Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

jituška
Vyky
| 25. 1. 2008 16:37
langoše jsou kytičky, ty jogurty Kořínková v dálších grafech povoluje i s ovocem, ale jestli chceš zhubnout víc raději jez bílé. mně už také lezou krkem, než jsem nyní začala dělit, tak jsem si dávala bílý smetanový a taky mě sklaplo. Lepší je kefír nebo podmáslí, když ty jogurty nám nelezou. Když budeš chtít něco vědět, napiš, my ti rády pomůžeme.
simca
Vyky
| 25. 1. 2008 16:23
To soj, mléko by se mělo pokapat asi nahoru, já se ti omlouvám, mě to nedošlo, opsala jsem recept z papíru, a nyní se domlouváme s dcerou, také mě ho dělala, že to mlíko jsme tam nedávaly. tak jsi nekoukala jen ty .Jsem ráda, že jsi na to upozornila, já si ho budu dělávat taky.
dělenka
jitkaadela
| 25. 1. 2008 16:15
Tak za prvé jsem tedy JITKA,Jitule, Jitulka,Jituš,Jíťa jak komu libo. Děkuju za podporu všem

Takže můžu začít s palbou otázek?????????????

Ten recept na langoše patří do kytiček???

A co říkáte na nízkotučné ovocné jogurty, fakt musím jen bílý?
jitkaadela
simca
| 25. 1. 2008 15:56
Ahoooj zdravím tě a vítej mezi náma. .Vůůůbec se neboj na něco zeptat..Já se taky stále ptám a holky když ví tak odpoví..taky tady nejsem moc dlouho ale spousty jsem se toho tady už dozvědala...tak hurá do dělení
vyky
simca
| 25. 1. 2008 15:51
asi jsem nechápavá a vracim se zpět k tomu závinu...když ten pudinkovy prášek posypu až na ty jablka co udělám s tím sojovym mlekem?
ach jo
Vyky
| 25. 1. 2008 15:51
chtěla jsem vám napsat, že ty hrnky jsou čtvrtlitráček. na tu picu. tu šaratici kupuju v lékárně, ale mají ju i v albertu. špenát, klidně solamylem zahusti, můžeš i zelí, kapustu. myslím v rostlinkách. Tak a někam jsem si zašantročila co mám psát. Jitkaa dea, neplakej, vždycky se někdo ozve.
simca
Vyky
| 25. 1. 2008 15:37
Simco, ten pudink až nahoru na jabka, cukr, med,skořici, vysypeš prášek ze sáčku. Uděláš šišky a šupni do trouby. Hlavně jej nech vychladnout. Tlinkit, hlasitě zpívej, nebudeš ujídat. Já celer nemusím, vím že je zdravý. ale mně se vrací.
Jitka a del., teď nevím jak dál, vítám tě, neboj se na všechno zeptat, prpto jsme tady, aby jsme si pomáhaly. A já se musím pochválit, vnuk přišel ze školy, ochutnal mou omáčku, řekl že je výborná a dal si 2x. Podruhé do hlubokého talíře s rýží, to se mě prsa dmula hrdostí. A teď langoše. 2 a 1/2hrnku polohrubé mouky, 1 vařený strouhaný brambor, 1 hrnek vlažné vody, 1 lžíci droždí, 1/2 lžičky medu, 1/2 lžičky soli,trochu tuku na smažení. z droždí vlažné vody, medu a lžíce mouky uděláme kvásek. V míse promícháme nastrouhaný brambor a moukou. přidáme kvásek, propracujeme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. na pomoučený vál lžíci odkrajujeme větší kousky těsta a dlaní je rozmačkáme na placku, tak aby okraje byly silnější než střed. necháme chvíli dokynout a pak na pánvi pečeme. Hotové proložíme ubrousky a odsajeme tuk. Langoše potíráme česnekem utřeným se solí, nebo kečupem. Langoše můžeme pomazat i medem a posypat skořicí , mletým mákem, ořechy, strouhaným ***em. A dnes jsem se dozvěděla, že na nadýmání je dobrá saturejka. Tak ji budu shánět. myslím si, že ve velkých obchodech bude.
dělenka
parmenka
| 25. 1. 2008 15:17
Ahoj Jitkaadela , taky tady nejsem dlouho, a připadne mi, že se pořád na něco ptám. Ale holky jsou tady úplně super, strašně vztřícné a ochotné, všechno i několikrát vysvětlit !
Díky za typy na Krabí salát já ho taky dělávám, jen jsem nevěděla jestli se ty tyčinky můžu. Já rozmrazené tyčinky nakrájím, nasekám tam porek, nastrouhám tvrdý sýr, a přidám bud jogurt nebo smetanu.
Vyky kde kupuješ tu šaratici?
