Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Vyky
Jessi
| 15. 5. 2008 21:25
Vidím,že jsme tady samyU nás taky hřmělo nakonec vylézlo i sluníčko a vůbec nepršelo. Večer se muselo opět zalévat. Vyky ty máš mnoho receptů vypadají skvělé.Cukety mi už rostou jěště jsou malé.Máme je hodně rádi už se na ně těším.Večer jsem si dala šunku a rajčatka,už se nemůžu dočkat vlastních.Kde jste všechny asi jede serial.Pa
Pestrý kuskus se zeleninou
Vyky
| 15. 5. 2008 16:12
Potřebujeme :
3 rajčata, 1 okurku, 1 svazek zelené cibulky, 1 papriku, 3 polévkové lžíce citronové šťávy, 5 lžic oliv. oleje, 20 dkg kuskusu, 15 dkg soj. smetany, nebo jogurtu, nebo sojonézy, petrželovou nať, mletý kmín, sůl.
Rajčata, okurku, cibulku pokrájejte najemno. Petrželovou nať nasekejte. Všechny přísady pokapejte cit. šťávou, a přelijte olejem. Kuskus připravte podle návodu na obalu, zalejte ho horkou vodou nebo vývarem a nechte nabobtnat. po nabobtnání ho smíchejte se zeleninou. Jogurt nebo smetanu rozmíchejte s kmínem a se solí a můžete ho podávat k salátu.
cuketový salát
Vyky
| 15. 5. 2008 16:00
potřebujeme :
40 dkg cukety, 3 lžíce citr. šťávy, 6 lžic olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 šálek vinného octa, čerstvou mátu nebo petrželovou nať kopr, sůl
Očištěnou a nakrájenou cuketu osolte a nechte ji stranou. Ocet se stejným množstvým vody přiveďte k varu a cuketu do něj na chvíli namočte. Pak ji nechte okapat. Citronovou šťávu smíchejte s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou, mátou a s oliv. olejem. V této směsi nechte cuketu marinovat asi 2 hod. Cuketu podávejte s chlebem.
malé kuřátko
Vyky
| 15. 5. 2008 15:40
Tak jsem se velice těšila na stehýnko, no a dcera mě donesla miniaturní nemohla jsem vlastním očím uvěřit. Ale to nic, je to moje známá a dcera jí řekla že hubnu, v pondělí si ji podám.
Jessi, u nás hřmělo, ale sluníčko svítí dál. To víš, doktoři mají stále něco, to je jejich povolání. Mám sestřenici dětskou doktorkou a když si jí švagr stěžoval, že potřebuje zhubnout, řekla mu vlídně, ať nežere, a měl to. Večer se pokusím kouknout,pá
Ahoj
Jessi
| 15. 5. 2008 12:02
Zdravím všechny u nás dneska nesvití sluníčko je pod mrakem chystá, se na dešť.Ale je ho třeba.Vyky ta bolest je už úplně jiná.Když vezmu tabletku tak mi pomůže.Nechci se celý den ladovat tabletami je mi pak špatně,tak se to snažím vydržet už se to dá.V pondělí byla u nás doktorka za maminkou tak mě celou opichala.Dala mi B12 a jěště dodala,že se potom přibírá.To jsem řekla,že nechci ani deko,dívala se na mě blbě.Jestli mate 100kg nebo 50kg vždycky na vás doktoři něco vidí. Mějte hezký den pa večer
Ahoj
Vyky
| 15. 5. 2008 10:41
všem, dobrý den přejí, hlavně klidný. Jessi, já na sluníčko nesmím kvůli srdci a tlaku, bylo by mě špatně. Tak jsem měla veselou noc, v půl druhé jsem si vzala antibiotika a pak jsem seděla na záchodě a myslela jsem, že vykašlu i plíce. Tam jsem seděla protože jsem se bála, abych nevzbudila rodinku. Ráno jsem opět pomlsala prášky, zajedla je 3 lžičkami jogurtu a měla jsem dost. A to mě ještě po poledni čeká 10 kousků. Ale popíjím kafíčko s mlíkem, to je balzám. Ale na oběd budu mít stehýnko, už se těším. Děcka, u nás je tak nádherně, máj je opravdu nejkrásnější měsíc. Jessi, vůbec se to nezklidňuje? Už abys měla pokoj.
Tak se babulky opatrujte a také napište,
myslím na vás pá,pá
Ahoj
Jessi
| 14. 5. 2008 21:32
Děvčata já vás všechny zdravím.Vyky chudačku tak tě to vzalo,ale antibiotika ti určitě zaberou. Teď jsou nádherné dny.Taky sedím doma,ven chodím až na večer je mi na sluníčku špatně.Doufám,že se to brzo upraví,sluníčko milují vždy jsem hodně opálena a letos nic.Strepi už máš vysazená rajčatka na venku?Ledoví mužičci se doufám neopozdí.Chystám se je sadit zítra.Ale jěště je vždy daváme pod folii než se rozrostou.Ty receptíky tady lákají.A ten špenát a těstoviny.Zítra budu střihat špenát na zahrádce už po třetí tak to uvařím.Mate někdo zkušenost jak se to pěstuje.Vysela jsem saček a už dvakrát stříhala je bezva.Nikdy jsem to nepěstovala.Mějte se pa.
