Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

kuskus
Vyky
| 29. 2. 2008 16:13
Jsem pytlík, omlouvám se, špatně jsem si přečetla co jste psaly, jasně že kuskus je rostlinka. Cumperlik, neplakej, vždyť jsi byla hodná, hlavu ti trhat nebudeme. Tak koukej být veselá. Anett, každý se může svobodně rozhodnout, každá zná své tělíčko a ví co mu dělá dobře. mě tvaroh dělá dobře a tobě nemusí. Je to na každé osůbce, jak se rozhodne. Já co si s vámi píši a jím mléčně, vůbec mě nejni špatně, naopak, hýřím elánem, nepřeháním to, pomalu vařím, trochu uklízím, a to jsem před tím vůbec nezvládala. A mám ještě dvě misky mé mlsky. Ta rozežranost se ztrácí. A to můžu ještě jedno kafčo s mlíkem, což je fajn.
Simca, kuskus a ine
zzmag
| 29. 2. 2008 16:08
V prvom rade velmi pekne dakujem za prijatie, za vsetky prispevky... som tu len pol dna a uuuuzasneee:))
V podstate vo vsetkom suhlasim so Simcou... med ja nemusim, som alergik, ked tak, len v malom mnozstve..uz budem podla rad len lesny, aby som nic nepokazila... len neviem odolat chuti na sladke, ale aj tak umele sladidla nie su velmi zdrave (chudak nasa pecen).. budem sa snazit im vyhybat...
A kuskus je cestovina-kyticky..
DO DELENIA!!
kuskus
simca
| 29. 2. 2008 14:20
vyky já bych taky řekla že kuskus patří ke kytičkám.Já ho mám ráda a jím ho v kytičkáchvždyť to je těstovina.Kuskus je vyroben se semoliny což je druh mouky.
kuskus
simca
| 29. 2. 2008 14:18
vyky já bych taky řekla že kuskus patří ke kytičkám.Já ho mám ráda a jím ho v kytičkáchvždyť to je těstovina.Kuskus je vyroben se semoliny což je druh mouky.
čtu
Vyky
| 29. 2. 2008 14:03
oči vykulené, aby mě něco neuteklo. Holky já jsem myslela že kuskus jsou rostlinky, dívám se na vaření s Nigelou a ta to používá jako kaši. No, nevím. S tím ovoc. cukrem souhlasím se Strepi, jen s rostlinkami. Jo a Anett, pozor s tím medem, Koř. píše, že velké množství staví hubnutí. Je to v jejích odpovědích. Parmenko, vždyť je to pěkné, alespoň se to hlo, uvidíš, že to půjde dolů. Cumperlik, vždyť je to v pořádku, mohla jsi ji sníst celou.
Anett, já jsem měla obyč. syrovátku, ale bylo mě řečeno, že jenom linie je na hubnutí, tak kupuji raději jen ji. Tak a jdu na nádobí a ještě zaskočím pá
umělá sladidla
simca
| 29. 2. 2008 13:56
k těm umělym sladidlum..nejsem na tohle odborník to co vím mám vyčteno z knížek kořínkové. V prvním grafu jak už jsme se včera bavily se střepi kořinková píše jen o medu ktery řadí mezi neutrální sladidla.Až v další svoji knížce rozvádí více všechny sladidla a cukry.Mezi neutrál řadí tmavy med (lesní) štávu z jakéhokoli ovoce o ovocny cukr (krystalická fruktoza). Dále pak píše o cukrech které mají ve svém nazvu v jakékoli formě či tvaru slovo GLUKO.A taky k nim řadí hroznovy cukr,květovy med a sladovit.Se všemi těmito cukry je třeba sladit opatrně.a patří do kytekJak píše Koř. jsou určeny pro ty kteří chtějí svoji váhu jen udržovat,pro ostatní je jejich používaní méně vhodné.A pak jsou cukry které maji ve svém názvu Sacharoza nebo slova tomu podobná se k dělení hodí nejméně,protože se nejhůře vstřebávají a nejvíce váží tuk a cokoli jineho.Toto včechno je opsano z knížky Dieta+199 otázek a odpovědí.
Ted je na vás co si z toho vezmete.Možná ostatní holky mají osobní zkušenosti s cukry při dělení. A rády se s něma podělí.Ale pokud chcete držet první graf držela bych se slazení tmavym medem.
Taky tady někdo psal o oříškách.S němi opatrně já je pojídala docela často a váha se né a né hnout.
Ted už je raději nejím.
mléčná..
anettkach
| 29. 2. 2008 13:51
já bych z té mléčné diety měla strach, že potom budu mít jojoefekt.. přijde mi to jednotvárné...
sladidla
parmenka
| 29. 2. 2008 13:44
Sladidla nepoužívám žádné, takže v tom vám neporadím.
dělenka
parmenka
| 29. 2. 2008 13:43
Teda holky, ale nás tady přibývá, a to je supr, aspon si můžeme víc radit a povzbuzovat se!
Tak jsem se po nemoci zvážila a mám 69,2. Takže za 2 mšsíce skoro 4kila dole. Jde mi to strašně pomalu , a kdyby nebylo té nemoci tak to tolik asi ještě ani nebude. Ale jsem ráda aspon za něco! Doufám, že to do léta stihnu na tu 60, když to jde tak pomalu . Zvažuji že by jsem taky zkusila pár dnů to mléko s tím tvarohem, i když mě to moc neláká.
sladidla
anettkach
| 29. 2. 2008 13:13
taky nechápu na co si dát pozor??!!! já používám sacharin..
syrovátka
anettkach
| 29. 2. 2008 13:12
ahojte holky,jak píšete o té syrovátce,myslíte že můžu pít tu,která se prodává v těch stříbrných půlkilových pytlech??stojí 40,- a teď ji zrovna nemám u sebe,abych vám písla složení.... Řeknu Vám,že včera mě chytla taková mlsná...měla sem kytičkovej den,tak když sem přišla z práce tak sem si hezky udělala zeleninku k tomu tofu a potom celozrnný rohlííík se strašně mooooooc medíku.. Ale večer sem šla na spinning,tak se to aspoň trošku vykompenzovalo:))) Teď když o tom píšu,tak se těším až přijdu domů a znova se zabořím:mám zase kytičky
umělá sladidla
sonny
| 29. 2. 2008 13:09
ahoj simco, a naco si máme dávat pozor???
Umělá sladidlazmag né všech
simca
| 29. 2. 2008 13:07
Pozor ne všechna umělá sladidla jsou neutrál
Zzmag
simca
| 29. 2. 2008 13:04
Zdravím tě a vítám mezi náma.
Zmag pokud se držíš prvního grafu tak s plesnivym syrem opatrně je moc tučny a při dělení se tuky musí omezovat co to jde .Syrovátku můžeš díky radě vyky a střepi si tady na ni pochutnáváme skoro všechny.Kupujeme si ochucené syrovátky bud ananasem nebo čokoladovou.Je v modré krabičce a je na ni napsáno pro linii a logo Stob
A k té fruktoze už jsme o ni spali včera zkus si to najít v přízpěvcích. Já ji používám i se zvířatkama a váha mi dolu jde.Střepi se ji bojí a používá ji jen v kytičkách.Jinak ti přeji uspěšné děléní a kila at od tebe utíkají
něco o mě
sonny
| 29. 2. 2008 13:03
zzmag díky, hned tam mrknua uvidím co vyberu

