Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

dělenka
Laca05
| 12. 1. 2008 18:30
Koho bude honit mlsná při kytičkách tak mám tady recept na koláč je opravdu moc dobrý 2 hrnky polh. moky , 1a půl hr. fruktozy , půl hr. rost. oleje, 4 žloutky, 2 lžičky jedlé sody, 2 lřičky skořice, 750g jablek ty jsem nastrouhala jako na štrůdl a přidala jsem oříšky nasekané .Vše dohromady umícháte a dáme na pekáč . Já mám keram. pekáček tak jsem ani níčím nevymazala !!!Dnes jsem ho pekla a je super
dělenka
Laca05
| 12. 1. 2008 18:18
Moc tě Strepitula zdravím Kyselo bylo opravdu moc dobré , zkus se na kvásek zeptat někde v prodejně pekáren tam ho taky mají
co dnes?
Strepi
| 12. 1. 2008 18:10
Tak dnes mám kytičky...ráno suchou topinku z toustovače s dušenou zeleninkou od včera a k obědu a večeři jsem si uděla Florentinské špagety,ale bez uzeniny.Jen samotné smíchané špagety s ochuceným špenátem.Docela to můžu,ale musím uznat že ze začátku mi tam to masko trošku chybělo...ale to je jen o zvyk.K svačinám dojídám tu dušenou zeleninu,jinak dobrý a pohodička.....

Mějte všechny báječnou neděli...já jdu zítra do práce.....
Laca05
Strepi
| 12. 1. 2008 18:03
jééé kyselo...to já miluju... ale asi jsi tuším někde z okolí hor,viď ???? U nás jsem na kvásek nikdy nikde nanarazila ale vím o něm od kamarádky z Krkonoš.U nich normálně dostupná věc v obchodě....U nás se nedává kvásek ale jíška.Jak si ho vyrobit netuším,ale asi bych se do toho raději ani moc nepouštěla ......
Pravaenergit...
Strepi
| 12. 1. 2008 17:56
jojo četla jsem příspěvky četla...ale několik večerů Vůbec jsem neměla o tom představu a tak jsem se do toho nějak musela dostat.Už mi přišly první 3 knihy a jsou to samé recepty na dělenou stravu.jen do toho nezařazuji ten neutrál.jedu přesně podle toho jak to dělíte Vy tady a to podle Kořínkové.Takže v pondělí dorazí další knihy a to jen od Kořínkové.Příspěvků je fakt tolik že to normálně najednou přečíst nejde.To víš že jsem to také s malým na klíně nelouskala,je jako ještěrka a není chvilku v klidu...no jo no vymazlená ***ka ... ....

Kamilkovi přeji jen to nejlepší k jeho prvním narozkám

No a také s Tebou musím souhlasit že ta dieta je fak suprová ...cítím se vnitřně tak nějak lépe,nezatíženě.Mám z toho dost přijemný pocit a docela bych chtěla u takového starvování už zůstat.Opravdu mi to moc vyhovuje.
Navíc jak jsem Ti psala že i svatba je pěkná motivace ...tak to opravdu je...Dnešním dnem počínaje i pro mne ...Naše milovaná dcera si se svým přítelem vzpomněli,že se úderem jejích 18.narozenin vezmou.....No tak že to je i motivace jak se dostat do kostýmu ......
dělenka
Laca05
| 12. 1. 2008 16:06
Moc vás všechny zdravím Já jsem dnes dojedla ze včera ještě kyselo .Bylo to A musím se přiznat že jsem ho jedla ještě včera večír v 10hod. Dnes jsem si upekla koláč něco jako perník ,ale jsou tam nastrouhaný jablka a ještě jsem tam dala oříšky moc dobrý asi do zítra nevydrží
DELITELKAM
pravaenergit
| 12. 1. 2008 10:17
STRAPITULA AHOJ TYSDOKAZALA PRECIST VSECHNY PRISPEVKY JO ???to jsi teda dobraaaa, ja se oto pokousela a vzdala jsem to protoze pome splhal prcek a ja pak ani nevedela co bylo v predchozim textu
Ted uz chodim sem jen kdyz mam opravdu klidecek abych se hezky mohla soustredit.
Zrovna snidam VIDENSKE PARKY 2 jsou vyborne a jako celou dobu pouzivam uplne minimum tuku, takze v den zviratek si dam aspon nejake mastnejsi jidlo jako mylsim treba parek ze je sam o sobe mastnej a dneska na obed udelam krkovicky platky pekne udelam v troube ono to samo pusti tuk ja podto jen soupnu netradicne vodu no a rajcatka a papricku a ourku uz jsem si prosim zblajzla hihi

