Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Omluva
Pajita
| 15. 11. 2007 08:36
Omlouvám se,samozřejmě antikoncepce
SPLK a antokoncepce.
Pajita
| 15. 11. 2007 08:35
Ahoj. jsem tu nová,ale tuhle diskuzi pročítám již nějakou dobu. V roce 2005 jsem se v lednu začala stravovat podle splk. Váha šla slušně dolů až do června. Najednou se to zastailo. Začala jsem cvičit,dvakrát týdně,ale váha nic. V srpnu jsem jela na dovolenou a dělená strava se nedala provozovat. Už jssem se k ní nevrátila,ale cvičit jsem nepřestala. Výsledek ? V prosinci jsem měla 7 kg navíc. Až potom jsem si uvědomila,že jsem od červnna začala brát antikoncepci. Možná,že kdybych dál dělila,tak abych nepřibrala,ale myslím si,že by ani váha nešla dolů. Alespoň já mám tu zkušenost. SPLK jsem držela již několikrát. I po skončeníí jsem si dosaženou váhu držela,než jsem musela brát nějaké hormony. Momentálně opět dělím. Mějte se
Nováček
Kuratko
| 14. 11. 2007 22:15
Ahoj,mohla bychse zeptat,jaky graf si drzela,jestli ten nejprisnejsi,nebo jaky a pak jestli mi muzes ri ct,jestli beres antikoncepci,protoze jak uz jsem zde zminovala,cetla jsem ,ze to pri ni nejde,tak by ch rada znala zkusenost druhy ch.Ja jsem delenou drzela mesic a zadny upec h prave,tak jsem dneska prvne porusila a rozhodla se jist normalne a min a cvicit atd atd..no uvidime. ..diky za odpoved
Recepty.........
cojka
| 14. 11. 2007 19:18
Ahoj všem....... Vložím sem odkaz na spoustu receptů na dělenku. Jsou tam i grafy a hodně cukroví a sladkého jídla. Recepty začínají hned pod upoutávkou na SRAZ. http://diskuse.dama.cz/komunita.php?…
nováček
gracianna
| 14. 11. 2007 16:52
Zdravím všechny!jsem tady nová a chtěla bych občas pisnout ať mně to hubnutí jde lépe!a s vámi probrat vše co se týká diety L.Kořínkové.Vidím,že jsou tady i recepty-bezva dietu držím týden a mám 2kg dole!!!!!ale ono z toho začátku to jde rychle co?dietu Lenky Kořínkové jsem už držela,ale ...............mám ráda sladké a to je ten problém.
zonam
Jessi
| 12. 11. 2007 21:25
Promíň nenapsala jsem ti maila jspackova@centrum.cz
zonam
Jessi
| 12. 11. 2007 21:22
Ahoj zonam,píšeš tady o překyselení žaludku.S tímto problemem zapasím více než 10let.Byla jsem už k vůli tomu 2krát na gastroskopii.Uživala jsem léky ale co držím dělenku problemy takové mám ninimalní.Nikdo mi to z rodiny nechce věřit,že to má takový vliv na zažívání.Byla bych moc ráda kdyby jsi mi to poslala na maila.Moc díky.
Dělená strava a já
zonan
| 12. 11. 2007 08:56
K dělené stravě mě přivedly zdravotní problémy se žlučníkem a neustálým překyselením žaludku. SPLK jsem nečetla, ale mám Kuchařku nové dělené stravy od Ursuly Summové. Pak jsem ještě dostala do ruky "publikaci" Odkyselení organismu a obojí zkombinovala. V odkyselení organismu jsem se dočetla, jak je moc důležité dbát na to, aby organismus nebyl překyselený (zkouška se provádí při močení pomocí lakmusových papírků), jíst více zásadotvorných potravin a hlavně dodávat minerály (hořčík, vápník, zinek, draslík ...) a vitamíny. Vynechat hlavně cukry a pokud možno, omezit maso. Kdo má zájem, mohu tuto publikaci zaslat mailem, mám to ve Wordu. A hlavně, nestravuji se tak proto, abych zhubla, ale proto, abych se cítila lépe a byla zdravá (což už nyní opravdu pociťuji). To je vážně velmi důležitý psychologický impuls. Když začnete myslet na úplně jiný cíl, zhubnutí přijde samo, aniž byste to postřeli a je milým vedlejším efektem. Pro ilustraci, jsem už 4 roky vegetariánka a díky žaludečním problémům jsem nejedla ani sladké. Málokdo tomu věřil, protože má váha odpovídala spíše nemístnému obžerství. Teprve za posledních 6 měsíců jsem zhubla 11 kg.
