Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Ahojky
pravaenergit
| 3. 2. 2008 22:11
jsem ted četla jak šilena.Holky vy chcete trumfnout Kořinkovou ýejo?, tolik napsaneho hihi rikam ty brdo tolik vas je onlien musimr ychle psat.

TAKZE TEN UZASNEJ GYROS nebyl.Nakonec se nam enchtelo nikam jet a jely sme az dneska na nakup a tak sme si nakoupila tocenej salamek a suncicku dusenou a syr . nos ame dobrotky. Muj muzicek jede az v utery , takze ted masickuji hihi a jak odjede dam jen ejden den kyticek asi hihi mi vice chutna masicko hihi .
koukaly jst evcera na miss?? ja ne ja na reklamu na anorekticky nekoukam, protoze stoho mam potom jenom hlad .

syn i skoro manzel spinkaji a me nedalo sme nenakouknout po celem dni jak jsem nebyla na pc

jinak presne jak piset eje treba pochvalit i nekdy ukazat prstikem TY TY TY .

dneska sem koukala v globusu nazdrave oddeleni koupila jsme si zase soju v prasku a byl tam BULGUR nebo jaks eto jemnuje nejaka cervena cocka ci co.no vratila jsme to zpatky. paksem videla cokolady dia, ale eknu am vubec sem nani nemela chut hnala sem k masu
dextroza
parmenka
| 3. 2. 2008 22:04
Já myslím, že to nevadí, je to hroznový cukr, tak bych se do řízečku s chutí pustila.
Vyky
parmenka
| 3. 2. 2008 22:00
Vyky neboj já mám všěechny tvoje receptíčky. Jsi super že tak odoláváš té čokoládě, to měla dcera přivézt něco i tobě . Taky se těším, až nebude tahat všechny ty kilča. Je dobře, že sis to s vnučkou užila, my jsme taky u babičky s pořádkem zatočili (hlavně Michálek) .
Tak přeji hezké sny, taky už jdu do hajan.
maybes
Vyky
| 3. 2. 2008 21:58
vnuk se na to slovo podival, a znamená to bramborový cukr -škrob. Dohadujeme se ,že je to solamyl, a ten ve zvířátkách nesmíme. Jedině pořádně omýt, ale já bych ho dala raději rodince a neriskovala. Tak a ozvěte se další, jaký máte názor vy. Opravdu nevím, ještě jsem se s tím nesetkala, a že už hodně pamatuji,to je vtip. ahojky
Vyky
maybes
| 3. 2. 2008 21:56
Krabí tyčinky - to je dobře, už jsem je zblajzla, ale pro příště je to dobrý vědět.
Dextroza, to je hroznový cukr, takže by to vlastně mělo být o.k., bylo na křehčenejch, né, že bych študovala složení řízků, ale většinou čtu odkud jsou a pokud si můžu vybrat tak dám přednost českýmu výrobku a tohodle jsem si všimla náhodou. Jsi hodná, že se snažíš nám všem odpovídat
maybes
Vyky
| 3. 2. 2008 21:43
nemám potuchy, co by to mělo na těch řízkách znamenat. Ale je to maso, tak snad bude v pořádku. Já se pak mrknu do slovníku a zítra ti to napíši.Parmenko, a co si udělat nějakou omáčku, nebo upéct brambory, koukni se dopředu, nějaké recepty tam jsou. Já se teď v vyžívám, na maso mě nějak přešla chuť.v rostlinkách . Přijela dcera a uznale pokývala hlavou, že jsem tolik zhubla.
Víte jaká to bude nádhera, až ty kila nebudeme tahat? Už aby to bylo. Tak a budu končit, o mase
napíši zítra.Dcera přivezla velikou čokoládu s mandlama, vnuk si dává, a to měl bramboráky a kalfas mlíka. Dal mě přičuchnout, to je vůně.
A ještě vytáhla pytlík sušených meruněk v čokoládě., ale koukám bez závisti, opravdu na ně nemám chuť, i když jsem to v životě nejedla. Jo , ti hubení se mají. Jakpak Prava, ani se neozývá, určitě si to užívá, a já jí to přeju. dobrou noc, pá,pá
maybes
Vyky
| 3. 2. 2008 19:07
tak se hlásím, a s radostí zvěstuji, že se tyčinky mohou, ještě se může přidat zakysaná smetana. Souhlasím s tebou, že se to asi rozleží. Tak, a protože chleba není, uháním opět páchat bramboráky, dcera se ještě nedostavila, ona říká, že když není kocour doma, že máme pré. marně ji vysvětluji, jak je zuřivě odsávám od tuku. Ale včera jsem je dělala na teflonce na trošce oleje, že ana nebylo co odsávat.
pravenka
Vyky
| 3. 2. 2008 18:43
tak jsme tu hrůzu přečkali, vnuk pomohl uklidit co bylo vytahanýho, a že toho bylo. Kredenc se třásl v základech jak lítaly ven cedníky a spol. Ale potěšila jsem se , byla sladká. Ten šnytlík je pažitka, my mu tak říkáme. Ta syrovátka jsou zvířátka, to jsme si psaly v předních stránkách. Ale neškodí si to připomenout. Krabí tyčinky jsem si dělalaa báječně jsem hubla. S jogurtem a zeleninou. Ale abychom
byly v klidu, kouknu se na to a zodpovědně odpovím.Ten soj. lecitin jím v práškách, je na paměť,ikdyž jím tuto stravu.
Jitulko, zelí v rostlince zahustit solamylem a dosladit ovoc. cukrem. Strepitulko, máš těžké povolání, stáří je hrozné, když je člověk nemohoucí. Přeji ti klidnou noc. Já se zvážím až ve čtvrtek.
Krabí tyčinky
maybes
| 3. 2. 2008 18:25
Zrovna dneska jsem je měla. Já si myslím, že když to člověk nejí denně, že by to nemuselo až tak vadit, protože v uzeninách je taky buď škrob, či mouka, nebo soja a L.K. tvrdí, že se v to v uzeninách nějak rozloží, tak proč v krabích tyčinkách. Dokonce na kuřecích řízcích bylo napsáno dextróza, tak babo raď. . Co si o tom myslíte? Poraďte jaké máte zkušenosti.
čerstvé zelí
jitkaadela
| 3. 2. 2008 17:24
Ahoj holky