Holky když chci špenát v kytičkách, můžu si to místo vajíček dohustit solymylem?
Tak jsem dnes dočetla celou diskuzi. A dost mi to dalo!
dělenka
jitkaadela
| 25. 1. 2008 15:11
Tady nikdo není, nebo se se mnou nikdo nebaví???

dělenka
jitkaadela
| 25. 1. 2008 14:34
Ahoj holky, jsem tady nová a líbí se mi tu!!!
Taky chci začít s Kořínkovou ,ale nějak mi to pořád pleté hlavu co vlastně můžu a co ne.na kytičky bych docela zvládla prožít den, ale se zvířátkáma je to horší, připadá mi jak kdyby nebylo co jíst.ale zkusím to pomocí vašich rad. S váma mi to doufám půjde.
Jo a za hloupé otázky mě prosím nebičujte,já se budu ptám i na základní otázky asi stokrát.
vyky
simca
| 25. 1. 2008 14:07
teda nevím nevím jestli mi ty kila pujdou dolů když budu jíst takové dobroty.A k tomu záviny z toho sojového mléka a pudik.prášku uvaříš pudink ktary pak dáš na ty jablka?
krabí salát...
tlinkit
| 25. 1. 2008 13:54
Ahojte...já dělám krabí salát tak, že krabí tyčinky nevařím...jen pokrájím...uvařím celer, tan až je měkký nastrouhám do tyčinek a dám jogurt a trošku tatarky...a pokud se mi chce tak aj vajíčko natvrdo...ale většinou to stihnu sníst než se vajíčko uvaří
Parmenka
Vyky
| 25. 1. 2008 13:42
Tak jsem se snažila ty tyčinky najít, ale jsou někde vpředu, já ti to napíši. Krabí tyčinky jsou zvířátka, já jsem si z nich dělala salát, já ho jedla jen tak a rodina s rohlíkem. Tyčinky necháš vařit 3 min. pak je pokrájíš na menší kousky, moravanku, zcezenou, nízkotučný jogurt, když jsem byla moc mlsná, dávala jsem si i vejce natvrdo. zamícháš a podle chuti osolíš. Pak do lednice vychladit, a cenit zoubky na rodinu, aby ti všechno nezblajzla.Didi, já mít tvoji váhu, tak chodím jako páv. Měřím co ty a ve špitále mě řekli 65 až 67 kg. mít co ty, tak jsem vysmátá. A protože to nevydržím, píši. Jablkový závin s pudinkem. 1 listové těsto, 6 jablek, 2 lžíce medu, skořici, 4 lžíce ovocného cukru soj. mléko, 1 pudinkový prášek. Na rozválené těsto dáme jabka, med, cukra skořicia celé zasypeme pudinkem. Péct v průmérné teplotě 30 min. radéji hlídat. Nekrájet teplý. Sojová omáčka s příchutí svíčkové. Suroviny: soj. kostky, zelenina bez kukuřice, lepší je mražená, houby mletá paprika, česnek, zel. bujon, majoránka, cibule. Na oleji spěníme cibuli přidáme čer. papriku, a ostatní suroviny, zalejeme vývarem i s naloženými kostkami, a necháme dusit. Asi 20 min. Necháme vychladnout, a rozmixujeme. Můžeme pak přidat drcený česnek a zahustit soj. smetanou, nebo soj. mlíkem a trochou hl. moukou. Osolit, nebo přidat soj. omáčku. Může se trochu oddělat a zapéct s vřetánkama, kolínkama. Obojí mám vyzkoušené, a mě to chutnalo. Uvidíte. Ještě pozor na těstoviny, aby byly bezvaječné. Ty 2, kg mám za 2 dny, nejradéji bych někoho kousla radostí. Ráno chleba s perlou, ale jen potřít dírky, a až měl kocour dost, on se mnou snídá, tak jsem si na něj dala med. No, paráda.
parmenka
Vyky
| 25. 1. 2008 12:46
přečti si poslední stránky, o surmi, krabích tyčinkách jsem psala a dala recept. Psala jsem i šopském salátu když jsou žvířátka. Pervaenergit, moc amoc ti tisknu pacičku, jseš výborná, ono se to rozhýbe každé, kila utečou. Rodinka už ví , že jím dělenku, moc mě fandí a já jsem si dnes fakt mlaskala, omáčka byla mŇam, I dcera se nechala slyšet, že vypadá vábně. Didi, všechno jíš dobře. Chtěla jsem vám napsat pár receptů, ale chvíli počkám,aŤ máte čas si je napsat. Pak dejte védět. Mám jich tu dost. Začala jsem se zase v dělence výžívat a také hodně piju. Tak pište
pravaenergit
simca
| 25. 1. 2008 12:37
Pravaenergit mooooc gratuluji k velkému uspěchu..jsi šikulka..
a tobě Vyky taky i 1kilo je uspěch
už se těším až i já si řeknu tak už mám dole par kilo..dnes jsem se dala na kytky..upekla jsem si piškoty a udělám si na odpoledne ze sojového mléka puding už se těším..
dělenka
parmenka
| 25. 1. 2008 12:20
Vyky, Provaenergit moc vám plahopřeji k úspěchu. Snad se i já už brzo dočkám aspon toho jednoho kylečka . Myslím si, že už dělám všechno na 100% správně .
