Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Vyky
Jessi
| 26. 2. 2008 21:37
Vyky,díky za odpověď.Jestli se mi bude ráno chtít hopnout do města no jěště nevím,tak se poptám.Nekoupila jsem dneska hlavní papaníčko pro mého miláčka-máme jezevčici,tak to musím napravit.Má být ta naše značka granulí zítra.Tak se mějte dobrou.
syrovátka
JiKa
| 26. 2. 2008 21:25
Tak děkuji za radu, zítra si ji jdu koupit. dobrou noc
Jessi
Vyky
| 26. 2. 2008 21:20
Jessi, maté je čaj, je sypaný, ale může se použít 2x za sebou, pije se litr za den a je dobrý. Požaduj , ať k němu dají letáček. Kupuji oboje ve zdravěnce, ale psillium jsem už 2x koupila v Jednotě. Maté je i bez lemona, ale mě bylo doporučeno s ním, je chutnější. A o jahodovém psilliu, jsem již psala básně. Už se těším na zítra, jak si pochutnám. Copak Prava, ta rovná papání na talířky a uvidíte, že za chvíli bude šlankovní. Tak Strepi už to pomalu končí, není žádný med být celý den na nohou. Moc se mě líbí, jak říká svým svěřencům, kdyby jste slyšely jak u nás říkají pečovatelky starým lidem v dom. důchodců. Mám to od očitého svědka. Tak tam ne!Tak něco veselého, doufám, že jste po chutné večeři a tak všem dělitelkám přeji dobrou noc ahoj
Mate lemon
Jessi
| 26. 2. 2008 20:39
Ahojky děvčata,asi jsem natvrdlá co je to Vyky, to Mate lemon?To psillium kupuješ kde?Dneska jsem si koupila ananasovou a čokoladovou syrovátku.Jěště jsem jí neměla dala jsem si kytičky celý den.U nás bylo taký krásně vypravila jsem se do města něco dokoupit,doplnit zasoby z Vegy.To že funíš se už brzy změní uvidíš jsi šikovná ty to dokážeš. Taky ráda pletu.Teď už moc ne.Všichni kupují hotové výrobky.Někdy něco pro vnuka nějaké vlňaky na plíny.Dcera je do toho blázen.Kdysi jsem pletla pro své dětičky hodně ručně i na strojí.Loni jsem po 25letech stroj oprašila a pletla.Tak se mějte všechny moc fajn.
Syrovátka
simca
| 26. 2. 2008 20:33
Ahoj holky tak jsem si dnes koupila tu vaši neodolatelnou syrovátku a musím říct předčila mé očekávání je fakt super Mám tu s ananasem a až bude s čokoládou koupím si i ji je fakt dobrá.Ted už se Střepi nedivím že je na ni závislá. Jiko a ten sojovy lecitin nevadí je ho tam tak málo že je to v pohodě..tohle není z mé hlavy ale z chytrych knížek kořínkové.Tak si ji klidně kup at víš jak je doooobrá.

Kdepak se zatoulala Prava že se nepřijde ani podívat???
Jika
Vyky
| 26. 2. 2008 19:44
Ahojka, s ananasem je dobrá, ale jestli přijdeš na čokoládovou, ta nemá chybu, to víš, že je ke zvířátkům Dobrou chuť
syrovátka
JiKa
| 26. 2. 2008 19:05
ahoj spoludělitelky,
dneska jsem v lekárně prohlížela krabici se syrovátkou a tam bylo že obsahuje sojový lecitin, byla ochucená s ananasem. Tak nevím, jestli je to nějaká jiná, nebo jestli je to ta správná a může se "zvířátkama!"