Prosím vás můžu čšerstvé zelí v kytičkách tak jak si myslím? Jsem si ho koupila i červené a teď nevím co s ním!!! Poraďte mi prosím .Děkuji

Všechny chválím a držím pěstičky k hubnutí
dělenka
parmenka
| 3. 2. 2008 17:08
Ahoj holky, tak dnes jsem s malým u našich na celý den. Tak jsem se zasmála, jak Vyky psala, že bude mít nájezd malé . To znají naši velmi důvěrně, taky po nás můžou tak dva dny uklízet , a to je okupujeme docela často.
Chudátko, tak ses trápila s rohlíkem, až sis ho raděj nedala, ale ten jeden by asi neuškodil, i když u tebe, by byla škoda, kdyby se ti to hubnutí zastavilo, protože ti jde moc hezky .
Vyky co je šnytlík?
Brnění ted jsi mě trochu zblbla. Tak je to teda s těma tyčinkama? Můžou se?
Pravá - tak jak sis pochutnala na girosu? Mnam taky byc¨h si dala.
Strepikulo, tak at ti noční rychle uteče!
Já mám dnes zas kytičky. To je pro mě starašně težké, nikdy nevím co mám jíst.
Holky nějak mi z té dělenky už začíná hrabkat ! O jídle se mi začíná i zdát. A to už se mám takhle stravovat celý život achjo , no snad si na to někdy zvyknu! Nejvíc mi chybí něco sladkého, achjo . A ted když jsem se těšila na štrudl, tak ani ten nemůžu.
Hezký zbytek neděle a at se vám daří líp než mě
omluva
Brnenivkolenou
| 3. 2. 2008 16:44
trošku jsem to popletla, někdy píšu rychleji než myslím
ten cukr v těch krabích tyčinkách byl, ale taky mě trošku honila mlsná, tak jsem se zastavila u regálu s dia cukrovinkama a ten sójový lecitin byl v čokoládě, čokoláda sice byla slazená nějakým umělým sladidlem, ale ta sója mi tam vadila, ta už je zase proti pravidlůmtak jsem si nechala zajít chuť.Pa
ahoj dělitelky
Brnenivkolenou
| 3. 2. 2008 15:54
člověk se tu chvilku neukáže a pak se nestačí divit, kolik je tu nového

