Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

hubnutí
Kuratko
| 1. 11. 2007 19:49
Děkuji moc za odpověď Můžu se teda zeptat,jakého grafu se při dělení držíš?(teda spíš držíte,asi bych měla vykat)Protože když držím ten poslední nejvíc dovolující,přijde mi,že u toho se nedá hubnout..ale kombinuju správně,akorát prostě ve zvířátkovém dni jím i ovoce a v kytičkách nejvíc pečivo(ne moc,max 4ks denně.Bohužel mám hroznou slabost pro musli..vždycky si koupím pytlík ovesných vloček,sušené ovoce(bez cukru),slunečnicová semínka,pak smíchám a to se můžu ujíst..bohužel to podle mě na hubnutí neni.Bojim se koupit si cokoli např.musli tycinku,dia sušenku,dia čokoládu..za prvé proto,že v tom vždycky najdu něco,co nevím,zda je vhodné a pak proto,že si myslím,že když budu péct štrůdl podle SPL a jist musli,kt.je dovolené a různě si vyvařovat dobroty,nemůžu zhubnout.Zase jsem u toho počítaní kalorií(aspoň zhruba)..ale tomu sem se chtěla vyhnout právě..ale nevěřím,že když budu jíst víc kalorií,než se při hubnutí má,že zhubnu..Když jsem začala o dělěnce číst,byla jsem nadšená..řikala jsem si,konečně něco pro mě,kdy nebudu muset hlídat,kolik sním..ale bohužel,asi na mě to nefungujena džínech ani náznak zhubnutí..a to to v út budou 3týdny.Je mi do breku,když tu každý píše,jak po pár dnech ztácí kila a ja ne,ač myslím,že vše dodržuji..o jsem holt já..mě se snad nikdy nepovede zhubnout
A ještě pro Kuřátko:
navir
| 1. 11. 2007 10:13
hubnutí
navir
| 1. 11. 2007 10:05
Ahoj Kuřátko, nevím, jestli Ti zrovná já můžu nějak radit, ale: dělenku jsem držela před 4 lety a v pohodě jsem zhubla během 2-3 měsíců 10 kg. Zhubla jsem na 65 kg a v pohodě jsem si dělenkou váhu udržovala, i když už jsem se níž nedostala. Nijak sem se s dietou nepárala. Přečetla jsem knížku LK, něco jsem si našla na netu a jela jsem podle svého. Striktně jsem dělila zvířátka, rostlinky a k tomu neutrální potraviny. Cítila jsem se bezvadně. Dnes jsou zase nové poznatky, na netu toho najdeš hafo. A pokud k tomu přidáš cvičení, jde to jako po másle. No a potom jsem zase začala jíst normálně a kilečka pěkně šly nahorua já,Nána blbá, to nechala dojít na 80 kg. Tak teď jsem zase začala 29.10. a zatím mám od pondělí 1 kg dole. Toto je prostě dieta, kterou už budeš asi muset držet doživotně Mně je 53 let a tak jsem s tím holt smířená
hubnutí
Kuratko
| 1. 11. 2007 08:15
Ahoj,mockrat dekuju za odpoved,alespon nekdo Tak koukam,ze to opravdu nefunguje tak,jak pise Lenka ve svych knizkachzadne jezeni kolik chci atd..tak si pak rikam,jestli neni lepsi ezovat v jidle,jako se clovek omezuje v delene a jist vsechno(normalne michane)..myslim,a stale vic lidi me o tom presvedcuje,ze to vyjde uplne na stejno.Zajimalo by me,kolik tady ty holky jedi,ze maj takove uspechy..urcite nic moc a to nema s delenou pak nic spolecnyho(teda s tim,ze se muze koli chces)Ja jsem se zatim nevazila..drzim do cca 16 dni,ale na obleceni vysledky nepozoruju,tudiz jsem asi nezhubla nic a rekla jsem,ze jeste chvili to budu drzet a jestli nic,kaslu na to..je to zbytecne.Ach jo,ja uz nevim,cim hubnoutuz zacinam verit jen tomu,ze clovek musi cvicit a jist malo..ach joooJeste jednou diky za odpoved a preju vic uspechu,nez mam ja
