Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

:-(
Kuratko
| 3. 11. 2007 19:11
No ale proc by to psala..?Prej to vyzkousela i na sobe a nezhubla pokud ji brala.A co hur,pise,ze nez se telo od ty chemie ocisti,trva to i par let..tudiz i kdybych ji prestala brat,muzu zacit hubnout s delenou stravou za 2,3roky..to je konec..vzdyt je to dneska uplne normalni a bezna vec,myslela sem,ze kazdej ..nebo alespon trictvrte holek bere prasky..asi ne no..takze tady bude asi zakopanej pes..tak ja uz nevim,jak zhubnout.Nevim,jestli s tim teda prestat..ach joooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kuřátko
Kacula
| 3. 11. 2007 18:58
Já jsem se taky po těch shozených 5 kg chtěla přeorientovat na klasickou zdravou stravu. Jenže... to máš pak pocit, že můžeš vlastně uplně všechno a člověk je jako utrženej ze řetězu a pak se hrozně těžko vrací zpátky... Aspoň u mě to tak je. Nejhorší je ten začátek. Doufám, že to vydržím a ty určitě taky. Na tu zprávu s antikoncepcí se vyprdni to je pěkná blbost.
Antikoncepce
Kacula
| 3. 11. 2007 18:56
To se mi teda nezdá... to je divný, to s tím přece nemůže mít nic společnýho. Vždyť funguje kažád dieta pokud se dodržuje i když někdo bere antikoncepci... Já jí teda neberu to je fakt, ale tomu se mi opravdu nechce věřit...
hubneme:-)
Kuratko
| 3. 11. 2007 18:12
Tak jsem se prave v te knizce od L:K.docetla,ze delena strava pri uzivani antikoncepce nefunguje..to snad neee..prosim ma tu nekdo s tim zkusenosti ??Prece to nemuze byt tak nespravedlivy!!!!!
Kuratko
| 3. 11. 2007 17:24
Teda tech 65 bych chtela aspon jsem chtela napsat No a stim,ze se uz tak musi jist porad..nevadilo by mi to ani.Rikas,ze si to nabrala zpatky behem 2mesicu..?To neni tak kratka doba..ja si to predstavuju tak,ze pokud to bude fungovat a naaahodou bych zhubla na tech 65,tak si budu delat treba jednou,dvakrat tydne dny,kdy budu jist jak chci a jinak delit..nepredpokladam,ze bych vydrzela do konce zivota si nedat nic mimo pravidla A az uvidim,ze to jde zas nahoru,tak halt zas zacnu no
Kuratko
| 3. 11. 2007 17:19
Nebuj,my to zmaknem Ja jsem byla jakz takz spokojen,kdyz jsem mela tech 63 taky,to jeste ok..60je jak sen,na to uz jsem od te doby nikdy nedosahla.Zacatkem roku jsem zacla trikrat tydne chodit do posilky,a snazila se min jist(ne zas tak moc) a zhubla jsem na 64..uz jsem se citila ok..ale pak nastaly problemy,rozchod s pritelem a babicka a vsichni mi nosili ruzny utesovatka..cokolady a tak a porad..obal si nervy a tak sem obalovala a obalovala,az sem tam kde semnemuzu tomu uverit,v zivote bych nikomu kdyby se me primo osobne zeptal,kolik vazim nerekla,strasne se stydim.Mozna na 70ani nevypadam..teda nikdo mi to netipne,kdyz tipuje..ale to me neutesuje..kalhoty dopnu hodne blbe a uz sem fakt na hranici..vim,ze na 60to opet asi nedotahnu(jeste jsou za chvili ty pitomy Vanoce),ale tech 60bych chtela ..aspon.Tak doufam,ze to spolu zmaknem.Budem se vzajemne podporovat a snad to pujde no..i kdyz asi ne 2kila tydne,jak jsem puvodne cekala..to bych musela byt tvrdsi a ne porad vymyslet coby!Prave jsem dovarila tu moji slavnou kasi z brokolice,tak uz se tesim,az mi troska vyhladne a ja si ji dam
Kuřátko
Kacula
| 3. 11. 2007 16:17
Měřím taky stejně . Já zase byla vždycky hodně hubená a teď nevím, co se to se mnou stalo, ale za posledních 8 let mám skoro 20 kg nahoře. Vím, že když jsem měla 63, tak to bylo ještě dobrý, i když jsem si na své poměry připadala tlustá... teď když se ohlédnu, tak si musím nadávat... Chtěla bych se taky cítit dobře, je to znát uplně na všem... Jsem taková nafouklá a jakoby opuchlá, bolí mě břicho a připadám si jak valící se velryba . Nejhorší je, že jsem na řešení nějakých diet nebyla nikdy zvyklá a taky to, že dělenku nejde brát jako dietu, ale jako životní styl... Jednou jsem to porušila a za dva měsíce to bylo zpátky...Chtěla bych se ještě před tím, než budu mít děti dát dopohody a ještě se líbit, navíc si myslím, že kdybych si na to zvykla, tak by to šlo s váhou i po porodu určitě líp dolu . Představa toho, že budu mít váhu jako teď a v těhotenství přiberu třeba jako ségra 30 kg mě uplně děsí ... takže s tím chci udělat něco ještě před tím. Cítila jsem se tak skvěle a musela jsem to porošit.... ááách jo.....