jinak zdravim všechny nove přichozí

dnes mam dalsi kilo dole takze za 14 dnu 4 kila dole JE TO UZASNEJ POCIT. CIFRA JE FURT HNUSNA, ALE me ta dieta lidicky vazne nadchla

receptiky:
jinak nevim ejstly to delate delitelky, ale ja dkyz delam nejakou smetanovou omacku tak nekupuju zadne nizkotucne smetay protoze ani nevim ze to existuje, ale normalne mam koupenej mekkej syr a ten kdyz dat edo te vrouci pripravy na omacku jako vyvaru vody nebo zceho to mate tak fajne to vtom rozmichate a ma to hnedka smetanovou a lepsi chut..Muj chlap ani nevi ze to ji ty omacky z nizkotucneho syru a jeste mi rika jak mu to desne chutna tak mam vzdycky radost , ale netusim cim zahustovat omacky u ZVIRATEK, ALE ASI NICIM CO?? ja je mam vzdycky ridci jen tak na lepsi chutovku k zelenince a nastrouham treba nekdy na talir nato syr a ono to i zhoustne haha

TERMIN SVATBY no jinak uz sme se se skoromanzou shodly na datumu svatby. chceme to 2 srpna .JA NAVRHOVALA 9 , ale on chtel 2 , ze to bude den po mejch narozeninach a ze to bude i lepsi na pamatovaka a ze s eto bude slavit kazdej rok i s mejma narozeninama ktere mam prvniho srpna .no nemuzu nez souhlasit.muzu byt rada ze si me chce vubec vzit

chlapecek DNESKA MA MUJ MALEJ KAMILEK 1 ROK ZIVOTA TO TO LETIIII .Bude mit uzasnou dobrou dorticku a ja si ji aspon vyfotim tak pak hendka hodim fotecku meho rocniho spunta s dortou .snad ji stihnu vyfotit nez ji rozbije nebo ji doma snedi .