Kuratko
Jessi
| 31. 10. 2007 22:33
Ahoj,nevím jestli jsem tá,která ti bude umět vše odpovědět. Tu knihu jsem nečetla.V únoru jsem začala s dělenkou byla jsem zoufalá a nevěděla co jíst.Tipy jsem hledala tady.Mám doma jednu knihu od LK graf tam je, ale přísný.Pak jsem zjístila,že jsou i jiné kombinace a jiná dělenka nová od Haye.Nejsem tá,které leťely kila dolů,tak jak to tady holky píší.Měla jsem pocit,že když jím to co můžu a takové množství tak mi váha šla nahoru.Musela jsem se hlídat a jíst méně a tak to mám pořad. Nikdy před tím jsem nebyla tak žravá jako teď asi tělu něco chybíOd toho února jsem snědla13kg medu.Nikdy jsem ho nejedla až teď.Kolik jsi zhubla?Já 11kg.Mysli tyčinky nekupuji nevím, které se můžou, v obchodě na to nevidím je to psané malým.Držím ti palce ať ti jdou kila lehce dolů.
hubneme:-)
Kuratko
| 31. 10. 2007 18:42
Ahoj,tak jsem tu zas,nikdo mi bohužel koukam neodpovedel na muj dotazpotrebovala bych vedet,jestli vsichni,co sem pisete,jak jste skvele pri delence zhubli,jestli to bylo tim,ze jste drzeli ty nejprisnejsi grafy,nebo jest.se i tim poslednim z knihy 199otazek..da hubnout.Ja drzim ten,protoze se da jist hodne kombinaci a neni tak chudy,ale nevim,jestli se pri nem hubnea jeste bych se chtela znovu zeptat,jestli se omezujete v kaloriich,nebo jestli jite co,kdy a kolik chcete..nemyslim tim prejidat se k prasknuti a jist porad,ale zkratka jestli nekdo stejne jako ja rad ji a pritom hubneA pak tedy jeste jeden dotaz,kdyz uz jsem tu.. ..mohl by ste mi nekdo rict,jake musli tycinky presne si kupujete?Ja nasla ,ze je i v tech obycejnych naky sirup a nevim,jest ho smim prosim pokud by byl nekdo tak hodny a mohl by mi odpovedet..uz jsem psala asi pred tydne m a nic..tak prosiiim,pistediky
Všem vespolek dobrý den
navir
| 31. 10. 2007 12:40
dovolte, abych se k vám přidala, páč potřebuji trocha povzbuzení a to mě vždy krááásně při četbě vašich příspěvků nabudí. Řídila jsem se dělenou stravou před 4 lety a kráááásně, rychle a v pohodě (behem 2 měsíců) jsem měla 10 kg dole. Jenomže jak šel čas, tak jsem se pomalu znovu rozežrala normální stravou (začalo to: jenom kousek ochutnám...) a přibrala jsem 15 kg. Jojoefekt jak prase... pardon. Takže od pondělka se pokouším znovu najet na dělenou stravu a ráda bych se s vaší pomocí dostala na svých 65 kg. Ach jo...
čokoška
zonan
| 27. 10. 2007 10:39
Já osobně vše, co zavání náhražkami jako diačokoláda či umělá sladidla, nemusím. Raději si koupím čokoládu od 60% výše (doporučeno je alespoň 80%) a stačí mi pak jen malá kostička. Vypozorovala jsem však, že na čokoládu mám chuť, když flákám ovoce a mám tak nedostatek cukru. Asi to chce hlídat ještě glykemický index, ale tak daleko jsem se nedostala.
zonan
Jessi
| 26. 10. 2007 13:58
Tvůj recept bude určitě príma.Vypadá skvělé. Luštěniny jsou těžko stravitelné a někde jsem se dočetla,že obsahují hodně bílkovin.U LK jsou mezi kytkama jinak se moc nedoporučují.Asi tam nepatří.Je dobře,že se tady někdo další ohlasil a oživí se to znovů.Ráda vařím nějaké nové jídla, určitě uvařím.
recept
zonan
| 26. 10. 2007 07:51
A pro ilustraci jeden recept:

Brokolice v omáčce s olivami a mandličkami

1. Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme ve vodě na skus.

2. Na oleji (doporučený sezamový, dala jsem olivový i slunečnicový) zpěníme drobně nakrájenou cibulku spolu s nakrájenými černými olivami (dala jsem zelené). Zalijeme zeleninovým vývarem (což v mém podání znamenalo 1/2 zeleninové kostky Knor a trochu vody)

3. Necháme provařit a pak vmícháme Creme frache (tady se omlouvám za nesprávné napsání. Kuchařku nemám u sebe a tuto surovinu neznám). Toto jsem však nahradila jednou taveným sýrem a podruhé sladkou smetanou.

4. Oloupeme mandličky a na suché teflonové pánvi opražíme (nepražila jsem, pouze oloupala a vmíchala do omáčky)

5. Brokolici přelijeme připravenou omáčkou a posypeme opraženými mandličkami.

Toto jídlo je neutrální, pokud použijeme smetanu. S taveným sýrem se už řadí k bílkovinovým jídlům. Servírovala jsem to spolu s kuřecími prsíčky lehce podušenými na másle s orgánem. Byla to prý fakt mňamka (já maso nejím, takže tuto kombinaci nemohu posoudit).
luštěniny
zonan
| 26. 10. 2007 07:34
Mám bezvadnou kuchařku dělené stravy. Doma ji mám sice už delší dobu (dostala jsem ji), ale prakticky jsem se do ní začala dívat až nedávno. Recepty, které jsem zkoušela, jsou velmi chutné a pro mě netradiční. Jediné, co mě zarazilo je, že autorka nedoporučuje sušené luštěniny. Jsou v kolonce "potraviny, kterým bychom se měli vyhnout". Nevíte proč? To jsem se nedočetla.
dělěnka
Kuratko
| 21. 10. 2007 12:32
Ahoj,už několikrát jsem si četla diskuzi na techto stránkách a ráda bych se přidala,jestli teda nevadí Chtěla bych se zeptat,jestli je tu někdo,kdo se řídí tím posledním grafem a hubne?Já jsem s dělenou začla v úterý,ale právě podle toho posledního grafu,který je nejvíc dovolující..ještě jsem se nevážila,ale mám z toho docela strach,protože přestože se řídím grafem a neporušuji,přijde mi,že jím moc na to,abych potom zhubla(hl.takové po domacku udelané musli se sušeným ovocem a různými semínky)..mnam ..ale myslim,že i když je to povolené,moc na hubnutí to neni co..ja toho nesním zrovna máloMám ráda hl.rostlinky,zvířátka jsem měla jen jednou a přijde mi jídelníček u nich moc chudý..možná se ale při zvíratkách hubne víc ne?Když se smí jen maso a zelenina a sýry a tak..zato v rostlinkach..špagetky a štrůdlíky a brambory a chleba s medem, ajiž zmiňované musli..no jsem na to zvědavá Mějte se fajn,doufám,že nevadí,že jsem se připojila a přeju hodně úspěchů
tousty
Jessi
| 19. 10. 2007 21:48
Ahojky,zítra ráno se chystám na ty tvé tousty už mám na ně chuť. Já si dia čokolady nekupují já hřeším někdy na studen.pečetiHrůza.Kolik jsi už zhubla já už to jenom udržují,ale pořad dělím s malými ulety.Já mlsám hlavně med.
čokoška
kralik
| 19. 10. 2007 19:01
Tak jsem se po delší odmlce opět ozvala
a hned se chci na něco zeptat.
jakou značku dia čokolády kupujete? já jsem si vždycky koupila Milku, teď měli jen jakousi Dorinu, je to chorvatská mléčná dia čokoláda a je slazená umělými sladidly Laktitole, Polydextrozou a Aspartamem . ten mi přijde v pohodě, ale s těmi prvníma dvěma si nejsem jistá.
Co myslíte?
tousty alá štrůdl
kralik
| 18. 10. 2007 10:55
Ahoj holky, super receptík, snad ho tu už nikdo nepsal :
" Jablečné toasty " KYTIČKY

Tmavej toastovej chleba
nápň : na malé kostičky jablka i se šlupkou, smícháme se skořicí, hrozinkama, oříškama, osladíme medem nebo fruktózou dle chuti

Toustový chleba naplníme touto směsí a zapečeme v toastovači jako normální toasty.