Kuratko
| 3. 11. 2007 16:04
Tak to sme na tom stejne..kolik meris?Ja 170 a je to fakt uz ta nejvyssi hranice..nejvyssi v mym zivote.Ja jsem spis mohutnejsi postavy,takze jsem nikdy nemela malo,ale kdyz jsem mela 60,pripadala jsem si uplne super.Jinak cca uz 3roky mam 65-67..a ted jsem se zvazila a najednou tutouplne me polilo horko..des bes..sem nechutnano ale my to zvladnemnevim sic ,jestli diky delence(doufam,ze jo),ale nejak urcite!Muj problem jsou hlavne siroky boky..odjakziva..tloutnu spis do sirky rekla bych..stehna,boky..bricho mam celkem ok..i kdyz uz taky ne jako driv,ale je to to nejlepsi,co mam..na zadek si na stesti nevidim,tak to nemuzu tak soudit Jo a s tou brokolici..vzdyt ja to prave delam jako kasi..uvarim brokolici..vidlickou rozstucham a primicham vejce,syr..nekdy kecup a k masicku je to mnam.Jinak ted jsem mela trosku hlad,tak jsem si udelala 2nozicky parku ..o tom medu a kakau jsem cetla a i to zkousela..sic se to blbe tvori,ale dobry..jenze ja kdyz si to udelam primo ve sklenici,tak nerucim za to,ze ji nesnim,tak to radsi nepokousim asi teda vymenim vodu za ty limci..i kdyz jsou udajne povoleny,ale ta chemie taky nic moc..staci,ze si davam sladidlo do caje a kafe.Tak zatiiim
Kuřátko
Kacula
| 3. 11. 2007 14:57
Ta brokolice zní dobře . Přemýšlela jsem taky o tom, že by se z toho mohla udělat i kaše - mýsto brambor... Tím ovocem se netrap, když už bys to chtěla nějak rozdělit, tak si dávej ovoce spíš dopoledne a pak už jen zeleninu, ale když si ho dáš i třeba večer, tak to není taky žádná velká chyba, jsou horší věci, kterýma bys to mohla pokazit. Tohle já neřeším. Chvilku mi zase bude trvat než se zaběhnu, ale vím, že těstoviny jsem taky moc nejedla a pečivo jsem se snažila taky minimálně. Moc mi chutnalo při zvířátkách mazat si třeba mazací sýr nebo lučinu nebo třeba rybí pomazánku na plátek papriky místo chleba - myslím, že to tak chutná dokonce mnohem líp . Jsem taky hrozně na sladké a Petra sem jednou zanesla skvělý receptík na domácí čokoládičku kterou můžeš při kytičkách i při zvířátkách, takže tu si často dělám. Uděláš jí tak, že do medu zamícháš hóóódně kakaa a dál můžeš přimíchat namleté nebo na jemno nasekané lískové nebo jiné (ne arašidy) oříšky, nebo ***, nebo rozinky nebo všecho dohromady a dáš zatuhnout do ledničky. Můžeš si z toho tvořit i bonbónky. Já to jím lžičkou . Jinak věř tomu že zhubneš a nestresuj se pořád tím, že jsi snědla něco, co jsi neměla, ona ta psychika dělá taky hodně. Navíc tělu chvíli trvá než mu dojde co po něm chceš. Měla bys jíst hlavně pravidelně a nehladovět!!! Já teď vážím 72 kg, tak jsme na tom skoro stejně. Dolů bych chtěla 10 kg. Věřím, že to zvládnem, neboj!! Teď mě ale honí mlsná, takže jdu asi na ten medík...
Kacula
Kuratko
| 3. 11. 2007 14:43
No v knizkach od L.K.pise,ze se limonady slazene umele smeji..taky bych si delala stavy,ale jak rikam..porad neverim tem kaloriim,tak se snazim setrit,kde se da..i kdyz to pak zazdim tunama musli a podMuj jidelnicek?No tak jak kdy,kdyz jsem ve skole,coz je 3krat tydne,vetsinou jsou to rohliky,ovoce,zelenina..vecer pri kytickach si delam hodne brambory se spenatem..nepridavam do nej nic,nebo ryzi se zeleninou..i testoviny se snazim vynechavat,i kdyz na ne mam chut.Nedavam nikam olej,ani maslo.Pri zviratkach ..tak dneska rano ta lucina,paprika ,rajce,okurka,roztaveny syr s kecupem..pak tvaroh s kakaem a medem a ted jabko..nevydrzela sem delit zelkeninu a ovoce,ach jokdyz ja bez ovoce nemuzu byt a rano ho jist,to zas moc nemusim..kord kdyz jsem doma.Takze se to tim michanim urcite zas zpomali codocela bych si dala bananovy koktejl,ale banan si rikam,ze ten uz je spis opravdu do sacharidu,ale jak se znam,urcite to nevydrzim..vecer si chci udelat tunaka ve vl.stave,k tomu brokolici ..tu vzdycky rozstucham a pridam vejce a syr a udelm si k tomu salat a je to mnam..no a pak bude chut urcite na sladke..ale jelikoz nemam zadnou dia cokoladu a nevim,co jineho pri zviratkach,tak urcite to bude jeste jogurt a med..jim taky tak nak stejne porad..
