Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

dělenka
parmenka
| 29. 1. 2008 16:32
Tak jsem se právě dívala do grafu, a ten žloutek mám opravdu v neutrálu , tak mám asi nějaký divný graf, úplně jsem se tím rozčílila .
Ty kytky jsou pro mě tragédie, skoro nic v nich člověk nemůže jíst! Asi budu jíst jen brambory, nebo už nevím . Nejlepší jsou zvířátka, tam člověk aspon nic nesplete!
spenat
pravaenergit
| 29. 1. 2008 16:23
jsem v den kytcek mela jednou a malem sem s esnej poblila bez vajick afuj tajbl.

takze taky stim pujdu az do zvriatek a hezky z vajickem jen nezahuseny tak si stoho udelam aspon polevku je to zdravoucke

jinak sem sezrala celej strudl hihi

zitra udelammmmm no to jeste nevim co ale kytky to budou hihi ale asi br kasi se sojovyma nudlickama a zampionkama a udelam si stavicku jen jsme si trubka nekoupila sojovou nebo worcestrovou omacku jsem proste blbka
dělenka
parmenka
| 29. 1. 2008 16:22
Já jsem tu kvasnicovou pomazánku vyčetla někde tady na diskuzi, že si ji dávali k masíčku .
Asi někdo neznalý jak já .
A žloutek taky není neutrální? Někde jsem to četla! Achjo, tak zas se mi to hubnutí zastaví.
parmenka
Vyky
| 29. 1. 2008 16:00
když si dáš do špenátu mlíko a vajíčko, máš to zvířátka, bez nich máš rostlinky. a pak jej můžeš k bramborům. já si květák v kytičkách nedělám, mám ho raději ve zvířátkách. Ale myslím si, že se musí uvařit, pomačkat štuchadlem na brambory, dát na osmaženou cibulku a okořenit. Ale holky ti určitě nějaký napíší. Klidně se na všechno ptej, když to budeme vědět, tak ti určitě všechny rády poradí. Pravy, ještě bych do toho dala hříbky. A nedělej si z toho nervy, mě sukně slezla pod pupík, chci se zvážit ve čtvrtek, než pojedu za doktorkou. pak napíši váhu.
drozdi
pravaenergit
| 29. 1. 2008 13:46
parmenko ahodja, tak si vzdycky u drozdi vzpomen ze se dava do chleba a chleba muzes jen v KYTICKACH.

jinak dneska mam jeste lepsi ZAVIN NEZ MINULE je tam malo pudinku a je vanilkovej a nezapomnela jsem ani na skorici a lidi ja si davam hihi

VYKY ja vto taky doufam stou vodou a tak. Ikdyz vcera vecer sem si udelala vajicka s varenym masem na kosticky do toho co mi zbylo vis,? tak sem si pozrala visjak vejce jsou tezka asi se i dele stravuji ale dneska mi SKOROMANZA odjel do prace tak budu sama kyticka a jak mi zase poleze nejaky korinek z usi nebo z nosu tak se nacpu zviratkama
květák do kytek
parmenka
| 29. 1. 2008 13:31
Prosím, prosím, poradte někdo jak upravit květák v kytičkách!
Dresink přesný recept nemám, dělám to od oka
základ jogurt, sůl, perželka
koprový - tam přidám jen kopr
česnekový - česnek
dábelský - česnek, chili, harisa
droždí
parmenka
| 29. 1. 2008 13:25
Jéžíš Vyky já mylsle, že kvasnice jsou zvířátka , děla jsem si tu pomazánku kdysi ve zvířátkách jen se zeleninkou.
Tak jsem si do toho špenátu dala ještě žloutky, to můžu, ne?
Až já budu vědět, kam všechno patří tak budu štastná jak blech
prava
Vyky
| 29. 1. 2008 11:35
nezoufej, může to být zadržená voda, jestli jíš všechno co máš, tak uvidíš že se kila zhoupnou dolů. Nevím, kdo psal, že nemá úplný graf, ať se ozve já mu ho doplním. dopoledne můžu, pak se přiženou s vnukem kamarádi, a musím čekat, až si vyhrají. POmazánka kvasnicová :2 až 3 cibule orestujeme na trošce oleje, vmícháme 20 dkg droždí, a okořeníme trochou pepře, kmín, majoránku, soli,trochu. Další verze : muškátový oříšek, soj. omáčka, na drobno zel. papriku, česnek, pažitka. Jsou to rostlinky, mazat na chleba.
A protože bude poledne, přeji všem dobrou chuť
PRAVA
pravaenergit
| 29. 1. 2008 10:30
PRAVA mi rikejte VSICHNI at se NEUPISETE

