Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

vitamíny
Brnenivkolenou
| 11. 2. 2008 20:59
ještě k těm vitamínům... pokud ledviny fungujou normálně, tak se nic co tělo potřebuje nevyplavuje, akorát třeba když někdo bere vitamínů zbytečně moc, tak jten nadbytek ledviny odlifrujou do záchodu
maybes
Brnenivkolenou
| 11. 2. 2008 20:55
dva litry, dva a půl úplně stačí, v létě když se člověk potí tak klidně víc
oni pořád straší s pitím, protože jsou lidi jako třeba moje mamka, kterým stačí za den jeden hrnek čaje, má dost přes 60 a divím se, že ji nezlobí ledvinové kameny nebo, že nečůrá písek
Brnenivkolenou
maybes
| 11. 2. 2008 20:50
Kolik by se správně mělo vypít litrů za den? Já jsem se rozpila myslím až moc, musím se krotit. Takový 3 litry vypiju a klidně bych mohla i víc, ale pak se v noci budím na záchod, to už je asi moc viď? Prý když se to přehání, tak se zase naopak vyplavujou vitamíny a užitečný látky z těla, co je na tom pravdy?
ahojky
Brnenivkolenou
| 11. 2. 2008 20:31
Strepitula
endokrinoložka mi řekla, že mi to zadržování vody dělá ta štítná potvora, ale nějak to řešit nechce a když jsem jí řekla, že by bylo dobré něco zhubnout a nevím jak ,tak na mě zírala jak na E.T.mimozemšťana, takže s ní moc už neřeším páč to nemá smysl.Je fakt, že piju docela dost,dělám na dialýze a má z práce vsugerováno, že ledviny se musí proplachovat, proplachovat, abych nedopadla jako někteří naši klienti.

Prava morče máme doma taky a je to neuvěřitelný mazlík,stačí projít kolem a už si vynucuje aspoň pohlazení.

Všem ostatním přeju hezký večer.
ahojky
Vyky
| 11. 2. 2008 19:52
také jsem se dostala sem až teď, počítač má něco s kartou, tak to klapu na nootebuku,já ho nesnáším, ale nic nenadělám. Také tě vítám pravěnko, vidíš, jakou jsme o tebe měly starost. Kamilek se s morčátkem zkamarádí, vnučka už kocourovi dělá malá, a to jsme si mysleli,že ty nájezdy kocour nepřežije. Tak hlásím dnes o 1kg. dole, myslím, že to byly větry a ten příšerný průjem. Ale jsem na zvířátkách, měla jsem jogurty a rybičky v tomatě. Ale mám hroznou žízeň, čaj vůbec nepomáhá, Pila jsem koruní s umělým sladidlem, to bylo fajn. U nás jsou všichni hubení až na prostředního syna, ten chce také zhubnout, ale dělenku nechce. Krabi tyčinky jsem jedla a hubla. Strepitulko, příjemnou noční.
Tak a protože do toho čučím jako žaba do kyšky, rozloučím se s vámi bojovým výkřikem, vydržet, a zítra se ozvu. Tak pevné nervy a pohodičku. Ještě jsem se chtěla optat, holky, jste některá z Vysočiny? Dobrou noc
mineralka
simca
| 11. 2. 2008 19:12
Ahoooooj všem.
tak jsem tady na radu.Myslíte že se muže minerálka slazená glukozo -fruktozovym sirupem?Jinak jak se tady psalo o hubnutí a té antikoncepci.tak já jsem jeden s těch případu co antikoncepce hubnutí nevadí.Já ji beru už dlouho a hubnu.Na trhu je dnes takovy vyběr antikincepce, že si myslím že už je pryč ta doba, kdy kořínková psala, že antikoncepce hubnutí vadí.
Krabí tyčinky
maybes
| 11. 2. 2008 18:08
Ahoj, zdravím všechny spolubojovnice

Strepitulo: to znám, to je tak někdy den blbec, když se to ...tak se to..., zítřek ti to jistě vynahradí. Taky už se těším na jaro. Já taky můžu kyselotiny, hlavně kys. okurčičky k peč. kuřátku, nebo jen tak samotný.

Vyky: to je škoda s těma čok. bombónama, když můžeš třeba čokoládu s fruktózou, asi jsi ještě trochu rozhozená z těch kil, potřebuješ se dát zase do pořádku. Takže nezoufej a zkus to ještě a uvidíš, že se to zase srovná a s tím i zdravíčko se zlepší, protože jak říká L. K všechno se vším souvisí. Držím pěsti

Zítra mám zapečený filé s krabama, ale ty krabi, já nevím holky, i když jsme si to tu odsouhlasily nějak se mi to moc nezdá, když si přečtu to složení. Zase v párcích( ty teda moc nejím) to taky kolem masa sotva prošlo...

