Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

brusle
parmenka
| 3. 4. 2008 21:51
Ještě k těm bruslím, asi nebudu mít spoustu času, protože mám malého prcka, ale jak to půjde, tak sportu ZDAR.

Taky by jsem si prosila ty fotečky dortíčků.

Tak se mějte babulky a já jdu chrupkat papa.
dělitelka
parmenka
| 3. 4. 2008 21:48
Dělitelko na normálních bruslích umím, jenže jsem zvyklá odrážet se
zoubkama a na kolečkových se musí do stran, to mi bude dělat potíže!
Alew už se moc těším až je vytáhnu .
...
Strepi
| 3. 4. 2008 21:44
Ahojky berunky... tak jsem zase tady.Byla jsem dnes ceý den v práci a tak to dříve nešlo
Jak jsem tak četla,tak si každá užíváte co jen to jde... až tedy na to napíchnuté pc... no docela dobré...to jsem ještě naslyšela to jsou dneska ale lidičky
Docela holkám řekla bych závidím ty brusle ... musí to být paráda.To se fakt budou kilečka dolů jen sypat I když začátky budou asi na přeražení,ale nějak se začít musí
No a co k tomu receptu.... těžko říct...já bych do toho asi zatím nešla a při svých kilečkách asi dlouho nepůjdu Ale musí to být dobrota.Mě stačí jen slovo rajče a s prominutím slintám.... a navíc když je ještě vařené,pečené,dušené a já nevím co ještě...tak tuplem.. Takže říkám ano,ale né pro mne...
Jééé a málem bych zapomněla na ty dorty... klidně posílat mailem,mám ho v profilu,ale klidně tu můžeme mít každý den jeden... nebo snad raději né??? Ale jóó... jen tak na nás...budeme si pěstovat pevnou vůli...tu tady budeme stejně časem potřebovat všechny
Mějte berunky pohodový večer a já se juknu asi až zítra odpo.Dopoledne máme nějaké ježdění,nákup a tak...
Tak sladké sny a kilča dolůůůůů...
AHOJ
ajina
| 3. 4. 2008 21:41
Vyky tak to je opravdu né den,ale týden blbec,který stále pokračuje,kyž jsme navečer přijeli od kamarádky,šla jsem honem připravit večeři a děti blbli,až malej upadl a bouchl se do oka.Má ho celé oteklé trochu natržené.ani si není podobný.Pane bože co jsem komu provedla.
No jinak dnes mám zvířata,k obědu jsem upekla kuře a ktomu salát na kefíru.zítra si dám kytky s ovocem.

Jaanko já se taky hlásím o inspiraci dortů
jaanka
Jessi
| 3. 4. 2008 20:41
já bych byla moc ráda kdyby ti to šlo poslat mi meilika. Recept máš dobře upravený,ale takové dobroty zastaví hubnutí i když je to podle dělenky.Taky jsem dělala zaviny a různé buchty podle LK a váha šla spíše nahoru.Možná to tak na tebe nebude působit.Jinak všem gratulují k váhovým úbytkům.U nás se odpoledne udělalo hezky .Odpolední i večerní kafe bylo na zahradě.Teď vám přejí dobrou noc.
Mufiny
Vyky
| 3. 4. 2008 20:34
Janko, s tou úpravou by to šlo, byla by to kytička, ale počkej na holky, co ti poradí ony, je to myslím již volnější graf, abys něco nepokazila. Jinak si myslím, že to může být mňamka, ale já ji budu moct, až za dlouho.
......
Vyky
| 3. 4. 2008 20:25
tak jsem děvčata po večeři jako po výprasku, měla jsem opět tvaroh s psylliem a syrovátkou, opět žvýkám žvejku a toužím po mase. ale to nemám a na salám v lednici nemůžu, dostala bych po prstech a to bolí. Aji, takovým dnům se říká den blbec, taky ho někdy mívám, to jsme měli v jednom týdnu, pračka , vysavač, televize se odporoučely, ještě jsem zapoměla sporák, ten málem zabil dceru, probíjela elektřina. Janko, blahopřání ke kilečku, ať se nám drobci daří. A ty dorty nám ukaž, ať můžeme alespoň koukat, když je nesmíme.
dortíky
jaanka
| 3. 4. 2008 20:23
tak,bohužel,ani na několikaterý pokus se mi nezdařilo soubor odeslat.Myslím,že sem jde vložit jenom fotka a ne celá prezentace.Ale pokud budete mít některá zájem,můžu vám to přeposlat .