JINAK STIM HUBNUTIM noo holky ja jsem jedla vsehcno jak jsem mela a mam dneska 94 kilo od rana misto 93 takze sem se na sebe nervla nO?? Ale jako doufam ze to jest espadne doku ze treba se vsechno ejst enespalilo a tak

dneska jdu na strudl ja uz chci zase 92 hihi
parmenka
Vyky
| 29. 1. 2008 09:59
ke špenátu žádné ovoce, špenát je zelenina. Jinak zahušťovat solamylem klidně můžeš rostlinky. Víš. já to nechci nikomu říkat, protože když jsem zhubla, tak se mnozí pošklebovali, že to zase naberu. A pak z toho měli prasečí radost. u nás se to tak říká, protože i škodolibost je menší. Přitom každý věděl, jak jsem byla vážně nemocná, ale to víš, na to zapomněli. A proto já už ani ranu o sobě a představ si že jsem dokázala říct jednomu radílkovi, abych zhubla ahoj, byl tak překvapený, že začal mluvit o sobě, že také potřebuje zhubnout. Já bych to nikdy neudělala, ale v tom momenťe bych jí snad řekla i něco, co by mě pak mrzelo. A tak jak půjdou kilečka dolů, budu se jen usmívat a ani muk, mě stačí fanďění dcer y a vnuka.
prava
Vyky
| 29. 1. 2008 09:37
Ahoj, tak mě zase chytily v noci křeče a ráno si dcera vzpomněla, že jí na to doktorka, žen. dala magnosolv ,nevím jestli je na předpis. Tak stop, teď jsem si přečetla na sáčku, že je .Ale já si myslím, že ho napíše i obvoďák. Skusím to a dnes jsem začala. Je v prášku. Ve čtvrtek si o něj řeknu, o recept. didi, jak jsem držela dietu, zháněla jsem si všude knížky s recepty a teď jak brouzdám po netu, tak opisuji, když na nějaký přijdu. Tak pište, nějak to zde usnulu. pá pá
ahojky
parmenka
| 29. 1. 2008 09:34
V neděli jsem vám napsala takový dlouhý příspěvek, a než jsem ho stihla odeslat, tak vypla elektrika, málem málem mě trefil šlak.
Strepikulo, taky jsem musela z pravdou ven, byli jsme u pozvání ke tchánům na oběd. Tak jsem si vybírala, jen maso a zeleninu, tak jsem taky musela odpovídat na tisíc otázek, a zachvilku to budou vědět všichni, no ale co už!
Jesli jsi ještě nenašla ty pukance, tak byly špaldové.
Pravá tobě to hubnutí jde úplně supr .
Holky mám dnes kytky a pořád jak to je s tím ovocem a zeleninou, vím, že se mesmí míchat. No ale brambory s ovocem můžu, tak jsem z toho jelen ! A co když si dám k obědu brambory, špenát zahustěný solamilem, můžu pak nějaké ovoce, nebo štrudlík?
prava
Vyky
| 28. 1. 2008 20:43
jsi moc hodná, nemusela jsi se tak týrat s tím psaním. Ale už píši a koukám jako žaba do kyšky, co bych dala za bublinkový pití.už mě ten čaj leze ušima. sladké sny
Pravaenergit
Strepi
| 28. 1. 2008 20:41
Jééé můžu se také přidat k Vyky ???? myslím s tím Pravá
didi
Vyky
| 28. 1. 2008 20:33
ke zvířátkům nesmíš ovoce, tuňáka,se zeleninou, maso, vajíčka,párky, všechnu zeleninu i zavařenou, mlíko, jogurty. Jinak jestli chceš hodně shodit, tak jeď podle 1 grafu. A protože jsem vstávala ve 4 hod, jdu spinkat. Tak pá, pá
Pravaenergit
Strepi
| 28. 1. 2008 20:31
Co je to Pravaenergit pro Tebe nějaké 2 centáky na zádech ...Hubneš jako splašená a do září takovouhle rychlostí z těch šatů fakt vypadneš je to přesně tak jak Ti to psala Vyky...budou ti ještě velké ... Jééé ty se budeš mít ...
papa
pravaenergit
| 28. 1. 2008 20:28
dns smeotravovaly mou sestrenku nasi navstevou tak sem unavena jdu udelat papani muzickovi a jdu haji papa

zitra jdu na kyticky ZAVIN EJ UZASNEJ TED AVCERA BYL A ENBYL VUBEC HLAD JAK MAM ZVIRATKA SEZERU CO VIDIM hihi
VYKY
pravaenergit
| 28. 1. 2008 20:26
klidne si me zkrat na PRAVA ja to pochopim me tak zkracuji vsude hihi
LEKY a jejich KOMBINACE
pravaenergit
| 28. 1. 2008 20:24
ANTIDEPRESIVA: v potravinach jako jsou nektere druhy trvanlivych salamu, aromaticke syry, banany a dokonce icokolada vznika aminokyselina thyramin, ktera zvysuje rkevni tlak.Pri lecbe depresi se se pouzivaji latky zpomalujici jeji odbouravani.Moznymi dusledky tohoto procesu jsou vysokej krevni tlak, nebo dokonce mozkova MRTVICE