Dělitelok7 co ty na krabí tyčinky?Poraď, prosím a vy ostatní podělte se taky jaký s nima máte zkušenosti.
strepitula
pravaenergit
| 11. 2. 2008 17:56
Neuveris, ale on je muzicek doma do zitrka takze pro morce si me osobne odvezl a s morcetem i dovezl a uz sem ho nacapala jak mu rika ahoj a hladi si morce. tak je to v klidecku.
No a uz s etaky desim co stim morcetem bude diky naseho maleho satanka.Tak hlavne ze zatim mu nerve hracky do klece uz chtel dat morceti cumel. On to taky vnucuje kazdemu, ale jak ho sam nema div nas nepozabiji

jo tak stema dobrutkama to unas padlo .totiz muj muzicek vzdycky vsechny dobrotky dokaze zbastit. JInak v dobe kdy jsem tu nebyla jsem dost jedla jogurty jsme mela strach o klouby sem to dohanela.-)
ahojky
Strepi
| 11. 2. 2008 17:07
Ahojky holky...dnes mám tedy den přímo pod psa.Rozhodila jsem si hned ráno Pc a tak jsem z toho trošku vedle sebe.Ať jsem škemrala jak chtěla,technika jsem na dnešek neukecala ...asi ho vyměním,lumpa,za lepšího a bude mít po srandě No a aby nezůstalo u jednoho tak jsem si smazala jednu dobrou duši na fóru ...Dost dobrý výkon,ach joooo...Když mám malého doma tak se mi taková bota nepovede a co je dcera doma s vyškemranou chřipkou od lékařky doma ... tak se mi tu tak dlouho motala,až jsem to domotala a to pořádně
Jinak dnes zvířátka.Podusila jsem si květák,mrkev,zelené fazolky a nakonec přidala spařenou brokolici a na kousky nakrájené pečené stehýnk co zbylo rodince včera od oběda.Už jsem stihla slupnout lahev kyselé zeleninky.No to já můžu kyselotiny no a k večeři to vypadá na nějaký sýr a papriku.
Pak už jen vyrazím na noční ....

Vítej Pravá zpátky...no to už tu byla po Tobě sháňka... My se tady s holkama strachujeme a ty se doma ňuchňáš s morčátkem....to bude muž koukat až přijede ze světa ale neboj ,také se s ním bude mazlit.. . Jen Kamilek mu dá co proto,bude si s ním chtít hrát a tolik ho to bude lákat.Je to malý chlapeček plný odvahy a zvědavosti...Avšak nectěla bych být v kůži toho morčete... ,ještě netuší co ho s Vaším chlapečkem čeká....
U Vyky jak koukám začíná hubnout celá rodina... bude mít doma tahouny ..Alespoň ji už nebudou lákat lskominami,co???? To by z toho jeden někdy padnul mám to doma také

Tak se tu berunky opatrujte a zítra jsem zase tady.Kdyby se mi přeci jen podařilo sem dosta tak napíšu,ale to budete stejně všechny chrnět.Ve 4 je ještě sakra brzo na vstávání

Joooo a možná že sem zavítá nová dušiška .... Pozvání dostala,tak snad sem cestu najde.Odkaz jsem dát nemohla,když jsem si tu něco na Pc zbabrala..Kopírování nemaká...

Tak pááááá a mějte pohodový večer
ahoojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
pravaenergit
| 11. 2. 2008 15:23
ahojky slunickaaaa,

sem se na vas uz tesila, jak se zase kvam pridam.Rano jsem si dala jablicko , ale jakao pak sme jely nakoupit masa a masa. No jako ctyri hodiny sem byla o hladu a pak jsem sla na maso envadi to zene,?

Hele emla jsem ted uzene varene zebra jejda tam bylo masa a s kyselou okurkou jaj to bylo basty, ale netusim jestly jsem to mohla tak me dostante zase do obrazu prosim .Pka jsme si stou mastnou pusou uvedomila jestly to uzene treba nevadi.

taky jsem vypila pul itru vody studene s citronovou stavou ale te chemicke citronky jak jsou tak to jsem asi po***a co??

jsem mela desnou zizen a to uz bylo nachystane sem to do sebe nalila spokojene .

DNESKA SEM SI KOUPILA MROCE S VESKERYM VYBAVENIM. je tak roztomile. Malej by chtel proad do ruky, ale on je takovej drsnej na to mroce ze radsi pomalinku nanej prec ejen je to moje rocni dite co se teprve sevsim seznamuje. A prvne ho spise uchvatily dvirka v kelcy jak s eotviraly nahoru a dolu, jeste ze jdou z tezka jinak by morce uz asi bylo nekde v tahu .

