Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Ahoj
Vyky
| 6. 7. 2008 17:28
babulky, to jsou chutě, to by človíček plakal. Dnes donesla sestra kupu nakrájené podkovy s marcipánem, má narozky, ale já jsem hrdě odmítla, musím dělat ramena, i když je to kruté. Vnuk se synem se cpali jen mručeli slastí, jak je dobrá. Chtěla jsem jen upozornit, že mě odjíždí opravář počítače, vnuk, tak kdybych se delší dobu odmlčela, nebude to má vina. Ale někdy nás zlobí a my ho s dcerou neumíme dát dohromady.
Ale budu na vás myslet, a doufám, že ty kila už budou prchat pryč. pá,pá
Ahojky holky a Marti1
katrinzn
| 6. 7. 2008 14:08
Holky, mám jeden vynikající recept na sladkou roládu, ta je v naší rodině tak moc oblíbená, že mě nutí ji dělat každý druhý týden. Roláda patří do zvířátkových dnů, a aniž by to naši věděli, že to dokonce splnuje požadavky S.P.L.K. chutná jim nejvíce ze všech možných sladkých receptů a ke všemu je velmi lehká a dietní.
Potřebné suroviny: 4 vejce, 4 lžíce ovocného cukru, 4 lžíce mletých vlašských ořechů, 2 smetany ke šlehání (je na vás jakou si koupíte, je více druhů), a pak jakékoli ovoce. Někdy to dělám v kombinaci v kombinaci 2 banány+pár jahod, jindy třeba 3 kivi a mandarinky. Tohle záleží na vás.
Postup: Ušleháme bílky a žloutky s 3,5 lžícemi ovocného cukru, přisypeme ořechy a jemně smícháme. Směs rozprostřeme na velký plech do výšky asi 0,5 cm a pečeme na pečícím papíře 15 minut v rozehřáté troubě na 160C,než těsto zhnědne. Mezitím si ušleháme smetanu se lžící cukru, aby nám lépe držela.Pak vyjmeme z trouby plech a necháme vystydnout. Placku sejmeme i s pečícím papírem z plechu a potřeme půlkou ušlehané smetany, posypeme banánem, jahodami nakrájené na kolečka, hrstí mletých ořechů a roládu (už bez pečícího papíru) zabalíme. Pokud se potrhá, nevadí,nakonec jí stejně potřeme zbylou šlehačkou ze všech stran stran a na to dáme zbylé ovoce a opět zasypeme hrstí ořechů, kdo nechce, ořechy může vynechat, protože jsou už v těstě.Po natření uložíme do lednice, aby šlehačka pořádně ztuhla.
Tuhle dobrotu si uričtě zamilujete, je snadná na přípravu a lehounká, protože neobsahuje žádnou mouku. Dobrou chuť!
Ahoj
iwi
| 6. 7. 2008 10:05
Krásnou neděli

Našla jsem na Dámě recept, který si dnes udělám
Bramborové placky s kysaným zelím

500 g brambor,

300 g kysaného zelí,

1 cibule,

rostlinný olej,

300 g polohrubé mouky,

sůl, drcený kmín,
mletý černý pepř,

5 stroužků česneku,

nadrobno nasekaná čerstvá pažitka

Příprava: Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme. Přidáme k nim
odkapané kysané zelí, které jsme nakrájeli na malé kousky. Přimícháme
nadrobno nasekanou cibuli, kterou jsme osmažili na troše rostlinného
oleje, polohrubou mouku, sůl, drcený kmín, mletý černý pepř, rozetřený
česnek a nadrobno nasekanou čerstvou pažitku. Vše spolu umícháme a na
mírně vymazaném lívanečníku pečeme po obou stranách malé placky.v
...
Strepi
| 6. 7. 2008 00:03
Dobrou noc berušindy a krásnou sluníčkovou neděli vám všem....
Marti
Strepi
| 5. 7. 2008 23:58
pokud se Potřebuješ zbavit nějakých kileček,tak buchtu upeč jen pro návštěvu a mysli na to jak by ti nechutnala... Je to těžké ....
Kořínková má knihu receptů na sladkosti,ale jak už tu někde holky psaly,tak na hubnutí to prý není.Jen si tak prý dopřát až když se zhubne...ach joooooo
Tak hodně sil.....
Iwi
Strepi
| 5. 7. 2008 23:50
Já mám ráda Iwi při katkách chleba s uzeným tofu,na to jarní cibulku,nebo trošku česneku a nějakou zeleninku k tomu.... Ale ten česnek se do práce moc nehodí...
Ahojk holky
Strepi
| 5. 7. 2008 23:47
jak jsem vám rozesílala mailem ty recepty z této dělenky,tak jsem se vám každá snažila připsat že né každý recept je optomální.Tím se vracím k tomu žloutku.Která z vás se drží přísnějšího grafu,tak žloutek v kytkách nebaštěte.To samé je i u receptů na sladkosti.Jsou sice podle dělenky,ale jen pro ty,kdo již zhubnul a dělenku má jako udržovačku.Z receptů co vám přišly,si musíte vybrat každá co se pro vás hodí.Recepty jsou všechny z této diskuze co sem holky vkládaly.Postedním receptíkem co budu ukládat je bramborová pomazánka od Vyky.
Tak se tedy vždy rozmyslete co budete baštit a pak se mrhněte pořádně na složení receptíku......
Ahojky
parmenka
| 5. 7. 2008 22:20
nějak nestíhám dočítat, ale nás tady přibývá, to je dobře bude víc inspirace.