hubneme
Kuratko
| 10. 11. 2007 22:55
Ahojky,diky za jidelnicky..jist jako pises ty kaculo a hubnout,tak to by se mi libilo.Ja jim asi tak podobne a prave nehubnu..porad mlsam noA jist jako Jessi..to vypada c elkem i malo,u toho by se i hubnout dalo ne?Ale tam neni nic moc sladkehoDneska jsme to s mamou resily..ona mi porad tvrdi,at jim malo a casto a konecne se vykaslu na naky moje diety..no jo,ja vim,ze to je asi to nejlepsi..ale takhle mam aspon neco zakazane a nevemu si to.Kdyz budu vedet,ze muzu od vseho troc hu..znate to..nevim vubec co delat..jestli skonc it,aby si to moje telo jeste vi c nezvyklo na delenku,nebo to jeste zkusit a prisnejc...ach jooo,ja uz chci jednou v zivote prestat resit hubnuti a jist jako normalni lidi,na c o mam chut,aniz bych si to pak nevycitala!!!To je tak nespravedlivy vsec hno!!Mozna na to tak porad myslim,ze to proste nejde...kdyz sem driv diety nak neresila,tak sem se vzdy cky nekdy zvazila a tu o 3kila min a ani sem nevedela jak..proste uplne v pohode.Od doby,co si preju zhubnout jak nic na svete to proste nejde,spis naopak!!!Ja snad navstivim naky ty odborniky a nec ham si napsat jidelnicek na miru ,nebo ja fakt nevimA ty vikendy to je jeste vetsi des...c lovek je doma a skoro se nehne..tak ja radsi koncim,abych vas negativne nenaladila...mejte se fajn a tobe Kaculo gratuluju a zavidim
Kuratko
Jessi
| 10. 11. 2007 21:32
Ahoj,je to divné,že ani kilo.Mi to taky nešlo dolů dobře. Napíší ti svůj jídelníček.Jím přibližně ve stejnou dobu.Taky mám ale i nějaké vyjímky. V 7hod.káva+soj.smetánka,830 krajíček chleba třeba namaz.soj paštikou nebo namazaný Florou trošku a med,nebo chlebík a přírodní sýr.V11hod.jogurt bílý do toho nasypu *** a hrozinky,nebo ořechy a hrozinky.Ve13hod.nějakou polévku,když přecházím na zvířatka tak nějakou zeleninovou.V16hod nějaké maso a zeleninu, červenou řepu naloženou nebo kys.okurky.V19hod.vajíčka vařená,smažená,lečo,maso,párek nebo jenom jogurt.Mezi tím vypijí 5-6káv.Ovoce a zeleninu po celý den.Mám toho dost hodně.Při takovém jídelničku já vůbec nehubnu.
všechny zdravím
Kacula
| 10. 11. 2007 21:28
Ahoj všichni!

Dneska slavím úspěch!! Mám přesně 2 kg za týden dole .
Váha mi dva dny stávkovala, tak jse se večer naštvala a snědla jsem na posezení dvě čokoládové tyčinky s hóódně cukru, ale ráno jsem měla díky bohu i přesto míň . Dneska jsem si dala raději dia čokoládku od Dianelly, ale prodávají jich hodně a jsou dobré, já vybírám z diakoutků v supermarketech. Jednou jsem¨si koupila kávovou a byla výborná, akorát už nevím výrobce.

Pro Kuřátko:

Je pravda, že kdybych za měsíc nic nezhubla ani se třeba necítila líp, tak bych to asi nevydržela...
Ale jak se ptáš na ten jídelníček ta píšu to, co plánuji na zítřek: ráno si dám chleba s lučinou a chery rajčátka, pak dia sušenky, k obědu těstoviny plněné špenátem a rajčatovou omáčkou, pak asi ještě chleba asi s dia marmeládou, plánuju konečně upéct taky tu bábovku a večer asi knedlíky se žloutky a zeleninový salát.

