Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Jessi
Strepi
| 4. 5. 2008 21:07
Ahoj Jessi.v těch nádobách na balkóně je mám třetí rok.Teď jsem je jen trochu probrala a rozesadila.Příští rok je dám co buou sazenice navíc,na zahradu do záhonu.Skusím najít loňskou fotku,je tam prcek i s jahodou.Také jsem čekala mrňousky,ale jsaou pěkné.Nějak se jim moc nevěnuji,jen se musí dost zalévat aby neproschly.Občas je zaleju i hnojivem když zalévám balkónovky a jedou holky jako zběsilé...
Cumperlík..
Strepi
| 4. 5. 2008 21:02
já bych zase nepřežila být bez váhy a nevycucla z ní občas alespoň gramíček.... Jak ukázala o čísílko méně,tak se rozesmál celý svět a když nic..tak jsem ji alespoň vyhubovala...
Parmenko
Strepi
| 4. 5. 2008 21:00
ahoj a vítej známá neznámá...
...
Strepi
| 4. 5. 2008 20:58
HOLKY ŠIKULKY... moc vám všem gratuluju ke kilečkům co už jsou daleko předaleko za váma Tak jen si je teď držet pěkně od těla a jste stále tenčí a tenčí...
Ahojky
Jessi
| 4. 5. 2008 20:57
Tady je čtení vůbec nestihám.Gratulují všem co hubnou jste dobré držte se. Kači tehdy jsem tu neutrální skupinu změnila s tebou.Mi to vyhovuje ten jogurt,zakysaná i ty sýry čerstvé po tom jsem normalně hubla.Já jsem tu přísnou nedržela já to neznalá.Hodně jím cottage sýry jsou přírodní mám to neutrál.Teď mi už to nevadí,že nehubnu.Knedlíky, uzené a zelíčko jsem si občas taky dopřala.Parmenko každému to nejde rychle určitě se dočkáš. Vyky a Strepi odhoďte bacily na mě to děvčata taky pořad sedí mám pořad šilené bolesti.Zugi i já jsem si zasadila melouny dost pozdě jěště mi nevyrostly.Tak uvidím co vypěstují.Strepi ty jahody máš krásné tak jsem si je představovala já a někde jsem udělala chybu,jak často je v tom měníš?Beztrnou ostružinu mám taky letos třetím rokem ,tak uvidím kolik jí bude letos.Mějte se hezky.
strepi
cumperlik
| 4. 5. 2008 20:53
Ahoj Strepi..já vím, ale když já bych fakt nepřežila, kdybych se vážila a ono se to nehýbalono, ale stejně můsím přiznat, že jsem myslela, že mi to pujde rychleji..asi jsem to videla moc jednoduse
parmenka
cumperlik
| 4. 5. 2008 20:51
Ahoj parmenko, jsi kocka a malej je super ..jinak, Kaculinko, k tomu kombinovani ruznych delenek...zni to paradne, ale nejak bych neverila, ze po tom muzu zhubnout...
Cumperlíku
Strepi
| 4. 5. 2008 20:49
teda to jsi FAKTICKY dobrá... takovou dobu se nevážit.Já bych slintala zvědavostí... no to faakt jo...
fotka
parmenka
| 4. 5. 2008 20:40
Posílám vám fotku sebe s Michálkem, at víte jak vypadám
kačula
parmenka
| 4. 5. 2008 20:37
Tak ten recept na čočkovou polévku, uvařím čočku do poloměka, pak
přidám hodně mrkve a bramboru ( tu jen jednu, nemám je v polévce ráda).
Až je všechno měkké tak si na cibulce udělám zásmažku a polévku
zahustím, ochucuji jen solí, ale pokud máš ráda vegetu, klidně ji můžeš
přidat.

Třeba ti někdo napíše i jiný recept .
Ahoj
parmenka
| 4. 5. 2008 20:34
tak jsem tady dva dny nebyla a mác co číst asi 8 stránek .