JINAK JAK JSEM SVAMA TED NEDELILA tak vaha je stale na 93.5 ja vim hnusna vaha ale chci tim rict ze s enani drzim: To jsme moc rada ikdyz sem nedelila snedlajsme vzdy jeden obed a pak sem nejedla jen pila nechtela jsem se moc prezirat nez s ekvam vratim. A vyplatilo s emi to. Jinak me zjisteni je to ze ikdyz jsem ejdla nromalni jidlo nedokozala jsme moc snest zaludek se vazne zcvrknul a nijak jsme s normalnich jidel nemela takovej pozitek jako ste diety .

VYKY copak vnuk je taky silnejsi postavy ze chce ubnout,? nebo tos psala syn?, jejda nejak vtom zase nevim co sem cetla vy ste me tad ytotiz daly dve stranky na cteni .Tolik sem neprecetla ani za skolni dochazky co tady

STREPITULA NEBOOOJJJ bojuji daaallll .ted aznovu, ale daaalll.

A OSTATNIM GRATULUJI KE ZHOZENYM KILUM. A TEM CO NEHUBNOU TAK S ENEVZDAVAT A VYDRZET ONO TO URCITE PRIJDE PAK RAZ DVA .

a jinak kdybych ja brala antikoncepci coby me brzdila dietu asi bych s eodantikoncepcovala ja bych to nevydrzela hihi .ale v dobe dky korinkova brala antikoncepci byla ta antikoncepce uplne jina tehdy i t yhormony vni byly takove ze s eponich pribiralo ted jsou nove antikoncepce. Nebo to rict gynekologovi aby zmnenil znacku .

JEVA JA NEVIM JA CHTELA BRAT ANTIKONCEPCI, ALE JA JSME DESNE NEZODPOVEDNA NA TABLETKY A NERADA JE DO SEBE SOUKAM V JAKEKOLIV PODOBE TAKZE JA zatim neantikoncepcuji .
a diky bohu ze prezervativy nejsou plne hormonu
buráky
gracianna
| 11. 2. 2008 14:10
Zdravím všechny dělenky!!co vím tak buráky ne!!!!Tak holky pořád se držím a nehřeším,vždy si řeknu,že čokoláda není dobrá...jak vy pokračujete,vidím,že se nějak odmlčela PRAVÁ.Jsem moc ráda,že tady jste a radíte,je to super pokec.Mějte se moc hezky a držte palečky ať ty kilča jdou dolů
dělenka
parmenka
| 11. 2. 2008 11:46
Ahoj holky. Tak dnes jsem si dala ještě zvířátka, ale zitra už půjdu na kytky.

Dělitelko 7 antikoncepci neberu, ale je to maximálně tak 4měsíce. Na
dělence jsem od 2.1. i když ze začátku jsem dělala ještě nějaké
chybyčky, než jsem zjistila, co kam přesně patří. Ale ted už nehřeším
ničím a zhubla jsem zatím jen 1kg , na oblečení taky žádnou změnu nevidím .

Jsi vážně dobrá, že se tak držíš a nikdy nehřešíš !

Vyky snad ti bude brzo už dobře a pak i ty kilečka půjdou líp dolů.

Pravá se tady ani neukáže, asi má doma chlapa .