Katrin, prosim taky o tvoje receptíky.

K tomu žloutku, nevím, ale myslím si že neutrál je pouze u volnějších
grafů, u toho nejpřísnějšího je vajíčko ve zvířátkách. ale záleží na
vás, podle kterého grafu jedete.

Tak jdu za manžílkem mějte se papa
recepty
Martan1
| 5. 7. 2008 22:18
Katrin - děkuju moc za recepty! Hned v pondělí něco vyzkouším. Myslím, že i manžel by to mohl jíst .
Nevíte náhodou, jestli se dá nějak udělat podle SPLK litá buchta poskládaná ovocem s drobnkou? Teda jestli jste z toho mýho popisu pochopili, co myslím. Zítra přijdou naši na návštěvu, tak jsem chtěla skočit do lesa na náštěvu a upíct tu buchtu. A bylo by fajn, kdybych z ní měla něco i já . Tak kdybyste věděli jak na tom, tak prosím poraďte. Dík. Čauky Marta
Ahoj Vyky
iwi
| 5. 7. 2008 21:17
Děkuji za recept na pomazánku, brambory mám moc ráda, tak si ji udělám.

U nás od rána pršelo, ale k večeru se vyjasnilo, zítra snad bude hezky.
Ahoj
Vyky
| 5. 7. 2008 21:01
Tak jak koukám, recepty se vesele vyměňují a tak nemohu zaostat. Iwi, tento recept jsem našla na Dámě, možná ho nemáš.
Bramborová pomazánka na chleba.
Suroviny : vařené brambory, sojonéza, hořčice, cibule, kečup, česnek
Uvařené brambory ještě teplé rozmixujeme, nebo nastrouháme na struhadle, přidáme ostatní přísady a dochutíme solí , bylinkami a kořením. Všechno pořádně smícháme. Dochutit můžeme tím, co máme rády. Mažeme na chleba. Dobrou chuť !
U nás se pěkně ochladilo, ale spát nepůjdu, na hřišti řádí omladina, mají zábavu a my máme smůlu, u nás v bytě jsou slyšet, jako kdyby vyhrávali jen pro nás. No, to bude noc, řádí někdy až do pěti hod. Přeji vám pusinky, ať si krásně užijete neděli a sluníčka. pá,pá
Ahoj
iwi
| 5. 7. 2008 16:59
dnes jsem měla na oběd špagety s rajčaty a olivami. ale mám problém se svačinkama do práce. Nejraději mám chleba s něčím, momentálně jen se zeleninou možná, že některá máte lepší nápady na svačinky.
Lau65ra
katrinzn
| 5. 7. 2008 13:11
Ahojik Lauro, tak recepty tam máš, poslala jsem ti je na email, tak s chutí do toho. Jinak kozí sýr určitě můžeš, ale jen v kombinaci se zvířátky, hezký den a užij si víkend. Zdraví Katka, papa
katrinzn
lau65ra
| 5. 7. 2008 12:57
Ahojííky, chtěla by jsem Tě také moc poprosit o receptíky. Teprve začínám s dělenkou tak v tom trošičku tápu. Chci se zeptat na kozí sýr. Může se??? Já jej totož moooc zbožňuji. . Můj email je Lau65ra@seznam.cz
Přeji hezký den.
Laura
katrin
prcek9
| 5. 7. 2008 12:07
Ahoj Katko, děkuji ti za recepty. Už jsem si je vytiskla a u některých slintám už teď.
Hezký den Zuzka
Martan1
katrinzn
| 5. 7. 2008 10:24
Ahoj Marti, ty receptíky jsem ti poslala na email. Tak hodně zdaru a pevné nervy s prcem. Hezký den přeji, papa
rcepty
Martan1
| 5. 7. 2008 07:21
Dobré ráno!

Zrovna se chystám na kávičku se sojovým mlékem. Káva po ránu musí být i kdyby se pít nemohla . Ale ona se naštěstí může v neomezeném množství. Jestli vás můžu poprosit taky o ty recepty na mail (mám ho v profilu). Dneska mám kytičky a v těch těžce tápu. Na tu adresu s receptama kouknu.
Musím jít chytat syna. Naučil se plazit a kramaří kde se dá. Tak se mějte a hezkej víkend!
Prcek9
katrinzn
| 4. 7. 2008 22:21
Ahojky Prcku, na emailu máš ty receptíky..papa
Recepty
prcek9
| 4. 7. 2008 21:57
Ahoj všichni,
chtěla bych vás všechny poprosit o recepty. Nemám žádnou inspiraci. S dělenou stravou začínám. Moc děkuju za podporu. Můj email: polovazuzana@seznam.cz