vajahit - podle mě není v pořádku ta syrovátka, protože patří do zvířátek

taky jsem si dneska chtěla udělat zvířátkový salát z krabích tyčinek, mám je ráda jen tak nakrájené na kolečka s pórkem a troškou tatarky a bohužel jsem zjistila, že taky nejsou košer.Že tam je sacharin jsem věděla, ale kromě toho obsahují i obyčejný cukr a sójový lecitin, takže nebrat.
Vyky
Strepi
| 3. 2. 2008 15:22
Ano ano,pracuji u starých lidiček,ale na takovém místě,kde se staříci scházejí,když se jim trochu pomatou mozečky a myšlenky v hlavinkách pomíchají.Jsou jako malé děti a je s nima i legrace i když to není lehká práce a někdy je i krušno.Ale svým způsobem nám něco dávají,je to jejich úsměv,pohlazení po ruce, a pocit že to co děláme není marné a neděláme nic zbytečně.
Netrap se Vyky rohlíkem,bude tu v pohodě....Já mám dnes kytičky.Ráno jsem měla tmavé pečivo s uzeným tofu a kafíčko s pohankovým mlékem,To tofu vážně tedy můžu... K obědu bramborový knedlík bez vajec s červeným zelíčkem a teďs jsem si načala že ochutnám ty pukance s medem...jsou dobré,ale na mne docela sladké.K večeři něco vymylím,bude to nějaká rychlovka a pomažu na noční.Tak se tu opatrujte......

Joooo a zítra je to berunky měsíc co jsem tady....bude velké převážení...tak snad to vyjde tak jak si myslím ...
Pro Vyky a Strepitulu....
delitelka7
| 3. 2. 2008 13:56
Milé dělitelky, jsem ráda, že jste pochopily, že jsem to opravdu nemyslela špatně a chtěla vám všem jen pomoci. Ať se vám nádherně hubne.
prava
Vyky
| 3. 2. 2008 12:59
to maso jsem nikdy nejedla, ale nejstarší syn byl v Portugalsku a tam to mají v restauracích, na železných hákách, takže u toho stolu si společnost sama ukrajuje. přeji ti dobrou chuť. Streptulko, vítám tě zase mezi námi, děkuji za pochvalu. Byla jsem ráda, že dělitelka7 radila, opravdu je lepší více hlav, více moudrosti. Tak rohlík je vyřešený, zblajzli je kluci, a já si dala brambory se šnytlíkem, ale stále ho cítím. Musela jsem se smát, jak Maybes a Prevenka rychle zareagovaly, jsem moc ráda, že vás mám. Strepitulko, ty děláš v nemocnici,nebo u starých lidí? Moje snacha je také zdr. sestra, na chirdě. Ale teď je doma s malou, ta má rok a půl, před chvíli se ohlásila, že až se vyspí, přijde. To volal syn, a to máme tak pěkně uklizený. Tak na to mohu zapomenout, to zas bude čurbajs. Ale moc se na ni těším, je to malý sladítko. Tak jsem těch brambor nějak nacpaná, a to jedl kocour se mnou. nějak se mu mnění chutě. tak pusinky pá, pá večer se ozvu, jak jsem ten nájezd zvládla
Vyky - rohlík
maybes
| 3. 2. 2008 12:26
Předně, ti opožděně, ale přece přeji ke shozeným kilům, ať se ti daří i nadále . S rohlíkem si nelam hlavu, jistě byl tmavý, na světlý se semínka většinou nedávají a jistě bys to poznala i podle chuti a i kdyby byl světlý tak by se nic nestalo. Čtu znovu knížky L. K. a tam to i je, že se nic nestane, když si dáš vyjímečně světlý rohlík, takže to je v pohodě . Navíc listový těsto je přeci z bílé mouky a to baštíte jako štrůdl, takže jeden rohlík...
Prava
Strepi
| 3. 2. 2008 09:51
Ahojík Pravi ... no to jste si vyymysleli mlsku ,mňam,mňam .... Myslím že Ti nic nebrání v tom si gyros dát,pokud ho slupneš bez té placky .Pokud je to i u Vás tak jako většinou všude,na požádání Ti dají maso se zeleninkou do krabičky.Já vím,že celé je to lepší,ale šidila by jsi se a kilečka by nešla dolů....
Pozor na ně...jsou to potvůrky ...
Ahoooj
Strepi
| 3. 2. 2008 09:45
Tak už jsem konečně tady,hubeňourky moje
Musím přiznat,že se mi po Vás i postesklo,ale nebyl čas se sem skáknout mrknout.Babulky a dědulkové chtějí své a tak vše musí jít stranou ..... jak jsem koukala,tak jste tu měly docela rušno ,co??? Už jsem si přečetla příspěvky ...to abych o něco náhodou nepřišla ...Mylím že Lucka nás nepřišla postrašit,ale možná trošku vrátit do reality.Občas je to potřeba,člověk neusíná na vavřínech a začne opět přemýšlet na plné pecky...
To že si tu radíme je užásná věc.A i kdyby to bylo stále dokola jak už jste tu psaly,je to jen dobře...prostě to do těch hlaviček nějak potřebujeme dostat a musí se nám to zažít.Víc hlav víc ví,jak už jsem jednou psala a je to tak....Jinak by jsme tu přece nebyly a to by byla škoda .... Potřebujeme se vzájemně,ať už na ty rady,nebo na pochvaly,nebo i na nějaké to ...ty ty ty ...I bez něho to nejde ...Jste superové holky tak se držte a raďte a vymýšlejte a posílejte ....Vyky to je tady takové naše zlatíčko,za kterou každá z nás utíká pro radu a nikdy nás neodmítne.Poradí i pohladí...Je moc dobře že tu s náma je,alespoň se nám lépe bojuje

