Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Strepitula
simca
| 24. 1. 2008 09:53
Dobré ráno všem.Jééé to jsou dobroty.hned o víkendu to zkusím.Minuly víkend jsem pekla buchtu podle dělené stravy a rodince to moc nechutnalo:Dokonce se mě dcera zeptala jestli jsem ji vařila,že je hnusná.Tak jsem si řekla že příště už žádné buchty.ale tvé recepty mi udělali takovou chut že o víkendu bude buchta.Myslíš že když budeme jíst sladké ikdyž je to dělení tak nám ty kila pujdou dolů?

A Vyky neboj nepíšeš si do kapsy,jsem moc ráda že píšeš sem.víš toho spoustu o dělené stravě a tvé zkušenosti určitě přijdou k dobru ne jen mě.jo a to mléko sušené je nízkotučné.
Vyky
Strepi
| 24. 1. 2008 09:47
Dík moc za receptíky,co tu vždy najdu,hned si od všech písnu do sešitu ....
Jak je to prosím Tě s tou syrovátkou,to už je hotový nápoj nebo sušený přípravek ?? Docela jsi mi tím udělala pěknou chuťku....
kukuřice
Strepi
| 24. 1. 2008 09:42
kukuřice = luštěnina a potří do kytiček.Není to zelenina tak k masíku nebaštit ...
Mandlovo-kokosové pusinky pro zvířátka
Strepi
| 24. 1. 2008 09:26
KOLEČKA
180 g mandlí
180 g ***u
80 g másla
80 g fruktózy
rybízový nebo jahodový džem (slazený medem,fruktózou nebo uměle)

PUSINKY
350 g fruktózy
250 g ***u
5 bílků

Mandle spařit,oloupat a namlít.smícháme s ***em a froktouzou,přidáme máslo a vypracujeme těsto.Těsto rozválet asi na 1 cm silný plát,vykrájet malá kolečka a opect na pečícím papíře asi na 160 st C asi 5 minut do růžova.Nechat vychladnout.
Na pusinky si připravíme vodní lázeň na které si vyšleháme v hrnci fruktózu s bílky hezky do zhoustnutí a pak přidat ***.Lžičkou dáváme hustou hmotu na pečící papír a pečeme zase asi na 160 st C do růžova.
Studená kolečkat potřít marmeládou a na ni přilepíme pusinku. Hotovo ....
SPLK
Strepi
| 24. 1. 2008 09:11
jojo mouku u kytiček můžeš jak je ti libo jak jsem se dočetla.Brokolici s masíkem také můžeš.... Tak dobrou chuť ...
Žloutkové řezy pro kytičky
Strepi
| 24. 1. 2008 09:08
1 balíček listového těsta (vyrobé z rostlinného tuku a né ze sádla¨)

KRÉM
500 ml sojového mléka
2 vanilkové pudinky
100 g fruktózy
200-250 g rostlinného tuku
1 PL rumu

POLEVA
6 PL Glukopuru
1 KL citronové šťávy
2PL vody

Jahodová marmeláda(slazená fruktózou,medem nebo umělým sladidlem)

Těsto rozvdělit na dva díly a každý rozválet a dát na plechu upéct.Těsto před pečením propíchat vidličkou.Pečeme na 200 - 250 st C 10-15 minut.
Na krém si připravíme mléko podle návodu,rozdělíme na polovinu.Jednu polovinu dáme vařit a do druhé rozmíchat puding.Uvařit a osladit a následně nechat vychladnout.Vychladlý puding vyšleháme společně s rostlinným tukem a případně dosladit Glukopurem.Upečený plát těsta naplnít krémem a druhým přikrýt.Plochu potřít jahodovou marmeládou na kterou ještě rozetřeme citronovou polevu.Pak už jen nechat chvilku uležet,nakrájet na dílky a můžeme mlsat
MOUKA
pravaenergit
| 24. 1. 2008 09:08
DOBRE RANO TAKY VSEM CO UZ nespi at z jakehokoliv duvodu .