JEZIS SEM S EZAS ROZEPSALA
parmenka
Strepi
| 12. 1. 2008 01:08
Ahoj a vítej ...také tu nejsem dlouho,ale myslím že jsi tady přesně na tom nejsprávnějším místě... Holky toho vědí spousty a i mě dost a poradily a pomohly se začátkem....Dost mi také pomohlo to že jsem si přečetla všechny příspěvky co tady jsou Ať se Ti tu daří stejně dobře jako nám všem dělitelkám ....
Začínám
parmenka
| 11. 1. 2008 22:57
Ahoj holky, jsem tady nová a teprve se tady seznamuji . Začínám s dělenou stravou a zatím se v tom pořádně neorientuji. Budu ráda za každou vaši informaci. Nebo receptík. Pořád hledám nějakou dobrou diskusi na tohle téma - doufám, že už jsem ji našla!
dělenka
Laca05
| 11. 1. 2008 21:37
Vegie moc vás zdravím Bílek né při ristlinkách ale jenom žloutek
vajíčko
petricka2
| 11. 1. 2008 19:20
Zdá se mi to nebo psala Lenka Kořínková v posledních knížkách, že se při rostlinkách může vaječný bílek. Díky za odpověď někoho z vás.
Laca05
Strepi
| 11. 1. 2008 17:53
Já na sladké moc nejsem,já tak masko,zeleninku a všelijaké kyselotiny a papričky...to je moje.Ale pokud už něco sladím tak používám saladidlo,vyšlo mi ze všeho jako zatím pro mne nejlepší a navíc jsem na něj zvyklá.Musím ho mít do kafíčka ..Ale pokud bych se měla řídit zdravím,tak bych asi sáhla po medu
pravaenergit
Strepi
| 11. 1. 2008 17:48
Ahojík Pravaenergit...nejen dovolená je super motivace,ale svatba jí určitě je ...je to ta nejlepší motivace a navíc je to nádherný zážitek.... Navíc i chlapeček bude na takovou cestu větší a o to si to za rok víc všicni užijete.Moc držím palečky.....
dělenka
Laca05
| 11. 1. 2008 16:39
Jěště jsem chtěla poprosit o radu jak která sladíte Já mám doma cukr Fruktoza a moc mi nejedenevíte jestli ten Hroznový cukr je lepší Děkuji!!!
dělanka
Laca05
| 11. 1. 2008 16:24
Moc vás všechny zdravím Já držím dietu od pondělí zátím asi nic nešlo dolů ,ale cítím se lépe Dnes si dělám kyselo Koupila jsem kvásek ,dala jsem vařit brambory a houby ,sůl , kmín pak tam dám kvásek a žloutky No už se těším Já zatím držím celý týden jenom kytičky ani nemám zatím chuť na maso ,ale jogurty na ty jo!!! Máte některá zkušenosti stema sojovýma jogurtama ?
vaha
pravaenergit
| 11. 1. 2008 11:56
Ahojenky, mi porad nejak zlobi internet sem se nemohla nikam dostat a pak nesel vubec.
DNESKA MAM KYTICKY delam si svickovou podle lenky korinkove, ale uprimne mi nechutna moje verze No jinak jsem pred ctrnacti dny zacla a mam 3 a pul kila dole. To jde. .Jen tak dal. A strasne me to bavi dokonce me i chute presly je to neuveritelne hihi .

Jo a jednu motivaci sme zrusily nevim jestly jsme vam to uz psala. Ale na dovolenou do Chorvatska nepojedeme letos jeste ne letos si hezky zaridime tu malinkou svatbicku a budeme doma u bazenku s prckem .A penizky pokud nejake zbydou tak odlozime na dalsi rok a to bychom letely do RECKA vyjde levneji nez chorvatsko to mi rekla kamaradka co dela v nejake cestovni kancelari

No tak hezky hubnete papa jdu pojist tu nedobrou svickovou mam uz hlad
sláva...
Strepi
| 11. 1. 2008 11:43
Tak já dnes pokračuji ve zvířátkách.Dnes ráno jsem měla od neděle o 4 kg méně .Je to fakt super,vůbec jsem s tím tedy nepočítala...kéž by to tak bylo stále .... Jééééé .....
pudink
Vyky
| 10. 1. 2008 22:01
Pudink jsem si kupovala ve zdravěnce, mají tam výběr tofu. Dobrý byl uzený. Chleba jsem si mazala Dianou, ale jemně, jen jsem jej podráždila. Ale i s medem byl dobrý. Do pondělí se odmlčím, protože vnuk mně pomáhá s ovládáním počitače a odjíždí. Přeji všem radostné hubnutí a příjemný výkend
špenát
Vyky
| 10. 1. 2008 17:35
Ahojky, špenát s mlékem a vajíčkem se jí k masu a párkům, uvařený a ochucený česnekem, solí a pepřem se jí ke kytičkám. Jsem pytlík, ik masu se ochucuje taky. Sojové mléko si dávám do kávy tak 3 lžičky, pak teprve zalít vodou. Výborné je i do bramborové kaše, Když cedím brambory, odliji si vodu a do trochy metličkou rozšlhám sojové mléko. Pak postupuji jako u obzčejné kaše. Snad jsem to napsala srozumitelné, jestli ne, napište. Mlékem zahušťuji omáčky, do vody rozšlehám mléko a chvíli nechám povařit. Dá se i pít . Omáčky zasypu i vločkami, ale opatrně , hodně hustí. Hrozinky klidně do vloček a zamíchat medem, to je super. Jsou to kytičky. Při masové když je hlad ,tak je nejlepší si dát červenou řepu, nakládám si jí dost, nebo kyselé okurky. Také jsem si dávala vařená vajíčka, rozkrojila jsem je a v misce jsem smíchala žloutek s rybičkama, sýrem adala zpět. Je to syté, moc najednou se nesní. A to jsem byla rozpapaná, ale hodně. Tak se opatrujte
dělenka
Laca05
| 10. 1. 2008 16:18
Moc vás všechny zdravím A jdu zase prosit o raduPsala jste tady některá že si vaříte pudink . Tak bych se ráda zeptala jestli je to klasický Naturalmyl nebo nějaký spec. ze zdravé vyživy ? Děkuji!!!
ahoj
pravaenergit
| 10. 1. 2008 10:05
Ahojj delitelky