Děkuji za pochvalu Michálka, je to moje největší zlatíčko .

Tak se se o víkendu pěkně cpala , v sobotu kytky takže spoustu opečeného chleba a tyčinek . A dnes jsme pro změnu dělali u tchánů živáň, tak jsem se samozřejmě féstovně nadládla, ale to byla taková mnamka .
Od zítřka musím hooodně zpřísnit, za 3 týdny mám jít na křtiny a
tak chci ještě něco dolů, kéž by se podařily aspon 2kilečka.

Moc gratuluji všem co hubnou, já opravdu nechápu proč vám to jde tak strašně rychle a mě od začátku mizerně , to se někdo má .
meloun
mumisek
| 4. 5. 2008 19:54
Ohledně melounu - tady je přesný popis z knížky Lenky Kořínkové:

Tykev, dýně i meloun jsou, jak jsem si ověřovala, údajně zelenina. Cuketa taky, ale u té jsem si byla jistá hned. U tykve ani u dýně mě zeleninové zařazení nepřekvapilo, i když jsem si nebyla jistá. Ovšem meloun - ten mě zaskočil. To jsem si o něm tedy opravdu nemyslela. Ale ať si je klidně zeleninou, já ho stejně budu klíďo píďo jíst dohromady třeba s banánem a ananasem nebo jahodama, protože tgak mi to úplně nejvíc chutná.
Cuketa, tykev,dýně,meloun - skupina neutrální.

To je přesný přepis, takže fakt - s klidem i s kytkami i se zvířaty a v podstatě s čímkoliv.

Kacula - k tomu uzenému masu - jak rychle jsi hubla s dělenkou podle Haye, prosím Tě? Je i přes tuhle kombinaci tak rychlá, jako SPLK??? Vím, že má iný princip. Ptám se čistě ze zvědavosti, samozřejmě Ti to neberu, jez co chceš s čím chceš, tak jak to vyhovuje Tobě (aby to nevypadalo blbě, že se Ti do toho motám - snad ses neurazila ).
Simča
Kacula
| 4. 5. 2008 19:15
Tak tohle znám... taky jsem takhle chvíli válčila a během dvou měsíců jsem měla zpátky všechno to, co jsem tak rychle shodila i s přídavkem....

Nechci vás tady nikoho mást, ale podle klasické dělené stravy patří uzené maso do neutrálu, takže je možné si klidně udělat bramborové knedlíky (z pytlíku nebo jen se žloutkem), napěchovat uzeným a zelíčko a nemusí člověk nutně hřešit!!! Patří tam i slanina, takže třeba halušky se slaninou a se zelím. V SPLK a dělence podle Haye jsou rozdíly a každý by si měl vyzkoušet co mu bude nejvíc vyhovovat. Já jsem si SPLK rozšířila akorát o ten neutrál a funguje to. Teď když znovu začínám to nechci přehánět, ale určitě se k tomu chci postupně vrátit.
....
simca
| 4. 5. 2008 18:39
Ahoj holky.Tak jsem po nějakém čase zpět. Chodila jsem vás číst skoro denně.Ale nebylo moc času na psaní.Koukám že se Prava vrátila zpět k dělení. A přibylo vás. Tímto všechny zdavím Já se držela ještě před 14 dny a poctivě dělila.Ale zdálo se mi že váha ne a ne jít dolůůů a pěkně dlouho jsem stála na -8kg.Až jsem to v práci jeden den nevydržela a poobědvala plněné knedlíky se zelím a bylo to.Ale nešlo jim odolat oni se na mě taaak pěkně smáli.Pak jsem tak dělila a nedělila a dnes jsem splácala co šlo až se sama před sebou stydím .Tak zítra se vracím k poctivému dělení.Bojím se abych těch 8 kg neměla za chvíli zpět.Nemluvě o tom že bych jich tak 6 ještě potřebovala dát dolů.
meloun
Vyky
| 4. 5. 2008 18:01
ahoj bando, meloun je opravdu zelenina v prvním grafu, bacha na to, jak píše Kacula, až budete mít volnější graf, tak ho můžete i s ovocem. Pravi, cibule je zelenina, Kacule, jsi pašák, moc ti ten úbytek přeji. Já kašlu, nos červený, a také jsem dneska zblajzla na co jsem přišla, sypu si popel na hlavu, od zítra sekám dobrotu. A protože jsem v noci nespala, pořád mě něco lehtalo v krku, prospala jsem celé odpoledne. Teda vy si papáte, je fajn, když je strava pestrá. Tak se pusinky mějte, jdu kapat do nosu. pá,pá
První mega úspěch :)
Kacula
| 4. 5. 2008 17:04
Ahoj holky! Musím se pochlubit prvním úspěchem ! Dnes ráno, když jsem stoupla na váhu, nevěřila jsem vlastním očím . Den předtím jsem měla 75,9 a dnes ráno 73.6!!!! Takže hned po prvním dni 2,3 kg dole a to jsem měla pocit, že se pořád něčím cpu .