Všem držím pěsti a přeji hodně úspěchů při hubnutí !!
dělenka
Kuratko
| 10. 11. 2007 09:22
Ahoj,uz jsem tu dlouho nebyla..ja val cite vsichni?Jeste drzite?Ja se dneska vazila a ani kilo dole..po mesici,tak fakt nevim,co si o tom mam myslet.Asi to,ze holt to na me nefunguje a ze asi prejdu na normalni stravu.Rika se,ze kdyz clovek zacne jist po delence normalne,ze pribere,ale kdyz sem ni c nezhubla,nemuzu zpatky snad ni c pribrat ne? Ale stve me to..pro c zrovna me to nejde,pritom si to TAK preju!!Apon pod te ch 70 kdyby to byloProsim vas vsec hny,co sem c hodite,jestli mi jeste muzete napsat vase jidelni cky,abych jeste jednou mrkla,jestli nejim mo c,ale neprijde mi..tak at vam to jde dolu lip nez me..papa a hezky vikend
Kacula
Jessi
| 8. 11. 2007 20:49
Ahoj!
Až budeš mít čas,tak můžeš nějaké recepty napsat.Určitě nejsem sama,co ráda zkouší něco nového.A ta váha to bude dobrý,víš že si nás tak dobírá. Tento víkend u nás bude rušno máme posvícení po našemu krmáš a to se slaví. Peču a vařím ve velkém.Mějte se všichni moc hezky a ať se vám dobře hubne.
Jessi
Kacula
| 8. 11. 2007 19:25
Ahoj!! To jsem moc ráda, že ti chutnala !! Já jsem se k tomu ještě nedostala. Mám teď hrozný fofry v práci a tak teda docela dost zanedbávám i tu pravidelnost.... Váha mi už dva dny stávkuje... jsem zvědavá na zítra. A to to vážně do puntíku dodržuju... No uvidíme, snad budu mít víc času o víkendu a taky se vrhnu do nějakého toho pečení . Ještě sem přidám určitě nějaké recepty na vánoční cukroví, jestli chcete. Mějte se krásně
Kacula
Jessi
| 7. 11. 2007 21:59
Jěště dopisují co jsem se teď dověděla.Dcera dělá s tím corobem praškem nor.kakao. Používá ovesné mléko a carob.Nic jí nehoustne.
Kacula
Jessi
| 7. 11. 2007 21:15
Ahojky,díky za další výborný recept.Po bábovce se jen zaprašilo.Přisly děti a vnoučata a moooc jím chutnala.S tím carobem nevím, jestli by šlo něco zahustit. Možná.Když ti nechutnaly carobové tyčinky,ty jsem nezkoušela ti nebude třeba chutnat ani ta nutela.Mi přišla dobrá nebyla moc sladká.Jsou dobré dia čokolady?Jěště jsem jí neměla.Jakou značku kupuješ?Někdo tady radil ty co mají hodně procent kakaa.Koupila jsem 90ti procentní,ale není na dělenku je tam cukr.Je dobrá, moc hořká.Mějte se hezky.
Bábovka
Jessi
| 7. 11. 2007 20:54
Tak jsem jí dneska upekla.Byla výborná.Já v návodu nemám nikde o papíru žadnou zmínku, proto jsem se dívila.Nedala jsem kakao, nastrouhala jsem vlašské ořechy ony krásně obarví.Byla opravdu výborná. Petro,vyzkoušej to v pekárně.Míchala jsem 15min.tuk,žloutky a cukr.Pak jěště chvilku se vším dohromady.Pekla jsem to 1hod.a7min.ale každá pekarna peče jinak.Vyzkoušej špejli.Dělám v tom kynuté knedlíky ovocné i houskové.Taky jsem pekla dlouho jenom chlebík.