Kuřátko
Kacula
| 3. 11. 2007 14:30
Když to tak vezmu, začala jsem původně LK, ale u Haye se mi líbí neutrál, ale zase ne dělení zeleniny a ovoce, to jím se vším a klidně v jednom dni ovoce i zeleninu. Těžký je to ze začátku než si zvykneš co s čím, pak je to automatický. Já vařím stejně často dokolečka ta samá jídla, takže nad tím člověk pak už ani nepřemýšlí. Mně to ale funguje i takhle. Teď jsem sice zase na začátku... ale doufám, že to půjde stejně dobře jako před 2 měsíci. Při zvířátkách šlo opravdu 200 g denně dolů, což je opravdu super. S tím lečem, já nevím o tom, že když je někde ocet a cukr, že to nevadí... ale možná to tak je, takhle do puntíku to neznám... Já zkrátka když někde vidím cukr, tak to raději neberu. I kečup kupuju bez cukru, je to od Euro Shopper, mají ho v hypernově nebo u Alberta, je jeden z nejlevnějších a místo cukru je tam glukózo-fruktózový sirup. I kdyby to ale bylo špatně, tak si myslím, že pro jednou, to nemůže způsobit to, že nehubneš, když dodržuješ všechno ostatní. Ty slazené limonády ale nevim nevim, když tam není cukr, tak je to samá chemii, jestli v tomhle nebude ten zakopaný pes.... To bych raději nepila. Já piju vodu, třeba s citronem, nebo nedávno jsme si koupili odšťavňovač a to je uplně super, děláme si čerstvé ovocné i zeleninové šťávičky, jinak miluju bylinkové čaje. A zapomněla jsem na ty BEBE dia - ty jsou OK . Napiš jen tak pro zajímavost svůj jídelníček .
Kuratko
| 3. 11. 2007 13:42
Tak to mas jidelnicek urcite mnohem lepsi..moc bych si dala rohlik s lucinou..ale preziju to i bez no..kdyby to melo fungovat.Ty drzis teda Haye?Se musi drzet bud jedno,nebo druhy ne?Nebo michas Korinkovou a jeho?V tom bych uz mela moc velkej chaoz a urcite bych to spis pokazila..takze se radsi budu drzet Korinkovy(teda aspon do doby,nez se presvedcim,ze pri ni nehubnu)..pak s tim asi prastim,proc se trapit.Ale jeste vydrzim.Ja na tu vahu ani zvedava nejsem,protoze na cm jsem nezhubla nic,takze jestli na vaze jo,je mi to celkem prd platny,kdyz kalhoty mi sou porad stejne.Myslis teda,ze jsem tim lecem S:P:L:K:porusila?Dneska jsem si zvolila zviratka a pritom na ne nemam absolutne chutno nic,uz se stalo,musim do zitra vydrzet.A chtela jsem se jeste zeptat..nevadi,kdyz puju slazene limonady ne?Teda umele slazene..je tam aspartam,sacharin..to snad neva..tak papa,tesim se na odpoved
Kuřátko
Kacula
| 3. 11. 2007 13:13
Jsem zvědavá až se zvážíš, možná budeš koukat !!
Já měla dneska chleba s florou a medem, potom šťávu z jablek, grepu a našlehala jsem si to s bílým jogurtem, k obědu budu mít těstoviny plněné ricotou a špenátem a k večeři bramboračku. Já se teda hlady netrápím , možná že si ještě zobnu večer popcornu. Mně vyhovuje víc dělenka Haye - ty mléčné a zakysané výrobky v neutrálu, je to mnohem pestřejší. Můžeš si dát třeba klidně chleba s lučinou nebo s tvarohovou pomazánkou. Pokud ti tam chutná med nebo dia marmeláda, tak proč ne, v tom není žádný problém. Já si často vařím míchaná vajíčka, bramborové knedlíky s vejci, hemenex se sýrem, nebo třeba opeču sekanou a přílohu k tomu mám rajčátka a tatarku . U Haye patří do neutrálu i uzené ryby nebo maso, takže si klíďo můžeš dát bramborové knedlíky plněné uzením a zelí!!! Moc zdravě to tedy nezní ale v dělence to nevadí, což je super a hubne se i tak !
hubnutí
Kuratko
| 3. 11. 2007 12:48
Tak s tim lecem jste me trosku nepotesily..to jakoze jsem teda udelala chybu??na ty sklenici s lecem pisi,ze je tam ocet,tak sem to prala jako u kecupu,ze tam ten cukr nema vyznam a neporusi hubnuti.Tak ja uz ho radsi kupovat nebudu,i kdyz mi chutna..vzdycky sem tam jeste pridala rajcatovy protlak a bylo to mnama ty susenky od ely taky radsi ne..ale ty bebe byly ok ne?Dneska jsem se rozhodla,ze tydn zkusim nejist ovoce a zel dohromady,ale do tvarohu si med ,nebo marmosku dat musim.Dneska jsem mela k snidani taveny syr s kecupem,lucinu linie a papriku,rajce,okurku,ted jsem snedla tvaroh s kakaem a medem,tak snad zatim dobry..je fajn,ze si takhle pisem,dodaly ste mi zase kuraz pokracovat,i kdyz teda si nejsem porad jista ,ze to na me bude fungovat.Ja jsem si vcera koupila knizku L.K...Dieta pro vasnive megajedliky a jsem v pulce..precetla jsem od ni skoro vsechny,moc me to bavi a vzdycky ,kdyz to ctu,tomu znovu uverim.Ale s tema kaloriema..porad v tom musim stourat..ona si trocha protireci..pise,ze na nich nezalezi,ALE zase jist moc nesmis,jinak tloustnes..jak psaly jini tady i jinde na diskuzi.Doktori a ty "znalci"porad argumentuji tim,ze se ji oddelene a tudiz min snis a ze telo travi stejne sacharidy,jako bilkoviny,ze na to to nema vliv,tak ja uz nevim..tomu,ze se lip travi verim,to je jisty,ale ty kalorienevim nevim..mejte se..paaaa
štrůdl....