zdravim mile delenky
cumperlik
| 26. 2. 2008 18:26
Ahojy, zdravím milé spoludělitelky , ja je? Jen jsem vás chtěla pozdravit a zase letím...zajímalo by mě, co PRAVA, jak jí jde hubnutí..papa
kde jste
Vyky
| 26. 2. 2008 16:46
kde se všechny touláte? Já už mám hlavičku jako makovičku a tady ni ptáčka zpěváčka. K večeři si dám jogurt s mojí milovanou syrovátkou a trochu psillia. Chodím po všech těch dobrůtkách nádherně na vc. A jsem fit, mám nějak moc elánu, až je to podezřelé. Tak tu muchlovačku odnese kocour, nikdo jiný není po ruce. Chudák!Tak se polepšete, já se na vás přijdu podívat
simca
Vyky
| 26. 2. 2008 14:53
tak tě upřimně litujia co si dát mlíčko do kabelky a chodit se dopovat na toaletu. Zní to blbě, ale stejně budeš z toho čaje nalitá jak babouk, tak si v chodbičce přihnout mlíka a strčit něco do pusy. A ještě žvýkat žvýkačku, to také pomáhá proti hladu. Nesmíš se nechat rozhodit. A jdu se nechat ostříhat, mám vlasy jako rousňák, už na mě dcera volala. Tak až večer, to už budete určitě doma a dychtivé psát.
Vyky
simca
| 26. 2. 2008 12:54
Vyky v čajovně se pijí jen čaje tedy alespon v te čajovně do které chodím já.Ale víš co to bude pro mě za muka.Máme tam sraz už ve 14,00h a většinou se rozcházíme kolem 20,00h.Dovedeš si představit že celou dobu budu jen na čaji.To budu mít v břiše rybník a hladu ani nemluvím.Tam sice prodávají plněné palačinky vším možnym taky sušené ovoce a oříšky ale nechci to pokazit Když piju to mléko nemám takovy hlad.
Psillium
Vyky
| 26. 2. 2008 12:37
Blani, já si ho dávám do tvarohu i se syrovátkou a je mě blaze na bříšku i v něm. Psillium má tlumit chuť k jídlu, Ještě si děcka kupte Mate lemon, mají ho ve zdrav.a v lékárně, je výborný na špíčky, Parmenko, dušičko, rychle se uzdrav, ať si zase chlapík. Simci a v čajovně se pije i něco jiného než čaj? Já jsem v žádné nebyla tak mě pouč, z čeho máš obavy, čajík přece můžeš. Jo a to psillium, už jsem o něm psala, je dobré s jahodovou příchutí. Oni píší 5 lžiček denně a já nesrsta bych ho zblajzla o hodně víc. Děti, tady je nádherně, musela jsem na město na poštu, tak jsem si to užívala do té doby, než se ke mě přidala paní, znám ji spoustu let, šly jsme do kopečka, já funěla jako bizon a stále švitořila, to už ze mě cedil pot a když mě při loučení řekla že za rok bude mít 80 let, šla jsem chcíple domů a mám o čem přemýšlet. Tak pusinky, jdu něco pohledat k pití, určitě vyhraje voda a pak trochu plést. jsem amatér, umím jen ponožky a protože si děcka raději koupí termo, tak pletu jen po chvílích. Tak bobínci ahoj
O hubnutí a dietě
Blaza
| 26. 2. 2008 12:08
Ahoj holky, začínám už po několikáté držet mou osvětšenou dietku a někde na netu jsem četla, že do kytiček patří Psyllium nevíte, nemáte to někdo vyzloušený jaký to má následek ? Díky Blanka
.....
simca
| 25. 2. 2008 22:04
Zdravím maroda Parmenku..šup šup at jsi zravoučká a zpět mezi náma.To je fajn že se ti ta váha hla dolůůů.Konečně začala kořínková zabírat Brzké uzdravení a dobrou noooc
Strepitula
simca
| 25. 2. 2008 21:59
Střepi jsem nad tím taky dnes přemyšlela že když piju to mlíko přestávám mít hlad a chutě dnes jsem už toho tvarohu ani tolik nesnědla nemohla jsem byla jsem plná po trošce ale měla jsem chut na něco teplého do žaludku tak jsem si uvařila květák a jedla ho uplně samotny ale teply ..jen nevím jak dlouho to budu moci takhle dělat.Já když jsem dřiv byla delší dobu jen na jogurtech po pár dnech jsem měla překyseleny žaludek.Palila mě žáha a taky jsem měla ženské problémy.Snad to ted bude v pohodě chystám se uvařit zázvorovy čaj at to trošku zneutralizuje Když jsem s mlíkem začínala myslela jsem že budu mít hlad,ale jupííí je to spíš obráceně. Jen ted přemyšlím jak to udělat ve středu jdu s holkama do čajovny a to se vždy protáhne do pozdních večerních hodina asi by bylo blby popijet tam z plastu donesené mlíko .