Taky jste mě navnadily tou svíčkovou . Jinak meloun je zelenina, pro ty kdo neřeší zeleninu ovoce v jeden den tedy opravdu neutrál.
Všem přeju úspěch v tom shazování kil !!
Zucor
mumisek
| 4. 5. 2008 16:16
Vydrž, to buded dobrý, až bude po zkouškách, půjde to určitě samo, držím palečky, ať zkoušku zvládneš .
Já se picnu...
Zucor
| 4. 5. 2008 16:13
ahoj kočiny, tak nejradši bych se zahrabala nejmíň 10 metrů pod zem..včera jsem tu tak básnila jak ode dneška jdu zase do sebe a ono prd ráno jsem začala slibně,že si dám dnes pitný den a je to tak hodina zpět co jsem se natláskala k prasknutí já jsem fakt čuňátko už se sama sobě musím smát,,zítra mě čeká poslední zkouška tak jsem na ni doplnila cukr a teď abych po tom všem obžérství žila tak 14 dní ze vzduchu jdu se asi oběsit na první švestku co mi přijde do cesty krásný zbytek víkendu přeji..
ahojky
zugi
| 4. 5. 2008 14:28
gratuluji ke kilíčkům směrem dolů
všem nemocným rychlé uzdravení

Holky vy mi teda dáváte-svíčková-jak jsem to četla hned jsem slintala,asi si ji zítra uvařím.A informace o melounu mě taky potěšila ,já je letos vysadila na zahrádku,tak jsem zvědavá co mi vyroste.
Já mám taky dva kluky 9 a 5.Stavění bunkrů je baví pořád. Neustále z někama tahají deky a židle.ale je pravda ,že pak o nich nevím aspoň hodinu jak si pěkně hrají a já si pak můžu dělat co pořebuju.
U nás se to teda pěkně kaboní asi sprchne,ještě že jsem v práci a tolik mi počasí nevadí.
stan
mumisek
| 4. 5. 2008 14:14
pravaenergit - mrkni sem, tady je stan za 320 a hezkej

http://matysek.mimishop.cz/katalog.php?…

tady dokonce za 239

http://www.bsport.cz/index.php?…

Záleží na tom, jestli preferuješ hodně barevné věci třeba s Mickey Mousem, nebo jestli stačí tohle.
díky za rady
pravaenergit
| 4. 5. 2008 11:54
obávám s eže jak mě pohltíš tolika informacema tak ty kila pujdou nahoru a ne dolu

stoho melounu mám obrovskou radost díky moc. to zas dneska neusnu jakou mám radost.My s chlapem totiž sme dost melounoví takže my už sme viděly meloun za dvacet kč kilo tak si říkáme ááá už nam začne naše sezoná jen co budou levnější teda melouny mi hodn ěpřipomínají léto už aby šli s cennou dolu, ale aby sme s eotho dočkaly hihi kdžy s efurt něco zdražuje.