co se týče mě, tak letos mi bude 25, jsem vdaná, zatím bezdětná a momentálně jsem úřednice, ale za měsíc mi končí smlouva a pak to bude horší (jsem zástup za MD)

dneska a zítra budu šmejdit v obchodech tak snad koupím jen to co potřebuju a od zítřka dělím
nieco o mne...
zzmag
| 29. 2. 2008 12:49
Ahojte, takze nieco o mne..
mam 25, som v poslednom rocniku na vyske... a prave sa ucim na statnice... preto tak malo pohybu...
O delenej strave viem dost.. prevazne klikanim na internete,ale stale je v niektorych veciach stale chaos.. drzala som ju uz raz a je fakt, ze som sa citila skvelo... nejaku nadvahu hroznu nemam, ale citila som sa zle posledne mesiace, ako som pisala... teraz mam kopec energie, co je dolezite hlavne u mna na ucenie.. takze asi tolko..
Je jedna diskusia na Sr.. www. porada.sk tiez je to tam fajn, aj tam ma najdete.. ale je fakt, ze TU to neskutocne zije.... ste super...:)
Je este jedna kniha slovenska: Jana Horecka: Mala kucharka oddelenej stravy.. ked bude cas, par receptov z nej tu opisem..
Ano, baby tu delia podla 1. grafu, pokial som sa docitala.. a ja osobne by som fruktozu dala do kyticiek a umele sladidlo ako neutral...
DO DELENIA!!
stranky s receptami
zzmag
| 29. 2. 2008 12:40
Ahoj, tak pohladala som ti par stranok s receptami...
kytickove recepty su napriklad aj na strankach vegetarianskych... len treba pohladat..