Holky jak je to s burákama? Můžou se, zbyly nám tam nějaké od vánoc.
cukren
gracianna
| 11. 2. 2008 09:50
Já si myslím,že je ok
strepitula
Vyky
| 10. 2. 2008 23:00
Máš pravdu, Strepitulko, jsem také ráda, když si tady mohu postěžovat, vždycky se sem ráda vracím. Taky mě pořád něco souží, hrozně mě to štve, dneska mě i sousedka řekla, že musím zhodit, že to srdci neprospívá. vím, že to myslí dobře, zítra mě zase změří tlak, tak jsem ji vysvětlila, jak ráda bych byla štíhlá. A syn byl taky dožraný, přestal sladit a jí dietně a také nic nedal dolů. Neříkala jsem mu, že dělím, dcera se smála, že jsme se vyplakali jeden druhému na rameni.Hned mě bylo líp.
Tak bobínci, sladce spinkejteahojky
parmenka
delitelka7
| 10. 2. 2008 22:31
Hubla jsem asi 2 měsíce a už několik roků jsem na dělence. Ke Kořínkové jsem si vybrala od Haye ještě kysané výrobky a uzené a kyselé ryby. Myslím si, že jsem nikdy vědomě dělenku neporušila, ale dám si hranolky, nebo Dia čokoládu, k masu klidně i tatarku, prostě dělím, ale hodně volně. Parmenko, nebereš antikoncepci? Nemám s tím zkušenosti, ale dost se to tu probíralo i Kořínková to na sobě zkoušela, píše o tom v knize, že nehubla. Nenech se odradit, určitě to zabere. A je úplně normální mít třeba o 2 kg míň, nebo víc. Nejlíp se to pozná na oblečení. Vydrž a nepřeruš si to.
Vyky
Strepi
| 10. 2. 2008 21:56
Vykynko,Vyky...ty se teda nemáš...To je normálně pech...Buď Ti něco je nebo ti už zase něco je Všechno bude v poho,neboj...jen si měla asi něco nalítaných kilometrů,co??? A ještě navíc v neděli ... To Tvé tělíčko Tě tedy pěkně prohnalo...Ale nesměji se Ti,to ne...kdo ví,kdy to na člověka samotného může padnout a budu také pak uhnaná jako blázen
Ke svému podivu,to nehubnutí za uplynulý týden nějak neřeším.Jedna věc je,že na to ani nemám čas,ale spíš to bude tím,že se tu tqk všechny scházíme a netruchlíme si doma někde v koutku.Tohle to chození sem má ohromnou sílu k přežití neúspěchů.Ať už se totiž děje cokoli,tak když sem vstoupím,je tu vždy někdo kdo si vzpomene,napíše jak se daří i nedaří,jaký byl den a tak...moc příjemné.Takže vlastně díky tady všem netruchlím a je mi blaze i když kulatě ...
ach jo
Vyky
| 10. 2. 2008 21:29
Zdravím vás všechny a sděluji vám, že jsem zblajzla čok. bonbony. Dneska přinesl syn opožďenou gratulaci vnukovi, a velikou bonbošku. Já jsem měla dneska stráášný potíže s větry, bylo mě zle, pak jsem dostala příšerný aj,šaj, raj a tak,tak, že jsem stíhala. No a ty zvuky co se ozývaly ,chudáci sousedi. A tak když vnuk přišel domů, vrhla jsem se prvně na bombosy, a zhltla jsem je s rozkoší, ale měla jsem výčitky,.Ale protože stále uháním každou chvíli s pokřikem, děcká bachá, tak tělíčko ani nebude vědět, že nějakou mlsku mělo. A protože jsem zítra sama doma, půjdu si koupit jogurty a budu jíst jen je, dokuď se střeva neuklidní. Tak a teď nevím, komu mám popřát za shozená kila, já jsem si zapomněla napsat jméno, omlouvám se Jitu, snažila jsem se tu knížku najít na netu, ale je neznámá. Ten pejsek je fajn, ale jak jsem psala,naši mě ho zatrhli, je pravda,kdo by s ním chodil ven, když je mě zle. Já si tu vodu z brambor ředím se soj. mlíkem, rozšlehám a pak rozmixuji. Strepitulko, jsem ráda, že jsi doma, nic si z toho nedělej, já si vzpomínám, jak můj x manžel byl vyžraný, pil jen mlíko a pak jsem ho nemohla poznat, jak byl šlank. Také si dělám starosti o pravu, že by lednička vyhrála.Však ona se ozve
Brnenivkolenou
Strepi
| 10. 2. 2008 21:04
Ahojík Brneni... tak s tou štítnou bojuju už strašně let.nejhorší na tom je,že se to normálně nepozná jako nějaká kopřivka Normálně jsem si také žila svůj úžasný štíhlý život a jednoho krásného dne jsem měla o 5 kg víc a pak zas a zas a zas ............a zas.Vůbec jsem netušila čím to je.No a přišlo se na to až odběry na TSH a bylo to.Léky beru docela v dost velké dávce ale z hubnutí to moje milá nemá žádný vliv,tedy alespoň u mne.Už jsem měla tolik jídelníčků od své endokrinoložky -obezitoložky,že jsem spíš měla pocit že je to dieta výkrmná.Jedla jsem normálně méně než bych měla podle tabulek.A nic....štítná je začarovaný kruh a dělá si co chce.Abych něco zhubla,několik let jsem jedla úplně vše,ale bez příloh.Krajíc chleba jsem nahradila listem čínského zelí a rohlík mrkví.Dost rychle jsem si na to zvykla a neměla s tím žádné potíže.Nějaká kila jsem zhubla,ale po 4 letech když jsem se vrátila do práce,tak to co jsem zhubla,jsem za rok přibrala i s navýšením.stalo se totiž to že jsem jedla přesně ve stejný čas a teď když jsem v práci a dělám na směny tak se to až tak dodoržet nedá a někdy vůbec ne.A v tom je kámen úrazu.Tak můžeš zkoušet....Teď se opět snažím čas dodržovat ale je to jen tak tak...Nikdy jem zatím žádné potíže s otýkáním neměla,buď jsem hrozně unavená a ospalá,nebo tak aktivní a bdělá,že jsem na odstřel.Možná je to tím že dost nepiji,což bych měla,ale nikdy jsem neměla velkou potřebu pít a stačí mi jen málo a ostatní beru z ovoce a zeleniny.Když do sebe narvu hrnek vody,tak jsem normálně utopená.Nedokážu se to naučit.Asi by bylo dobré si o tom promluvit s endokrinologem nebo internistou,proč se Ti voda takhle hromadí v těle....
ahoj...
Strepi
| 10. 2. 2008 20:43
Jsem domáááá ...... ale uteklo to v práci jako voda
Mám přelouskáno všechno co jste napsaly,pilné včeličky ...
Jak se tu Jitkaadela zmiňuje ještě o další knize dělenky,tak o té namám ani potuchy a navíc (se omlouvám ) jsem vložený seznam od Dělenky7 raději ani nečetela,jen fofrem přehlédla... Měla jsem ze začátku potíže se naučit dělit pokle L.K. a když už jsem to pomalu začala chápat,tak jsem si tu na diskuzi přečetla dělení podle Haye a měla jsem z toho v hlavě guláš Tak už žádné čtení okolo a pěkně se držím jen toho jednoho
Vyky moc dík za duševní podporu v zaměstnání docela je tam někdy potřeba.veselosti není nikdy dost Jooo a tu bramborovou kaši jak už Ti tu některá radila (jééé honem která... ) tak ta je fakt dobrá jen vyšlehaná ve svém vlastním bramborovém vývaru....
Koukám že se nám někde zasekla Prava ... ..... že by si nedala pokoj a přetahovala se s ledničkou o dvířka ??? Ahááá asi má možná doma skoromanžela ... tak to se nedivím ...
Tak a to nejlepší na konec..... Tramtarááááááá ....... Za tento týden jsem mé milé spolubojovnice za štíhlá těla,nezhubla ani deko ... ... Tramtaráááá konec dnešního vážení je u konce .....
dělenka
parmenka
| 10. 2. 2008 20:42
Dělitelko 7 jsi vážně dobrá, že se už jen tak udžuješ (
a zhřešíš i někdy, nebo vůbec ne? ), a jak dlouho ti trvalo, než jsi se
na vytouženou váhu dostala? Doufám, že se taky někdy k té svojí
váze dopracuji!

