Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Dortík
Jessi
| 20. 7. 2008 22:09
To je můj sobotní dortík.Začínala jsem péct až v pátek večer na poslední chvílku.Dětičky byly nemocné a pořad se nevědělo jestli se bude slavit.Nakonec to vše bylo dobré.Slavili jsme 5ročků od vnučky Karolinky.Minulý týden zase 2 ročky od vnuka Kubíčka.Tak se mějte a dobrou noc.
Ahoj děvčata
Jessi
| 20. 7. 2008 22:02
Všechny vás zdravím.Blahopřejí k vašímu hubnutí.Nějak to tady nestihám.U nás se taky dva týdny po sobě slavilo.Pořad něco peču,ale dělím neporušují,vždy se na oslavě něco na dělení najde.Jste šikulky dík za recepty.Strepi zavařuješ?Mám prozatím 125 skleniček 0,7l okurek.Trhám je každý den ať jsou malinké,každý radějí menší.Cukety rozdávám nějak nestíhám jíst,je toho hodně. Mějte se pa.
ahoj zlatíčka
Vyky
| 20. 7. 2008 21:52
Také se připojuji k přání, Parmenko, užij si Chorvatska, i když nebudeš dělit tak si myslím, že nepřibereš, v horku nebudeš mít takový hlad, šťastnou cestu!
Strepi, špenát jsem se naučila jíst jako dospívající holka, teď by se po něm utloukl vnuk. To víš, že masínko si dávám, kocour dostane kůži a také kousek masa, ale to nepřeháním. já jeho kapsičky také nevyjídám.
Srnko, myslela jsem, že mají holky se soj. šlehačkou zkušenosti, já když jsem si ji chtěla koupit, tak mě bylo řečeno, že má hodně tuku,Vím, že ji Koř. používala, ale to už byla hubená. tak jsem si raději dávala soj. mlíko. Nevím, kolik potřebuješ zhubnout, jestli trochu, tak bys ji snad mohla. Zítra jdu navštívit doktora, snad mě napíše jinou mast na kotník, vážně mě to už doma nebaví. pá,pá kočenky
parmenka
iwi
| 20. 7. 2008 16:44
Poprvé jsem dělila asi před 15 léty, to byla Kořínková velmi moderní Nevím, jak dlouho jsem dělila, ale zhubla jsem asi 8 kg, více jsem nepotřebovala. Přesně jsem dodržovala složení, i když v obchodech byl menší výběr. Během let jsem to nabrala zpátky, tak začínám znova .
....
Strepi
| 20. 7. 2008 11:53
Tak si tu pochrupuji právě mnou první vyrobené celozrnné placky.kdyby byl zájem,receptík už píšu.Ale upravila jsem si ho podle sebe.Byl jen z mouky.

CELOZRNNÉ PLACKY

150 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
200 g míchaných vloček
1 PL kmínu
1 PL soli
špetka drceného anýzu
1 PL octa
1/4 l vlažné vody
1 droždí
špetka cukru

Mouku promícháme s vločkama,solí,kmínem,anýzem.Z droždí vody a cukru uděláme kvásek který pak nalijeme na směs,přidáme ocet a těsto dobře zpracujeme.Necháme vykynout.Těsto jsem rozdělila na 6 dílů a na pečícím papíru jsem nechala dokynout vytvořené placky a dala je pak péct.Ještě před vložením do trouby jsem je potřela studenou vodou posypala solí a kmínem.Pekla jsem je na 220 st až skoro do barvy chleba.
Míchané vločky se koupit nedají.Dělám si je sama.Pšeničné,ovesné,žitné,pohankové smíchám a pak přidávám skoro do každého těsta alespoň trochu ,nebo je používám při zahušťování
...
Strepi
| 20. 7. 2008 10:06
Ahojky holky,doufám že máte stejně úžasné sluníčkové počasí,jako já tady.Pustila jsem se do pečení celozrnných placek,tak jsem na to zvědavá.Voní dobře,ale stále jsou jako bledule je to chlebové těsto,tak uvidím...