cojka
| 3. 11. 2007 12:15
Tak zrovna já jsem ten typ, co si upeče štrůdl z celého půlkilového listkového těsta a dokážu ho během dvou dnů sníst. Nejím už ale ten den zeleninu, jen si dám pak třeba rohlík, nebo něco slaného. A je asi pravda, že se hubnutí pozastaví, ale nenaruší. A to je to krásné, že si nemusím nic odpírat, když mám na to chuť. Ale je pravda, že si ho nepeču každý týden, ale jednou za čas. Takže nemám ani ty nejmenší výčitky. Kuřátko, zkoušela sis koupit ovocný cukr? Ten je neutrální. Ale podle Haye je jogurt i tvaroh neutrální, tak by ses nemusela bát ho jíst s čímkoliv. Ty sušenky jsem si kupovala já, ve Zdravíčku, byly z dovozu a složením přesně na dělenku. Název už nevím. Mně by asi zarážely sušená vejce u toho co píšeš, možná i to sušené mlíko, ale je pravda, že teď jsou ty dělenky tak protichůdné, že by to ani nevadilo. Co Hay zakazuje, Kořínková povoluje a naopak, tak si musí každý vybrat sám. Ale pokud by jsi chtěla rychleji zhubnout, zatím je nejez. A to lečo, taky by mě tam zarážel cukr i když Kořínková říká, že se s octem ruší, ale lečo s octem nezavařuji, vždyť přece rajčata jsou kyselá sama o sobě. Pokud nemáš domácí, snad by bylo lepší mražené, nebo si koupit papriky a rajčata a podusit jen na cibuli. A taky neřeším vařená rajčata, beru je jako zeleninu, tedy neutrál. Snad se ti to povede a kila půjdou dolů. A nemysli na to, možná se zbytečně stresuješ. Ahoj všem.
Kuřátko
Kacula
| 3. 11. 2007 09:57
Ahoj Kuřátko!

Já teda nevím, ale já jsem ten nejpřísnější graf Lk nikdy nedržela a stejně jako Jessi i Cojka, jak píší, vyzobala jsem si co mi vyhovuje z LK a co z Haye a občas jsem taky zhřešila nějakou tou sladkostí. Přesto to šlo. Jak píšeš o těch sušenkách od sedity, asi se jmenují Ela a jsou s více příchutěmi, tak ty já jím i když je tam psané sušené mléko a laktóza, což se při LK nesmí. U Haye se ale malé množství mléka řadí do neutrálu stejně jako máslo a smetana. Vařená rajčata zase vadí u Haye. Ale tohle jsem já nikdy takhle do puntíku neřešila. Píšeš, že jsi nenašla odvahu se zvážit, možná se zbytečně stresuješ a třeba už máš něco dole . někomu se to rozjede až za delší dobu než si to tělo uvědomí nějakou změnu, to je strašně individuální. Pečivo můžeš jakékoli kromě bílého, takže v tom chybu určitě neděláš. Já osobně jsem třeba moc nehubla u kytiček, ale u zvířátek to bylo každý den o 200 g. Já na tom vážení byla zase závislá , vážila jsem se každý den ráno a někdy i večer... Mně to hrozně hnalo dál dopředu. Když jsem měla víc než předtím, tak jsem přemýšlela o tom co jsem snědla a co je asi špatně a když jsem měla míň tak jsem se těšila na další den, že to bude ještě míň . Už někdy v minulosti jsme tu řešily, že jak říká LK, že tady nezáleží nakaloriích a na množství, že to těžko může být pravda. Když si uděláš štrůdl, který je OK a budeš ho jíst od rána až do večera, tak se dá těžko očekávat, že zhubneš, tomu opravdu nevěřím a mám to i vyzkoušené, nic se nesmí přehánět. Já jsem si hodně dávala pozor na cukr, takže v tom leču by mi to vadilo, raději bych si udělala svoje vlastní, ale to záleží na každém... Držím pěsti a určitě vydrž !!! Já se taky budu snažit ! !
Ahoj Jessi..