jsem dneska chtela kyticky Ale automaticky sem nenazranec sahla po platkovem syru tak jsem si nevedomky zaridila uz od rana zviratka.

Jinak ja jsem si koupila sojove mleko v prasku MATE STIM NEKDO ZKUSENOSTI??a taky jsem si koupila ovesne vlocky a psenicne vlocky JESTE NEJAKE ZRNI nejaky sezanm ale vubec nevim co snim hihi

Takze zitra si to zrni a ty vlocky a hrozinky nasypu do sojoveho mleka MUZOU SE HROZINKY?? snad jooo v den kyticek.

No a dneska si dojim teda hvoezi vyvar a druhe asi taky opecu nejake to kuratko snidani sem mela tvaroh s pazitkou a cesnekem a splatovym syrem, paprikou a rajcatkem.Jejda holky my budeme taaaakkk zdrave

jak to je treba se spenatem?? Kdybych ho uvarila a chtela si knemu dat parek ?? muze s etakhle uvarit a snist nebo zelenina musi byt prevazne sirova,? protoze tepelnou upravou nevim ejstly uz to nepatri primo mezy kyticky.
sláva ...
Strepi
| 9. 1. 2008 20:50
Sláva že už je večer ,jsem na dělence dnes 4 den a musím uznat,že mi tedy dnes po zvířátkách pěkně vyhládlo ...projít kolem lednice jen tak je hrůza ...Musím tedy uznat že máte holky sakra pevnou vůli ...Vždy si vzpomenu na naši spolubojovnici která dělenku držela rok a výhrou jí bylo o 35 kg hezčí tělíčko....Zítra jsem celý den v práci,tak jsem zvědavá jak to zvládnu,ale jak to tak vypadá,salátek nechám doma a zakoupím tmavé pečivo..Jinak nevím,nevím...Mějte se moc fajn ...
Mléko.....
cojka
| 9. 1. 2008 19:53
To je pohankové mléko, je moc dobré. Dá se koupit i ovesné mléko. Já je kupuji v lékarně, ale určitě je mají ve všech supermarketech, nebo zdravé výživě. Dá se koupit i sojová sušená smetana. Přeji vám všem příjemné hubnutí.
dělenka
Laca05
| 9. 1. 2008 19:10
Já můžu meltu jen tak bez mléka Teď jak začli dělat tu sáčkovou tak to je vůbec paráda Akorát bych chtěla poprosit četla jsem tady příspěvek o mlékách u kytiček .Ale nemůžu ho najít Je sojové mléko a ***ové to vím, ale psala že je ještě nějaké které je sladší to že si kupuje a to je co nevímMoc prosím o radu jestli víte co myslím Děkuji
melta
Lostris
| 9. 1. 2008 19:04
Ahoj dělitelky,

