Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

ahoj babulky
Vyky
| 10. 7. 2008 22:48
Také já se připojuji Srnce ke gratulaci, jen tak dál, Iwi,ty to máš dobrý, že na oslavě budeš mít maso, já v neděli jsem pozvaná až po obědě a to jsou tam dobroty pro ty ostatní, hlavně, že jsem hodně pobízená, oni ví, že si nevezmu, ve skleničce si donesu soj. mlíko, to nemají. Přiznám se vám pusinky, že bych byla raději doma, ale když musím, tak musím. Děcka, čočku nemůžu, to by byla hrůza a děs. Ale jinak si vyvařujete, sliny se úplně sbíhají. a to je dobře.
babulky dobrou noc pá,pá
cocka
srna69
| 10. 7. 2008 22:39
ja si delavam a to ne jen pri delence cockovy salat.
COCKOVY SALAT
Cocku uvarim a precedim a udelam sladkokyselou zalivku ja na okurkovy salat, nakrajim na drobunko cibulku a jime s tmavym chlebem.

v horkych dnech za studena dobry my doma to mame radi.
zkus a uvidis, dobrou chut
Strepitulko
srna69
| 10. 7. 2008 22:36
moc dekuji za recepty, jdu to procitat
kačka
Strepi
| 10. 7. 2008 22:17
Já si vařím čočku jen tak a dochutím si ji vegetou,zeleninovým masoxem nebo jiným kořením podle chuti a zahušťuji směsí vloček.Ovesné,žitné,pohankové,pšeničné...
srnko
Strepi
| 10. 7. 2008 22:12
bud stále happy,je to potřeba a za odměnu za kilčo o které máš méně,na tebe čeká seznam receptů z této dizkuze...
čočka
katrinzn
| 10. 7. 2008 22:08
Ahojky krásky chci se zeptat, jestli si někdo děláte čočku, já bych si jí chtěla jeden den udělat, ale nevím jak na to, aby to vyhovovalo dělené stravě. Napsaly byste mi tu na ní nějaké receptíky? Děkuji mocinky, papa
hura!!!!!!!
srna69
| 10. 7. 2008 21:41
ahojky holky, musim se podelit, tak jsem dneska vlezla na vahu a kulecko dole. je to jsem rada. jestli by mi chtel nekdo poslat na mail naky receptiky na mail budu moc happy. srna69@centrum.cz dekuji mockrat a vsem hodne stesti ve shazoani
hura!!!!!!!
srna69
| 10. 7. 2008 21:41
ahojky holky, musim se podelit, tak jsem dneska vlezla na vahu a kulecko dole. je to jsem rada. jestli by mi chtel nekdo poslat na mail naky receptiky na mail budu moc happy. srna69@centrum.cz dekuji mockrat a vsem hodne stesti ve shazoani
Kačka
Strepi
| 10. 7. 2008 20:01
Také miluju špagety a rajčata s paprikou na všechny způsoby ale já bývám po kytkách strašně hladová...to je děsný... tak jsem pokud to jde na zvířátkách.Dneska jsem si udělala cuketu na ten způsob matesů,tak už se chladí v lednici a jsem fakt zvědavá jaké to bude.Docela se na těším a dám si k tomu černé pečivo.
Dneska mě honí mlsná,to je šílený...už jsem snědla snad mísu zeleniny a sýr a salám... Ach jooo... teď tu chroupu mandle,ty jsou vždy moje záchrana.... ještě že jdu zítra na celý den,tam na to nebude čas.
ahojky berušindy moje...
Strepi
| 10. 7. 2008 19:53
Nesu nový receptík.Našla jsem ho u holek na fóru

Z -RESTOVANÉ ZELÍ

1/2 ranného zelí orestovat na cibulce,osolit,opepřit,okmínovat a malinko podlít vodout.Po deseti minutách přidat kečup,klobásku a nechat vysmahnout