Kuratko
| 3. 11. 2007 09:33
Opet dekuju za vycerpavajici clanek a za podporu.Dnes je to presne tyden,co jsem se nevazila,ale nemam odvahu,jeste to radsi odlozim,protoze miry mam porad stejne,takze je to asi i zbytecnePri poslednim vazeni jsem mela 71,1(nejvysii,co jsem kdy mela)a chtela bych aspon 65,nejlepe 60..to budu uplne spokojena..ale to je dloooouha cesta.Jak je mozne,ze tu nekdo pise,ze hubne 2,nebo 2,5kg tydne(jak to rikala i L.K.)..jaktoze me to nejde??!!Asi budu muset zprisnit graf a vynechat moje milovane musli..ale ja ho tak miluju!!Jenze kdyz k nemu zasednu,neumim prestat....zase kdyz rikate,ze na kaloriich nezalezi..tak ja nevim.Chtela jsem dneska zacit ten nejprisnejsi graf,ale mam zviratka a chtela bych si dat tvaroh nasladko,jenze v tom grafu se nesmi ovoce ani med,ani marmoska,tak nevimAsi zase z prisneho grafu slevim Chci se jeste zeptat u veci,u kterych nevim,jest jsou stopro spravne,i kdyz jsem u L.K.cetla,ze jo,ale stejne..kupuji si v kramu leco a je tam zelenina,ocet,cukr...ale Korinkova pise,ze tam ten cukr nevadi,ne?Tak tam snad chyba neni,nebo..?Pak jsem si koupila dia bebecka,ale jeste jsem je nenacla,mam je tu uz tyden a bojim se..je tam(psenicna,jecna a zitna mouka,fruktoza,rostliny tuk,vlaknina,vlocky,kakao,liskova jadra,susena syrovatka,kyprici latky,aroma,sul,susena vejce)..nenasla jsem tam nic zavadneho,muzu poprosit o odsouhlaseni,nebo prip.vyvraceni?A mam tu jeste jedny dia..jsou od sedity a myslim,ze uz jsem tu nekde v prispevcich nasla,ze je nekdo jedl,ale radsi se zeptam.Slozeni(psenicna mouka,tuk rostlinny ztuzeny,krystalicka fruktoza,mleko susene odstredene-to nevim,zda se muze,spis ne..co?,rostliny olej,susena syrovatka,mouka sojova,laktoza-taky spatne? a suseny zloutek,kukuricny skrob,prirodni aroma,emulgator,kypridlo,sul..tot vse.U tech bebecek mi prijde slozeni ok,ale u tech druhych me tam to susene mleko zarazilo a laktoza tez,i kdyz tam ani bude male mn,ale stejne..radsi jsem je nejedla,i kdyz jak uz jsem psala,nekdo tu rikal,ze je ji.Pak jeste jedna vec..kdyz si delam rizoto,davam do neho rajcata.Nekdo pise,ze varena jsou bilkovina,ale brala jsem to jako zeleninu..spatne?A jeste se chci zeptat..na tom,jake pecivo si kupuju nezalezi,ne?Nemyslim tim bile rohliky,ale kupuju si proste ty,ktere maji naka zrnicka a vypadaji lakavenevim,zda jsou zrovna celozrne,to snad neni napsane u zadneho peciva..vzdycky je tam finsky rohlik a spaldova bulka a kdesi cosi.A ty uplne tmave..vim,ze jsou obarvene,ale vadilo by to moc?Pry se to barvi karamelem,tak jestli jsem nesnedla neco takoveho a tim nedelam chyby..jinak uz vazne nevim.To je tak vse,v cem nekdy pochybuju a budu moc rada za odpovedi.Preju hezky den..
Zase začínám
Kacula
| 3. 11. 2007 09:07
Ahoj holky!

Znovu se přidávám do vašich řad. Po několika neúspěšných pokusech přejít z dělenky na zdravé stravování bez dělení a po snaze alespoň trošičku se věnovat pohybu jsem opět usoudila, že nezbývá nic jiného než zase začít dělit...
To jde skvěle i bez pohybu, JEN musí člověk vydržet.... Já zhubla za 5 týdnů 5 kg, kdybych to bývala vydržela, tak stačilo ještě 5 a budu spokojená.... Teď po dvou měsících kdy to mám komplet zpátky, musím začít odznova . Vidím, že je nás tady takových ale dost, takže věřím, že to společně zvládneme !!!
Jessi....
cojka
| 3. 11. 2007 08:15
Ahoj Jessi. Ale přece i těch 11 kg je nádherné! Taky mně to jde pomalu, ale pořád to jde. A když si vzpomenu, když jsem držívala ty hrozné předepsané diety, třeba každou hodinu jsi měla vypít sklenici vody, nebo vajíčko, nebo trojúhelníček sýru, kdy jsme se celé hladové těšily, až si něco malinko sníme, tak dělenka je přímo zázrak. A ať to jde pomalu, ale jde to a to je hlavní. Jsem pevně rozhodnutá, že už na ni vydržím. Pak tu udržovací si dám hodně, hodně volnou, takže budu smažit, píct, mazat pečivo nějakým máslem, já osobně používám na vše Ramu, s nějakou zeleninou. Tak to je přece nádherná představa. A už se těším, jak si upeču žemlovku, Ještě jsem ji nedělala, ale myslím si, že by mohla jít. Místo vajíček zkusím dát vajahit a uvidím, jestli to bude jedlé. Měj se fajn a prima sobotu.
dělíme
Jessi
| 2. 11. 2007 21:40
Ahoj cojko,krásně to tu popisuješ kuřatku.Chce to opravdu vydržet.Mi ta váha nešla tak dobře dolů.Za 6měs.11kg,ale i to je dobrý.Myslím si ,že mi to brzdí moje špatné hormony.Ale pravda je,že nejde přestat dělit.Taký si ráda vymyšlím nové recepty.Vždy vyzkouším něco nového co tady píšete je to výborné,že to tady ožilo.Budem se krásně podporovat.Mějte se všechny moc hezky.
hubneme.....
