral a známé, co ho také do sebe dávaly, byly zklamané jako já. Ale za to nic nedáš, třeba u tebe bude účinkovat. *** jsem si dávala ve zvířátkách, pila jsem ho jen tak.
Srni, cha, cha, také se mě stávalo, že jsem někdy cenila zoubky, aby mě něco zůstalo.
Zuzi, jsi jednička, moc ti blahopřeji k úbytku kil. A já se raduji, pečou se mě křidýlka v troubě, ti si pošušňám. pá,pá drobci
Ahoj holky
prcek9
| 15. 7. 2008 17:46
v sobotu jsem byla na oslavě a všemu jsem odolala. Abych řekla pravdu, tak mě to ani nelákalo. Už tak dlouho jsem neměla nic sladkého, že mě to ani neláká. Mám z toho velkou radost. Dokonce jsem zase zhubla 2 kila (celkově už 16kg). Mám z toho velkou radost.
Tak se zatím mějte a držte se Zuzka
Ahoj holky
linule
| 15. 7. 2008 17:35
Tak jsem dneska velice hodna. Mam dnes kyticky. Rano jsem si dala cerealie s ryzovym mlikem (sojove mi moc nejede), na obed parek z tofu s horcici a k tomu zeleninku a na veceri si chystam pecenou bramboru s fazolkama v tomatu.
Dnes jsem byla ve zdravence a koupila si ten jablecny ocet. Na obalu to rika, ze by to melo pomoct s ubytkem vahy ve spojeni s dietou a pravidelnym cvicenim. Tak nevim, ale asi to byla ztrata penez, protoze pokud dietuju a cvicim, tak nejspis shodim i bez toho. Neni tu nekdo, kdo to basti? Rada bych vedela, jestli to funguje. Jo a taky muzete mi poradit kam radit ***? Je to kyticka nebo neutral? Ja si to davam do tvarohu s kakaem a nevim, jestli nedelam blbost.
ja vim
srna69
| 15. 7. 2008 13:59
holky ja vim ze v tom dortu je cukr a piskoty, ja myslele ze ti mohli trochu oddelat a umichat bez piskotu a s fruktozou. to by slo ne, treba jen postrouhat horkou cokoladou ale jen malinko, ale co kdyz se to da vydrzet tak se da slavit i bez dortu, ne?
Tak jsem si vcera udelala ten kuskus a predstavte se ze mi to synator snedl, v zivote bych neverila ze by mu to chutnalo. ale bylo to dobry aspon jsem ochutnala,
dneska si dam zviratka a zitra asi udelam toho kubu taky, ja rada kroupy, ale ty nasledky, jsem vzdycky nafoukla jak balon. tak se mejte holky
dobré ráno pusinky
Vyky
| 15. 7. 2008 06:32
to by se to spalo, ale otrava kocour celou noc tokal u nějaké číče, pak byl otravný, tak jsem vstala a on pacholek usnul. Srnko, v tom dortu byly piškoty a ten cukr, tak jsem jen tiše slintala. Parmenko, z grilování sešlo, byla bouřka, tak mě sklaplo. Ale bylo mě po oslavě opravdu lehoučko, Parmenko, já nejsem na sladké a tak jsem po zhubnutí víc jedla zvířátka, ale klidně jsem si dala i ostatní, ale nepřejídala jsem se, Víš moc jsem si zamilovala ty moje omáčky, rodinka jim říkala blavajz, ale když vnuk ochutnal, cpal se také. Takže jsem moc od dělenky neodbočovala. Iwi, tak to u nás nehrozí dojídat zbytky, vnuk je pryč a tak lednička chuďátko zívá nudou. Děcka a je to nejlepší, alespoň nemám v ní zabořenou hlavu.
Ale vnuk má tento týden dojet, tak to zase budou útoky na moje chutě. Piji kafíčko s mlíčkem a půjdu si něco pohledat, mám hlad. Pá,pá berušky
Ahoj
iwi
| 14. 7. 2008 23:31
u nás stále prší a je chladno Momentálně nedělím a plácám do sebe zbytky z oslav.Ale cítím , že dělená strava mi dělá dobře na trávení a žaludek a cítím se pak lehce. Tak se k ni ráda vrátím
Ahojík všichni
parmenka
| 14. 7. 2008 23:19
Vyky ty jsi vážně dobrá, tvarohový dort sis asi nedala, protože tam je cukr, ale proč sis nedala ty grilované párky?
Strepi, to jsem ráda, že jsem ti udělala chuť na chleba s račátkem, je to fakt mňamka. Rodinka jela i s manželem na dovču? A jak to, že tebe nevzali?