To by mi mohlo i chutnat,budu to muset příští týden vyzkoušet...
Papání
katrinzn
| 10. 7. 2008 19:29
Ahojenky kočandy tak dneska jsem měla opět na večeři těstoviny, konkrétně špagety Vždy si k tomu dělám nějakou zeleninovou omáčku. Dnes jsem našla v lednici papriku, tak jsem si ji nakrájela na malé kousíčky a spolu se solí, pepřem a mletou červenou paprikou dala do hrnce. Podlila jsem to trochou vody a ještě přidala kečup. Poté jsem to vařila pod pokličkou a po chvíli vždy promíchávala. Až papriková omáčka byla dost měkočká, tak jsem ji vylila na špagetky, přidala ještě kečup a pěkně zpapkala Bylo to výbornéNa tento způsob to dělám třeba ještě s rajčaty nebo cuketou, a vždy je ten výsledek lahodný. Jen jsem se chtěla zeptat, zda nevadí, že si dělám třeba každý druhý den těstoviny, mám je totiž velice ráda a s dodatečným množstvím kečupu je to přímo vynikající Já totiž miluji hrozně kečupJá vím..je to hrozný, ale já si ho dávám do každýho jídla, at to jsou těstoviny, brambory, soja, salaty, jojo, dokonce i palačinky, na chleba,do různýchpomazánek, prostě den bez kečupu u mě není Jako s množstvím to nepřeháním, ale nevím, zda ho tak často můžu..podle Kořínkové bych mohla, protože ho řadí do neutrální skupiny, ale myslím, že kečup, i když je tam cukr, není nijak kalorický a zvlášt když dodržuji dělenou stravu, co myslíte??Děkuji za odpověď...tak hezký večer děvčátka.. Papa
Iwi
Strepi
| 10. 7. 2008 14:51
Teda to se máš i nemáš... je to docela někdy fuška to vydret Pokud se jde na oslavu někam,tak to jde.Ale jak si na oslavu ještě musíš vše připravovat sama, je to dřina ... myslím tedy chuťová...
Držím palečky však to určitě v pohodě zmákneš...
Ahojky
iwi
| 10. 7. 2008 08:59
hlásím dopředu, že mě čekají až do neděle oslavy tak z dělení nic nebude. Budu se ale snažit papat slušně a nepřejídat se. Dnes musím upéct dva zákusky a odpoledne jdu na oslavy narozenin. Omezim chlebík a budu papat salámy ,sýry a zeleninu.
Neodolatelná křidélka...
Strepi
| 10. 7. 2008 08:39
Kuřecí křidélka,nebo kuřecí paličky naložit do marinády přes noc a pak dát vše upéct.Je to mňamka ...

MARINÁDA
6 PL kečupo
3 PL oleje
3 PL sojovky
3 PL worčestru
2 PL medu
2 pokrájené cibule
6 rozetřených stroužků česneku
1/2 KL soli
1/2 KL pepře
1 KL oregána
1 KL tymiánu
1 KL bazalky
1/4 KL skořice
1/4 KL chilli

Dobrou chuť...
Ahojík...
Strepi
| 10. 7. 2008 07:18
teda tady je to zase samá dobrota....
S avokádem mám zkušenost pouze jednu... a to tak že mě vůbec neoslovilo,protože jsem vůbec nevěděla jak na něj a protože mi tedy nechutnalo,skončilo na mé drštičce jako maska...
včera jsem si udělal mísu sálatu.Rajčata,okurku,papriku a kedluben na větší kostičky,osolila,okořenila kořením na špagety - to teď totiž miluju a dávám si ho snad do všeho no a aby to bylo ještě jedlejší,vmíchala jsem tam lžíci tvarohu a lžíci lehké majolky.
No a teď jsem si vzpomněla,že moje mamka dělávala v létě k večeři moc dobrý salát a my bychom ho berušindy mohli také.