cojka
| 2. 11. 2007 18:42
Ahoj Kuřátko, uvidíš, že to půjde. Co píšeš o tom ovoci, nemělo by to vadit. A o kaloriích to opravdu není. Těstovin sním dost, je jasné, že bezvaječné. Kupuji jen ze semoliny, takže i cenově jsou v pohodě.Často si je dělám jen se základem na lečo, co mám zavařeno. To je jen papriky a rajčata podušené na cibulce. Dám hodně zeleniny a tohle mi chutná. I s tím zelím, co jsem popisovala dopoledne je to dobré. Jogurty jím málo, zvykla jsem si na kysané smetany a ty jsou dost kalorické a ty dávám prakticky do všeho, nebo je jím s ***em. Koupila jsem si jen pro sebe olivový olej a ten používám jen v kytičkách, jinak ve zvířátkách olej normální, nebo jakýkoliv jiný tuk. Dnes jsem snědla ráno kafe se smetanou, pak 2 mandarinky, pak jabko, zase kafe ze smetanou, půl většího tmavého rohlíku s medem, protože jsem musela pryč, tak jsem dnes nevařila. Zase kafe, pak celý balíček brambůrek, není to moc vhodné na hubnutí, ale nic jsem tím nenarušila. Před chvílí jsem dojedla druhou půlku rohlíku, zase kafe, tentokrát s pohankovým mlíkem a večer si dám asi zakysanou smetanu s ***em a hrozinkami. To byl dnes hodně chudý den, ale někdy to tak vyjde. Na zítřek mám nachystaného králíka(může být i jiný maso), spoustu kořenové zeleniny a udělám to jako svíčkovou. Zeleniny bude dost, tak to bude husté a dochutím jen zakysanou smetanou.Já to budu jíst jen tak, mužovi dám k tomu knedlík.A ani nepozná, že to není zahuštěné moukou.Dělávám si i segedinský guláš, zase jen zjemněný zakys.smetanou, bez mouky a je to bašta. Bramborovou kaši, se sojovým, nebo pohankovým mlíkem a dám si tam Ramu, nahoru cibulku osmaženou na oleji.Osmaženou cibulku si dám chvilku na kovové sítko, aby okapal trochu tuk, abych to zbytečně moc tím nepolévala. A jím ji jen tak, nebo můžeš obložit nějakou zeleninou. Protože teď žijeme jen z mužovýho platu, nemůžu si tak nakupovat jak bych chtěla, ale i tak se to dá zvládnout, protože se snažím hodně zeleniny zavařit, naložit, nebo nasušit, abych to nemusela kupovat. Když si dělám maso dušené, přidávám do něj mimo jiné zeleniny i dýni, kterou jsem si nakrájela na kostičky a dala syrovou na mražák. I cuketa je výborná, ale té bylo letos málo.Mám jí jen pár koleček a ty si někdy usmažím jako řízek. Místo vajíčka dávám rozmíchané suš.soj. mlíko, jinak klasicky obalené a osmažené. Prokládám to ubrouskama(osmažené) a ty vsáknou přebytečný tuk. Není to moc hubnoucí, ale opět si tím dělenku nenaruším. Prostě vše je jen o fantazii. A taky mám tady u sebe pořád misku s vlašskými ořechy a zobu a zobu....... Už jsem to tady psala, že se dají ve Zdravíčku koupit bezva pomazánky, ale vždy si čtu složení, některé obsahují i bílek a to není dobré na dělenku. Měla jsem mrkvovou, brokolicovou, žampionovou, fazolovou a s pečivem to bylo vynikající. Uvidíš, že se ti to podaří. Ale uvědom si a my jsme tady toho příkladem, že jakmile s dělenkou skončíš a začneš jíst vše, kila půjdou opět nahoru. Tady o tom píše skoro každý, ale většina se k ní zase vrací. Já jsem rozhodnutá, ale v mém věku už to jde, že na ni vydržím. Jsem ujetá na sladké a i podle ní se dá píct hrozných dobrot. Ať se daří! Hezký večer.
Kuratko
| 2. 11. 2007 17:51
Jezis ted si to ctu a vidim ty chyby..moc se za ne omlouvam
Kuratko
| 2. 11. 2007 17:48
Ahoj,jsem rada,ze se tu konecne rozjela diskuze a,ze si mi napsalaJA prave myslim,ze chyby nedelam,musli tycinky jsem si radsi nekupovala,nevedela jsem ktere ..jen ovesne vlocky a krajim si do toho ovoce.Susene si kupuju merunky..vzdy koukam na slozeni,je tam napsano jen merunky a nic vic,pak banany,koukam,aby tam nebyl psany cukr,kupuju si ty,kde je psano,banany a med a pak susene svesky..taky jen svestky,zadny cukr a slunecnicovy seminka a rozinky,tak myslim,ze pokud ve slozeni nelzou,nemela bych delat chybu.Ja jeste studuju,takze kdyz jsem ve skole,jsem cely den o ovoci,zelenine a houskach..ale nevadi mi to,mam rada suchy pecivo.Bojim se i dat si testoviny,i kdyz na ne mam kolikrat chut,rikam si,ze jsou moc kaloricke a porad se tomu nepocitani kalorii nak branim,i kdyz bych strasne rada jedla hodne ..nanejvejs si udelam rizoto..ani tuk nepouzivam(max.kdyz si dam nekde v restauraci tunakovy salat,tak tam ho mozna kapku daj,ale to je vse..i maso pecu nasucho..ja uz vazne nevim.Radsi vubec nepecu ty slavne strudly podle splk,i kdyz bych mooc rada,ale rikam si,az aspon neco zhubnu..takze jediny co delam je,ze micham ovoce a zeleninu v oba dny jak chci a jim celkem rada med a to musli..to je jediny,kde bych uvazila,jestli to neni ono..to co mi to brzdi.Jinac vazne nevimZavidim vam,jak vam to vsem jde..ja sem fakt naka jinaJestli mate jeste nake rady,prosim poradte..mohla bych videt tvuj jidelnicek?Abych mohla porovnat s clovekem,ktery taky rad ji a nezije jen ze salatu?Diky a mejte se vsichni...