Zatím mě to vůbec nejde a to jím velmi střídmě, vůbec se nepřejídám.
Zkusím jíst jak ty radíš jen jedendruh jídla a k tomu zeleninu,
snad to dokážu, je to totiž dost těžké . Aspon týden od zítřka, snad konečně uvidím, nějaký výsledek .

A co pravá? Jak jsi na tom, začala jsi dnes s dělenkou?
Třeba se to bude někomu hodit......
delitelka7
| 10. 2. 2008 20:17
Odpovědět na tento příspěvek

dělení podle Kořínkové a dr.Haye

Autor: Ela
Datum: 21. 01. 2005 14:30

Našla jsem přehled skupin podle Kořínkové i podle Haye - tak pro srovnání :

KOŘÍNKOVÁ

SKUPINA SACHARIDOVÁ (rostlinná):
brambory
rýže
bezvaječné těstoviny
knedlíky,mouka - všechny druhy světlé i tmavé
všechny druhy chleba
pečivo nejlépe celozrnné
jakékoliv nesladké pečivo
kukuřice
popkorn
vločky - všechny druhy neslazené cukrem
musli - všechny druhy neslazené cukrem
všechny druhy obilovin
všechny druhy semínek
sója a sójové výrobky
sójové maso a všechny výrobky z něho
sójové mléko
sójová majonéza
sójové sýry, jogurty a paštiky (pokud neobsahují vejce)
čočka
hrách
fazole a ostatní luštěniny
kroupy
krupice
rostlinné máslo
rostlinné tuky
droždí
glukóza
hroznový cukr
květový med
slad
vajahit

SKUPINA BÍLKOVINNÁ
všechny druhy masa
uzeniny
salámy
paštiky živočišného původu
drůbež
ryby
všechny druhy konzervovaných ryb
sýry - nejlépe do 30 (45) % tuku
bílý jogurt
tvaroh a všechny neslazené výrobky z něho
mléko živočišné - čerstvé i sušené
šlehačka
smetana
majonéza
tatarská omáčka
vejce
oleje všeho druhu
máslo rostlinné i živočišné
sádlo

SKUPINA NEUTRÁLNÍ
ovoce čerstvé i sušené (kromě kandovaného ovoce) (*)
kompoty bez cukru nebo slazené uměle (*)
zelenina čerstvá, mražená i nakládaná (kromě zeleniny míchané s kukuřicí)
všechny druhy ořechů kromě burských
houby čerstvé i nakládané
většina dochucovadel
koření všeho druhu
sójová omáčka
kečup
všechny druhy tomatovo-zeleninových směsí
hořčice
kakao
carob
včelí lesní med
uměle slazené džemy
všechny druhy čajů včetně ovocných
káva
neslazené či uměle slazené limonády a minerálky
fruktóza - ovocný cukr
všechny druhy umělých sladidel

(*) v přísnější verzi je ovoce dovoleno jen spolu se skupinou sacharidovou, ale vzhledem k tomu, že se ovoce nemá míchat vůbec s ničím a jíst se má před jídlem a hlavně dopoledne, je to celkem jedno

kombinovat lze v přísnější verzi během dne, v mírnější během jednoho jídla (v tom případě je ale lepší bílkovinné jídlo na noc a sacharidové přes den) skupinu neutrální se sacharidovou nebo skupinu neutrální s bílkovinnou

Zásadně ne: cukr rafinovaný a přírodní, burské oříšky, pečivo z bílé mouky, alkohol (s výjimkou vinného střiku), hodně tuku.