MAM DOTAZEK : jak je to s moukou u KYTICEK .Ja zahustuji normalne hladkou moukou nevadi to?? Me to tak napadlo ze to porad zahustuji u kyticek hladkou moukou sice po kytickach hubnu, ale nevim jestly to muzu , tak me to zajimaa. Jinak byhc koupila solamyl a zahustovala solamylem,

DNESKA mam zviratka skazila bys emi uz zitra sunka hihi teda aspon si to rikam jak sem vzdycky otevrela lednicku a videla sem tu opustenou sunku to ji nemuzu udelat
a ani sobe

BROKOLICI K MASU MUZU ZEJO?? nechci taky at se skazi je vakuovana TAK BYCH SI JI UVARILA A DALA POD MASO VARENE
SPLK
Strepi
| 24. 1. 2008 08:49
Přeji všem dělitelkám krásné ráno a pěkný celý den
A protože jsem se dala pomalu do čtení knihy L.K. - Sladkosti po kterých se netloustne,rozdělím se s Váma o nějaké dobroty.I my si můžeme udělat mlsný víkend
listové těsto
Vyky
| 24. 1. 2008 08:17
ahoj, já jsem se nikdy nedívala na složení u listového těsta, lapla jsem co bylo. A že jsem těch koláčů a závinů snědla. Moje dcera mě je ještě potřela olejem, než jsme si vyjasnily, že jsou moc nacucaný. Přesto jsem krásně hubla. Děvčata, kde na ty názvy chodíte, než bych to napsala, tak budu zpocená. Vnuk mě učí psát obouma rukama, to je sranda, jak to kopám. tak se opatrujte a ozvěte se. Připadá mě, že si kecám sama do kapsy.
výborný guláš
Vyky
| 24. 1. 2008 08:03
Potřebujeme: žampiony , trochu oleje, rajčatový protlak, paprika mletá sladká, cibule, kmín, česnek, sůl, pepř, majoránku, hladká mouka, vodu, nebo vývar. Postup na tuku osmažit cibulku, přidáme protlak, nakrájené žampiony, já si myslím, že můžou být i houby. Zalijeme, vodou nebo vývarem, přidáme koření, na jemno nakrájený česnek, a za stálého míchání dusíme až se voda vypaří. Pak lehce zasypeme paprikou a orestujeme. A TEĎ zalijeme vodou nebo vývarem, kolik chceme mít šťávy.Dusíme, dlouho,ne a zaprášíme moukou- Pro chuť dosolíme, dáme pepř a lžičku majoránky. Jsou to kytičky a k tomu bram. knedlíky, rýže, prostě co máte rády. Tak vám dám čas na napsání, až to budete mít, zase vám něco napíši
syrovátka
Brnenivkolenou
| 24. 1. 2008 07:50
někdo se ptal na syrovátku, tak ta patří do zvířátek
včera jsem obešla 3 obchody než jsem našla listové těsto, které v sobě nemělo tuky živočišného původu, prodavačky mě šmírovaly asi jsem vypadala, že chci něco šlohnout, protože mě u každého regálu zdržovalo čtení etiket
soja
Vyky
| 23. 1. 2008 23:26
jEŠTĚ VÁM NAPÍŠI PEČENÉ SOJ, KOSTKY, MOHLA JSEM SE PO NICH UTLOUCT. kostky uvařím v rostliném bujonu, osoleném, 30 min. potom zcedíma dám do kastrolu. Podliji trochou oleje, posypat kmínem, čer. mletou paprikou, špetkou soli, trochu soj, omáčky. Behem pečení podberkou obracím a ke konci pečení přidám rozdrcený česnek. Nenechat moc vysmahnout, bylo by to tvrdé. Krýži i k bramborám. K tomu zeleninový salát, okurky. je to fakt moc dobrý. Mám již nachystané další lahůdky, ale ty až zítra. dobrou noc