Je to rychlý a fakt výborný.
Jessi
cojka
| 16. 10. 2007 18:20
Já bydlím v Blansku na bytovce. Proto jsem takový domácí pecivál. Karbenátky byly celkem fajn, jsou vakuované a smažené. Jedla jsem je studené, ale teplé mohly být ještě lepší. Hlavní základ byl hrách a pak kukuřice, brokolice, mrkev, česnek, koření, teď si nemůžu vzpomenout co tam bylo ještě, ale bylo to na dělenku, nebylo tam nic navíc. Dnes jsem byla doma, vařila jsem zelen.polívku s kvasnicovými knedlíčkami, udělala jsem je řídší, měla jsem strach, aby nebyly tvrdé a trochu se rozvařily, ale bylo to dobré i můj chlap to jedl. A hrachovou kaši, já ji jedla samotnou, muž s uzeným. Od zítřka jdu na 2 dny do práce, tak to bude horší, ale nějak si poradím. Od pátku už budu doma, tak si to s jídlem vynahradím. Měj se fajn. Ahoj.
Cojka
Jessi
| 14. 10. 2007 21:50
Já bydlím na vesnici 4km od Frýdku-Místku.Kivi pěstujem už několik lét.Je to menší odrůda,velikosti jako ten největší angrešt ale chuťově výborný.Melouny jsem před 20léty nasadila do skleníku vyrostly nadherné bolo toho celý skleník.Dozraji normalně na zahradě, tak už je do skleníků nesázím.Tam máme jenom papriku a okurky hadovky.Ty karbenátky už byly hotové?Pak pisni jak chutnaly.Já do práce nechodím.Jsem na častečném duch. a navíc se starám o maminku je skoro ležák.Mám to s jídlem jednoduchší.Ahoj
Jessi
cojka
| 14. 10. 2007 20:11
Tak to máš pořád co dělat. Já bydlím v centru města, tak většinou jen kutím něco doma, pohybu moc nemám, o to je to hubnutí horší. Taky si vybírám, z dělenky co je pro mě příjemnější. Někdy tu novou, někdy Kořínkovou. Kivi se dá pěstovat i u nás? Vím, že meloun ve skleníku ano, ale o kivi jsem neslyšela. Já zavařuju většinou jen zeleninu i okurky, ale na kompoty moc nejsme. Mám jen letos višně na řezy, ale jsou s cukrem, tak nevím, jestli někdy zhřeším a upeču si dělený řez, ale s višněma v cukru. Zítra jdu na brigádu, tak jsem si koupila ve zdravíčku nějaké zeleninové karbenátky, jsem zvědavá, jak budou chutnat. Přece je lepší stravování, když jsme doma, než v práci. Měj se fajn, ahoj.
Cojka
Jessi
| 12. 10. 2007 21:52
Lečo dělám taky každým rokem.Máme zahradku a skleník tak to mám své,a každý rok to musím zpracovat.Já zavařují celé léto.Začínám okurkamaa pak co přijde na řadu jahody, broskve apod. Teď mám jěště hodně kivi, tak ho zavařím, loni jsem dělala džem.Dělám všeho moc ať můžu podělit své 3 děti s rodinama.Někdy s toho blbnu.Ale ať se vratím k dělence LK rajčata vařená nezařazuje mezi bilkoviny.To jenom v té nové dělence.Já taky piju asi 2roky kávu výhradně se smetanou a úplně jsem přestala pít grunťaka nejradějí mám preso nebo nesko.Ráno si davám soj.smetanku a pak obyčejnou.Mléko taky kupují sojové,koupila jsem pohankové zdá se mi,že je dost sladké.Mám i ovesné vše na zkoušku ale docela mi chutnají.Já si ráno mažu chlebík sojovou paštikou a podle nové dělenky je to špatně, patří to do bílkovin.Ale podle LK je to dobře.Ahoj
Jessi...... knedlíčky
cojka
| 12. 10. 2007 08:28
Mám je taky okopírované a někdy si je udělám jako kytičky se zeleninovou polévkou a troškou těstovin nebo rýže. Já dost vařím těstoviny. Na podzim si zavařím spoustu leča, jen podusím na cibuli papriky a rajčata a zavařím, pak stačí jen ohřát, někdy si přidám ještě víc cibule a smíchám s těstovinami. Mně to chutná, toho leča tam dávám hodně, je to rychlé a dobré. Dělám to tak celé roky co držím dělenku a nikdy jsem se nepozastavovala nad tím, že by vařená rajčata měla patřit do zvířátek. Ale Kořínková to tak asi nedělila, nejsem si jistá, musela bych ji znovu pročíst a to se mi nechce. Taky jsem milovník kávy, ráno vstávám a prvně vařím kávu, jen jsem si zvykla asi 3 roky na tu smetanu. Naučila jsem se to v práci, kdy jsme kupovali kafčo z automatu, černé se nedalo pít, tak jsem si brala se smetanou a už mi to zůstalo. Smetanu kupuju úplně tu nejlacinší, sušenou asi za 11kč 200g, určitě je nějakého rostlinného původu, tak se utěšuju tím, že to zase tak tučné a kalorické není. Někdy to prostřídám sojovým mlékem, teď jsem si zase koupila i pohankové. Kafe jsem dopila, tak už můžu letět do města. Měj se hezky, ahoj.
Cojka
Jessi
| 11. 10. 2007 22:25
Nehubneš pomalu, jsi dobrá.Dala jsi mi dobrý tip, zítra si udělám pomazánku ještě jsem ji nedělala.Jenom knedlíčky do polévky.Ty mě naučila Kacula tady na diskuzi. Je pravda,že kytičky jím málo, jenom ráno chleba.Možna bych to měla jinak střidat.Mám hodně stejný jidelníček a hodně kávy v té se neumím omezit.Ahoj.
Jessi
cojka
| 11. 10. 2007 17:24
Asi je pravda, že musí každý vycítit sám, co mu nejlíp sedí. Hubnu pomalu, za 6 týdnů mám dole 4 kg, ale je to už cítit na oblečení. I já se cítím taková lehčí. Prostě je to dobrý pocit. Snad se mi podaří ještě něco dát dolů. Nikdy ale nekombinuji dvě skupiny v jednom dni, na to nemám nějak odvahu. Ráno si dám ovoce a pak se rozhodnu, na co mám chuť. V poledne jsem si dala kvasnicovou pomazánku s vajíčkama a rajče. Před chvílí uzené kuřecí stehno a salát a večer si dám pepřenky. A ještě tu mám načatou od včerejška velkou kysanou smetanu, tak ji asi dojím. Do toho 3 kávy se sušenou smetanou. A ta bude určitě večer ještě jedna. Takže v žádném případě nehladovím a užívám si. Já jsem z těch, co mají největší hlad večer, ráno nemusím nic jíst. Pěkný zbytek dne přeji.
Cojka
Jessi
| 10. 10. 2007 21:55
Tak jsem dočetla tvůj odkaz je to hezky a po pravdě psané.Každý si s toho vybere co mu sedi.Moc se mi to líbilo.
Odkaz......
cojka
| 10. 10. 2007 14:10
Dívaly jste se někdy i na tohle povídání? Ono je fakt asi pravda, že by si měl každý najít to, co mu nejvíc vyhovuje. http://www.ucinnehubnuti.***/stranka/zaklady-delene-stravy-doplnene-o-muj-stravovaci-rezim
Hezký večer...
cojka
| 9. 10. 2007 20:03
Holky, jak hubnete??? My jsme malovali, tak jsem totálně zničená. Snad jsem ani nezhubla, ale určitě ani nepřibrala, což mě taky těší. Neměla jsem čas na vaření, tak jsem se cpala vším možným, co bylo rychlé a bylo po ruce. Většinou jen pečivo s něčím, ale doufám, že už to od zítřka změním a budu se rozmazlovat. I tu skleničku vína si dnes dám. Po té dřině si to zasloužím.
cojka
Verunka76
| 6. 10. 2007 21:58
četla jsem,že dieta podle skupin je nebetyčná kravina.S promnutím.