Milá Cojko,
navir
| 2. 11. 2007 12:30
když čtu Tvoje příspěvky, tak mám pocit, že čtu svoje. Úplně přesně jak píšeš o sobě, tak je to se mnou. A taky jsem dělala v turnuse Zrovna tak jako Ty nedokážu hned zabrzdit a až je to neúnosné, tak začnu. Teď jsem to tedy opravdu s váhou nechala dojít do krajnostia slibuji si, že už NIKDY!!! a že už pořád budu jíst děleně. Snad mi to svaté nadšení vydrží Tak Tě zdravím a držím nám všem palečky, ať to dokážeme. Ono když budu držet palce, tak aspoň nebudu tak žrát
Ahoj navir...
cojka
| 2. 11. 2007 12:13
Máš pravdu, o dietách bych mohla psát romány. U mě rozdíly ve váze třeba 15 kg byly věčně. Taky jsem nedokázala zabrzdit hned. Až to bylo neúnosné, tak jsem znovu začala. Ale teď jsem rozhodnutá, že už na ní vydržím napořád. Když jsem dělala 2 roky turnusové směny i noční, váha se udržovala i bez diet, ale jsem už rok doma a to šly kilečka pomalu, ale jistě nahoru a pokud bych s tím něco neudělala, tak bych mohla mít taky za rok metrák. Nechci být štíhlá, jen se cítit fajn a k tomu potřebuji ještě tak 7 kg dát dolu a pak si to udržet. Snad se mi to podaří. Zatím ahoj, musím letět něco vyřídit do města.
Nezoufej...
cojka
| 2. 11. 2007 12:02
Ahoj Kuřátko, nezoufej a vydrž. Možná, že jsi jen špatně začala. Nejlepší je s dietou začínat při úplňku, potom měsíc couvá a líp se hubne. Když měsíc dorůstá a to jsi zrovna začínala, není to moc vhodné. Tohle fakt funguje. Já když začínám, snažím se při úplňku jen pít a jíst ovoce, aby se tělo trochu vyčistilo. Mám pocit, že to i Kořínková doporučovala.Pro začátek vynech musli tyčinky a začni trochu přísnější graf.I tak je toho dost na výběr. Přemýšlím nad tím sušeným ovocem, jestli je kupované, nebyla bych si jistá, jestli je opravdu bez cukru. Já kupuji jen hrozinky. Ale pokud seš si jistá, že je bez cukru, tak proč ne? Taky to mám ráda. Pokud chodíš do práce nebo do školy, je to složitější, my, co jsme doma si můžeme vyvařovat a to je velké plus. Když jsem ji držívala a chodila do práce, tak jsem se odbývala jen uzeninami, trochou zeleniny a sýru, nebo pečivem se zeleninou. Ale taky se to dalo zvládnout. Kalorie určitě počítat nemusíš a myslím si, že toho zase nesníš tak moc, aby se po tom nehublo. Já jsem ten typ, který může pořád "klapat pusou" a něco pojídat. Peču si i štrůdl, ale zase musíš dávat pozor na složení lístkového těsta, aby to sedělo. Těstovin sním spoustu a uzenin taky. Už jsem tady někde psala, že moc zdravě nejím, ale děleně a účinek to má. Dělenku už mám v hlavě, tak vím, co můžu a co ne. Někdy si to třeba ani neuvědomíš, něco nakombinuješ špatně a hned se to zastaví. Ale na to časem přijdeš. A ještě dodávám, že jsem lenoch a necvičím, takže se hubne i bez něj. Znovu si prostuduj grafy, ať máš jistotu. A já osobně jím ovoce jen ráno, na lačno. Tak mi to vyhovuje. Držím ti palce, pokud budeš chtít něco vědět, ptej se. Od Kořínkové mám všechny knížky, podle Haye 2, ale víc se držím Kořínkové. Ahoj.
Milá Cojko,
navir
| 2. 11. 2007 11:15
jako bys psala o mně Přesně tak je to se mnou. Taky jsme ve stejném věku a s různýma dietama jsme experimentovaly, že?Opravdu nedám na dělenku dopustit a taky se držím původní Kořínkové, na ty novoty abych měla hlavu jak rohovej barák
Nutela
cojka
| 2. 11. 2007 10:06
NUTELA

Ingredience:
200 g lískových oříšků
100 g sušeného sojového mléka
2 lžíce kakaa
1 dl vody
ovocný cukr nebo med podle chuti

Postup: Lískové oříšky najemno nastrouháme a nasucho prohřejeme. Pak vmícháme kakao, mléko, cukr a vodu. Povaříme, dokud nevznikne hustá jemná hmota -hustotu si regulujeme podle množství vody. Nalijeme do sklenice a dáme vychladit. Pokud chceme mít jen pomazánku na pečivo, můžeme vynechat cukr.