RAJČATOVÝ SALÁT
1 kg rajčat
1cibule
4 nohy slabých párků
6 uvařených vajec
1 majolka
1PL hořčice
petrželka,sůl a pepř

Vše nakrájíme,dochutíme a šupneme do ledničky vychladit

Polovinu majolky nahradím tvarohem,já ji moc nemusím...
osvezeni pro horke dny kyticky
srna69
| 10. 7. 2008 03:18
ve varne mise si pripravime litr sojoveho mleka pridame pet zloutku 12 dkg fruktozi /ja do ni dam vanilkovou tycinku mam pak vanilkovy/ a uslehame dohladka. Pak ponorime misu opatrne do vrouci vody a krem slehame tak dlouho az se zacne tvorit na varecce vrstva.
MIsu vytahneme z vody, rychle veslehame nekolik lzic rozmackanych jahod, malin nebo banan nebo nahradime marmeladou a krem nalijeme do pripravenych formicek ci kelimku.
A dame zmrazit do mrazaku.

Jinak jsem na delence tyden a zatim se drzim, i kdyz me honi mlsna. problem mi dela michani ovoce a zeleniny. no krotim se tak uvidime.

a
Dobrý večer
iwi
| 9. 7. 2008 23:00
Dnes jsem našla recept na těstoviny tak ho kopíruji

Nudle vonící masem:

Na olivový olej dáme
cibulku, opražíme, přidáme syrové hlávkové zelí nakrájené na nudličky,
mraženou kukuřici (nejlépe Bonduelle), přidáme sůl, pepř, kmín a
grilovací koření. Pod pokličkou dusíme do měka, občas promícháme! Pak
přidáme uvařené bezvaječné těstoviny a vše promícháme. Je to mňamka a
hlavně se po tom netloustne. Dobrou chuť!!!
rozmackane avokado
srna69
| 9. 7. 2008 22:18
rozmackane avokado je mexicka pochoutka koriander je tam dulezity, ale mozna ne kdybych to tak neznala ,,,, a rika se tomu quacamole, je mozno jist i s kukuricnyma plackama
Ahoj holky
Martan1
| 9. 7. 2008 20:55
Já nikdy neslyšela o rozmačkaným avokádu, takže bohužel neporadím. Jinak se musím pochlubit, že jsem se dneska dokopala k výkonu a zajela jsem si půl hodiny na rotopedu. Doufám, že zítra se k tomu taky dostanu. Dala jsem se na boj, tak musím bejt tvrdá.
Dneska jsme měli k večeři masový fondue. Bylo to výborný. Zítra mám kytičky, ale ještě nemám nic vymyšlenýho. Asi si udělám k obědu květák s bramborama.
Jo a hlásím úspěch, že mám zase o jedny rifle navíc!!!
ahojík
Vyky
| 9. 7. 2008 19:39
zdravím vás poupátka, já jsem trochu upajdaná, byla jsem ve městě a než jsem se dostala domů, tak nožičky plakají. Didi, víš jak jsem vyšilovala já, to bylo kilo dole a druhý den třeba dvě nahoře, byl to děs. Ale oni si ty kila dají říct, já si už zálibně hladím drštičku, pěkně klesla, Takže vidím přes prsa na zem a nemám tu fialovou barvu, když jsem se obouvám. Ale teď vážně, holky držme se, přece nás ty kila nepřeperou.
Tak se berušky opatrujte pá,pá
cilantro
srna69
| 9. 7. 2008 19:02
Uz jsem si vzpomnela cilantro je koriandr
avokado
srna69
| 9. 7. 2008 18:59
ahoj holky uz par dni vas sleduji a procitam prispevky, zacala jsem asi pet dni zpatky, tak doufam ze vydrzim

