Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Maybes
Strepi
| 5. 2. 2008 23:26
Ahojímk Maybes... Vše co kde najdeš a chceš si uložit nebo poslat dál,ať už článek,nebo fotku,nebo odkaz,vše si skopíruj.To co se ti hodí,přejeď myší a stisklým levým tlačítkem - začerní se to a pak na to najeď myší a klikni pravím a dej dej kopírovat.Ono se ti to jakoby uloží do té myšky a ty si to tou myškou přeneseš kam chceš.Takže když budeš mít rozepsáno tady a budeš chtít přidat třeba odkaz,ten je nahoře na liště ,levým začernit,pravým skopírovbat,vrátit se sem do textu a kliknout pravým a zadat kliknutím vyjmout a je to tam a my když se tam budeme chtít podívat,tak ťuknem a jsme tam kam jsi nás chtěla dostat.Vypadá to asi složitě,ale není.Takhle si kdekoli vytáhneš cokoli a uložíš třeba do svých složek,nebo kam si své věci ukládáš.Chce to jen vyzkoušet.
měj se moc hezky a dobrou noc ...
vnukovi dekuji za radu
pravaenergit
| 5. 2. 2008 23:00
ze dekuji za radu vnukovi VYKY DOBROU NOC JDU TAK YNA KUTE
odkazz
pravaenergit
| 5. 2. 2008 23:00
maybes
Vyky
| 5. 2. 2008 22:33
Když chceš poslat odkaz, použij třetí tlačítko z prava nad smajlíky. To nevím z mé hlavy, poradil mě vnuk. JIž píši nesmysli, tak pá,pá zítra.
stranka
pravaenergit
| 5. 2. 2008 22:12
hemeroidy
pravaenergit
| 5. 2. 2008 22:12
VYKY zatim sou hemeroidy v kldiekcu zeby tomu prispela ta delena strava,? dubovou kuru mam gel.Mela jsme factu cipky no to byl masakr tehda mi to spis malem upalilo zadek hihi . ale ted je klid .

asi jsem to nemela tak hrozne nejhorsi to bylo po porodu .Jsem si myslela ze jsem snedla ziletky a nebo ze zas rodim. Vzdycky sem rikala kdzy sem sla na wc, ze jdu zase rodit a ze uz si umim rpedstavit jak s erika RODIT JEZKY hihi
ale nekteri to maj fak throzny . chuderyyy.

napr moje sousedka 4 deti a rodi to jak kralicek snad kazdej rok asi si ktomu pricuchla a zalibilo se ji to

JIANK MAM PROSIM JEDEN ODKAZ chtela ybhc si to objednat, ale ja neznam slozeni nevim dky byhc to mohla
vaha
pravaenergit
| 5. 2. 2008 22:08
ahojky na vahu nejdu tak tyden.dneska sem jen a jen jedla masicko ted sem m dojedla tri hrube parecky ted av devet vecer ne ted ted uz je deset.No jako hamba mi uz sem ani nemohla, ale rpece byhc to nenechala oschnout hihi ja sem rpaseee .Zitra si dam zviratka dam si soju s testovinkama .Fuj hihi ale dma si no?,

VYKY polivcicka,? ja ostuda jak sem pomyslela nani tak me hnulo zaludkem, tak sem se zaborila zpatky k masicku a hamba mi s euplne rpeziram nevim dky mam dost pristejim jen do sesti a basta. stakovou nezhubnu ani do pristiho roku