Mějte všechny krásnou neděli .....
ahojky štihlinky
pravaenergit
| 3. 2. 2008 09:16
ahojky spolubojovnice za krasne tělo.

Mam dotazek muj milacek chce dneska zajit na gyros. To je takove to maso jak se pece na te otocne tyci a oni ho serezavaji do placky atd. No a ja byhc si ho chtela dat se zeleninkou to uzasne korenene masicko. Ale ted nevim, jestly muzu zeli hlavkove ve zviratkach, nebo az do kyticek.

dekuji za raduuu

jinak vaha je zpatky na 93 kilo mam dole kiloooooooooo
Vajahit
maybes
| 3. 2. 2008 06:10
Vajahit je náhrada vajec pro vegatariány, či vegany, prostě pro ty co ani vejce nejedí, nebo pro ty co mají třeba vysoký cholesterol ap. , ale pro nás se podle mě nehodí, protože obsahuje sušenou syrovátku a to jsou zvířatka. Tady je složení: sójová bílkovina, škrob, syrovátka, kukuřičná mouka a lecitin. Kdybyste si to složení chtěly ověřit, stačí do jakéhokoli vyhledávače napsat Vajahit a můžete se mrknout z teploučka obýváku
vyky
pravaenergit
| 2. 2. 2008 22:22
ja mel atak ycelozrnnej rohlik a jsem v klidu teda ne dneska ale v kytickach. no a poud je ten rohlik blej a jen nanem seminka tak do toho radsi se nepoustej prist eradsi vnukovi rekni at donese tmavej chleba hihi

jinak odkaz : to znamena treba kdyz ti dam stranku www.victorie.cz a tam je nejaky clanek jako reba kdybych td zkopirovala tuhle stranku a vlozila ji sem, tak to je ten odkaz . jsou to zvlasni nazvy a kdyby ses nato nezeptala ani by mi nikdy nedoslo ze to je nejaky zajimavy nazev ja stim tak nejak jsme zzitaa