Našla jsem v časopise recept na MUFFINY S RAJČATY,myslíte,že se by po malé úpravě technologického postupu hodily do dělenky????
100g rajčat
125g ovčího sýra ( TOFU ?)
170g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
80g ovesných vloček
1 lžička soli
2 vejce ( 2 žloutky ? )
125 ml podmáslí ( Sojové mléko nebo jogurt ? )
75ml olivového oleje
3 nasekané lístky bazalky

Strepi nebo Vyky,vy jste takové zkušené dělitelky,co vy na to?
Dnes se už loučím,dcera už mi jemně naznačila,že tu dnes sedím moc dlouho .
Krásnou dobrou noc a zítra
Krásný večer všem...
jaanka
| 3. 4. 2008 19:19
tak jsem zase tady .Tentokrát mám skluz skoro celý týden,tak mám co dohánět.Napsaly jste tu toho požehnaně,chvíli mi to dalo než jsem vše přelouskala....
Vidím,že nejenom mně,ale i vám sluníčko dělá velikou radost.Měla jsem v pondělí a úterý dovolenou.Mimo domov,mimo práci a k tomu tak nádhrné počasí-to byla naprosto dokonalá očistná jarní kúra .Návrat do reality,pravda,nebyl tak plný euforie,
ale docela jsem další pracovní dny zvládla v pohodě
Jo,a jedno kilečko šlo dolů...

Jinak taky musím moc pochválit obě cukrářky za jejich výtvory.Klobouk dolů před vámi .Zrealizovat svoje dortové představy není nic jednoduchého.Chce to představivost,čas,trpělivost.Ale dětem je úplně jedno jestli je ten dort nedokonalej,šišatej.Hlavně,že je pro ně a je dělanej s láskou.Oni mají přeci ten velký den...Já už jsem 25 let po vyučení,teď už 11let cukrařinu nedělám.Život mě posadil trošku někam jinam.....
Mám uložené fotky dortů,některé jsou pěkné,zajímavé,ale i kýčovité.Jsou to asi soutěžní,pravděpodobně ze zámoří.Zkusím postupně pro inspiraci poslat.
AHOJ
ajina
| 3. 4. 2008 14:26
Berušky,konečně se můžu zase bez problému připojit.Od včerejška nám nešel internet a v poslední době nešel každou chvíli.Večer jsem steky ani neviděla,že nemúžu za váma.Dnes jsem hned volala na servis a oni do hodiny byli u nás a představte si,že zjistili,že se na nás někdo napýchl a když se ten druhy připojí,tak nám to nejde.Tak teď by to mělo být už v pohodě.
Já se z toho už asi zblázním.to je jedna rána za druhou.To jsem zvědavá,čemu ještě budu muse čelit.
Ale vy mě tady vždy zvednete náladu.Měla jsem strach z těch dortu,po tom co jsem viděla ten nádherný dort Jessi.Jsem ráda,že se mi aspoň nesmějete.Děti byli opravdu nadšený.U traktoru je vidět jak mrňous odrobil ořechy a chtěl už ochutnat,sotva jsme to stihli vyfotit.
Jessi růžičky jsem dělala z těch želé bonbonu,jak jsou obalené v cukru.rozválí se to s moučkovým cukrem . Tak já musím končit a letět do školky.mějte se a večer se ještě příjdu na vás podívat
......
Vyky
| 3. 4. 2008 11:37
ahoj bobulky, tak mám dole půl kilaa to jsem si slibovala, že se zvážím až v sobotu, halt jsem slabá nádoba, Posnídala jsem bílý jogurt, slibovala jsem si tvaroh, ale ten bude na odpolední svačinku, až přijdu z procházky, abych si ho zasloužila. Parmenko, na těch bruslích opatrně, ať sebou nešvihneš, ze začátku ať tě někdo jistí, než budeš pevná v kolenou. u nás je pod mrakem, pršelo, ale pěkně se dýchá. tak pá, berušky
slunicka
cumperlik
| 3. 4. 2008 07:01
Ahoj holky moje, jen si nemyslete, ja vas porad ctu jak zbesila, jen mam malokdy cas neco sem taky prihodit....jste moje velka pospora pri hubnuti, to je jasny..akorat by me zajimalo jak valci PRAVa...ani se neozve..no, asi ji malej zamestnava
pařmenka
delenka
| 3. 4. 2008 00:06
Kolečkáče jsou super to ti schvaluji ,já jízdu na bruslích zbožňuji a to si piš ,že ti půjdou kila dolů. Pokud umíš na normálních bruslích naučíš se i to a uvidíš ,že tě to chytne . Jé už ,aby bylo hezky chci už taky jezdit!!!
dělenka
parmenka
| 2. 4. 2008 22:18
Ahoj