strepitula jojo ja zviratka miluji a mame tri pejsky, ale jsou venku.Teda nas byl i doma, ale muj skoromanza neunesl jak moc mu padaly chloupky mame FRANCOUZSKEHO BULDOCKA, starou fenu pittbulteriera a labradora od brachy.VSEHCNO NAM TO BEHA NA ZAHRADE. Pak si unas v garazi bracha skladuje vodni zelvu v terarku protoze je v irsku . Jsem mu rekla at si koupi jest eslona ze toho tu jeste nemame kdyz je v cizine
andulky sme mela dve nez sem otehotnela, ale to delalo hroznej bordel a ja od tehotensvi furt psikala z rpachu takze sem hodila andulyk sousedum ti skladuji vsehcno a snad i potkany
No ale morcatka miluji ja uz od detsvi to je tak mile s eto rozmazli a mazli s eto je to super.A malej s etak hezky nauci zachazet se zviratky si rikam ze je treba zacit uz v detstvi :.) ikdyz to bud evlastne moje mrocatko .Ten muj otom ani enchce slyset, ale vzdycky bude vtomhle pome , protoze ja mu taky nekecam do jeho TRUCKER CASOPISU mesicne za 70 kacek nebo kolik hihi nakonec si je sama na WC ctu a pak chodim chytrolinka a bavims eotom jak dobre kamion vypadal atd .A mas pravdu urco s estim mrocatkem ten muj bude taky mazlit. jen ho jest edo nakupu dokopat

JINAK MUJ MILACEK CHTEL DRZET DIETU ze do peti hodin bude jist a pak prestane. NO HAHAHAH Av sedm hodin udelal nalet na lednicku a druhej den sem mu to pripomnela a rekl. JA TO *** NEBUDU O HLADU. prej ceka jestly ja zhodim na 80 kilo a pokud zhodim zacne stoprocentne s delenou stravou. Tak musim asi vic zabrat . sem s enejak rozezrala. a lenka korinkova sama pise ze nezakazuje jist zadnou hodinu ale vseho z mirou ze,?
L. K.
maybes
| 5. 2. 2008 19:47
Odkaz: jestli to někomu aspoň malinko pomůže, tak to jsem ráda, jen ten odkaz mi nejde správně vložit tak, aby se na něj jen kliklo a hodilo vás to kam je potřeba, takhle to budete muset okopírovat do vyhledávače. Poraďte jak tady vkládat odkazy? Normálně jsem dala Ctrl + V, ale nějak to nefunguje.