www.labuznik.com
www.dama.cz (tato je asi najlepsia)
www.alfabio.sk (tuto sa len treba preklikat, su to stranky receptov s tofu)

Dobru chut:)
nově příchozí
cumperlik
| 29. 2. 2008 12:39
Ahoj nové holky..napiste o sobe neco...jo, jinak s tou fruktozou taky nevim...myslim, ze by se s ni melo zachazet jako s ovocem..takze podle toho jaky graf drzite..treba v tom tretim se muzu jak u kytek tak u zvirat..teda aspon myslim...ale mam pocit, nevim ted budu mozna kecat, ze holky tady drzi prvni graf, takze neji se zviratkama ovoce ale tu fruktozu tam pouzivaji..tak fakt nevim, snad nam nekdo poradi..
pre Sonny
zzmag
| 29. 2. 2008 12:33
Ano, kakao a skorica je neutral a aj umele sladidlo... kludne si ten jogurt ochut....
nie su uplne v poriadku...
zzmag
| 29. 2. 2008 12:31
Ahoj, poznam tu stranku a to su recepty podla delenia Dr. Haya... Korinkova ma ine delenie.. ale da sa predsalen z nich nieco vybrat... pohladam ti nejake stranky s receptami.. chvilocku...:)
zeleninový kuskus
sonny
| 29. 2. 2008 12:31
Ahoj zzmag , kuskus přímo zbožňuju, děkuju za recept, vyzkouším

jo a kakao a skořice je neutrál že?takže když mám zvířátka, vemu si bílý jogurt a můžu si to tím dochutit že?
mám tisíc dotazů
zeleninovy kuskus
zzmag
| 29. 2. 2008 12:28
Aby som sa aj ja niecim pridala..

Zeleninovy kuskus:
olej,por, sampiony, masove papriky (cim farebnejsie), mrkva, kuskus a 2
dcl bieleho vina .. mnozstvo podla chuti.. cim viac zeleniny, tym lepsie

v jednej panvici oprazime na oleji por, cesnak na platky, nakrajane
sampiony a masovu papriku (najlepsie ked je viac farieb) nakrajanu na
pruzky. Ked je to vsetko makke zalejeme sojovou omackou, najlepsie
sladkou. Zatial v druhom hrnci oprazime na oleji mrkvu (nastruhanu na
platky skrabkou na zemiaky, vyzera to velmi efektne, cim sirsie platky,
tym lepsie), posolime, nech sa to skor urobi, chvilu pockame, az ta
mrkva zmakne, zalejeme asi 2dcl bieleho vina a vmiesame surovy kuskus..
podla potreby dolejeme vriacu vodu (vacsinou je pomer kuskus a voda
1:1), premiesame a nechame odstat. Kuskus ma byt sypky. POtom to vsetko
zmiesame a mozme pridat uvarenu brokolicu.

Toto jedlo ma naucila kamoska portugalka a vsetkym neskutocne chuti..
Vysledok mozte podla chuti dochutit este sojovou omackou (najlepsie
sladkou ) priamo na tanieri...

A samozrejme biele vino sa da nahradit octom v primeranom mnozstve...

DO DELENIA!!!!

Inak, nikde na Slovensku nemozem zohnat knihy LK, ale chvalabohu ste tu vy... drzala som DS uz aj predtym, nacitane mam toho dost, ale aj tak je niekedy v niecom chaos.... dufam, ze sa to osvetli... :)
do
sonny
| 29. 2. 2008 12:26
ještě jsem se chtěla zeptat když se chci držet prvního grafu tak tu fruktózu můžu?jedině umělé sladidlo ne?

a ještě k závinu, když si ho chci udělat tak v kytičkový den že?A pak ale nesmím zeleninu že?