Grenadýrmarš
Vyky
| 14. 5. 2008 20:39
Pro čryři osoby si připravíme.
1kg brambor,40 dkg flíčků nebo jiné těstoviny, sůl, 2 cibule, trošku oleje, 1 lžičku mleté sladké papriky, mletý černý pepř,
Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Studené oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvařené těstoviny necháme okapat.
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na filmu oleje, přidáme papriku, a krátce ji osmahneme, aby nezhořkla.
Do mísy vložíme brabory a těstoviny, dobře je promícháme s cibulí a dochutíme pepřem. Směs přendáme do opatrně vymaštěného pekáčku. Dáme upéct do vyhřáté trouby na 180, asi na 15. min. Podáváme s kyselou okurkou nebo čer. řepou. Možno posypat nasekanou petrželkou.
dobrou chuť!
ahojdy
Vyky
| 14. 5. 2008 10:30
Kde jste se babulky poděly? Já smutně koukám z okna na tu krásu venku, snad po ponělí budu moci jít také na špacír. Už se moc těším, ale nesmím chodit když je sluníčko, tak to budu nechávat navečer. Pojedla jsem rajčátko, chudinka se krčilo tak samo, a udělala jsem si kafíčko. Mám slíbený grilovaný stehýnko, ale zatím nemám hlad. Dcera ráno dělala vnukovi na exkurzi ještě tousty, to byla vůně. Tak jsem zase nasávala.
Aji, já jsem podobné omáčky také dělávala, ale já jsem je mixovala, aby byly hladké. A po nedělní žranici jsem kilo dala dolů, moc se tomu divím. Jak se cítíte, marodi? také přeji všem uzdravení, pá,pá
Krásné ráníčko
Strepi
| 14. 5. 2008 04:58
Teda Áji to je receptík to jsi mi udělala chutě .Už vím co dneska uvařit.Vypadá to dobře,tak to zkusím předložiti rodince.Jak je tam česnek a zeleninka tak to můžu.Takhle mám moc ráda špagety se špenátem.Vypadá to tak nějak všelijak když v tom není uzenina na parádu a pro mlsný jazýček,ale dobrota to také je.
Ahoj berunky
ajina
| 13. 5. 2008 21:28
Tak od včerejška s vámi držím basu.Přibrala jsem dvě kila díky mému žravemu týdnu.Ale vážně jsem si to užila a toho sladkého co jsem snědla. Nezačla jsem teda dělenkou,ale mou osvědčenou dietkou a kilo už mam dole. tak ještě aspoň 3.Já to snad do léta nezvládnu.
Jestli už víc nezhubnu,tak zase zkusím dělenku,no uvidím.Dneska jsem si udělala moc dobrý oběd.Hodil by se do dělenky na rostlinku.Dala jsem smažit cibuli,na to mraženou zeleninovou směs,trochu osmahnout a podlít.Pak přidat zeleninový bujon,trochu podravky a hodně česneku.Nechat podusit a k tomu těstoviny.Jedl to i manžel a povídal že to je výborný,že si pochutnal.Tak se mějte a všem morodům přeji brzké uzdravení a posílám
Strepi
Vyky
| 13. 5. 2008 21:01
Jo,jo balada, já smutně koukám z okna, je to bída. Nic si z toho nedělej, že jsi hřešila, však ty to zase doženeš. Zato já jsem trpěla, dcera dělala vnukovi řízky, zítra jede na exkurzi, ta vůně, hlad jsem neměla, ale kdyby ždibek upadl, nevrátila bych ho. Ale měla jsem smůlu, nebo štěstí, teď nevím, nic neupadlo a bylo mě doporučeno, ať si poslechnu prasátko, že s tím také nesouhlasí. Já vím, že to se mnou myslí dobře, ale ta vůně, to je moc. Tak jsem si na protest dala rajčata a byl klid. Tak se pusinky mějte, pá,pá
...
Strepi
| 13. 5. 2008 13:10
Krásný sluníčkový den berušindy...Ještě jsem ani nestihla přečíst vše co tu je napsané,ale to doženu a odepíšu.
Jdu se prosím prásknout... Neodolala jsem kouzlu osobnosti a se salámkem a rajčaty jsem zblajzla i celozrnný rohlík... ale kdyby to ... padl ještě další a na to pak kus melounu ... By mě trefilo...fakt jo..
Ale byla to mňanka...to zas jooo...