Vyky: přeji brzké uzdravení. Na posílení imunity je výborná echinacea, ale to asi znáš. Já mám zase takovou chronickou nemoc tak jsem je taky nějakou dobu brala. Mám doma kapičky, jenže je to s alkoholem a to nevím jak by se sneslo s L. K. A v žádný její knížce jsem se to nedozvěděla, ale snad by to měli i jen jako bylinku...
kde jste
Vyky
| 5. 2. 2008 19:38
kde jste všechny dělitelky, bojim,bojim. Já jsem nakonec vývar z lednice vytáhla, a uvařila, a to jsem neměla dělat. Vypila jsem si čaj a pak jsem se p.....la. Já nenapranec. Našla jsem v komůrce pohankové vločky a tak jsem si omáčku zahustila s něma a obyč. vločkama. dala jsem si do hrnce vodu, soj. mléko a vločky, je to moc dobrý.
Tak se s vámi dneska rozloučím, jsem moc unavená. Pá,pá
čaj
Vyky
| 5. 2. 2008 16:54
simčátko děkuji, hned jsem si ho napsala, nemám všechny suroviny, ale od čeho mám rodinku. Díky moc Ještě že vás moje holky mám.
maybes
Vyky
| 5. 2. 2008 16:46
Ještě to na stránky nikdo nedal , je to fajn, zase nové recepty. pravenka bude mít co opisovat. Pravo, na hemeroidy je dubová kůra. Ještě lepší je dubový gel, ten si můžeš brát i na cesty. A jak ti chutná polévčička? Já si dám opět brambůrky s celerem, vývar jsem šoupla do ledničky na zítra.
Strepitula
simca
| 5. 2. 2008 16:45
ahoj všem... strepitulo zatím se daří jsem rááááda moc... snad to tak pujde dál ale bez vašich rad bych často byla v koncích
vyky brzy se nám uzdav at nejsme moc dlouho bez tvych rad a receptu...zkoušela jsi někdy uvařit si zázvorovy čaj...je užasny na nachlazení chřipce angíně a všem takovym nemocem...já si ho vařím často a naučila jsem na něj i rodinku ikdyž ze začátku ohrnovali nosíky tak ted když jim je ouvej tak zázvorovy čajík pijí rádi....koupíš si kořen zázvoru nakrájíš ho a dáš vařít zároven přidáš skořici hřebíček kardamon můžeš anyz necháš tak 10 minut vařit pak osladíš medem můžeš přidat citron..čaj je trochu špítlavy ale dá se vypít když tak si ho více osladíš..pomáhá taky odbourávat tuky..
Ahojík ...
Strepi
| 5. 2. 2008 16:33
Tak jsem tady berunky moje.Dneska jsem se sem nemohla vůbec dostat ... chlapečkovi se nechtělo do školky tak jsme byli spolu doma.To jsem si dala... Naše zlatíčko plné dojmů z perníkové chaloupky kterou mu tatínek musí večer vyprávět před spaním,bylo po ránu plné elánu.Probuzena jemným osaháváním a oštipováním,vstávej Maženko,vstávej... už je ráno... vstávej Maženo půjdeš do pece... si celá měká... upeču tě... A se snahou nacpat mě do touby mu to vydrželo pomalu celé dopolene... Záchrana přišla v pravý čas,dorazil dědeček na kafe a byl pokoj No a pak už jen honem mu dát nabaštit a nacpat do pelíšku,kde jsme spolu pěkně usnuli
Dneska mám opět zvířátka,tak si mlsám naloženou pikantní zeleninovou směs a jogurtíky a masinko a večer se těším na ananasovou syrovátku.Teď jsi jdu udělat kafíčko s mlíčkem,to je moje
Prava... jo jo zvířřátka... to je sranda v domáctnosti ..Věř že o tom vím své... ..při třech dětech...Ale má to tak být.Děti potřebují mít také někoho bližšího než jsou rodiče,potřebují malého kámoše na mazlení a na vysmutnění se a také kvůli nějaké povinnosti...Stejně časem padla na mne,ale to je asi všude stejné ... I naším domem prošla strááášná řada křečků a andulek a a zese křečků a andulek a malých čivav.... Ted už máme z 5 jen jednu psí holku a 2 hašteřivé andulky... Je to prostě nevyhnutelné a muž podlehne a bude nakonec jedním z těch kdo se na zvířátko nejvíc upne .....
ještě jednou :-)
maybes
| 5. 2. 2008 16:00
www.probio.cz/recepty
Podotýkám, že si to musíme upravit, není to přímo dělená, ale dá se to upravit pro naše kytičky. Jestli už to sem někdo dal, tak se omlouvám.
Dělení
maybes
| 5. 2. 2008 15:21
Ahoj, holky, všechny vás moc zdravím
Vyky: to je dobrý s tím složením u soj. kostek, to mě dostalo. Souhlasím, že se budeme držet grafu, číst sice ano, ale nebudeme to přehánět. Ještě máme jedna druhou, tak se můžeme poradit a pak se rozhodnout.

Nevím jestli sem někdo už nedával tenhle odkaz, ale zkusím to: http://www.probio.cz/recepty.htm
prava
Vyky
| 5. 2. 2008 15:07
ty mě tou polívkou navnadíš, že si ji udělám taky, až se vyhrabu z nemoci. My jsme měli vždycky nějaké zvířátko, děti se učí lásce ke zvířatům. Oblíbenci jsou kočky, měli jsme i psa a křečky. První byla zlatá samička, milovala dceru, přes den spala a v 6 hod jí vylézala po ruce z akvárka. vnuk byl malý, okolo 2 roků, měla ráda když jsme ji venčili v chodbě, když nám vběhla na záda, byla to příjemná masáž. Ale strašný bylo každé úmrtí těch drobků. hned musel být jiný, aby se smutek otupil Začala jsem pít šalvěj, je chutná, dcera ji koupila ve zdravěnce, je sypaná, našla jsem si na co všechno je, a byla jsem překvapená. Napište si na adresu šalvěj užití, a budete koukat jako já. Ptala se i na vanilku, troška stojí moc korun.
vyky
pravaenergit
| 5. 2. 2008 12:24
jojo mela jsem zeleninovej bujon. no visjak mam te polevky dost uvarene a tak me ji bylo lito,takze te duz sem nafutrovana dost a polevku si muzu dat ted kdykoliv to je fajn.Vaha mi stoji na 93 hihi ale hlavne ze nejde nahoru.No ale ja s enemuzu dockat az uvidim aspon 89 moje psychika by natom byla uzasne. porad na devadesatce ajaj sem tak desne nedockava.