Parmenko moc si dovolenou užijte a hlavně šťastnou
cestu....

Vyky tak co masinko,zbylo na tebemnebo ti ho slupnul kocour..??? Nechala jsem ti tu špenátovou omajdu aby ti masíko lépe klouzalo do krčku...

Mějte se berušindy a já letím do trouby...
Iwi
parmenka
| 19. 7. 2008 23:40
jak je to dlouho co jsi dělila poprvé a jak dlouho. Kollik jsi zhubla, a nabrala jsi to všechno zpět? Díky za odpověď.
Linule
parmenka
| 19. 7. 2008 23:38
ty asi nebydlíš u nás nebo jo? Míváš hodně nezvyklá jídla a to
zmrzlina. Mňam taky bych si
dala.
Tak jak Vyky zbožňuji pistáciovou.
AHOJ VŠICHNI
parmenka
| 19. 7. 2008 23:36
Strepi kytičky máš mooooc krásné. A díky za nové receptíky, už je mám uložené.

Nějak jsem se sem nedostala, zítra jedeme na dovolenou do Chorvatska,
tak jsem měla nějaké pochůzky, a ke všemu mě ve středu brouček dostal
horečky. Nic mu není jen má horečky, dnes jsem s ním byla i na
pohotovost, nevěděla jsem jestli mám jet nebo ne a doktorka řekla, že
jo. Tak jsem zvědavá, doufám, že to bude všechno O.K. a už nebude mít
zítra teplotu. Možná se tady zitra ještě stavím, ale nevím. Na dovolené
bohužel asi dělenku poruším, máme polopenzi, tak doufám, že nepřiberu,
budu se krotit. Mějte se tady krásně papa .
...
Strepi
| 19. 7. 2008 22:40
Špenátová omáčka
pepř
sůl
špenát
smetana
tavený sýr
vejce
cibule
česnek

Postup
Na cibulce připravíme špenát, přidáme česnek, jedno vejce a osolíme. Po chvíli přidáme do špenátu 4 tavené sýry. Když se sýr rozpustí, přidáme smetanu. Omáčku můžeme použít na orestované kuřecí řízky,nebo jiné masíčko...
ahoj babulky
Vyky
| 19. 7. 2008 21:03
tak dnes mě bylo nevolno, bolela mě hlava, já mám tyhle potíže málokdy, a tak jsem bolest šla zaspat, ale přihnala se velká voda v podobě vnučky a bylo veselo. Já jsem moc běhat nemohla a tak byla vytížená dcera. Ale i když mě bylo blbě, chuť na jídlo jsem měla pořád. Tvaroh, kefír a libové uzené, to byla mňamka. Strepi, ta zmrzlina musí být výborná jak já měla ráda pistáciovou. Už jsem zapoměla, jak chutná. Ještě jsem zapoměla na kuře, ale toho byla trocha.
Horší to bude zítra, lednička se rychle vyprazdňuje, jsou v ní sladkosti , ale pro mě jsou tabu. Dobrou noc všem a sladké sny pá,pá
Mexická rýže
Strepi
| 19. 7. 2008 15:09
1 malá cibule, 2 malé stroužky cesneku, 1/2 cervené papriky, 1 hrnek rýže (cca 2 dcl), 2 lžíce kečupu, sul, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 kostky bujónu Wurtzel