tak tu svíčkovou doma někdy udělám a osbě pak odeberu a chlapovi t ještě dohustím moukou aby mu to chutalo.-)

JINAK MUJ UŽASNEJ SYNÁTOR si začíná dělat bunkry. normálně smei zabarikadoval za křeslem a tam si dal polštář a tam usínal. muj kamil mu dal peřinu nad křeslo a malej si pod to vlezl. no jako parada. tak sme se rozhodly že mu koupíme stan dětskej . že mu ho doma postavíme. prostory jsou.nejlevnější stan sem viděl aza 500 ale krásnej pestrej pak hodím fotečku až ho pořídíme. nic levného to není, ale jako proti některým cenám za stany dětské to je ještě fajná cena. bohužel levnější sem nenašla. ale už se těším jak mi tam malej bude řádit.Oni ti kluci to jsou takový koumáci
pravaenergit
mumisek
| 4. 5. 2008 11:24
A GRATULUJU K PRVNÍMU KILČU - JEN TAK DÁL
smetana
mumisek
| 4. 5. 2008 11:22
Pravaenergit - taky jde udělat svíčková v kytičkové verzi - základ úplně stejnej (jen místo klasického oleje dáš olivový olej), samozřejmě nepřidáš maso a místo normální smetany dáš sojovou smetanu. A protože to nedáváš do trouby kvůli změnknutí masa, dělá se to jen v hrnci. A je to taky hrozně dobrý. A to si pak k tomu zase dávám knedlík. Už nemusí být jen z prášku, jak bylo v prvních knížkách od Kořínkové, ale objevila jsem u nás v sámošce kynutý knedlík, který ve složení nemá vejce - takže super .
meloun
mumisek
| 4. 5. 2008 11:18
Tak mi to nedalo, vrtalo mi to hlavou, koumala jsem nad tím melounem, nakonec mi došlo, že jsem o něm vlastně někde četla - tak v knížce Dieta + 199 vašich otázek a mých odpovědí (nebyla jsem líná to najít) - je psáno, že meloun je neutrál - Pravaenergit - můžeš ho baštit kdykoliv .

Ne, žádnou nízkotučnou, normální šlehajdu, kterou mají .

Sojovka je neutrál, worcestr nevím, ten nepoužívám.
svíčková
pravaenergit
| 4. 5. 2008 11:02
v pohodě já jsem to pochopila že nemixuješ maso Jsem přece jen vyučená kuchařka tak jsem si to uměla trošku představit. Já dělám svíčkovou doma tak tak že si koupimsklenici HALALI to je směs na svíčkovou je výborna zjistila jsem že dodá tak suprovou chut že ani čerstva zelenina to nenahradí. no a tu dám přímo do trouby i smasem do toho vypeku do te štavy maso vařím a pak vytáhnu maso dám bokem. a to všechno ten výpek stou směsí dám do malého kastrolku á tam to taky rozmixuji a pak naliju smetanu a zahustím moukou a mlékem. A je to výborne. ocet nedávám halali je samo osobe naxisle takove trošičku . no a cibuli mám taky danou pod maso jak se peče.

Tak mi kdyžtak pisni jakou smetanu tam dáváš. u dělené
šlehačka
pravaenergit
| 4. 5. 2008 10:58
mumisek a tu šlehačku máš nějakou nizkotučnou??