Ted doma akzdej den pripominam zebyhc moc chtela morce, a z kazde strany slysim, ze jsem jako mala holka a ze to dela brodel a kdo s eoto bude starat atd. NO KDO ASI asi ten kdo s estara i o moje zviratko KAMILKA A MOU RODINU NO PRECE JA .Nevim zeti chlapy jsou takovy mudrlanti fakt. Stejne bude po mojem tak nevim proc stoho dela takovou vec.-D uz jel do prace hihi
prava
Vyky
| 5. 2. 2008 12:08
zdravím tě, a přeji dobrou chuť. Já miluji masíčko pečené, může být i grilované, ale za chvíli nebudu vědět, jak chutná. tak ty kolečka na vc byly4 je mě fajn. měla jsem opečené brambůrky a k tom celer, jemně nastrouhaný ve sladkokyselém nálevu, tak to je dobrota. Tukožroutskou si můžeš dávat k rostlinkám i k masu, ale musíš dát zel. bujon, aby byl k oběmaskupinám. Já jsem se ještě neodhodlala, musíš nad ním jásat, abys mě navnadila. U nás svítí sluníčko, a já zase musím být doma, ach jo.
parmenka
Vyky
| 5. 2. 2008 11:50
Ahoj, některé koření je v obchodech, a něco ve zdravěnce Libiček roste na zahrádce, já ji nemám, ale sestra ano, už mě ho dávno nabízela, ale já jsem ohrnovala nos, už nebudu.
Polévky: Musí být uvařená pohanka. soj. smetana, nebo soj, mléko. 1 cibule, pohanka, 1 dcl. smetany, 2 lžíce hladké mouky, trochu perly, koriandr nebo soj, omáčku. Cibuli zpěníme na másle, nebo oleji do růžova, zalejeme vodou, přidáme pohanku a po krátkém varu 5 až 10 min. zahustíme , okořeníme koriandrem nebo soj. omáčkou.
bramborová polévka . 3 až 4 brambory, cibule, kořenová nebo mraž. zelenina bez kukuřice, jáhly, houby, trošku Perly, česnek, kmín, soj. omáčka, petrželka. Brambory s cibulí a zeleninou vaříme v osolené vodě do měkka. Přidáme pohanku, česnek, a dochutíme soj. omáčkou, a perlou. Petrželku nahoru.
Rajská: zeleninu nastrouháme, osmahneme na trošce oleje, zalijeme vodou a osolíme.PO chvíli vaření přidáme rajčatový protlak a pohanku a vaříme až je zelenina měkká. Okořeníme muškátovým květem. Ten se kupuje v obchodech společně s kořením. Já mám raději zeleninu mraženou, je hotová za 20 min.
pohankový prejt: 15 dkg. pohanky, 25 dkg čočky, cibuli, sůl, česnek, pepř, majoránka. Přebranou čočku uvaříme v neosolené vodě do měkka, přidáme přebranou pohanku, promícháme a uvaříme do měkka. Odstavíme, osolíme, a dáme do pekáčku jemně vymazaného olejem nebo Perlou. A zapečeme. Podáváme se zelim nebo okurkou.