cojka
Vyky
| 23. 1. 2008 22:26
Zeleninaje fakt neutrál, může být k masu, i k rostlinkám, ale někteří broučci si to ještě pletou, tak aby si nemyslely, že k tomu můžou i ovoce. Víš, nemyslela jsem to zle, ale když jsem začínala já, také jsem to kopala, ale měla štěstí, že jsem měla kolegyni, která mě radila. Tak jestli jsem se tě dotkla, promiň. Já jsem tuto stravu vysvětlovala jedné paní, ale ta ji vůbec nepochopila. pa,pa
simca
Vyky
| 23. 1. 2008 22:13
ahoj, já si myslím, že můžeš, ale podívej se kolik má%, musí být raději nízkotučné, nebo do 3 %. Nebyla by lepší syrovátka ?Koupila jsem si s příchutí ananasovou a nemá to chybu. Ještě vám napíši falešné matjesy, jsou z cuket, dají se koupit v Albertu, chce to koupit malé, aby v nich nebyly jadřince.Nastrouháte, nebo nakrájíte cukety na tenké plátky, na kolečka nakrájet 2 větší cibule, promíchat s cuketou a zalít trochou oleje, osolit a opepřit. Zamíchat a směs napěchovat do sklenice, nemusí se víčkovat, a necháme v chladu, já v lednici dole, pár dní proležet. Jíst s tmavym pečivem. Nosila jsem si to do práce a chutnalo mě to.
Vyky
cojka
| 23. 1. 2008 21:49
Ale přece zelenina je neutrál !!!
Vyky
simca
| 23. 1. 2008 21:41
Vyky chtěla jsem se zeptat nevíš jestli můžu sušené mleko?když mám chut na něco dobrého v zvířátkách tak to sušené mléko jím lžičkou.není to nic moc ale chut to zažene?ale nevím jestli nedělám veeeelkou chybu..
dělenka
Vyky
| 23. 1. 2008 21:25
Já si myslím, že harisa je zelenina, to nebude neutrál, jsou, v ní cibule,a ty jsou v zelenině. Jestli chceš opravdu zhubnout, tak prodluž dobu mezi ovocem a zeleninou, alespoň na ty 4 hod. Kořínková to tak doporučovala a mě se to vyplatilo. Parmenko, já jsem jedla napřed zvířátka, asi šest měsíců a až jsem krásně zhubla, pak jsem teprve začala do toho míchat i rostlinku, a střídala jsem to. Ale převládali zvířátka. OPravdu nehubneš jestli to pleteš, ono tělo neví na čem je. ale určitě to půjde, uvidíš. Já zkusím také 2 měs. a jak nebudu hubnout, tak to vzdám. Oni ty prášky jsou svinstvo, ale když je musím jíst.
valím oči ...
Strepi
| 23. 1. 2008 21:09
Normálně žasnu a valím oči kolik je tu vždy nových příspěvků ...I když se mi zadaří se sem několikrát denně juknout,tak mám večer vždy co dělat to vše přečíst a v hlavičce srovnat...Je to fakt super,kolik chytrostí a rad se tu nashromáždí .Dneska nějak nestíhám a tak Vám všem přeji krásný a pohodový večer a zítra ahóój
soja
Vyky
| 23. 1. 2008 21:03