Vyky jak jsi na tom ty s tím mlékem?
Vyky
Strepi
| 25. 2. 2008 21:20
Ahojík Vyky ospalko ... Jsi asi pěkně vyvětraná a sluníčko s Tebou asi dělá divy jak nás to láká ven,tak je i víc pohybu a je to hned znát.Já se také vrátila ze zahrádky až po šesté hodině a ani jsem nemrkla jak to uteklo.Dnes jsem vzala do parády hortenzie byl z nich narvaný pytel květů.Hortenzie jsou moje slabost
Také asi dnes zalehnu trochu dřív,ráno jdu na celý den a asi by se mi po tom vyvětrání nechtělo možná také vstávat

Tak holky moje zítra se tu někdy ukážu,ale vážně nevím kdy.mějte zítra krásný den a užijte si ho
Jíťa
Strepi
| 25. 2. 2008 21:13
Blahopřeji k úspěšnému přežití pracovního dne
Ta mateřská vždycky tak rychle uteče,že než se člověk naděje,je zas v práci a né u děťátka
Jitko my dávali psíkům skoro vše,ale základ měli štěněčí granule.Ale dostávali je suché.Nikdy jsme jim to nemáčeli.Jinak baštili úpně vše.Mají rádi strouhanou mrkev smíchanou s vločkama,vařené masíčko,těstoviny.Ale nikdy nedostávali mléko (teď se musím smát...ach ta dieta ) .můžeš ji dát občas namazaný rohlík sýrem,nebo přidat trochu ementálu.Jedí prostě vše.Ale připrav se na to,že i když je malinká a malá zůstane ,že bude vždy dobře baštit.Čivavy jsou pěkné baštilky a cpou se dokud můžou.Ale pokud se vyloženě nepřekrnují a mají se kde vylítat,tak jsou pěkné a nekulatí se.Muž vždycky říkával,že kdyby holky byly velké jako vlčáci,tak se nedají uživit a spolkly by i nás
Pařmenka
Strepi
| 25. 2. 2008 21:01
Ahojky marode,to jsem ráda že jsi se neztratila v davu
Kilíčka máš dole,ale třeba to není nemocí,ale už Ti konečně zabrala dietka
Tak to tu pěkně všechno dočtia vymaroď se.Venku už začíná být nádherně,tak ať si to také trošku užiješ
Simča
Strepi
| 25. 2. 2008 20:58
Ahojky Simi,psala jsem do deníku že se vážit už v neděli nebudu a nechám to vždy na 4. v měsíci.Stejně jsem to nevydržela,ale mám po týdnu kilo dole.Kéééž by to tak šlo stále
No ale říkám si že alespoň něco.Kořínková píše,že je lepší se měřit než vážit,ale na začátku jsem se nezměřila,tak to asi budu muset udělat dodatečně.Jen tak,abych měla přehled
Simčo jak jsi na tom s chutěma po tom mléku?? Já teda nějak ztrácím pocit chutí i hladu Jsem stále na wc jak s jedním tak s druhým a přitom krom mléčných výrobků a zeleniny nic nebaštim.Zatím se cítím v pohodě,tak je to fajn
jíťa
Vyky
| 25. 2. 2008 20:35
TY hambuško jedna, tak jsi krásně začala, a tak si to brambůrky zkazit.Ty, ty jedna. DOUFÁM, ŽE UPŘÍMNĚ SLZÍŠ. jÁ VĚDĚLA, ŽE BUDEŠ V POHODĚ, A KDO TI HLÍDÁ DÍTĚ A PSÍ MIMINKO_? bYLA JSEM VYHODIT ODPADKY, VENKU JE JAKo Z JARA, ANI SE MĚ NECHTĚLO DOMŮ. aLE JSEM JAKSI UTAHANÁ A SPALA BYCH JAKO KOTĚ. Hernajs, zase mě to psalo velkýma, tak se omlouvám. No jo sekretářka by ze mě nebyla. Tak se asi odeberu počítat ovečky a mějte se moc fajn dobrou noc pá,pá
holky
jitkaadela
| 25. 2. 2008 19:44
AHOJ HOLKY
TAK PRVNÍ DEN V PRÁCI MÁM ZA SEBOU A ŘEKNU VÁM ASI MĚ TO PRODÁVÁNÍ FAKT DAL PÁNBŮH ČI KDO DO VÍNKU. POŘÁD MĚ TO BAVÍ.