tak ale zase melou hodně pročištuje tělo přece . On je tolik sladkej meloun?, Rozhodně méně než třeb apomeranč nebo banán ne,? A hodně pročištuje tělo:-/ já sním počítám na léto, ale klidně ho zařadím do dne kytiček to mi nevadí. jen hlavně že ho nebudu muset uplně vyloučit

a jinak sojová nebo worcestrová omačka je neutrál nebo to se bere jako magi??
maso nemixovat !
mumisek
| 4. 5. 2008 10:52
Teda, když to teď čtu - to vypadá, že mixuju maso . Je tam myšleno - vyndám bobkové listy a maso. Zeleninu rozmixuju. Tak - omluva, jestli to někoho zmátlo - měla jsem použít spíš čárku .
pravaenergit
mumisek
| 4. 5. 2008 10:49
meloun - to nevím, nevybavuju si, že by Kořínková někde psala, kam přesně ho zařazuje, říkají, že je to zelenina, ale vzhledem k obsahu cukru bych ho cpala spíš mezi ovoce, aspoň než bych zhubla na váhu, kterou pak budu chtít jenom udržovat

Díky za gratulaci .

Svíčkovou dělám stejně, jako kdykoliv jindy, já jí moukou nezahušťovala nikdy, dávám do ní spoustu zeleniny, tu pak rozmixuju, takže je hustá i bez mouky. Recept je asi takhle (množství podle oka):

Na oleji zpěním asi 3 veliké cibule nakrájené na větší kostičky, když zezlátnou, hodím na ně 3 pytlíky mražené zeleniny na svíčkovou + 5 větších mrkví nakrájených na kolečka (nebo pytlík mražené mrkve, to je jedno), osolím to a restuju, dokud zelenina nezačne měknout. Pak vezmu pekáč, do něj dám buď v celku, nebo na plátky nakrájené hovězí maso, přes něj dám tu zeleninu s cibulí, podliju, aby bylo všechno pod vodou, přidám cca 3 bobkové listy a 8 kuliček nového koření, přikryju druhým pekáčem a strčím do trouby. Ta je tak na 150 stupňů. Tam to nechám 3 hodiny, občas kouknu, jestli není potřeba přilít vodu. Potom přidám na 250 stupňů a to nechám tak půl hodiny. No a pak už jenom nechám zeleninu malinkou zchladnout, vyndám bobkové listy /nové koření tam nechávám/ a maso a zeleninu rozmixuju. Maso dám do hrnce,přileju na něj zeleninu a vyliju do toho tak 2 šlehačky z kelímku. Pak už stačí jen dosolit, případně dokyselit citronovou šťávou. A je to.

Ale každý má jiný recept, možná Ti tohle chutnat nebude .

Jak ses ptala na cibuli - je neutrál.

Jo - promiň, ale nejde mi nastartovat ICQ .
cumperlik
mumisek
| 4. 5. 2008 10:37
Díky moc, jojo, jde to, jsem moc ráda . Ale ono to takhle rychle nepůjde pořád, to jsou ty první kila, ono to za pár dnů půjde pomaleji.

Já se vážím každé ráno, jsem vždycky ráda, když tam vidím i když třeba jen 20 dkg dole.

Hlavně je fajn, že se už nestresuju jídlem. Vždycky, když jsem jedla "normálně" a něco jsem si dala večer, nebo tak, tak jsem si to za chvilku vyčítala, že jsem zase nevydržela a najedla jsem se, druhej den jsem se přejedla "ze žalu" a za pár dnů jsem zase začínala hubnout. No byla to síla. Takhle jsem spokojená, že si můžu dlabat kdy a co chci.
cumperlik
pravaenergit
| 4. 5. 2008 10:21
tak já byhc zešílela kdybych něco držela a nelezla na váhu a pak třeba zjistila že nemám takovej uspech jak čekám, ale tak kdžy to na tobě poznají jiní tak to je lepší než chození na váhu

MUMISEK gratulujiiiii to je užasne .a ten tvuj jídeliček mi vyvolal slintání

mužeš mi říct jak děláš svíčkovou?? když ji nemužeš ani zahustit?? TO MĚ ZAJÍMÁ TAKY BYHC SI DAL ANĚCO TAKOVÉHO

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
23. 7. 2025 13:01
14719
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
23. 7. 2025 21:54