nechci být za chytrou, ale vnuk se mnou opravdu baštil, ale raději malému ty omáčky nedávej. Když jsem vařila třeba pro návštěvu, tak když jsem ochutnala jídlo, tak jsem je pak vyplivla. Ve zvířátkáchJSEm si dělávala salát ze krabích tyčinek, surmi, vařila jsem je nerozmrzlé 3 min. pak nakrájela na kousky, přidala na tvrdo vařená vejce, nemusí být, pak odkapanou moravanku a zalila bílým nízkotučným jogurtem. Zamíchala a pak decentně uškrabovala vidličkou. Rodina k tomu mněla rohlíky. jsou to zvířátka a je to dobré. A teď rostlinky, aby jim to nebylo líto. Soj. nudličky namočit do vařící vody, asi 1/2 hod. pak slít, nudličky rozkrojit ,přidat trochu oleje, 1-2 nakrájené cibulky, lžíci soj. omáčky a na noc do lednice. Druhý ded orestovat na pánvi- Jí se s bramborem, rýži. Já si musím zítra udélat rostlinky, neb maso jaksi není. Udélám si bramboráky, už se na ně těším.
parmenka
cojka
| 23. 1. 2008 20:53
Ano, za půl hodiny po ovoci můžeš cokoliv. Ale já většinou jím až za hodinu, za dvě, protože nemám pocit hladu. Ale do půl hodiny by mělo být ovoce z prázdného žaludku pryč. Dívala jsem se na netu na HARISU, tak je to mletá cibule, rajčata, papriky a feferonky v nálevu, tak by to měl být neutrál.
dělenka
parmenka
| 23. 1. 2008 20:37
Vyky to tě obdivuji, že jsi vydřela jíst tak dlouho ty kytky , já je měla dva dny, a vůbec jsem nevěděla co mám jíst! Byla to hruza , už jsem se nemohla dočkat masíčka . Já neměla tělísko, ale prášky. Kde kupuješ tu šaratici a jak to vypada? A kam patří syrovátka, do zvířátek?
Káji já zas nikdy nevím co jíst při kytkách .
Cojko, a když máš to ovoce na lačno tak za jak dlouho jíš zeleninu? Třeba už za tech půl hodiny?
Simčo já ty prášky nejím už tak dva měsíce a na dělence jsem od 2.1. Zatím jsem nezhubla vůbec nic. Jenže jsem dostkrát něco popletla , protože ještě nejsem tak zkušená! Tak možná taky proto nehubnu
Dnes jsem si k obědu dala kvasnicovou pomazánku s okurkovým salátem, to byla taková mnamka!
Holky znáte někdo výrobek HARISA? Nevíte jestli je to neutrální jako třeba kečup?
Parmenka
simca
| 23. 1. 2008 20:02
Ahojky.tak koukám jak nás přibyvá a hezky se rozmnožujeme.To je dobře Pařmenko já ted beru prášky a Kila taky stojí,ale zatím se nenechávám zneklidnit.Každe tělo je jiné a reaguje jinak.Počkám tak 2 měsíce a uvidíme.jak dlouho už dělíš ty a kila stojí?
soja
pravaenergit
| 23. 1. 2008 19:47
jeva to me ani nenapadlo si rpecist navod malej mi snedl ejdnu lzicku a nechtel takze jeste ze nejedl paneckuu jest e aby se mu neco stao fuj tajbl jeste ze nic neji hihi
SOJA.....
cojka
| 23. 1. 2008 17:46
Dívala jsem se na krabici od soj.mléka a je tam dole, malými písmeny napsáno: nevhodné pro děti do 3 let. Takže pro Kamilka asi fakt ne. Ale polívku můžeš dělat i bez mléka i tak bude dobrá.
pravaenergit
Brnenivkolenou
| 23. 1. 2008 17:22
děti do dvou nebo tří let soju vůbec nesmí, nepamatuju si přesně z jakého důvodu,ale dělá to velkou paseku se zdravím, jeden z důvodů tuším byl, že je pro děti soja nestravitelná
ocista strev :-D
pravaenergit
| 23. 1. 2008 17:19
tak ja chodim kazde rano na velkou a kdyz ne tak staci se napit teple vody.driv sme pila tepou vodu s citronem, ale te dbyhc si to s citronem leda pokazila.Ale vden ZVRIATEK mam taky zacpu ALE den kyticek ji rozhodne nemaaam