Pekárna
Petra
| 7. 11. 2007 12:04
Mám pekárnu Panasonic, taky 2 roky, ale zůstala jsem jen u chleba a
perníku. S bábovkou to bude podobné asi jak s perníkem. Překvapilo mě,
že v manuálu v receptech píší, že se má vyložit pečícím papírem a mě do
té úzké nádoby nešel nasoukatTak když si pečeš chleba, tak máš aspoň jistotu, že máš dělený, viď
Jessi
Kacula
| 6. 11. 2007 22:04
Ahoj! Takže ten svatojánský chleba se tedy používá místo kakaa... já myslela, že je to na zahušťování... . Taky se budu muset zajít někam podívat. Ta nutela zní móóc dobře , když tedy říkáš, že ti chutnala, už se mi sbíhají sliny. Já jsem zkoušela carobové tyčinky, ale moc mi nejely... Ta pekárna zní taky moc zajímavě, jenže já už nevím, kam bych všechny ty kuchyňský "udělátka" dala...Dneska jsem si chtěla koupit dia čokoládu, cestou do práce tam je stánek, kde prodávají výborné čokolády, jenže ty teď nemůžu , ale nově tam mají i dia, tak jsem je chtěla zkusit, jenže dnes tam jako na potvoru nebyli, takže mi to holt asi není souzeno... Mějte se všichni hezky!!!!
Kacula
Jessi
| 6. 11. 2007 21:22
Ahojky,tak jsem byla ve zdr.vyživě a koupila svat.chleba-carob prášek,který se používá místo kakaa a ještě jsem koupila nutelu carobovou natural a ta by nám šla mazat na chlebík.Já to sice nakupovala dceři ta má syna alergika ale nutela měla docelá dobrou chuť stojí kolem 80kč.
Kuratko
Jessi
| 6. 11. 2007 21:13
Ahoj,netráp se s tím lečem a dej si ho.LK to opravdu píše,že se cukr může když se přidá ocet.Rajský protlak nepoužívám,ale kečup taky můžeš.Je tam cukr a ocet LK píše,že se může já to jím.Lečo mám sice své i protlak i kečup mám svůj.V tom protlaku není ocet?Neznám.
pekárna
Jessi
| 6. 11. 2007 20:58
Ahojky,nevím jestli se v pekárnach vyznaš ,já mám Etu Harmony jsem sní moc spokojená.Peču každý den chlebík nekupují, ani žádné pečivo vše dělám v ní.Tam se nedává papír.Nalíješ první tekutinu a potom ostatní suroviny.Zapneš program DORT a ten necháš asi 10min.-tře těsto.Pak vypneš, vytahneš metlčky a zapneš program PEČENI.Ten je na 1hod.Pokud to není tak trochu přidáš.A babovka je hotová.Na tom jde výborně i sekaná nic se nepalí a ničím nepodlívá.Super.Peču tak 2roky. Dneska mi babovka nevyšla měla jsem toulavé boty.
hubneme:-)
Kuratko
| 6. 11. 2007 17:29
Ahoj,tak jsem polivku zplacala sama ,kdyz mi tu nikdo neporadil....a usla..chci se zeptat..ma nekdo zkusenosti s tim kupovanym lecem?Me to porad neda,vim,ze si ho muzu udelat sama,ale me chutna to kupovany a je to normalne nalozena zelenina..je tam teda cukr,ale taky o cet a ten by se teda mel rozlozit ne?Je to tak?Psala to myslim Korinkova..cetl to nekdo??Je to jak kecup rekla bych..a taky jestli mi nekdo muze poreadit..pouzivate rajsky protlak?Ja ho minule do ne ceho dala a nekoukala na slozeni a dneska jsem si ho koupila a byl tam napsany cukr,tak jsem se vydesila,ze jsem minule asi udelala c hybu..v protlaku to asi vadi ze?Prosim poradte..diky
bábovka
Petra
| 6. 11. 2007 09:19
Kaculo, taky díky za recept na bábovku.

Jessi, chtěla bych se zeptat, když budeš péct bábovku v pekárně, vykládáš tu pekárnu pečícím papírem? A jaký dáš program, jen upéct a zvolíš počet minut /když ano, tak na kolik minut.Díky za odpoveď.