holky dorty máte obě supr, ten traktor nemá chybu, to jsem ještě neviděla .

Bojo gratuluji ke zhubnuití.

Tak já jsem dnes chtěla jíst jen zeleninu, ale bohužel se mi moje předsevzetí nepodařilo .
Byli jsme na nákupech a byla jsem tak hladová, že bych asi nevdržela.
Asi je to pro mě moc těžké. Zítra budu dělat sekanou, a k tomu hromadu
zeleniny, už se moc těším. Měla jsem ted 4 dny kytky..

Konečně jsem si dnes koupila ty kolečkové brusle , tak hned jak budu moct, tak se začnu učit. Už se strašně těším, doufám, že se nezapleštím.

Tak se mějte hezky a já jdu chrupat. tak papa.
ahojdy
Vyky
| 2. 4. 2008 21:37
zdravím vás a Boji hned gratuluji ke shozeným kilečkům, Jste se Strepi šikovné bobulky, snad nám ostatním to také půjde jako vám. Aji, dortíky jsou moc pěkné a zasloužíš si pochvalu, to se prckům mlsalo. Jessi, já se na seriáli nekoukám, ale byla jsem navečer v Penny a po příchodu domů mě čekala vnučka a vyházené hračky a tak jsem se zapojila do toho bince. A až malá se synem odešli, tak zase chtěl ven kocour, pořád si někdo vymýšlel. Tvůj mazlík je moc pěkný, je vidět, že je to hodná dáma, Děcka, mě by stačil balkon, okolo paneláku lítají děti a to je řevu, tak si nemůžu jít sednout ani ven na lavičku, tam zase chodí kouřit puberťáci. tak vám přeji sladký spánek a zítra nakouknu, pá,pá
Dorty
Jessi
| 2. 4. 2008 20:42
Aji ,dorty máš krásné,růžičky jsi dělala s marcipánu,nebo s gumových bombonů.S těch bombonů jsem to jěště nezkoušela.Boji gratulují k těm 3kg.Je to fajn pocit.Strepi u nás prší celý den.Chtěla jsem jěště naset ředkvičku na zahrádku a nešlo to.Ve skleníku už mám velkou,ale venku jsem chtěla dneska.Bude přiště. Vyky kde jsi, koukáš na seriál?Tak jsem si večer dala drůbeží šunkový z hypernovy a rajče.Mám nějaké chutě asi půjdu ještě na kafčo.Mějte hezky večer pa.
...
Strepi
| 2. 4. 2008 17:42
JESSI je to fajn mít doma takového kamaráda,jééé nebo kamarádku?? těď mi tu úplně vypadlo z hlavy
Když už nikdo není doma,tak je doma alespň pejsan.Jsou to kamarádi k nezaplacení
KRIS jsi na tom s dělenkou z nás všech asi nejhůř
ve školní jídelně na výběr moc asi nebude,jedině si oběd rozdělit a sníst maso a nějaký salát nebo ten zbytek.to se ti ale asi moc nevyplatí... Jsi celý den pryč,tak to máš dost složité
Teda BOJO gratuluji Je to fajn pocit,viď?? Žádné strachy,ono to dolů půjde...
Nač ta skromnost ÁJI vůbec ji není potřeba.Dortíky jsou parádní,holčina byla určitě spokojená za takový sladký holčičí dortík a ten traktor ... no tak ten nemá chybu... To vím že byl chlapeček nadšený.Ani se nedivým,Kdybych ho ukázala prckovi,tak peču hned teď... Můžete si holky otevřít cukrárnu...
U nás teď také sprchlo.Už to bylo docela potřeba.Akorát tedy nemusí pršet 3x za den....
AHOJ
ajina
| 2. 4. 2008 13:43
Tak se vložilo jen srdce a ted ten traktor a nesmát,jsou to mé první dorty.
AHOJ
ajina
| 2. 4. 2008 13:38
teda jessi,to je nádherný dort.Teď mi bude hamba za ty moje díla.No už jsem to slíbila.Ta se mi nesmějte a já to zkusím vložit
Ahoj
Boja
| 2. 4. 2008 13:16
Ahoj,
všechny Vás srdečně zdravím.Tak včera to bylo přesně týden co jsem začala s dělenkou.Šlápla jsem na váhu a 3kg jsou dole!!No u mě to sice bude i tím,že jsem opravdu ubrala na množství,protože co já jsem dokázala spořádat Uplně se stydím.A co vy děvčátka.Jak to jde.Dneska máme škaredě.Jak já všem závidím,kdo má baráček se zahrádkou.Ta ranní kávička musí být............. Já mám sice zahrádku,ale né u baráčku.Dokonce pracuji u lesů a mám na starosti i okrasnou školku.To budeme mít společné zájmy.