Holky nevíte jestli můžem krabí tyčinky? A kdy ve zvířátkách?
A co se dá uzobkávat, když máte ve zvířátkách na něco šílenou chut? U kytek je to jednoduší tam si dám špaldové pukance, popkorn, nebo tyčinky, ale tady vůbec nevím
Dnes jsem si k snídani naplnila šunku, tvarohovou pomazánkou a zamotala do roliček, obložila zeleninkou, vypadalo to moc krásně a tak to i líp chutnalo, dá se to udělat třeba pro návštěvu a nemusíme se jen dívat, jak oni něco baští a můžem si dát taky
zase hubnuu
pravaenergit
| 25. 1. 2008 11:02
Ahojkyyyy tak dneska sem zase ze zvedavosti po masicku vesla na vahu a mam rovnych 93 kilo takze rekla byhc ze zase se dietka rozjela asi to chtelo delsi dobu nez s emetabolizmus nejak vte diete poradne nastartoval . Tak holky od 31.12 DRZIM DIETKU A Z VAHY 99 KILO mam 93 paradicka ja sem stastna jako blecha a to mi asi verite ze,? nojo je name co zhazovat asi proto to ted tak jde, ale jak ja s euz tesim az uvidim i na zacatku 8
Vyky
Didi
| 25. 1. 2008 10:07
Moc dekuji za pochvalu,mysela jsem si že jsem něco nakopala a tvá pochvala mě moc potěšila.Právě dělám pro manžela plněné papriky,já jsem ráda že jsem tady našla tyto stránky,jinak bych byla v čudu.Já potřebuji schodit tak 7kg,Měřím 158 a teť vážím 60kg tak nevím jak to půjde,ale s vámi všemi určitě dobře.Jdu dělat manželovi knedlík,aby měl co papkat,ten dietu nepotřebuje,ať jí co chce tak je hubený ,ach jo to se někdo má,já sníst to co on tak neprojdu dveřma,my to máme trochu slžitější.Ahojky
parmenka
simca
| 25. 1. 2008 09:11
Ahoj.Dělit jsem začala před měsícem ale ze začátku jsem to pletla ovoce se zeleninou a občas mi uteklo i něco jiného.Poctivě děli bez pletení se jsem začale až před 14 dny když jsem našla tyto stránky.
Vyky díky ze recepty dnes mám na oběd tvé těstoviny.Nevím čím bych se krmila kdyby jsi tady nebyla.Nějak nemám fantazii na vaření.ta přivítam každy recept.
simca
Vyky
| 25. 1. 2008 08:29
Simco, blahopřeji. Parmenko, to je jedno jaké, hlavně bez cukru. V lékárnách mají různý bonbony bez cukru,já jsem jenom cucala žvýkačky z obchodu. I já se musím pochválit. mám kilo dole, je to jako nic ale ono to půjde. A to jsem se nechtěla vážit. Těstoviny bez masa: Na kapce oleje osmahneme cibulku a česnek, pak přidat oloupaná rajčata nebo protlak trochu zalít a povařit. Do toho bazalku a oregáno, když nejsou nevadí, dejte si koření co máte rády, Nakonec nakrájené olivy a kapary. Ty mě koupil syn, byly dobré.Kdo má rád sladší, Přidá si sladší kečup. Vzpomněla jsem si co jsem jedla, když jsem měla zvířátka. Dělala jsem si šopský salát, osvěží a zasytí. Eidam, neškodí víc, vajíčka na tvrdo, okurky, rajčata, jsem nakrájela, nebo nastrouhala, protože jsem mlsná tak jsem si přidala šunkový salám, velký bílý nízkotučný jogurt, všechno promíchala a dala do lednice. studený je osvěžující, když je hlad hned do ledničky a vidličkou ujídat. Možná si některá vzpomenete i na jiné přísady, napište. Syn přišel z vojny vyžraný, tak jsem mu šopák dělala s majonézou do práce, je pravda že za den ujel na kole 12 km, ale jinak se nehýbal a za krátko byl jako lusk. A teď tu omáčku. Je podobná co dělá Kořínková. 20 dkg soj. kostek,ml. červenou papriku, kmín, česnek, sůl, cibuli, soj. omáčku, 3 dcl soj. smetany, když není tak soj, mléko, solamyl na zahuštění. Soj.kostky namočíme do silného horkého zel. vývaru, přidáme soj. omáčku, trochu čer. papriky, nakrájený česnek, já jsem dávala víc má to šmrnc, a namočit přes noc. Na dně kastrolu na troše oleje zpěnit cibulku, zasypeme lžíci čer. papriky rychle osmahneme přidéme kostky i s lákem trochu okmínujeme, osolíme a dusíme. podle potřeby podléváme, aby se kostky nepřipálily. Vaříme 20_až 30 min. Soj smetanu nebo mlíko nalejeme do hrnečku, vmícháme solamyl a zahustíme. Podle chuti osolíme. Přílohy, nevaječné těstoviny, bram, knedlíky bez vajíčka, rýži, no vlastně co máte rády.