tak k tomu avokadu. Ja to delam takhle avokado oloupu rozmackam vidlickou, nakrajim nadrobunko cibulku a jedno rajcatko, dva strouzky cesneku a samozrejme sul a pepr a do toho nakrajim cilantro, ja bohuzel nevim jak se to rekne cesky ale vypada to jak zelena petrzelka ale ma to svoji vynikajici chut tak dobrou chut. A doufam ze avokado se pocita k zelenine protoze jsem na to dostala taky chut, na ten chlebicek s tim avokadem, Tak preji dobrou chut
Ahojky holky
katrinzn
| 9. 7. 2008 14:36
Prosím o radu. Po dlouhé době jsem si koupila pečivo a přemýšlela, s čím si ho dám. Pak jsem si vzpomněla, že naše učitelka na střední měla hodně často na svačinu cereální chlebíček s rozmačkaným avokádem, tak jsem si řekla, že to také zkusím a koupila si ho. Ale nevím, jak ho připravit a jestli je to vůbec chutné. Tak jestli s tím máte někdo zkušenosti, prosím poradte mi. Moc děkuji, mějte se hezky holčiny , papa
Iwi
Didi
| 9. 7. 2008 09:38
Ahojky,byla jsem tady velmi krátce tak žádné recepty nemám,ale chci se polepšit,tak uvidím. VYKY---tobě to jde krásně,no samozřejmě i ostatním,já mám stále stejný problém sundat 5-6kg,ale nějak mě to stále nejde nemám asi dost pevné vůle je to hrozné ráno začnu dobře,a odpoledne v práci i když mám svačinu tak si koupím sušenku,a je to v pytli.jsem na sebe pěkně naštvaná a dost rozhozená že nevím co ze sebou mám dělat.Tak jsem si postěžovala a je mě krapet lépe.Musím jít něco dělat .zatím pá D.
Lauro, Iwi
parmenka
| 8. 7. 2008 21:49
já myslím že ty rýžové nudle určitě můžete. S čím si je budete dělat?
ahojky
parmenka
| 8. 7. 2008 21:48
já jsem na dělence taky od začátku ledna. A zhubla jsem kolem 10kilo.
Už bych chtěla jen tak asi 3kila, tak už na sebe nejsem tak
přísná a klidně si dávám ovoce i zeleninu v jeden den.

Dnes jsem měla kytky. čočkovou polévku, opečené brambory a pohankové
karbenátky, k tomu okurkový salát. Dost jsem si pochutnala. Zítra se s
prckem chystáme do zoo tak už se moc těším. Mějte se hezky papa.
Laura
iwi
| 8. 7. 2008 18:04
Taky by mě zajímalo, zda můžeme rýžové nudle, mám je doma , dnes jsem si na svačinu udělala pomazánku s (krabích) tyčinek surimi, mrkev, paprika a jogurt.
VYKY
lau65ra
| 8. 7. 2008 17:52

Ahojíky Vyky děkuji za odpověď. Já vím, že čínské nudlíky nepapkat. Ale ptala jsem se na ty rýžové nudlíky.
Složení je rýžová mouka a voda. Tak to by možná šlo papkat coo ???
ahoj pusinky
Vyky
| 8. 7. 2008 17:36
všem děkuji za pochvalu a tobě Strepi za nádherný dort, Děcka já mám tak děsnou chuť na tvarohový dort a na něm spoustu šlehačky, tak jsem se rozhodla, že si ho dám, až budu mít dole 20 až 25 kg. To je v nedohlednu, ach, jo. Já berušky když mě večer honí chutě si udělám kafíčko s mlíčkem, protože do ledničky nemohu, prasátko je bonzák, hned to na mě práskne. Je zajímavé, že jsem měla dnes s dcerou též téma vážení, však víte jak jsem se taky nervovala, Budu se měřit na oblečení, a budu klidnější. Také si myslím, že hodně pijeme a tělo vodu zadržuje. Tak žádné nervačení, buďme v pohodě. Nudle můžeme bezvaječné, a to si myslím, že čínské nebudou, ale chce to kouknout na složení, jestli tam není, tak raději je nejíst. Hubnout musíme v pohodě, jinak budeme nešťastné a vystresované. A my jsme holky šikovný, však my těm kilům dáme na frak! pá,pá drobci
...
lau65ra
| 8. 7. 2008 16:22
Jeeej no jsem konečně ráda, že se opět mohu připojit do diskuze. Nešel internetík, proto ta dlouhá odmlka. Jinak vidíííííííííí, že to tady dosti žije což je super. Mám otázečku. Miluji čínskou kuchyni a mám ráda rýžové nudle mouhou se???

Jeeej Vyky to si opravdu tolik shublaa uffffffffff moc Ti fandím.
S tím vážením by jsem asi také měla přestat. Na váze snad stojím ráno, odpoledne i večer. Hlídám si každé deko což je určitě špatně. Asi jí zabalím a schováám do skříně
Přeji hezký den

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
27. 7. 2025 14:21
14748
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...