Tak a už tady jsou recrpty, ale ne pro nás. Snad ti budou stačit, děvčata určitě nějaký také znají.
solamyl- bramborovej skrob
pravaenergit
| 5. 2. 2008 11:27
ahojda tak dneska mam ZVRIATKA sem s ejich dneska nemohla dockat
ted mi odjizdi muzicek do prace tak budu zas evoc etady nahlizet snad me malej necha

jinak SOLAMYL je do kyticek ne?? ve zviratkach asi nezahustime nicim maximalne rozmixovanou zeleninou , ale j anezahustuji, protoze si myslim ze masicko je samo osobe dost tezke jidlo takze proc jeste tezknout zaludek nejakym zahustovanim .

ja sem uz ted nadlabnuta masickem a to sem teprve snidala.-) zeleninku se sunkou a tvarohovou pomazankou no namkaaa. no a jest esem dojedla pak kabanosek za maleho kamil mu jej udelal a malej ohrnoval nos a maminka na zvriatkach skocila po parecku jako mys po syru nojo hihi to sem cela ja .

na obed nevim co bude mam rozmrazene kureci stehenni rizecky jako maso. Malemu stoho delam ted polivecku a masicko dostane s bramborekem a maslem a zeleninkou, ale co ja to jest enetusim ale nemam ted vubec hlad tak to neresim.

hele JAK TO JE Z TUKOZROUTSKOU POLEVKOU?? JE TO ZELENINA takze byse mohla i vden ZVIRATEK?, nebo je vni neco coby se nemelo se zviratkama,? je to vlatsne, zeli hlavkove, papryka, cibule, rajcata .
dělenka
parmenka
| 5. 2. 2008 10:34
Ahoj holky, všechny vás moc zdravím.
Vyky děkuji za receptíky, už je mám uložené. A za rady na koření, ale taky nevim kde ho koupit, až půjdu do zdravé výživy, tak tam mrknu. Když se ti bude chtít, tak budu ráda, když něco napíšeš i na pohanku.
Já mám dnes zase kytky. Mám tam od včerejška tu zeleninovou polévku a ještě si k tomu udělám brambory pečené v troubě.
Přeji hezký den všem, i když u nás je strašně zamračeno.
parmenka
Vyky
| 5. 2. 2008 09:23
Jáhly omyjeme, a spaříme horkou vodou. Do hrnce dáme na jeden hrnek jáhlí asi 1 a půl hrnku vody na přípravu přílohových jahel. 3 až 4 hrnky na přípravu pomazánek a kaší. Osolíme, přivedeme k varu. vsypeme oprané jáhly, snížíme plamen a vaříme až se voda vstřebá. Asi 20 min. Pak hrnec zabalime do deky šoupneme ho pod peřinu a 1 hod. jej necháme spinkat, až dojde.
Pikantní jáhly : 30 dkg jáhly, 4 rajčata, porek, 4 stroužky česneku, čer, mletá paprika, zázvor, sůl.
Na oleji orestovat cibuli s porkem, po chvíli přidat nahrubo nakrájená rajčata, podlít vodou a dusit,. poté přidáme uvařené jáhly, směs dusíme dalších 15 min. a po odstavení z ohně a po mírném schladnutí vmícháme česnek se solí, nastrouhaný zázvor, a ml. papriku. POdáváme se zel. salátem.