DÍKY TOMU ŽE JSEM V POTRAVINÁCH TAK ZVLÁDÁM I STRAVU KOMBINOVAT, DNES JSEM MĚLA ZVÍŘÁTKA A NAJELA JSEM RÁNO NA KÁVU S MLÍKEM, BÍLÝ JOGURT, SVAČINA BYLA SUNKOVÝ SALÁM, OBĚD KYŠKA A VEČEŘE VOLSKÉ OKO SE ZELENINOU.

JENŽE TED KŘOUPU BRAMBŮRKY ,ALE UŽ JE DÁVÁM BOKEM.

STREPI SI TĚ ZKRÁTÍM JO?? DOUFÁM ŽE TO NEVATEN NÁŠ ČIVAVÍ DROBEČEK ZATÍM VĚTŠINOU SPÍ ,ALE VENKU PŘI VENČENÍ JE FAKT AKTIVNÍ A TO JÍ JSOU DNES PŘESNĚ DVA MĚSÍCE. HELE KDYŽ JSEŠ TAK ZBĚHLÁ CO UŽ MŮŽE ČIVAVICE BAŠTIT. ZATÍM JI DÁVÁM POŘÁD ROZMOČENÉ GRANULE.

VÁS OSTATNÍ MOOOOOOOOOOOC POZDRAVUJU VŠECNY . VYKY???
parmenka
Vyky
| 25. 2. 2008 17:44
Bobínku malý, moc tě lituji, vždycky vzpomínám na všechny které psaly a myslím, že jsou už hubený, a je mě líto, že se s námi nerozloučí. Uvidíš, že za chvíli budeš fit, pamatuješ jak jsem marodila já, a teď jsem jako mník, i ty budeš, jen pěkně odpočívej a nabírej síly. že jsi zhubla ti moc přeji, ale tímto způsobem raději ne. Tak pá a až ti bude líp ozvi se
dělenka
parmenka
| 25. 2. 2008 16:57
Ahoj holky, přišla jsem vás pozdravit , nezapomněli jste na mě? Jsem nemocná , ležím jak lazar , mám zánět průdušek, kašlu jak starý hrnec a jen spím. Mám šílenou nechut k jídlu, tak skoro nic nejím. A dnes jsem šla k doktorce a tak si říkám, že zkusím kalhoty, do kterých jsem se ještě minulý týden vůbec nenacpala a já je obleču a je mi v nich i pohodlně . Tak jásám aspon k něčemu mi ta nemoc pomohla. Mám co dočítat asi 20 stránek, ale ještě na to nemám sílu. Jen jsem vás chtěla pozdravit a ujistit, že jsem pořád s váma, vzpomněli jste si ne mě ? Tak jdu zas ležet, tak se tu mějte papa.