Zatím vás moc zdravím a držte se
Dělení
kristufek
| 2. 4. 2008 12:27
Ahojky holky, .. nešel nam v práci net, ...
No když já nevím jak se co má jak držet, co je zdravé a nezdravééé a hlavně jestli k tomu mám taky určené podmínky, je to těžké při mojí práci, jezdím domů pozdě večer a ještě něco vařit, .... a v práci chodíme do školní jídelny na obídky, ...
Vyky
Jessi
| 2. 4. 2008 11:47
Tak u vás je krásně.Já ráno káfe vypila sice venku ,ale teď tam lije jako s konve.Dík za chválu dortu teprve se je učím.Taky jsem doma měla tři hladové děti, kterým jsem hodně vařila a pekla ale byly to buchty ,bábovky,vánočky a at.,mezi tím i zakusky.Teď jsou doma i třikrát do týdne. A já jsem ráda,že přijdou.Nemají to daleko. Je to tak jak píšeš Strepi práce je až až pořad.Jdu si chystat lečo s vajíčkem mám hlad.Dneska jěště zůstanu u toho masíčka.Na odpoledne mám kuřecí nudlíčky. Jo kafko si už vařím,tak se mějte. To je moje 9létá fenečka milaček pa.
teda
Vyky
| 2. 4. 2008 11:09
Strepi, ty jsi chlapík, přeji ti ať se ti i nadále kila ztrácejí, za chvíli budeš létat jako ten motýlek. Já jsem si dala trochu více snídaně, v duchu dělenky a teď mě je těžko. Ale jinak nezlobím, a tobě Strepi děkuji za útěchu. Sluníčko svítí je po dešti nádherně, tak to v zahrádkách děvčata nepřehánějte, všeho s mírou, ať nejste unavené.Tak se bobínci opatrujte a dejte o sobě vědět, těším se na vás.
...
Strepi
| 2. 4. 2008 09:28
Krásné ráno berunky... Vyky je to fajn že Ti to takhle jde a vůbec nevadí že už jsi je měla jednou dole.Hlavně že se to zase hlo a máš z toho radost Já jsem si včera odstartovala dalších deset kileček,tak jsem na to zvědavá.Dnes mám jem koktejlový den...Mléko s ananasovou syrovátkou tak už se těším...
Ahojky Cumperlíku,tebe jsem neviděla ani nepamatuju... Dopufám že se ti daří a užíváš si jara a teplíčka tak jako my.....
sušenky
cumperlik
| 2. 4. 2008 07:57
Ahoj holky...Aji, ty susenky muzes, ja bastila musli tycky a ten sirup tam byl taky...a Korinkova taky pise ze ve zdrave vyzive je spousta susenek, ktere muzeme
,.
Vyky
| 2. 4. 2008 00:02