Tak a teď vám napíši koření, které spaluje tuky, tak si ho musíme dávat do jídla. Hřebíček : spaluje tuky, vyladí trávení, pomáhá proti bolesti. můžeme ho žvýkat, přidávat do teplých nápojů.
Libeček skvěle odvodňuje, a tím se hubne. Vanilka, odvádí vodu z těla, takže se hubne před očima. Její vůně prý drží chutě a přejídání na uzdě. Osvědčený je čaj, ale může se dávat i do kaší.
Nevíte kde se dá koupit, já bych ji zkusila, za to nic nedám. Tak a další později, čučím tady ještě v košili, ale syn byl varován, tak se vyhne, aby to malá nedostala. Cválala jsem třikrát na vc a poslední kolečko bylo tak,tak, na doběhnutí. Tak pusinky pište
oprava
Vyky
| 5. 2. 2008 07:56
Dobré ráno přeji všem, a omlouvám se za špatnou informaci Rutin je v pohance, já si to popletla. Parmenko, marně jsem hledala ještě jiné recepty ale i když na dámě bylo kecáno o nich vůbec jsem se žádných nedopídila. Ale kdyby jsi chtěla z pohanky, mám tady útlou knížečku receptů, které můžeme. Tak se ozvi.
strepitulka
Vyky
| 4. 2. 2008 23:16
MYslíš,bram. škrob, solamyl? můžeme v rostlinkách, na zahušťování. O jiném nemám vědomosti. Tak jsem byla šťastná že jsem v pořádku, ale budu v doupátku ,v teple jako myška. pá,pá
parmenka
Vyky
| 4. 2. 2008 23:08
rodina kunuje a mě to nedalo, abych na vás nejukla. ZÁSMAŽKA JE PŘECE Z MOUKY A TROŠKU OLEJE, TAK BY TO NEMĚLO VADIT. jÁ JI NEPOUŽÍVÁM, RADĚJI TY VLOČKY, MÁM JE MOC RÁDA. uŽ JE MÁM NACHYSTANÝ NA ZÍTŘEK DO OMÁČKY. jÁHLOVÉ KULIČKY : 30 DKG VAŘENÝCH BRAMBOR, 10 DKG JAHEL, 8 DKG HRUBÁ MOUKA, 5 DKG STROUHANKY, ČESNEK, SŮL, PETRŽELKA. vAŘ. BRAMBORY UMELEME, SPOJÍME SE SPAŘENÝMI JÁHLEMI,MOUKOU, SOLÍ A POSYPEME PETRŽELKOU NEBO PAŽITKOU. TVARUJEME KULIČKY KTERÉ OBALUJEME VE STROUHANCE A SMAŽÍME NA TROŠCE OLEJE. jÁ BYCH Z TĚCH KULIČEK UDĚLALA PLACIČKY, LÉPE BY ŠLY ODSÁT.OD OLEJE. pODÁVAT SE ZEL. SALÁTY.
já se podívám po dalších, ale prosím ostatní dělitelky,jestly nějaké mají, ať je napíšou, v jáhlích je rutin a ten je dobrý na žíly. Také se chci juknout na kroupy, už dlouho mě láká upéct kubu. To zase budou střeva plakat. Maybes, já se přímo řechtala po přečtení soj. holanských kostkách. Jsou ochuceny bylinkama, v českém složení je napsaný cukr, ve slovenském bylinky, v cizím také bylinky. A v zel. bujonu je také cukr. tak žádné čtení, co je v grafu, to budu dodržovat. Vždyť hubneme. Když jsem poprvé držela dělenku, jedla jsem taky toto a zhubla jsem, já bych se toho nebála. Asi se to opravdu rozloží. Tak a honem spát
Simčo
Strepi
| 4. 2. 2008 22:45
Jsi šikulka a jak je vidět tak se Ti daří ...
Jen tak dál jaro se sice pomalu,ale jistě blíži
Stopy ...
Strepi
| 4. 2. 2008 22:42
Tyhle pomyslné stopy o kterých tu berunky píšete nějak neřeším Nevím zda dělám dobře nebo ne,ale je to tak zanedbatelné množství,že to fakt nějak přecházím
Víte některá prosím jak je to se škrobem?? Zatím jsem o něm nikde v knížce nic nenašla.Navíc jsem ještě neměla dnes na jeho hledání čas.Může se,nebo se nemůže V tabulkách ho nikde nemám
Vyky
Strepi
| 4. 2. 2008 22:37
Vyky,Vyky žádné stonání ... Koukej hupky šupky na pár dní hezky do pelíšku a pěkně si průdušku hýčkej....Není vůbec o co stát,počasí se nám pobláznilo a pak to takhle vypadá.
Drž se ...
Vyky
parmenka
| 4. 2. 2008 21:49
Vyky, chudátko ty na ty nemoci fakt hodně trpíš! Máš asi dost oslabenou imunitu. Tak at jsi brzo fit!!!!!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
9. 6. 2025 20:45