hihi tak uz sme probraly i nase vylucovani hihi tady si rekneme vice jak u doktora.-D

VYKY to stou davkou praksu musis byt nadsena jak s eted vsehcno u doktoru plati co??
Vyky....
cojka
| 23. 1. 2008 16:09
Je pravda, že jsme každý jiný. Mně stačí 2 jabka nakrájené na čtvrtky i se slupkou, nebo 1-2 mandarinky, nebo hrozny, prostě jakékoliv ovoce a stačí trochu, nebo podle chuti. V létě klidně i třešně a hrušky, jahody, prostě to, co má kdo k dispozici. Je to jen moje poznání na které nedám dopustit. Už jsem tu v začátcích psala, že nejím moc zdravě, ale děleně a příjemně. A to ovoce k těm příjemným věcem kvůli vyprazdňování patří.
cojka
Vyky
| 23. 1. 2008 15:57
Víš, já to takhle jedla, při kytičkách dopoledne kafe a nastrouhaná jabka, nechávala jsem je ztmavnout jak to doporučují a nic ,Halt, jsme každý jiný.Nezkoušela jsem jiný projímadlo, známá mě doporučovala gutalax, že účinkuje za 6hod. pak si ho jednou vzala a šla na návštěvu , ale přišlo to spíše a tak k dyž orosená doběhla, tloukla do dveří a pak nemohla z vc vylést, neboť si nadělala do kalhotek, a znehodnotila vc. Není nad mou šaratici, ale to se také zdržuji doma. Co kdyby
dělenka
Vyky
| 23. 1. 2008 15:38
Když byla dcera malá, také nechtěla jíst, a tak když zakroutila hlavou, že už nechce,tak jsem ji nenutila. Hlavně, že chutná mně, museli by mně zašít klapačku, dneska přišly prospekty a já hlavně čučím na maso. Víš s tím srdcem, mám rozšířenou chlopeň, byla jsem 2x s tím ve špitále, v 12 a 16 letech vždycky 2 měsíce a rok doma. K tomu se přidaly šelesty a bylo vymalováno. Měla jsem podle doktorů zde být do 20 let. A tak když mě chytli strašný bolesti u srdce, přišlo se na to, že se mně chlopeň rozšířila o 3 cm ..K tomu infart, který doktor nepoznal a až za rok přišel že mám odchylku od Alzhajmra. A to pod dohledem odborníka. Nyní nejsem zdravá, ale žravá. Mám štěstí, že mám hodné děti mají o mně strach a tak jsem jako v bavlnce, Dneska mně dcera říkala,až zhubnu, že mně bude půjčovat její věci. ,to se načeká. Ale myslím to s hubnutím vážně. Měla jsem syrovátku, zasytila mě. Raději bych si dala maso, ale lednička je jaksi hubená.
Moje letité zkušenosti s ovocem.......
cojka
| 23. 1. 2008 15:05
Mívala jsem také velké problémy s vyprazdňováním a bez projímacích čajů jsem si to neuměla představit. Ale v roce 1993 jsem koupila knížku Fit pro život. Tam jsem se dočetla, že ovoce se má jíst jen NA LAČNO!!!!! To znamená ráno. Doslova se tam píše, opisuji vám to z knihy: Všechno ovoce, se v žaludku zdržuje velice krátce,projde jím během 20-30 minut. Vypadá to jako by šlo tunelem. Od té doby, ať jsem se stravovala děleně, nebo normálně, jím ráno jen ovoce. Dám si prvně kafe a pak ovoce. A můžu vám říct, že se tak nádherně upravilo vyprazdňování o jakém se mi ani nesnilo. A ještě jedna moje zkušenost, při masovém dni je tendence k vyprazdňování horší, ale při kytkách se ihned zlepší. Chodím denně a bez problémů. Proto třeba nerada mám 3 masové dny po sobě, ale to si určitě musí každý vypozorovat sám na sobě, jak to na něj působí. A banán se řadí k sacharidům, tedy ke kytkám, ale když si ho ráno dám, jím nejdříve až za hodinu, tomu prý trvá dýl, než projde žaludkem. Snad vám to trochu pomůže v orientaci s ovocem. Příjemné hubnutí a hezký zbytek dne vám všem.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
8. 6. 2025 09:51
14465
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39