JINAK MUJ SYNATOR KDZY VIDI ZE JDU NA PC TAK DESNE RVE TAKY MAM KUMST SE SEM DOSTAT .
parmenka
Vyky
| 2. 2. 2008 22:11
kluci se šli koukat na telku a tak jsem honem nakoukla. Vajahyt je v rostlinkách náhrada vajíček. kupuje se ve zdravěnce. Jitulko, jídelníček byl v pořádku, došel nám chleba,vnuk šel do Penny, ale už neměli, tak donesl velký tmavý rohlíky posypaný semínkama. doufám, že jsou z tmavého pečiva Nerada bych si zblbla hubnutí. Ale říkám si, že bílé pečivo není tak tmavé. Budu ráda, když mě některá poradíte. sladkou a klidnou noc
vajahyt
parmenka
| 2. 2. 2008 21:51
Vykynko prosím tě někdo se tady ptal jesli se může vajahyt v kytičkách, už nevím co, ale něco se mu tam nezdálo. Já to doma nemám, ale chci ho koupit, tak bych chtěla zjistit jestli se může .
Taky mi nevadí, když tady něco čtu víckrát aspon si to víc zapamatuji. A za receptíky tady jsem strašně vděčná, nemát totiž tolik času brouzdat po netu, mám malého prcka, kterého to nebaví , a chce si pořád hrát.
Jdu ho hajan tak dobrou noc.
dnešní kytičky
jitkaadela
| 2. 2. 2008 21:18
snídaně- v topinkovači semínkový chleba a čerstvá zelenina
oběd -těstoviny bez bílku a podusená mrkev s celerem a žampionama, jen tak smícháno a zelenina
svačina i večeře- tmavý toust plněný plnotučnou hořčicí a plátky cibule ( super chuť)a opět čerstvá zelenina

Dneska končím mějte se pohádkově
parmenka
Vyky
| 2. 2. 2008 20:52
Med přece můžeš, je neutrál. décka a co se chvíli měřit, třeba nejdou kila dolů, ale tuk, ten je lehký. doufám, že jsem to řekla dobře. teda, to vypadá fantasticky, opíši si to, ale uďelám, až budu mít zvířátka. asi jsem mdlého mozku, vůbec nevím,co jsi myslela, že se nedíváme na odkaz, musím se zeptat vnuka, ať mě to vysvétlí. to víte, jsem již starší a tak moc moderně nerozumím. Jitu, jsi dobrá, až já budu mít co ty tak budu juchat. Také jsem ráda, když si sdělujeme zážitky a fandíme si. Myslím na strepitulku, že jí to pomalu odsýpá. Tak brambory se nekonaly, dostala jsem stráášnou chuť na bramboráky, a tak jsme šli s vnukem napůl. Někde jsem četla, že když se ubere mouka a přidá se strouhanka, je chřupavější. je to fakt pravda, ale měly jste mě vidět jak opatrně jsem žmoulala, Tak a vnuk si přivedl kamoše na noclech a tak napíši, až ráno.
opatrujte se pá pá
souhlas
pravaenergit
| 2. 2. 2008 20:41
taky jsem rada kdyz holky neco prekopiruji sem, protoze ikdyz mi rkenou stranu nebudu vedet stejne kde jak hledta prootze nemam prehled. a je toho moc. ja treba jak sem tady prisla necetla jsem vubec rpedchozi clanecky.-) vse jsem se ptala a holky vse rekyl coz bylo super
ahoj
jitkaadela
| 2. 2. 2008 18:45
Ahoj holky moje dnes to dám v bodech

tak za 1) rozhodně si myslím, že i kdybych si cokoliv přečetla kdekoliv, vůbec mi nevadí že se jednu a tu samou věc dovídám pořád dokola, aspoň to nezapomenu a pro nováčky je to super nemusej to hledat pracně. Taky mi holky mohly říct najdi si to už se to tu psalo. Držím se hesla OPAKOVÁNÍ JE MATKA MOUDROSTI
2) ano recept hrníčkový sýr mám asi z dámy. Když se mi nějaký recept zalíbí okopíruju si ho, ale už si nepíšu z kama a když se mi zamlouvá napíšu ho sem ,aniž bych se zabývala myšlenkou jestli ho někdo zná nebo ne. Někomu třeba pomůže. Hrníčky šálky na kávu porcelánové nebo skleněné.
3) nyní váha 72,9 ,takže hubnu
4) holky prosím radte dál a pomáhejte nám začátečníkům. Já jsem vděčná za každou leč automatickou radu. DĚKUJU

5)A NEBERTE SI TO PROSÍM NIKDO MOC OSOBNĚ JE TO JEN MŮJ HLOUPÝ NÁZOR
hrnickova dobrutka
pravaenergit
| 2. 2. 2008 18:44
hele to vypada uzasne ale vazne uzasne ..
Smažák...
delitelka7
| 2. 2. 2008 18:43
Tak se to podařilo i s obrázkem. Jen upřesním, že mají být potopené jen ty hrníčky. Ne aby to někdo pochopil tak a zalil to celé vodou. Je to fakt dobré.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
9. 6. 2025 20:45