Dopo jse byla na zahradě a prckovi šila polštář na houpajdu a když už jsem ho děla,tak jsem ho i vyzkoušela a pěkně jsem se na sluníčku vylenila... Nemělo to chybu...klídek ,pohoda,nikde ani noha,ptáci se překřikují...no balada...
kde se touláte
Vyky
| 13. 5. 2008 12:33
ahoj, tak jsem dnes spala jako miminko, v noci jsem čekala na prášky, lituji, že je nemám po 12 hod. Ráno jsem si vzala Lindaxu, zatím nemám hlad, ale vzala jsem si malý chlebíček s rajčetem, abych ty prášky něčím zajedla, v noci si dávám rajčátko. Prasátko rozčileně chrochtá, dcera mu vyhrožuje, že půjde na jitrnice. Venku všechno krásně kvete, tak na to koukám z okna. Tak se babulky ozvěte, ať vím, jak se máte. pá,pá
ahoj všem
Vyky
| 12. 5. 2008 22:45
Děkuji za přání, Jessi moc tě lituji, vždyť to snad už musí vzít konec a ty bolesti ustoupit. .
Já jsem se za vámi nemohla dostat, až mě to vnuk spravil. Dnes jsem byla u doktora, mám antibiotika, strašně kašlu, je to děs. Také nesmím ven, až v pondělí jdu na kontrolu. No a pan doktor se mě vyptal na míry a váhu, a po dlouhém bádání v papírech mě na moji žravost napsal lindaxu 15 , Tak ji zítra začnu brát, uvidím, co to se mnou udělá. Já musím brát prášky i v noci a tak si ji vezmu ráno bez jídla. výsledky a snažení vám písnu. Dostala jsem prasátko do ledničky, jak se otevře hrozně chrochtá, je to slyšet po celém bytě, tak jak začne řvát, seběhne se celá rodinka, není možné si něco potají urvat a zblajznout.Mumi, mě se kilo také stěhuje, nevím, čím to je. Tak pusinky dobroupá,pá
zdravím všechny
mumisek
| 12. 5. 2008 07:00
Ahoj všem, tak se moje tvrdohlavá váha po 3 dnech krásných 99,6 kg opět vrátila na 100,3 kg. Jak včera, tak dneska. No nevím, co jsem dělala nebo dělám špatně, že se mi v pravidelných intervalech to 3/4 kilo vrátí, i když ho potom dostanu dolů. V každém případě na mou "hubnoucí" psychiku je to celkem záhul .