Holky špatná zpráva , přibrala jsem 2kila, tak jsem zas na těch hnusných 63kilech . A to v neděli jedem na dovolenou, tento týden na sebe budu hodně přísná. Je vidět, že jsem se hodně cpala. A v sobotu jsme měli živáňa tak jsem si dávala do nosu. Vyky jak se ti podařilo, po vysazení dělenky nepřibrat, jedla jsi vůbec něco?
U nás je hnusně, a pěkná zima. Zatím to léto není nic moc, převládá škaredé počasí. Mějte se hezky já jdu chrupkat papa .
tak se nam to tady zase rozepsalo
srna69
| 14. 7. 2008 23:00
linule, uvidis ze zhubnes, jeste mas cas, pak se poradne nabastis, mas pravdu s tema dnama volna je to fakt tezky. Ja drzim delenku dva tydny a da se

Vyky proc sis nedala zviratkovej den kdyz byl tvarohovej dort
...
linule
| 14. 7. 2008 22:54
Ahoj Vyky. Tak to bud rada, ze bydlis, kde bydlis. U nas je 20 stupnu vedro. A to ja tak miluju teplo.
Dekuju za podporu. Bohuzel pokuseni je velke a kdyz varim pro ty moje kluky, tak je tezke si nedat s nima. Navic jsem doma z prace az v sest vecer, tak jim dost pozde.
ahoj bobici
Vyky
| 14. 7. 2008 22:38
Děcka, je mě úplné hanba, vy mě chválíte a já jsem bojovala silou , mocí, abych tvarohovému dortu odolala. Nic jiného mě nelákalo, jen ten dort. Teda Strepi, úplně slyším, jak si pomlaskáváš, Kroupy jsou dobrota.
Jé, já zapoměla jméno příští nevěsty, omlouvám se, to víš, že zhubneš a šaty ti budou akorát.
Teda pusinky, u nás je zima, já nosím doma opět chlupaté papuče a byla jsem ráda, když mě kocour hřál záda. Snad se počasí umoudří. zdravím všechny pá,pá
Ahojky
linule
| 14. 7. 2008 22:17
Ahoj holky.
Uz vas tady ctu asi tri tydny. Nejprve jsem si to chtela docist nez se prihlasim, tak mi pripada,ze uz vas tu vsechny znam. Jinak na delence uz jsem byla asi osm let zpatky. Drzela jsem ji 10 mesicu a shodila 11 kilo. Ted jsem bohuzel asi 6 nabrala zpatky, tak se toho opet snazim zbavit. Pristi rok v cervenci se budu vdavat a v rijnu si jedu vyzvednout saty, tak chci byt do te doby na sve idealni vaze a musim si to udrzet az do svatby. Ted jsem na delence asi tri tydny a shodila jsem dve kila. Bohuzel nejhorsi jsou pro me vikendy, kdyz jsme cely den nekde pryc a stravujeme se po hospodach a restauracich a nedej si.
srnko
Strepi
| 14. 7. 2008 22:01
v kytkách baštíme bujón rostlinkový,teda zeleninkový a masový si necháváme do zvířátek.
Kus kus je výborná věc.Mám ho ráda do zel,salátů.Nakrájím si do mísy zeleninku,osolí,okořením tím nač mám chuť a přisypu trochu kus kusu.Dávám ho tam jen tak jak je,bez namáčení nebo vaření.Natáhne do sebe šťávičku ze zeleniny a je to mňamka
...
Strepi
| 14. 7. 2008 21:56
Tak hlásím,že se houbový kuba povedl.Je to dobrota,nikdy jsem to nebaštila,ale zařadím to do jídelníčku.Uvidím,jak nadchnu svoji milovanou rodinku...
ahojky
srna69
| 14. 7. 2008 19:29
tak vas vsechny zdravim Strapitulce preji dobrou chut a krasny odpocinek a Vyky gratulaci, je fakticky dobra.Celej vikend jsem pracovala, ani jsem nemela cas moc na jezeni a premysleni co dobreho k snedku tak taky dobry, chtela jsem se zeptat jestli v kytickovem dni muzu pouzivat bujon, jakykoliv. Ja byla vcera ve zdravem obchudku koupila jsem si kuskus uz nakej ochucenej tak jdu do nej jsem zvedava jak to bude chutnat, tak vas vsechny zdravim a drzte se!!!!!!!!!!!
Ahojík berunky
Strepi
| 14. 7. 2008 19:24
mě už v troubě voní koba s houbama,tak jsem na to zvědavá... Rodinka už odcestovala za dobrodružstvím a já si užívám klídku a pohodičky.Jen to počásko by se mohlo vylepšit
Teda Vyky jsi dobrá,takhle topěkně vydržet.Jsi vážně jednička...
oslava
Vyky
| 14. 7. 2008 00:08
ahoj pusinky, tak mám oslavu za sebou, moc jsem trpěla, byly tam takové dobrůtky, že bych klidně dietu hodila za hlavu a nacpala se, ale nechtěla jsem zklamat dceru, která mě fandí a hlavně věří. Tak jsem opět vypila kávu s přineseným soj. mlíkem a sklenici vody. Bylo mě řečeno, že je radost mě zvát na oslavy. Ale jen co dám dolů těch mizerných 20 kg, ať se třesou. U nás je stále mokro, počasí nestojí za nic. Je pozdě, už se chystám do hajan,
pá,pá babulky
Ahojky berundy...