Jessi
Vyky
| 25. 2. 2008 16:25
Ahojda všem, u nás je slunečno, já jsem se proběhla, mám ošlehaný tváře, zrovna se zvedl vítr, šlo nás ženských víc a pištěly jsme jako myši. Jessi, také díky za podporu, tak ty jsi proti mě mlaďinká, co já malý chrobáček. Když se začnu takhle litovat, tak mají děcka vánoce, začnou se smát, a říkají, jak to babička umí pěkně hrát. Tak mě vždycky sklapne a nikdo mimo mě nemá se mnou soucit. Dítka, a nechcete se vážit až po dietě_ To víš Strepi, že si ji můžete prodloužit jak chcete vy, vždyť jste už velký holky. A co toho mlíka ubrat a pít více tekutin, vodu, čajíka. Moje maminka chodila do statku pomáhat dojit a jedna můryna mě nabrala na rohy, letěla jsem jako andílek, ještě že tam byla sláma. Pak už jsem se jich bála. No, byla jsem malá, a hubená, teď by si ty rohy zlomila. Jo, a to Psilium je výborný na vyprazdňování, byla jsem od rána osmkrát, ale průjem nemám. Tak pusinky pá, zaskočím večer
vážení
simca
| 25. 2. 2008 15:18
Střepi ani jsi nám neřekla jak dopadlo nedělní vážení
ahoj
simca
| 25. 2. 2008 15:16
Strepi tu krávu si za chvíli budu muset pořídit taky ale nevím jesli by se mi do bytu 3+1 vlezla snad kdybych si koupila nějakou plyšovou kartony mlíka ted u nás doma jsou nedostatkovym zbožím ještě jsem nezkoušela tu syrovátku tak si ji budu muset koupit at vím jak chutná tvá zavislost
Ahojky
Jessi
| 25. 2. 2008 14:12
Já vás tu pročítám každý den.Jsem lenivá na psaní.Syrovatku taky v prašku kupují.Jěště jsem nebyla v městě,abych si koupila tu ochucenou.S tou kravičkou bys to vyřešila,když máš velkou zahradu tak proč né! Já jsem myslela,že bez těch zvířatek nevydržím.Ale doma by se mě zbláznili.Já bych měla vše, jsem takový blázen.Kdysi jsme měli více zvířatek ale kravku ne, na ní nebylo dost místa.Teď už máme jen slepice a místo kopání na půl zahrádce bazén. Na to staří trochu odpočínku.Dopoledne u nás bylo krásně byla jsem na zahradě ,teď to vypadá,že bude pršet.Mějte se.
ahoj
cumperlik
| 25. 2. 2008 14:12
Zdravím dělitelky....teda dopoledne bylo u nas v Budějovicích tak krásně, a ted je tu taaak hnusne...chjooooo..jake pocasi mate vy??????
Jessi
Strepi
| 25. 2. 2008 13:55
Jéééé moc díkujeme za podporu..tu my s Vyky tůůůze potřebujeme
S tou stravou máš pravdu.Tělo si samo řekne co potřebuje,ale myslím,že pokud se dělenka nějak nešidí,tak vlastně jíme tak jako ostatní,jen ten biftek máme prostě na dva dny dneska bidfťánek,zitra brambory ...
Mléko...no jiné než kupované jsem neměla tak nemohu posoudit,ale jestli nám Vyky prodlouží dietu o nějaký ten měsíc,tak jsem v trapu a domu si přivedu asi krávu No ty by mě doma hnali
ta syrovátka co ji baštíme,není klasický zakysaný výrobek.Je to sypká směs na diety a kupuje se ve zdravé výživě.Je to dobrota a tak se s ní rozmazlujeme

Dlouho jsi tu nebyla ...
Zastavení váhy
Jessi
| 25. 2. 2008 13:31
Děvčata ahoj,jste výborné,dobře se to tady pročítá. S tím mlékem fandím.Před 7mi léty jsem zkončila pracovat.Pracovala jsem 17 lét v kravíně hodně jsem ho pila,bylo to prostě mléko.Krabicové jsem neznala.Teď mám radějí sojové než to krabicové nebo syrovátky a jiné zakysané.Vyky a Strepi dobře se doplňujete držím palečky. Pravo měla jsi to vydržet,vím je to u někoho těžké i na nervy to působí.Váha se opravdu zastaví sama.Minulý týden jsem zpovidala svou obvoďačku jestli je to špatné pro tělo,když se člověk takhle stravuje delší dobu.Vysvětlila mi,že každému vyhovuje něco jiného,ale pokud se člověk cití dobře je vše v pořádku.Mělo by se ale jíst opravdu vše,aby tělo nemělo jen jednotvárnou stravu.Tak se mějte všechny moc báječně.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
14. 6. 2025 20:13
14505
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jizerka
14. 6. 2025 22:26