Odpovědět na tento příspěvek

Re: Dělená strava - rady,recepty

Autor: Ela
Datum: 21. 01. 2005 14:32

dr. HAY :

SKUPINA BÍLKOVIN

Všechny druhy masa tepelně zpracované (např. hovězí - pečeně, ptáčky, guláš, steaky, mleté, svíčková Stroganov, telecí řízky, pečeně, jehněčí a skopové. Vepřové se nedoporučuje.
Všechny teplem připravné druhy drůbežího masa (např. pečená krůtí roláda, krůtí řízky a prsa, husa, kachna, grilované kuře)
Všechny tepelně zpracované salámy, např. bílá klobása, masový salám,játrový sýr, hovězí salám, vuřty, dušená šunka,
drůbeží salám,
všechny neuzené, tepelně zpracované druhy ryb, lastury a korýši ve vařeném stavu, např. platýs, treska, mořský losos, tuňák,
makrela, sleď, štika, pstruh, mušle, humr, rak
všechny sojové výrobky, např. tofu, sojová omáčka, pomazánky se sojou,
vejce,
mléko všech stupňů tučnosti,
všechny druhy sýrů s tučností max. 50 %, např. harcký sýr, parmezán, ementál, eidam, gouda
vařená rajčata (také z konzervy),
nápoje, např. bylinkový čaj, jablečné víno, trpké bílé a červené víno, šampaňské,
všechny bobulové plody (kromě borůvek),
všechny jádrové druhy ovoce (kromě moučných, sladkých jablek), a peckoviny, jakož i citrusové plody (pomeranče,
citrony a grapefruity),
všechny exotické ovocné druhy (kromě banánů), např.mango, papája, kiwi, meloun.
Tip: Nepoužívejte k obalování potravin ze skupiny bílkovin strouhanku, ale sezam, mleté mandle, ořechy.
Frikadely se vylehčují místo žemle tvarohem nebo najemno nastrouhanou mrkví.

NEUTRÁLNÍ SKUPINA

Neutrální potraviny smíme během jednoho jídla míchat buď s potravinami ze skupiny bílkovin nebo ze skupiny uhlohydrátů.
Neutrální jsou:

Všechny tuky, např. oleje, nejlépe lisované za studena, měkké druhy margarínů s vysokým podílem vícenásobných nenasycených
tukových kyselin a máslo, ale také sádlu podobné rostlinné pomazánky.
Všechny kysané mléčné výrobky, např. tvaroh, jogurt, kefír, husté smetanové mléko, kyselá smetana a podmáslí, ale také
kvašené syrovátkové koncentráty,
sladká smetana a kávová smetana,
všechny druhy sýra s min. 60 % tuku, např. smetanový sýr, smetanová gouda, máslový sýr, camembert,
všechny druhy tvarohových sýrů, např. ovčí a kozí sýr, mozzarella, zrnitý čerstvý tvaroh,
všechny syrové, uzené výrobky, syrová šunka, salám uherského typu, debrecínka,
syrové maso, např. tatarský biftek,
všechny syrové marinované nebo uzené druhy ryb, např. zavináče, uzený sleď, úhoř, makrela, pstruh, uzený losos, matjes,
následující zeleniny a saláty, jakož i houby – lilek, artičoky, brokolice, květák, zelené fazole, zelený hrášek, fenykl, okurky,
česnek, kedlubna, pórek, kukuřice, mrkev, paprika, feferony, ředkvička, ředkev, červená řepa, růžičková kapusta, červené zelí,
kyselé zelí, chřest, špenát, syrová rajčata, bílé zelí, kapusta, cibule, cuketa, všechny listové saláty, čínské zelí, hlíva ústřičná,
žampiony, lišky, hříbky aj. druhy hub,
všechny výhonky a klíčky,
všechno bylinkové koření,
všechny druhy ořechů a semen (kromě burských), např. lískové, strouhaný ***, mandle, sezam,
borůvky, nesířené rozinky,
olivy, žloutky,
kvásek, čiré vysokoprocentní alkoholické nápoje,např. žitná, borovička,
bylinkové čaje,
všechny želírovací prostředky, např. želatina (živočišný výrobek), Agar-Agar (prášek z mořských řas), rostlinné škroby
(pojiva) z mouky, jádra svatojanského chleba

Tip : omáčky pro saláty, které budou konzumovány společně s bílkovinným jídlem, by měly být připravovány z oleje,
Smetany, bylinek a citronové šťávy. Omáčky pro saláty k uhlohydrátovým jídlům ze zakysaných mléčných výrobků, např.
kefír, husté smetanové mléko, jogurt nebo z chlebového kvasu.