Strepi
| 13. 7. 2008 02:19
mlsná nás honí a pokouší co se dá,co??? Je to pěkná potvůrka...
Dneska jsem si koupila kroupy,berušindy a až v pondělí rodinka odjede,tak si udělám kubu.Ještě nikdy jsem ho něměla,natož dělala,tak jsem zvědavá jak se mi zadaří.Našla jsem si receptík,tak se do toho pustím,jen co jim z okna zamávám
Parmenka mě tu nalákal a na chleba s perlou a rajčaty tolik,že jsem dnes ...tedy už včera byla na kytkách a fakt to byla dobrota.K tomu jsem si přikřoupla papričku...no bylo to super.No a jak jsem na netu prolézala receptíky,narazila jsem na kroupy a je vymyšleno,že v podělí a možná i v úterý budou kytky jako vymalované... Nic jiného mě tedy nenapadá.Občas jsem si dělávala špenátovou polévku a do ní přidala kroupy.Je to šílená kombinace,ale fakt dobrý.Je to jako černá kroupová polévka,jen je ale zelná...
Užijte si prima něděli a všechny které cokoli slavíte,se držte....
kde jste kdo?
Vyky
| 12. 7. 2008 22:20
Tak koukám, že jste se ztratily, já jsem si celé odpoledne hrála s vnučkou, a protože jsem zase dostala zánět do kotníku, bude pro mě zítra přichystáno auto na oslavu. Dnes jsem toho moc nepojedla, dívajíce se na malou jak si dává doborty,děcka měla jsem na ně také chuť, Ale odolala jsem! Tak se pěkně vyspinkejte pá,pá
krásný den
Vyky
| 12. 7. 2008 10:50
přeji všem, u nás v noci byl vítr a bouřka, ale už zase svítí sluníčko. Tak vám musím zdělit, že zítra na oslavě se bude grilovat, jen párky, ale to víte, že si dám. Tak a jsem vyhazována , přišel syn a žene se hrát hry. Jsem hodná, pustím ho a za vámi se podívám večer. pá,pá babulky
ahoj děvčata
Vyky
| 11. 7. 2008 22:20
dnes jsem byla potěšená, bylo mě řečeno sestrou, ať tak rychle nehubnu, aby mě to neublížilo, Hurá, sláva, ještě v lednu mě domlouvala, že musím zhubnout ! Iwi, pro jednou se nic neděje, alespoň jsi měla mlsotu.
Parmenko, víš, oni soj. mlíko nekupují, a jíst to ostatní mě nestojí za to, abych si pak nadávala. Jo, kdyby tam bylo masíčko, to bych si dala, ale to nehrozí. Zuzi, budu na tebe vzpomínat a když se ručka natáhne na něco, co nesmíš, hned si v duchu po ní dej facana, to pomůže.
Berušky dobrou noc pá,pá
Ahoj holky
prcek9
| 11. 7. 2008 21:30
pročítala jsem diskuzi a chtěla jsem vám poděkovat za recepty. Už se těším, až je vyzkouším. Už se mi honí sliny.

Co se týče těch oslav, tak já jdu zítra. Tchán měl narozeniny a dneska má narozeniny manžel, tak to budeme slavit. Jsem zvědavá, jak to ustojím.

Tak mi držde palečky a zítra se pochlubím. Ahoj všem Zuzka
ahojky
parmenka
| 11. 7. 2008 14:10
já si taky vařím čočku, jak je uvařená do měkka v osolené vodě, tak tam dám na cibulce udělanou zásmažku, trochu česneku a trošku octu.
Vyky ty jsi dobrá chodit na návštěvu jen se sojovým mlékem, a nic si nedát. Já bych si asi dala zvířátka a uzobávala aspoň masíčko a sýry.
Iwi tak sis aspoň pochutnala.
Já poslední dobu ujíždím na chlebu s perlou a rajčatem, to je dobrůtka. Dnes jsem nechtě porušila dělenku, mám kytky a dala jsem si zeleninovou polévku ze včerejška, do které jsem dala vajíčko. Až jsem si snědla tak mě to trklo .
,
iwi
| 11. 7. 2008 01:32
ahoj kamarádky tak jsem doma z oslavy, dala jsem si víno, cukroví, zákusek, salát, salám, sýr a zeleninu, toho vína bylo asi trochu více ale proč ne ? že ? občas ?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
27. 7. 2025 19:11
14749
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
27. 7. 2025 18:38