Ahoj všem...
cojka
| 2. 11. 2007 09:52
Tak jsem se sem po dlouhé době zase dostala. Protáhla se mi brigáda ze tří dnů na tři týdny a byla jsem totálně unavená, že se mi nechtělo ani psát. Pročetla jsem si nové příspěvky. Jsem na dietách už 30 let, takže vím, co to je a dělenka je z nich opravdu nejlepší. Není to dieta, jak se tu už psalo, alo životní styl na který se dá zvyknout. Když jsem před léty s ní začínala, byl to jen základní graf, tak šly kila dost rychle dolů, při normální stravě zase naběhly zpět. A tak to šlo pořád dokola. Dnes je už hodně knížek o dělence a někdy je to opravdu postavené na hlavu. Držím se hodně Kořínkové, jak jsem už kdysi tady psala, zdá se mi pro naše podmínky nejlepší. Z těch novějších jsem si vybrala jen jogurt a kysané výrobky do neutrálu. Pokud bych chtěla rychle zhubnout držela bych jen ten nejpřísnější graf, ale na pomalé hubnutí, nebo udržování se můžu doslova rozmazlovat. Shodila jsem za 2 měsíce 6 kg, není to moc, ale mně to stačí, na oblečení to poznat je a cítím to i sama na sobě, že je mi o hodně líp. Taky jsem se rozhodla, že to budu muset praktikovat už do konce života.Je mi 55, cvičit a moc hýbat se mi nechce a při tomhle nejde váha nahoru. A v jídle jsem se moc neomezovala. Jsem typ, kterému zelenina moc nejede, musím se do ní nutit, ale pojídám ořechy, klidně i zakysanou smetanu s ***em a rozinkami. Miluju různé celozrné pečivo, dnes je ho tak velký výběr. namažu pomazánkou kupovanou ve Zdravé výživě. Máslo bych si na pečivo dala jen při udržování váhy a sýrům jak se teď povolují se taky vyhýbám v rostlinkách. Nikdy jsem nekupovala dia čokolády, nemám s tím zkušenosti, ale udělala jsem si ji doma sama. Je o ní už psáno na začátku diskuze. Našla jsem i recept na nutelu, pak ho sem vložím. Už se těším, jak si upeču nějakou sladkou dobrůtku,Kořínková má celou knížku o pečení sladkostí a je to paráda. Je pravda, že si každý musí najít svůj styl, který mu nejvíc vyhovuje. Ale opravdu se dá říct, že dělenka je pro nás, co rádi jíme a máme sklon k tloustnutí jedinečná!!! A dá se to skloubit i s vařením pro rodinu. Předevčírem jsem dělala vařené těstoviny s povařeným kysaným zelím a hodně (opravdu hodně) smažené cibulky. Promíchala a baštila. Mužovi jsem k tomu chtěla dát kousek uzeného,ale nechtěl. Snědl 3 talíře, takže mi už nic nezbylo. A tak to u nás někdy bývá, uvařím si pro sebe a muž mi to sní. No, hlavně že mu chutná............. Mějte se fajn a ať se nám hubne. Třeba pomalu ale příjemně. Ahoj.
Kuřátko, nezoufej
navir
| 2. 11. 2007 08:23
určitě zkus ještě vydržet. Jo a tykej, na netu si tykáme všichni Někde jsem četla (už ani nevím kde, páč jak pořád pročítám diskuse k dělené stravě, tak ztrácím pojem), že se to mnoha lidem děje, že tuto dietu držíš a nic a třeba po 3-4 týdnech najednou začneš hubnout.Ono popravdě se ani o dietě nedá mluvit, přikláním se k názoru, že je to životní styl - tedy spíš doživotní , protože jak začneš znovu normálně jíst, jdou kila zase nahoru. Já se žádného grafu nedržím, protože jsem se někde dočetla, že některé sýry patří do neutrálu, což by znamenalo, že si klidně namažeš chleba rostlinným máslem a na to dáš sýr - tak toto potom podle mě není dělená strava.A tepelně zpracovaná rajčata že patří do zvířat - tak to mi tedy rozum nebere. Řídím se selským rozumem, co je rostlinné a co je živočišné a co je neutrál. Hlavně se vyhýbat cukru a tukům. Co se týče müsli, já bych ho řadila ke kytkám. Jinak já jsem masožrout, takže na 4 dny zvířat mně vychází 3 dny rostlin. Tím pádem se asi rychleji hubne, protože kytky jsou asi víc kalorické. Jinak co se množství týče, tak bych řekla - přiměřeně. Nehladovět, ale ani se nepřejídat. Když mám ale chuť na něco sladkýho, tak si klidně dám - já zase ujíždím na banánech v čokoládě, ale kupuju si je dia, abych ošidila svědomíOno zásadou každého hubnutí je míň žrát a víc se hýbat Věř mi, že jsem za svůj život vyzkoušela všechny možné diety, ale tato mi vyhovuje nejvíc snad proto, že téměř všechno můžeš. Nesnáším ten pocit že nesmím - just na to dostanu chuť. Prohlídni si diskuse na internetu, stačí dát do hledáčku "dělená strava" a máš tam diskusí, že Ti z toho půjde hlava kolem. Ale měj svou hlavu a řiď se svým rozumem, protože sama sebe znáš nejlíp a sama musíš vědět, co Ti vyhovuje. Držím palce

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
4. 6. 2025 19:26
14448
jirinaova
4. 6. 2025 17:32
73454
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55