Na olivovém oleji krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky pokrájenou papriku a prolisovaný česnek. Mezitím asi ve 3 dcl vody rozpustíme bujónovou kostku. Ke směsi cibule, papriky a česneku přidáme suchou rýži a promícháme, pak přidáme kečup, osolíme a na závěr zalijeme 3 dcl bujónu. Přikryjeme pokličkou a asi 20 minut pečeme při 180 st. Po upečení zkusíme, zda je rýže měkká a lehce promícháme, aby unikla pára. Mužete si okořenit tabascem
zdravim vsechny
srna69
| 19. 7. 2008 03:51
tak holky jak pokracujete, ja myslim ze neporusuju, no uvidime, ani nevim jestli jsem neco zhodila, ukazalo se ze ma vaha je rozbita, tak asi musim koupit novou, jinak jsem si dneska oblekla sve oblibene kalhoty a uz je v klidu zapnu, hura vyhazovat se nebude.

jinak mam otazky, a co zlutej melou, ne ten vodovej, ja myslim ze se mu rika counteloup, a jeste jedna otazka, slysel jekdo o slehacce ze sojoveho mleka? jak to chutna atd.

Vsem preji hezky vikend
Didi
iwi
| 19. 7. 2008 00:05
Ahoj, já myslím, že to tady ožilo na dělenku jsem se připravovala déle . Už jsem ji jednou držela, zhubla jsem a taky jsem se cítila moc dobře.

Červenou řepu mám moc ráda a strouhám ji syrovou, v létě, když je čerstvá ji nevařím.
Ahoj děvčátka
iwi
| 18. 7. 2008 23:57
U nás je konečně lepší počasí , přestalo pršet a svítí sluníčko.
Stále nedělím tento měsíc je náročný stále narozeniny a stále peču zákusky . Ale naštěstí už to končí a nastane disciplína a dělenka.
Něco pro vás mám mlsalky...
Strepi
| 18. 7. 2008 22:09
Zmrzlina meruňková