Ahoj pusinky, musela jsem nakouknout, celý den jsem byla nějak přejetá, teda Jessi, to je nádherný dort, svolala jsem i rodinku a ta ho také obdivovala, jsi šikulka, a uvidíš, vnoučátka budou za chvíli zdravá. Já jsem se ráno vážila mám dole 3 kg ale co je to platné když jsem je před tím nabrala. Takže je mám jako kobylky, nahoru a pak zase dolů, Aji, sušenky by nevadily, jen se podívej kolik toho syrupu tam je, zkus je, a uvidíš, jak se ti o trošku zvedne deko, hned je přestaň jíst. Tak jablečný ocet jsem užívala tekutý a známá v tabletách a nám nepomohly, ale kapsle jsou něco jiného, a na každého to působí jinak, za zkoušku to stojí. Tak bobíci dobrou noc ,pá
Jessi
Strepi
| 1. 4. 2008 23:19
My už máme doma jen dceru a prcka a ten nám dává docela zabrat.je to hošík neposedný a zvědavý jako opička Starší syn už bydlí dva roky sám a domů se jezdí už jen ukázat a pomazlit s malým bráchou.Pokud to šlo a jde tak jsem jim také pekla.Navíc starší syn byl žravec tak jsem pekla snad každý druhý den a vařila pomalu v kotli.. Teď už to je docela v pohodě.
No to je nadělení,takové stonání... Vůbec není oč stát.Tohle počasí dětem moc nepřidá...jsou malé a vše odskáčou.Neboj se nic,vnoučátka budou zase v pořádku,ale nějaký čas to potrvá než se zase dají ndo pořádku.Myslím že i když jsi doma,tak máš co dělat.Staráš se o maminku a taková práce dá docela zabrat
Držím palečky,bude zase dobře...
Strepi
Jessi
| 1. 4. 2008 22:53
Ty máš ještě dětičky,máš víc práce a navíc pracuješ.Já jsem celý den doma, starám se o maminku.Manžel pracuje a dětičky už jsou ve svých hnízdečkách.Jen jednoho syna mám doma.Má být v patře.Má svou rodinu dvě krásné děti.Takže mám pořad veselo. Taky si rada čtu to až vnoučatka spi.Teď jsou božatka nemocné.Mají obě zapál plic.Vnučka se vratila z nemocnice,vnuk je zatím doma.Zatím dobrou pa.
Jessi
Strepi
| 1. 4. 2008 22:27
jsi šikulka...
já také nejsem tv divák,tak buď čtu nebo jsem na Pc pokud tedy nemám doma manžela.To se snažím věnovat jemu
dort
Jessi
| 1. 4. 2008 22:23
Tak se mi to podařilo jěště jsem to nedělala všechno se učím. Nikdy jsem nevěřila,že se s tím naučím aspoň trochu zachazet.Teď to mám večer co večer misto televize.Dorty jsem nikdy nepekla ,až se narodily vnoučata, tak to zkouším a učím se.Radějí jsem ale na zahradě než u pečení.Tak mějte hezkou noc.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
21. 7. 2025 19:59
14707
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jirinaova
21. 7. 2025 13:50