já jsi dělám meltu s mlíčkem když mám zvířátkovej den a ani mi netrklo, že to dělám blbě. No ale dělala jsem si jí i kdysi v dávných dobáchkdyž jsem hubla a podařilo se mi zhubnout, tak snad to tolik nevadí . Dneska jsem zrovna měla zvířátkový den, tak jsem si včera upekla kuřátko a dala jsem si k němu papriku a rajčátko. Můj kolega šel na oběd a jelikož máme v práci inventury a já mám toho plnou hlavu, milý kolega mi chtěl udělat radost a přinesl mi obrovský bavorský vdoleček. Teda to bylo hrozný. On tak voněl, já příšerně trpěla, ale vydržela jsem to ho přímo nesežrat. Přinesla jsem ho domů manželovi a musela jsem hned utéct, abych si aspoň nekousla. To bylo příšerný, ale vydržela jsem. Jen kolega byl skoro naštvaný, že chtěl abych si obalila nervy tukem( blbec) a nebyla tak nervozní a já to ani nesním. On má rád ženy typu Halina Pavlovská, tak prý když mám o pět kilo míň tak jsem akorát. Tak vydržte!
melta
Vyky
| 9. 1. 2008 18:53
Zdravím všechny, já jsem meltu nikdy nepila, ale má maminka ji pila s mlékem, tak jsem se lekla, aby se něco nezkazilo. Na recepty je fajn Malá kuchařka dělené stravy od Jany Horecké . Jsou tam báječný recepty. V noci jsem nemohla spát neb mě zchátila chřipka apotvůrka vlezla na průdušky a tak jsem vzpomínala.A hurá vzpoměla .Do doby, než ze mě začaly padat kalhoty, jsem jedla jen zvířátka. měla jsem potíže se zácpou, Ale to řešila šaratice, jen človíček musí být blízko v.c. Výborná je syrovátka s příchutí ananasu, patří do zvířátek. Jedla jsem pečené kuře s kapustičkami ,uzené maso, zavináče.bílé jogurty. Nikdy jsem nebyl hlady. Tak se mějte primově
MELTA
pravaenergit
| 9. 1. 2008 17:17
Ahojky tak zalezi asi i natom jak kdo tu meltu pije hihi
Jako treba ja znam meltu jedine takovou ze si ji delam s mlekem. Ale ja jsme meltu dlouho nemela a bez mleka byhc si ji delala urcite ke kytickam a ke zviratkum piju caje. Jinak piju i ovocne caje , ke vsemu kamoska mi rikala ze u caju to vubec nevadi, tak nevim.

Udelala jsme si na veceri pomazanku zviratkovous tvarohem a trochou tunaka ve vlastni stave do toho cibulku cul, pepr a nastrouhala sme tam syr a vejce na tvrdo a namazala jsme si tim sunku a ty jsme zabalila ty sunky a dlaba jsem si :_)

na OBED hovezi masicko s varenou mrkvickou a hovei vyvarek stoho jsme si taky dopravala dkyz prisel hlad
melta
Pajita
| 9. 1. 2008 16:47
Ahoj dělitelky. Určitě meltu řadíte správně,to je ke kytičkám. Asi jste to špatně pochopily. Stalo se to pravopisnou chybou. Vyky chtěla určitě napsat toto : meltu určitě ke štrůdlu, ne ke zvířátkům. Jedna čárka v souvětí a co to udělá. Já jsem se pořád nevrátila k dělení ale už musím. Včera jsem se zastavila pro objednané zboží v Quelle a i když jsem neměla v plánu kupovat nic na sebe,tak tam měli kalhoty ve slevě za 69,-Kč. No nekupte to. Zapnula jsem je tedy tak úplně na těsno,ale řekla jsem si,že ty kg půjdou dolů. A koupila jsem. Teď ještě zkontrolovat zásoby,navštívit zdravou výživu (to hlavně k vůli kytičkám) a hurá zas do toho.
melta...
Strepi
| 9. 1. 2008 15:32
tak s tou meltou jsi mne tedy docela zaskočila... ...také ji mám v den kytiček... ...ale řekla bych že ji řadíme dobře
mlsám
Strepi
| 9. 1. 2008 15:30
Tak dneska jsem si k masku udělala móóc dobrý salátek...čínské zelí na nudličky,trocha nastrouhaného tvrdého sýra a nivy,cibulka,pažitka,petrželka,sůl,peř a na zálivku valašská kyška a stroužek česneku.Moc jsem si pomlsala a salátu mám tolik,že ho mám i na zítřek.Takže zvířátka budou pokračovat.No a k večeři to vidím na zavináče ....

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
♥Jarka*Alice♥
7. 6. 2025 17:08
14461
..Magda
7. 6. 2025 16:34