jemný tvaroh 100g,meruňky 50g,sladidlo

Tvaroh našleháme s trochou vody a sladidla a dáme na 1 hodinu zamrazit. Zmrzlý tvaroh umixujeme s meruňkami a dáme znovu zamrazit.Ovoce můžete dát jaké chcete..............
didi
Vyky
| 18. 7. 2008 19:53
ahoj, to víš, holky jsou rozuteklý po dovolených, neboj, však ony se vrátí. . Salátek nemá chybu, já jsem si čer. řepu zavařovala, uvařila do měkka, postrouhala na jemném struhadle, potom nálev z novy a to byla lahoda k bramborám, mňam. Já jsem se vrhla na kefír, je to příjemné osvěžení, baštím masíčko, tvaroh, no, je mě blaze. Jen mě zlobí stále kotník, nechce se umoudřit a já bych tak ráda šla s hůlkama.
Ale dnes jsem si brala kalhoty a byly mě volné, byla jsem na vrcholu blaha.
Tak se Didi neboj. Svítí sluníčko, dneska nepršelo, snad to vydrží. Přeji kldnou noc a příjemný víkend. pá,pá bobíci
KDE VŠICHNI JSTE?
Didi
| 18. 7. 2008 17:29
Venku prší,a tady ani noha kampak jste se zatoulali no nic chci vám dát jeden receptík teda pokud máte rádi červenou řepu.
Červenou řepu uvaříte(asi 1hod podle velikosti)
oloupete,nakrájíte na kostičky,přidáte nakrájenou cibuli,2lžíce majolky,1lžíci hořčice,sůl,pepř a pořadně promichat dát vychladit a pak už jen papkat nám to moc chutná jen se po tom zapráší.
A už se někdo ozvěte nějak to tu umřelo.Pa
...
Strepi
| 18. 7. 2008 09:19
Ahojky holky,u nás se dělá docela krásný den,tak to snad vydrží.Jájsem si včera večer uvaříla dostatečné množství leča tak mám co bašit.Navíc ho můžu a to velmi.Pěkně jsem ho doladila chilli papričkou,tak je super Letím na zahradu,čekám tátu na kafčo.
Mějte se a snad nám všem sluníčko vydrží
ahoj všem
Vyky
| 17. 7. 2008 22:47
Já jsem dnes zbaštila půl uzené makrelyneměla jsem ji ani nepamatuji, o druhou půlku se postaral vnuk. Potom jsem si dala tvaroh, kefír, ne najednou, po etapách. U nás prší, je zima, už i já bych brala sluníčko. Chutě na sladké mě opustily, takže když sestra donesla vnukovi roládu, vůbec jsem na ni neměla chuť. Jen aby mě to vydrželo.
Babulky, přeji vám dobrou nocpá,pá
...
linule
| 16. 7. 2008 21:35
Iwi vubec se nemusis stydet. Jde jen o zvyk a mne to obcas taky ujede.
Srnko to jses dobra, ze odolavas. Ja uplne silene miluju zmrzlinu, tak to sidim a kdyz si kluci davaji doo nosu,tak ja si dam vanilkovou pro diabetiky. Akorat si na to nemuzu dat tu cokoladovou omacku, kterou tak miluju.
Dnes mam zviratka, tak jsem si rano dala yogurt s medem, na svacu tvaroh s ***em, kakaem a fruktosou, na obed Prawn cocktail (Krevety, advokado, salat a salatovou omacku na krevety) a na veceri rajskou omacku s parkem a pak diabetickou zmrzku. A jsem jako pucek, tak uz toho basteni asi pro dnesek necham.
krása
Vyky
| 16. 7. 2008 21:30
Strepi, to byla pastva pro moje oči, je to nádhera. U nás lidé mají v zahradách azalky a rodedondry, snad to píši bobře, hortenzie nemá nikdo. Achich ach, teda já mám smůlu, vnuk mě přivezl lázeňské oplatky a tak se dcera radovala, že bude mít víc. Je hodný, ještě jsem dostala minerální vodu z pramene, který je na srdce, tak ho popíjím.Ale je to nespravedlivé, já vodu a ostatní si chroupají oplatky. Teda děcka, jestli nebudou hubnoucí výsledky, tak nevím, nevím. Dojedla jsem vývar s masem a vajíčky, byla ho troška, Ale už nic nebudu, je pozdě.Alespoň nebudu mít těžké sny. pá,pá .
kyticky
srna69
| 16. 7. 2008 21:17
Strepitulko, opravdu nadherne kyticky, to pohladi, kdyz se clovek podiva na krasny kytky.
Kuba, tak jsem se tak zakoukala do toho receptu, ja tak rada kroupy ale ten strach, kdyz vim jaky bolenicko me ceka. mam nemam, ale asi do toho pujdu, snad to nak preziju.
Vyky, mas teda opravdu dobrou vydrz a jak jsi psala ze te hlida i vnuk, tak u nas synacek chodi s nanukem po byte a ja jen smutne koukam a on mi rika maminko tak malilinkkej kousek, a smeje se a strka mi to k puse. ale ja se drzim, zuby nechty. Uz tu delenku drzim dva tydny, citim se asi lip, teda myslim si to. Chute mam porad a poradny, ale mam pocit ze nak nehubnu, jen se citim naka lehci. No uvidime. Neustupuju bojuju dal.
Strepi
iwi
| 16. 7. 2008 20:50
nádherné hortenzie
...
Strepi
| 16. 7. 2008 18:08
no a to už by asi do diety stačilo,co...??
...
Strepi
| 16. 7. 2008 18:07
tak zase jinou...
...
Strepi
| 16. 7. 2008 18:04
bez textu to nejde poslat...
...
Strepi
| 16. 7. 2008 18:03
a další...
...
Strepi
| 16. 7. 2008 17:59
další...
...
Strepi
| 16. 7. 2008 17:51
Vím že to sem nepatří,ale nedá mi to vám neukázat moje rozkvétající lásky... Pomalu se začínají vybarvovat a tak už mám i pár fotek některých z nich....

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
27. 7. 2025 19:11
14749
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
27. 7. 2025 18:38