Děkuji Zuzka
káva
Vyky
| 4. 7. 2008 19:37
Jsem to ale, holky kávy můžeme kolik chceme, v rostlince se soj. mlékem a ve zvířátkách s mlíkem, nebo můžeme beze všeho , jak která má ráda. Dobrou chuť!
ahoj zlatíčka
Vyky
| 4. 7. 2008 19:30
Jejda vy jste mě daly, četla jsem a četla, ale už jsem na konci a zdravím a vítám nováčky, mám radost, že se množíme. Já jsem byla včera jaksi mimo, , bylo mě moc zle, dcera dávala vinu mé pochůzce, ale já si myslím, že to bylo počasím, těžko se dýchalo. Ale dnes jsem opět jako rybička, ale nemohla jsem psát, kluci hráli hry. Karinko, kdepak , moje postava je stále malý soudeček, Víš, byla jsem vážně nemocná a když to již vypadalo, že mám namále, začala jsem se cpát sladkým, abych na to trochu zapomněla. No, dostala jsem se z toho, ale kila zůstaly. Ale snažím se je dát dolů, a hrdě hlásím, že bunda v které jsem byla nechutně nacpaná a měla jsem v ní vystouplé bříško, je mě nádherně volná, mám děsnou radost. Parmenko,já jsem to počítala a myslím tak dva roky, , ale že jsem ztoustla, byla jen moje vina, bylo moc sladkého. Martan, to je tedy úspěch, tolik kil za tak krátkou dobu, blahopřeji.
Jessi a Strepi, přeji vám hodně vyrostlých cuket. To jsem se rozepsala, pusinky, pápá, já zase nakouknu
Pro všechny lidičky
katrinzn
| 4. 7. 2008 18:58
Holky posílám vám stránku na Dama.cz, kde najdete spoustu receptů na dělenou stravu, já se z této stránky nechávám inspirovat už hodně dlouho, tak doufám, že vám také o spoustu receptů zpetří váš jídelníček Mějte se hezky, papa
Tady je:
http://diskuse.dama.cz/komunita.php?…
Iwi
katrinzn
| 4. 7. 2008 18:54
Iwi, vůbec není zač, ale kdyby jsi to někde hledala tak je to napsané v grafu v knize Od Kořínkové - Slavnostní kuchařka. A určitě to najdeš i jinde na internetu. Papa
katrinzn
iwi
| 4. 7. 2008 18:35
díky, to jsem nevěděla v knížkách od Kořínkové to není, ale jsem ráda, to usnadní vaření.
Iwi
katrinzn
| 4. 7. 2008 18:10
Ahoj Iwi, vaječný žloutek patří do skupiny neutrální, takže ho můžeš jíst i ve dnech kytičkových i ve dnech živočišných Hezký den, papa
Laura
iwi
| 4. 7. 2008 18:00
kafe asi nevadí, taky si dám i 4 denně. Nesladím a piji bez mléka.
Ahoj
iwi
| 4. 7. 2008 17:56
Zdravím novou dělitelku Martan .
Strepi recepty jsem si vytiskla, díky, a zaujaly mě mé oblíbené drožďové knedlíčky. Nemohla jsem je dělat, protože bez vajíčka nejsou dobré. V receptech je máš pod kytičkama a je tam vajíčko, nebo žloutek, podle toho co máme za den. Je to chyba ? nebo žloutek lze ?
nova dělenka
Martan1
| 4. 7. 2008 16:10
Zdravím všechny dělenky!
Jsem tu nováček a byla bych ráda, kdybyste mě vzali mezi sebe. Snažila jsem se pročíst něco málo vašich příspěvků, ale ještě ne všechno, takže se budu zapojovat postupně.
Podle SPLK se stravuju už 3 týdny a zhubla jsem 4 kila. A to rozhodně netrpím hlady. Ale bohužel nejsem nijak zdatná kuchařka, takže budu ráda čerpat inspiraci z vašich nápadů. Navíc se taky nechci stravovat jenom jogurtama nebo podobnýma jídlama nejídlama. . Nemám okolo sebe nikoho, kdo by takhle hubnul, takže podpora od vás se bude hodit.
No, na začátek jsem se nějak moc rozkecala. Takže hubnutí zdar!!! Marta
Ahojky
Jessi
| 4. 7. 2008 13:13
Zdravím všechny a vítám spoustů nových dělitelek.Tak to tady opět ožilo.Jste príma. Strepi můžu tě taky poprosit o receptíky.Je dobré se něčím novým inspirovat.Jo ty cukety byly príma dík. Dneska dělám cuketové placičky. Mám jich teda,pruhované,zelené i žluté.Zeleninu i kytičky nám dneska zalívá--u nás prší.To nám to děvčata na zahrádce krásně poroste.Vyky držím palečky jsi dobrá. Parmenko na čokaladě a medu hodně ujíždím.Ale nevadí nepřibírám.Káva se snad může kolik zvládnete.Já piju 5 i 6 šálků běžně.Mějte se.
Strepitula
prcek9
| 4. 7. 2008 08:06
Ahoj,

moc ti děkuju. Ten graf je opravdu super. Dík Zuzk

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
27. 7. 2025 14:21
14748