LEKY NA SPANI A GREPFRUITOVA STAVA

STudie dokazuji ze zeny ktere piji denne grepfuit stavu a ktomu uzivaji leky na snizeni tlaku takzvane kalciove blokatory, nebo leky proti alergiim MOHOU MIT PROBLEMY.gREPFUIT STAVA TOIZ ZPOMALUEJ JEJICH ODBOURAVANI Z JATER .nA DRUHOU STRANU MUZE TA STAVA ZDVOJNASOBIT UCINEK LEKU proti bolesti nebo na spani.Dusledkem je zrychleni pulzu.Pacineti muzou upadnout do stavu pripominajici opilost.Kombinace antihistaminik PRI SENNE RYME a grepfruitu muze vest az k porucham srdecniho rymu.

JEVA VYKY TAK O LEKACH NA SRDCE NIC NEPISOU SEM TO ZMOTALA TAK PARDONEK, ALE ZA TREST SEM OPSALA TYHLE DVA SLOUPCE HIHI
Vyky
Didi
| 28. 1. 2008 19:28
Ahojky,Tak než jsem to přelouskala to byla doba,kde bereš takových receptů,já vždy přemýšlím co budu jíst druhý den,musím mít vždy něco rychlého jen otevřít a papat.zítra mám:zvířátka-SNí.kysaný nápoj.SVA-1/2mandarynky,1jablko,+1b.jogurt.OBĚ-tuňák se zeleninou.VEČ-hovězí polévka bez drobení.Jak to vypadá?Jinak všechny holky jste šikulky, Do šatů zhubneš,ty se nedáš.Jitu,jsem také nová,a ptám se a pátrám po internetu a ostatním je to tu supere!!!!!!!!!!!! .
jitule
Vyky
| 28. 1. 2008 15:58
chleba můžeš jaký chceš, já mám ráda kmínový. Pařížský salát :mrkev uvaříme ve slupce, a necháme vychladnout, pak nastrouháme na hrubší nudličky, přidáme ster. okurky, str. hrášek, hořčici, sůl, pepř, ocet a bílý jogurt.
Vše promícháme a dáme vychladnout. K masu. A když do toho nedáme jogurt, ale sojonézu, můžeme na kostičky nakrájet uvařené brambory a máme rostlinky. Majonéza : 1 bílý jogurt, lžička hořčice, cit. šťávu. Na dochucení, strouhaný křen, petrželka, kopr, česnek, co má kdo rád. Umícháme ve šlehači, je jemnější.
kompoty
Brnenivkolenou
| 28. 1. 2008 14:37
kompot nesmí být s cukrem, zkus se podívat na dia kompoty, bývají slazené sladidly nebo jako marmelády fruktózou a to můžeš. U sterilované zeleniny cukr nevadí
dělenka
jitkaadela
| 28. 1. 2008 13:50
A CO TAM NA TĚCH KOMPOTECH A STERILOVANÉ ZELENINĚ NESMÍ BÝT?
chleba
jitkaadela
| 28. 1. 2008 13:11
holky dnes mi manžel koupi chleba a vypadá dobře píšu složení: pšeničná mouka, žitná mouka, vícezrnná směs, sušená syrovátka, droždí, sůl
strepitula
Vyky
| 28. 1. 2008 13:09
díky za pochvalu, potěšila mě na srdíčku. Moc se těším, až budeme jako proutky,to se nám bude fajn běhat. A ti co si o mě vykládají utřou. A,že to dokážeme. Jitu, cukr se v zelenině rozloží, ale na kompoty si dej pozor, pozorně si předčítej složení. Ono i to dia, je někdy zrádné. Tak a teď si jdu udělat omáčku, už se na ni třesu, a pak vám napíši prima recept. Ale napřed si opíši od strepitulky- Tak pa
Vyky
Strepi
| 28. 1. 2008 12:49
Moc díky Vyky za podporu...jsi skvělá... Určitě máš pravdu,nebudu nic tajit a pokud to bude nutné,tak půjdu s pravdou ven Vždyť vlastně nedělám nic špatného...ba právě naopak ... Jak tak koukám ,tak se také asi budu muset v krámě poohlédnout po těch prazvláštních věcech co si tam kupujete.Amarantové lupínky,pak nějaké pukance...teď mi vypadlo jaké..jééé to jsem tedy hlavička...tak se budu muset mrknout zase o pár stránek zpět ... Už asi také začínám dozrávat na notes,to je děs... .Ten náš malý čudla mi tu do toho stále brebení a já jsem pak úplně vedle ...jdu ho nacpat do pelíšku,vypadá to že asi bez pohádky neusne...
kupované
jitkaadela
| 28. 1. 2008 12:40
Ahoj Vyky , díik za dresingy vypadaj dobře.