jo a dívala jsem se na tu stránku o dělené stravě na ty recepty, akorát mi připadá že nejsou všechny úplně ok, dívaly jste se nato?
http://www.delena-strava.cz/
ste skvele
zzmag
| 29. 2. 2008 12:22
Baby, musim sa priznat, ze ste skvele, ani nestiham citat... a dakujem za prijatie:)
No ja mam dnes zvieratka... drzim sa 1. grafu... dnes som si dala plesnivy syr, tvaroh a chystam sa este urobit si omeletu z vajicok... a pisete o syrovatke... tu fakt mozem... a ked uz mam fakt chut na sladke, tak si dam syrovatku osladenu umelym sladidlom a kakaom... zachvilu idem chrumat surovu mrkvu... mnaaaaammm:)
fruktoza sa moze aj cez zvieratka? Pisete niekde, ze fr. je neutral a potom, ze je to kyticka.. som zmatenaaa.. pomozte:))
VYKY
cumperlik
| 29. 2. 2008 12:17
Mam zviratka..takze by to melo byt ok..ale stejne mi vynadej, mam spatny svedomibuuuuuu
zzmag
Vyky
| 29. 2. 2008 12:15
Ahoj je skvělé že jsi k nám dorazila, to víš že jsi vítaná, Děláš to báječně, mělo by tak být, aby se ráno neshánělo, co jíst. Cumperlink, doufám, že to bylo ve zvířátkách, jinak tě nemůžu kárat, když se kaješ, tak napiš co dneska jíš, a jestli ti můžeme kolektivně vyhubovat. Jdu připravit vnukovi oběd, měla jsem maté a misku a stále se cítím fit. Pá
zzmag
cumperlik
| 29. 2. 2008 12:03
ahoj zzmag, ja jsem prave nevydrzela a dala jsem si trosku(pulku ) ty dia cokolady..je s fruktozou...a ted mam vycitky svedomi..pojdte me uklidnit, ze jsem neporusila dietu.
planovanie jedla
zzmag
| 29. 2. 2008 11:59
Ja to stale robim tak, ze stale vecer dopredu, alebo aj 2 dni dopredu si naplanujem, co mam a co nemam v chladnicke, aky den si dam... totiz, nic nie je pre mna horsie, ako vstat rano hladna a nemat nic po ruke... inak by som zjedla vsetko co nezje mna:))
Inak, v Cechach mate fakt skvele potraviny, trocha viac, ako na Slovensku.. napriklad maso ROBI... to ma mrzi...
Drzme sa... DO DELENIA!!
nova clenka
zzmag
| 29. 2. 2008 11:54
Ahojte,
zdravim vas zo Slovenska... pridala som sa k vam prave dnes a dufam, ze si pomozeme s nasim bojom s kilami.. Ja drzim Delenu stravu uz 2 tyzdne.. 1,5 dolu... musim tiez poznamenat, ze je to uspech, vzhladom k tomu, ze som teraz stale domu a hlavne nemam pohyb..a nejako vyrazne sa v strave neobmedzujem....:)
A som nadsena, ako sa podporujete, je to uzasne, tak dufam, ze zapadnem medzi vas:)
Baby, drzme sa... ono to ozaj funguje... ja som si povedala, ze aj keby som neschudla, tak takto budem jest uz stale.. ten pocit energie a lahkosti... sa neda opisat... napriklad.. stale po obede som si musela ist lahnut´-vytravit, a teraz som v pohode cely den.. velmi mi to vyhovuje... aj ked problem je s chutou na sladke, ale to postupne prechadza.. drzala som DS uz predtym a je fakt, ze som sa k nej stale chcela vratit... citila som sa uzasne...
Dakujem za tuto diskusiu... DO DELENIA!!!
cumperlik
Vyky
| 29. 2. 2008 11:48
Ahoj, o amálce psaly holky na dama, tu prodávají v lékárně, ale tato je linie, různé příchutě, mají ji ve zdravěnce, víš, já obal vyhazuji, Strepi bude vědět přesně, ale musí tam být napsaný linie, ta je na hubnutí. Do té bez chuti si některé dávají banány, ale my, co držíme 1 graf, je nesmíme . Mám dojem, že na krabici je lego Stob, Ale počkej ještě na Strepi. V předu to psala, ale než bys to přelouskala. Jo, na krabici je čokoláda, je to tam i napsané a ten ananas taky. Snad jsem ti trochu pomohla

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
15. 6. 2025 20:05
14509
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
milica
15. 6. 2025 22:26