Prej jen výmysl,aby si lidi vydělali..
Verunka76
Jessi
| 6. 10. 2007 21:47
Já to držím od února ale 2měsíce mě to zlobí.Ani deko.Tak jsem pořád na začátku.Jak střidaš jídla?Nevím jestli to nezačnu po dnech.Já to měním během dne asi po 3hod.Po kytičkach jsem měla vždy také pocity,že jsem přežraná a váha mi neklesala.Teď mi jde spíše nahorů.Tak zuřím a nevím co dělat.Asi vůbec nejíst a to neumím.Už se hodně omezují v medu, poradím na posezení klidně sníst půl kg medu.Když se moc držím tak mám hrozné chutě.Přejí ti, aby ti to hubnutí,šlo líp než mi.Klidně si můžem psat do mailu co jsme každý den snědly.Bude to dobrá inspirace.
Cojka
Jessi
| 6. 10. 2007 21:27
Ahojky, tak tu výživu podle krevních skupin jsem si našla na netu.Mám 0 a neměla bych mlečné výrobky já je všechny milují a snad vše co mám ráda bych neměla.
...
Verunka76
| 6. 10. 2007 21:06
Kuji pěkně.
Dnes jsem začala!
Není tady prosím někdo do tandemu?Kdo je taky na začátku?
Ve dvou se to líp táhne.Myslelajsem,že bysme si tady (nebo do mailu) obě psaly,co jsme snědly za den a různé pokroky...
Jinak mám pocit,že jsem to dnes přepískla...měla jsem kytičky a jsem strašně přežranáá
Med.....
cojka
| 6. 10. 2007 19:20
Ahoj, med je neutrální, ale s živočišnou skupinou by se měl používat jen málo. Schválně jsem nakoukla teď do knížek.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
4. 6. 2025 19:26
14448
jirinaova
4. 6. 2025 17:32
73454
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55