Chci se zeptat ,jak je to s kupovanýma kompotama a zeleninou. Předpokládám, že domácí výrobu kompotů a salátů mám asi vypustit co?
Vaječný salát trochu jinak
Strepi
| 28. 1. 2008 12:38
1 balíček mrazených zelených fazolek dát lehce povařit s kostkou masoxu a poté nechat vychladnou.
1/2 pórku nakrájet na velmi jemné nudličky,zakápnout malinko olejem,osolit,opepřit,trošku vegety a nechat trošku pórek odležet.Pak k němu přidat 1 velkou mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle,promícháme a přidáme na kostky pokrájená 4 vařená vejce.Dále smíchat 1 tavený měkký sýr a 2 malé bílé jogurty.Dobře rozmícháme a tímto zalit salát,zasypat zelenou petrželkou a pažitkou.V chladnu nechat uležet. Je to dobrota
strepitula
Vyky
| 28. 1. 2008 11:12
zdravím tě, už jsem dorachtala z obchodu, mám ho asi 5 min. od baráku. Je to zajímavý, že i mě dělají kytičky dobře. já je teď dlabu pořád, ale z úterý na středu budu achat jako ty, protože najedu také na zvířátka. V práci bych si nedělala nervy, jez zeleninu, párky maso a jestli nemáš v práci vedle sebe nějakou vrtací babku, klidně jim to řekni. Já nechci, protože známá má strach, abych nebyla hubenější než ona a tak radí. to poznáš , jaký ten člověk je, Ví to jen dcera a vnuk, a ti to nikomu neřeknou. Holčičky moje, já jsem v obchodě objevila amarantové lupínky,s vlákninou, jemně solené, ách ty jsou, a protože jsem nenasyta, tak jsem si vzala dvoje, Dcera mě je zkontrolovala a objevila, že ty druhé jsou se sýrem. jinak bych je slupla. Koupila jsem si nakládané malinké cibulky, čer. řepu, celer, všechno k bramborám, už se těším. Jo a ty fazole měli s cukrem, tak jsem ostrouhala. Strepitulko, jdeš báječně dolů, když budeme na sebe přísný, uvidíš jaký budeme kočky. A VŠECHNY DĚLITELKY S NÁMI, Tak a teď. ty dresinky: Bílá omáčka 1 bílý nízkotučný jogurt, 4 lžíce nízkotuč. mlíka, 2 lžíce nastrouhaného křenu, může být i krenex, 1 lžíce octa,sůl, všechno dobře promíchat. žlutá : 1 jogurt, 4 lžíce mléka 1 lžičku kari, nebo hořčice. dobře promíchat. Pestrá : jogurt, 4 lžíce mléka, 3 až 4 lžíce jemně nastrouhané zeleniny, 1 lžíce octa, sůl. dobře promíchat.Všechno je na zeleninu a na maso.
A teď je to na vás, já jiný nemám. pá,pá
přeju hezký den
Brnenivkolenou
| 28. 1. 2008 10:49
ahoj dělenky. štrůdl už jsem vyzkoušela taky, byl moc dobrý, nebylo poznat, že je jiný než obvykle.Příště až budu mít chuť na něco dobrého, tak upeču šátečky z litového těsta plněné dia marmeládou, u nás mají jenom meruňkovou a jahodovou, ale jsou to moje nejoblíbenější tak mi to neva.

zatím dělím na střídačku jeden den kytky a druhý zvířata, ale slyšela jsem i o dělení podle lunárního kalendáře, nemáte s tím někdo zkušenost?

Marně se snažím sehnat první knížku od Kořínkové, mám doma sice rozepsaný graf, ale chtěla bych víc informací od původního zdroje zajímavé je, že všichni co tu knížku doma měli ji někou dali a já se teď ničeho nedopátrám a v knihovně mají jenom její kuchařkya v těch už míchá ovoce se zeleninou atd.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
8. 6. 2025 21:16
14473
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39