Kacula
Jessi
| 5. 11. 2007 21:53
Chci ti poděkovat za recept na tu bábovku.Vyzkouším to v dom.pekárně.Jsem zvědavá co mi z toho vyjde.Na pečení používám všechny mouky .Podle toho ale co zrovna peču.Na chleba celozrné,chlebové i nor.bílou. LK jí zrovna nedoporučuje ale někdy nejde použit jiná.Prašek ze svatojanského chleba je karob ne?To je misto kakaa.Zítra jestli mi to vyjde zajdu do zdr. vyživy se poptat.Na zahuštění u zvířatek používám tavený sýr a u kytek mouku.Mějte se hezký.
Mouka
Kacula
| 5. 11. 2007 20:45
Ještě jsem se chtěla zeptat. Jakou moku používáte při pečení? Obyčejnou bílou nebo špaldovou, celozrnou...
A co používáte na zahušťování? Někde jsem četla o svatojánském chlebu, má s tím někdo zkušenost?
Díky za radu !!
Ořechová bábovka - kytičky
Kacula
| 5. 11. 2007 20:43
125 g rostlinného tuku, 3 žloutky, 2 šálky fruktózy anebo 1 šálek fruktózy + 3 lžíce medu, 2 šálky polohrubé mouky, 1 šálek mletých ořechů, 1 prášek do pečiva nebo 1 prášek do perníku, 100 g rozinek, asi 250 ml tekutého sójového mléka, kakao

Vymažeme formu olejem a pečlivě vysypeme namletými ořechy. Rostlinný tuk, žloutky a fruktózu ušleháme do hladké pěny - asi 10 minut. Poté přidáme ostatní suroviny a vše promícháme, má vzniknout spíše řidší těsto, podle toho přidáváme mléko. Do poloviny těsta vmícháme kakao a vlijeme do formy, zalijeme zbylým těstem a dáme péct na 170 C. Můžeme polít horkou čokoládou z vody, sójového mléka, kakaa a fruktózy.
Zdravím
Kacula
| 5. 11. 2007 20:34
Ahoj Holky!

Dneska jsem měla v práci takový fofr, že jsem si nestihla zajít ani na oběd, takže dnešní jídelníček raději psát nebudu... Jak člověk nejí pravidelně, taky to stojí za prd... Ale ráno jsem byla opět móóóc spokojená , čekala jsem tak 200 g nebo i nic (hlavně ne víc ) a místo toho mám zase skoro o kilo míň. Jde to až nějak podezřele rychle dolů... Asi to vypadá, že toho moc nespořádám, ale to jste na omylu!! Dnešek je teda vyjímka ( i když už mám v sobě tři dia sušenky - ne jako kousky, ale celé balení ), ale jinak... Hlavně večer, to je moje doba... A sladký přímo zbožňuju ... Jsem zvědavá na zítřejší váhu , závislák no...
Jinak jak tu byl zmíněn třtinový cukr, na to bych si dala bacha, protože to LK tedy zakazuje. Jednou jsem si ho koupila v domnění, že ten rozhodně vadit nemůže, ale omyl. Nejsem si tím tedy uplně 100 % jistá, ale i přírodní cukr - nebělená sacharóza), je zakázaný....Já raději používám jen fruktózu nebo lesní med a mám jistotu, že neudělám chybu. Zítra se chystám upéct bábovku, tak napíšu receptík z knížky LK - Sladkosti po kterých se netloustne. Už mám vybráno i nějaké vánoční cukroví .
Kuratko
| 5. 11. 2007 20:26
Chtela jsem se jeste zeptat..muze mi nekdo napsat nejaky moc dobroucky recepis na polivku?Chtela byc h si udelat nejradsi porkovou,..vim teda jak se dela,ale radsi bych,aby mi nekdo zkuseny napsal,jak ji dela,abych tam nedala neceho moc,nebo spatne.Mozna hloupy dotaz,ja vim
Kuratko
| 5. 11. 2007 19:59
Ja jsem cokosku prave dopapala a udelala novou a redila mlickem..voda se mi tam nelibi ..hned to dam zmrazit,abych mela na priste az budu mit zviratka..teeeda,kdyby ste videli,jak ja dneska s prominutim zeru!!!Uz abych sla c vicit

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
6. 6. 2025 12:33
14453
..Magda
6. 6. 2025 09:38
73455
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55