Vyky - opožděně - ale přesto - všechno nejlepší a hodně zdravíčka .
Vyky
Jessi
| 11. 5. 2008 21:20
Sice pozdě,ale i já ti přejí vše jen to nej,nej,štěstí,zdraví a ať se ti splní všechna tvoje přání.Strepi je šikulka posílá krásné kytičky,to já neumím. Doufám,že jste se už všechny uzdravily.Já včera večer pročítala tady na internetu stranky o oparu,žadná utěcha musím trpět.To se zdá,že je hodinku dobře a za chvílí zimnice ,slabo,špatně.A tak dokola.Na slunko nejde jít točí se mi hlava a je tak krásně.Mějte se všechny moc pěkně.
Mumísku
parmenka
| 11. 5. 2008 20:57
moc ti gratuluji, že už máš tu stovku za sebou, jen tak dál
Vyky
parmenka
| 11. 5. 2008 20:56
ty se máš, že sis tak dávala, mňam. Zítra budeš začínat se vzpomínkou na ty dnešní dobrůtky a půjde ti dělenka dobře.

Strepi a co vy? Už jste zdraví?

A jak se daří Jess?
Pravá
parmenka
| 11. 5. 2008 20:54
ty jsi vážně číslo. Myslím si, že tvoje tělo je naprosto zmatené z těch
tvých nových začínajících a končících diet, že asi proto nehubneš. Na
tvém místě by jsem asi zatla, zuby a dodržela dělenku, všechny holky na
to něco zhubly. A nebo at se nestresuješ kvůli svatbě, že chceš být
štíhlá, tak svadbu ještě odložte. Podle mě budeš stejně krásná,
protože, všechny nevěsty jsou krásné. Tak at ti ti hubnutí hezky jde.
dělenka
parmenka
| 11. 5. 2008 20:51
Ahojky Vyky já ti taky přeji k narozeninkám jen to nejlepší a at jdou ty kila od tebe rychle pryč.

A k svátku matek všm co se jich to týká - taky všechno nejlepší.

Posledních pár dnů, jsem strašně nenažraná, úplně se za to stydím ,
hlavně večer. Celý den běhám s prckem po venku, jezdíme na kole ( a to
tady máme samé kopce ), tak nemám čas na jídlo, a večer jak malý usne
sednu k tv a cpu se . Je to podle dělenky, ale strašně mě to štve , za 14 dnů mám jít na křetiny a potřebuji aspon 2kila dolů . Jenže se od toho jídla nemůžu odtrhnout , už ted přemýšlím co bych si ještě vzala na jídlo.
.......
Vyky
| 11. 5. 2008 16:12
ahoj všem, sváteček pomalu končí a já doufám, že jste si ho všechny užily, já nevím, , jak si budu zítra zvykat na to, že se mám krotit. Tak se babulky mějte suprově, pá,pá
děkuji
Vyky
| 11. 5. 2008 12:50
Za tvoje krásné přání, opravdu si narozky užívám, můžu jíst na co mám chuť, protože v noci jsem si přiťukla s rodinkou soudečkem z čokolády a pak jsem se cpala sladkým, jak jsem ho dlouho neměla, tak jsem byla jako utržená z řetězu a ráno jsem s hrůzou lezla na váhu, dcera šla dohlížet a já jsem měla kilo dole. Tak jsem dost překvapená. Také vám babulky přeji krásný den a užijte si ho pá
krásný den...
llucinka
| 11. 5. 2008 10:27
Jéééé Strepi, to je nádhera

Chtěla bych také všem popřát krásný a sluníčkový den a ať je každý den jenom lepší a lepší!!!
...
Strepi
| 11. 5. 2008 06:18
Přeji všem maminám,babičkám,tchýňkám... no prostě všem Vám berunkám krásné nedělní ráno.
Užijte si sluníčkový den

Vyky
Strepi
| 11. 5. 2008 06:12
Kdybych měla možnost Ti Vyky takovou kytičku dát ,věř že bych to pro Tebe uděla moc a moc ráda...

VŠE NEJLEPŠÍ K TVÝM DNEŠNÍM NAROZENINÁM

Blahopřání
Vyky
| 10. 5. 2008 22:31
Chtěla bych všem maminkm a babičkám popřát k zítřejšímu svátku matek pohodu, hodně lásky a hlavně zdravíčka, lásku a žádné vrásečky na dušičce.
Ahoj
Jessi
| 10. 5. 2008 18:46
Aji moc děkují,jsem ráda,že jsis vzpomněla.Já jsem si koupila b-komplex.Mě to teda nesvědilo,ale bolelo.Je to u každého jiné.Možná to teprve přijde teď,když se to hojí.
Vyky chudáčku moc s tebou citím.Člověk se snaží a nic.Kuřatko jsem měla na obídek,ale jen půl stehýnka a salátek,na svačinku 5koleček šunkového a rajčatka,jestli bude nejhůř tak tam mám jogurt v lednici.Tak se mějte
ahoj
anonym
| 10. 5. 2008 17:33
nebuď na sebe tak zlá ,určitě krásná budeš A všechno nejkrásnější ,jsem z 55 a věř mi znám to.Tak ahoj a hlavu vzhůru.
mumisek
pravaenergit
| 10. 5. 2008 17:24
já sem s dělenou sekla už minule jak jsem psala. prostě nebudu jíst od páte hodiny a uvidime.

jsem sama na sebe taky děsně naštvaná
já se strašně stydím jít se vdávat s takovou postavou.sklamala jsem strašně sama sebe .přála jsem si zhodit deset kilo pro kamila a nakonec sem selhala.CHTĚLA JSEM BÝT HEZKÁ NEVĚSTA a budu tlustá nevěsta. a mooocc mě to deptá.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
25. 7. 2025 18:06
14734
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
24. 7. 2025 21:45