SKUPINA UHLOHYDRÁTŮ (SACHARIDY)

Všechny druhy obilí, např. špalda, pšenice, žito, ječmen, oves, proso, kukuřice, přírodní rýže, pohanka,
všechnv druhy výrobků z celozrnného obilí, např. celozrnný chléb a housky, koláče a buchty z celozrnné mouky,
celozrnné nudle, celozrnná krupice,
následující druhy zeleniny a ovoce : brambory, kapusta, černý kořen, banány, nesířené sušené ovoce (kromě rozinek – jsou
neutrální, korintky se zase počítají k uhlohydrátům), čerstvé datle a fíky a moučná, sladká jablka,
následující sladidla : frutilose (šetrně zahuštěný ovocný sirup), med, javorový sirup, hrušková a jablečná zahuštěná šťáva,
různé : např. bramborový škrob, prášek do pečiva bez fosfátu, pudingový prášek, carobe (mleté plody svatojanského chleba –
prášek se užívá jako kakao, je k dostání v prodejnách s přírodní stravou)
pivo

Takže to jsou skupiny.

Jídlo má být 5x denně, a to :

Snídaně - výběr : sacharidová (S) nebo bílkovinová (B)

Svačina - 200 g ovoce nebo 250 ml mléka nebo 250 g zakysaných mléč.výrobků nebo 100 g ovoce + 125 g mléč.výrobků

Oběd - S nebo B

Svačina - 1 banán nebo 1 müsli tyčinka nebo 1 ks koláče nebo 2-3 sušenky nebo 1 knäckebrot s medem nebo 2 lžíce tvarohu s 1 lžičkou medu nebo 1 lžíce ovesných vloček s 1 jogurtem nebo 200 g mléčných výrobků

Večeře - S
- 50 g obilí nebo 100 g celozrnného chleba nebo 50 g rýže nebo 50 g celozrnných nudlí nebo 200 g brambor
+ 400 g zeleniny a 30-50 g potravin z neutrální skupiny a tuk nebo smetana

Odpoledne a večer se nemá pít mléko, protože se už v tuto denní dobu špatně tráví, večeři doporučuje sacharidovou, protože totéž platí o bílkovinách obecně.
dělenka
Laca05
| 10. 2. 2008 19:42
Moc vás všechny zdravím Dnes ráno jsem se vážila tak to je docela na dobré cestě 3 kila jsou doleVyky já když si dělám bramborovou kaši tak si dělám sté vody včem jsem vařila ty brambory a je to taky moc dobré
velká kniha o dělené stravě
jitkaadela
| 10. 2. 2008 19:37
Ahoj holky .

Nečetl náhodou někdo knihu VELKÁ KNIHA O DĚLENÉ STRAVĚ od KATHRYN MARSDENOVÉ ?

Zajímalo by mě, jestli má teorii jako Kořínková, jestli má cenu se do ní pouštět, nebo je to jen ztráta času a zbytečné míchání informací dohromady.

jinak všem holkám držím palce k hubnutí a VYKYNCE hodně zdravíčka

Jo a když se nám pomalu blíží to jaro, tak jsem si řekla, že půjdu do sebe a sháním pejska. Pohyb potřebuju jak sůl a to je aspoň velká záminka k tomu ho vykonávat.
I když vím, že si na sebe beru velkou zodpovědnost, ale co bych pro sebe a svoje dětičky neudělala, že?

Tak se mějte pěkně ahoooj
dneska je krásný den
Brnenivkolenou
| 10. 2. 2008 15:48
zdravím všechny

u nás dneska svítí od rána sluníčko, hned mám lepší náladu i kyž je venku zima
včera jsme byli pařit v country clubu, tak jsem si trochu zahřešila a vypila jsem několik vinných střiků jednou za čas je to třeba, no ne?

Strepitulo jak jsi psala o té štítné žláze, zajímalo by mě jestli býváš často oteklá.Já jsem taky na hormonech, 4 roky jsem netušila, že mi něco je jenom jsem kynula a teď si asi 1/2 roku chodím pro tabletky.Naivně jsem se domnívala, že když beru léky tak hubnutí půjde samo
..to jsem odbočila, často se mi stává, že ráno mám obličej jak kopačák a ruce jak buřty a trvá den dva než tu pitomou vudu ze sebe zase dostanu, uvažovala jsem že bych si řekla o nějaké diuretika, ale chci vědět jestli na to nemáš nějako fintu.
parmenka
delitelka7
| 10. 2. 2008 15:04
Ahoj všem. Už si váhu jen udržuji, ale taky jsem si prošla krušnými začátky. Začínala jsem na přísném grafu, tak to docela šlo dolů, ale jsem typ, který tloustne snad i po vodě, tak jsem na dělence i když teď už hodně volné, pořád. V zimě jím zeleninu mraženou, nebo to, co mám doma zavařeno, ale taky bych jí moc nemusela mít. Ale nutím se do ní, kvůli vláknině. A je pravda, že když máme třeba 3 dny masové, tak se těšíme na kytky a naopak, tak je moc fajn, že to můžeme střídat podle chuti a nálady.
dělenka
parmenka
| 10. 2. 2008 14:00
Ahoj holky všechny vás moooc zdravím.