vyky
parmenka
| 24. 1. 2008 23:19
Vyky nevím jak ostatní holky, ale já jsem mooooc ráda, že tady tak často píšeš a dáváš nám skvělé receptíky .
Jaké jsou ty žvýkačky bez cukru, kde je koupím, a kolik stojí?
Simčo, tak vídíš, že už máš první úspěch . Kolik chceš zhubnout? Ty už si na dělence 2 měsíce, že?
omáčka
Vyky
| 24. 1. 2008 21:47
Já to nervově nevydržela a musím vám napsat výbornou omáčku k masu. Kelímek zakyslé smetany rozšleháme s 10 dkg. nastrouhané nivy, může být i drcená, vsypeme 1/2šálku jemně nasekané petrželky, nebo pažitky, 1/2 šálku majonézy. Jestli je omáčka hustá, přidáme lžíci mléka a lžíci citronové šŤávy. Můžeme přidat trochu pepře a opatrně osolíme. do ledničky vychladit. a zítra vám napíši omáčku na paprice. TeĎ už fakt dám pokoj
Vyky
maybes
| 24. 1. 2008 20:24
Díky
Vyky
simca
| 24. 1. 2008 20:20
člověk tady pul dne není a pak tedy má co číst je fajn že nás přibyvá.vyky ty bramboráky byly užasné po tydnu zvířatek veeeelmi dobroučká změna.A koukám co vše se dá vykouzlit za mňamky při dělení.když jem začínala myslela jsem si že spousty věcí se budu muset vzdát.A ted koukám že mužu vlastně skoro vše jen v menších upravách.Jo dnes jsem byla s holkama v čajovně a potěšily mě..pry už mám hubenější nohy a taky mi ubyvá muj kulatoučky obličej...tak hurááááá první vysledky...
majbes
Vyky
| 24. 1. 2008 19:52
zapoměla jsem na ty bonbony, já si myslím že je můžeš, ale jen když budeš mít zvířátka, když je tam máslo a smetana. Když se může žvýkačka bez cukru, tak proč ne bonbony. pá,pá a sladké sny
anonym
| 4. 5. 2013 20:14
TO Vyky: potřebuji pomoc dělenku jsem začala držet se svou dcerou která bojuje s nadváhou. váha se nehýbe jinak se cítím velice dobře.máte nějakou pomoc. poctivě ji dodržujeme jen mi nesedí moc zvířátka tak se víc vracíme ke kytičkám není to ten problém.SOS
anonym
| 4. 5. 2013 20:17
TO Anonym: zapoměla jsem jméno a to se nedělá
anonym
| 4. 5. 2013 20:43
TO Anonym: Je jedno jestli jíš zvířátka a nebo kytičky. Nesmíš jen dělat chyby v kombinacích. Projděte znova vše, co jste snědly, a zamyslete se, zda jste skutečně neudělaly nějakou chybu. Je taky možné, že ze začátku chvilku trvá, než na dietu tělo zareaguje. Neklesejte na mysli, vydržte a uvidíte, že se to rozjede
anonym
| 9. 5. 2013 18:16
TO Lucka: děkuji za podporu.moje dcera je úúúúplně nadšená má dole 4cm přez pupíček jak říká a já se zatím raději neměřím stačí že se cítím po dlouhé době nádherně a nejsem přeplácaná.držíme se stále.budu ráda když mi někdo písne na email nějaký receptíky zatím jedu podle kuchařky L.K.ale každý nápad dobrý.sandnerova.marketa@seznam.cz
anonym
| 9. 5. 2013 20:59
TO Markéta: No krása! Že dceři gratuluju Já podle receptů moc nevařím, spíš improvizuju, ale na uloz.to jsou ke stažení Dieta pro vášnivé megajedlíky a Kuchařka? Já vím, kde je receptů spousta. Jestli budeš chtít, můžu ti poslat recept na ovesné sušenky a perník

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
8. 6. 2025 13:52
14469
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39