Já jsem už 3den na zvířátkách a nějak mě nebaví. Zalíbilo se mi v
kytičkách, ve zvířátkách člověk nemá co pojídat, když na něho dojde
velká chut na něeco dobrého.

Já jím zeleniny o proti vám asi máloí, proto nehubnu. Mě ta zelenina
ted v zimě vůbec nechutná, všechno mě to přijde vyhnané hnojivem,
takové bez chuti. Vyloženě se do té zeleniny nutím, ale jím něco každý
den. Už at je léto a máme zeleninku na zahrádce.

Dělitelko 7 ty ještě hubneš, nebo už si váhu jen udržuješ? A jak dlouho si na dělence?

Vyky přeji brzké uzdravení, můj prdolka je taky nemocný.
didi
Vyky
| 10. 2. 2008 12:53
máš hodného manžela, chválení nikdy není dost. Mě pochválí děti, ale až to na mě bude vidět, teď by to bylo jako kapka v moři. Která jste po obědě, přeji příjemné zažívání a venku je tak nádherně,já se pokusím jít ven až večer, podle toho jak mě bude. Spapala jsem polívku, a přemýšlím jestli si mám na večeři udělat bram. kaši se soj. mlékem, mám tam čer. řepu že bych si ji dala k tomu. Strepitulko, myslím na tebe, jak se ti daří v práci, já bydlím v paneláku, ale máme před okny stromy a zeleň, ptáčci zpívají o sto šest, na parapet si sedají hrdličky. Jsou moc něžné. Když jsem chodila do práce, měla jsem ji blízko lesa, tak kolegyňka, co se se mnou střídala říkala, že ráno řvou jak blbí, ale já jsem je ráda poslouchala. Také jsem toužila po malém psíčkovi, ale mám zákaz, za prvé máme ko*** a pak já každé zvířátko rozmazlím. Jak bojuje Prava. Já myslím, že určitě vítězí, viď pravěnko. Tak se bobíci mějte kouknu na vás večer.
Děkuji
Didi
| 10. 2. 2008 10:38
Vyky.Musela jsem se někomu troch pochlubit,já nemám až tak dlouhou trať před sebou,jako ty nebo holky.můj manžel mě chválí stále,je to zlatíčko,ale není to ono.Ještě jednou děkuji.neboj i tobě se hne váha zase dolů,bereš nějaké léky tak to bude asi tím že ti to nejde tak jak by jsi chěla,a také je to věkem vidím to sama na sobě.Ať to všem krásně hubne .Dnes u nás je krásně tak po obědě půjdeme zase na procházku,včera jsme byli také,asi na dvě hoďky,supr. .
didi
Vyky
| 9. 2. 2008 21:06
To od tebe není pěkné, takhle se chlubit. Co bych za to dala, mít co ty. 60 jsem měla jako hollka, a byla jsem jako lusk. Vždyť jsi šikovná kočenka. Pravěnko, přeji ti hodně úspěchů, ať se ti daří. A ostatním dělitelkám taky. Tak se všechny mějte přeji dobrou noc a zítra klidný den pá
všem ...
Strepi
| 9. 2. 2008 21:04
Jen tak projíždím,jako rychlíkem...
Mějte se všechny zítra báječně.Já klušu hned ráno na celý den,tak budu mít neděli malinko jinak laděnou...
Pravi ... zítra se drž a přeji dobrý a trvalý start do dalšího pokusu o zhubnutí... nedej se přece Tě nepřeválcují nějaká pitomá kila ...

Vyky ,Vyky.... tobě přeji už co nejdříve jaro,myslím že už by jsi ho tolik potřebovala.Sluníčko,vzduch a pohodu.Když jsem šla dnes ráno z noční,slyšela jsem zpívat v zahradách špačka.Nevím kde se tu zatoulal,ale byla to nádhera.Okolo nás je spousta zahrad a i my si ve svých tůjích hýčkáme všemožné ptacto a nejvíce kosí rodinky...tatíkové jsou super,nebojí se a prochází se vždy po trávníku jako by jim to tu patřilo.A také že patří....
No a tak jsem s naší čivaví slečnou zůstala ráno na zahradě a vychutnávala si ten koncert.Mají si toho vždy tolik co pověd,štěbetalky....No nádhera....já už chci také jarooooo.....
Tak papapa a někdy snad zítra večer....

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
10. 6. 2025 12:24
14483
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda