Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

medík
Verunka76
| 5. 10. 2007 22:10
Ahoj,všechny vás zdravím.Holky,med je neutrální,nebo rostlinej-kytky? Nebo živočišnej-včelky???
Cojka
Jessi
| 4. 10. 2007 22:33
Tu dělenku jsem nakonec díko tobě přečetla.Jěště jednou dík.Opravdu se nevyznám.Dostala bych od dcery vyhubované,že mě to učila,ale já to vše nezvládam.
Cojka
Jessi
| 4. 10. 2007 22:24
Jsi moc hodná.Já s počitačem můžu říct,že neumím nic.No jen málo.Mám ho kratkou dobu a to jsem nemohla pochopit dceru,která je na něm třeba až do rána.Ale ta je počitačový maniak.Před léty to vyučovala, teď je na mateřské.Tak jsem si ho koupila a teď tu sedím i já.Je to výhoda využívame hodně spolů Skype na pokec.Hřibu mám dneska dost.Chladím a jěště budu balit do mražaku.Zavidím ti,že hubneš.Mi to nechce dolů.Měj se hezky.
Krevní skupiny....
cojka
| 4. 10. 2007 12:27
Výživa podle kr.skupiny není asi přímo na hubnutí, ale spíš pro zdraví. Ale já jsem se jí držela a dělila ji. Jenže pro moji krevní skupinu je povoleno z masa jen krůta, nebo králík. Nesměla jsem ani banány, pomeranče, papriky, kukuřici, mák, lísk.ořechy, pohanku( proto se tomu sušenýmu mléku i teď vyhýbám). Ale prospívají mi kysané mléčné výrobky, brambory, okurky, hrozny i žitný chléb. Mám výhodu, že jsem AB, takže můžu obě skupiny A i B, což byl dost výběr. Bylo to dost náročné, tak takhle omezenou dělenku jsem držela jen když jsem potřebovala rychle "splasknout ". Teď to není tak akutní, tak ji držím volnou a hubnu pomalu, ale je to dobrý pocit. Pokud bys to nenašla na netu a chtěla bys vědět co je pro tvoji skupinu dobré, pokusila bych se to oskenovat, nebo opsat a poslat ti to. Třeba i na mejl. Knížka se jmenuje Výživa a krevní skupiny a je z roku 1998. Měj se fajn a hodně houbových úlovků.
Jessi....
cojka
| 4. 10. 2007 06:47
Jsem samouk na počítači, tak moc odborník nejsem, ale já bych si odkaz uložila na svůj počítač a pak dala "náhled ".Můžeš si ho potom zvětšovat na počítači jak chceš a krásně číst. A nebo na něj najeď přímo. Odkaz je dole na oskenované stránce.
Cojka
Jessi
| 3. 10. 2007 22:46
Jsi rychlá díky.Moc dobře mi to nejde přečíst.Vezmu lupu a budu číst.
1.díl posílám znovu...
cojka
| 3. 10. 2007 22:33
asi to bylo moc velké, tak se neodeslal.
Dieta podle lunárního kalendáře...
cojka
| 3. 10. 2007 22:24
Ahoj, dietu podle lunárního kalendáře jsem našla na netu, přikládám ji oskenovanou. A pak jsem si objednala přes net i knížku. Napsala to taky Summová, tam musíš znát který den je jaké znamení zvěrokruhu. V knížce je hodně receptů a ty já moc ráda nemám, hlavní rozdělení mám naskenováno, tak si myslím, že to byly zbytečně vyhozené peníze za knihu. Ale byla jsem zvědavá, čekala jsem nějaký zázrak a teď tam knížka leží netknutá. Po úrazu kolene jsem doma, moc pohybu nemám, beru hormony na přechod, tak se té dělenky snad nezbavím už nikdy. Pokud chci něco shodit, tak omezím tuky a trochu se krotím, ale až zhubnu a protože jsem dost na sladké, tak na udržení váhy si budu píct i zákusky a řezy. Na to se už těším. Namažu si i chleba máslem. Toho se můžu nabaštit a vím, že nepřiberu, ale jak bych najela na normální jídlo, okamžitě jdou kila nahoru. O krevních skupinách ti napíšu později. Ahoj a hezký den.
Cojka
Jessi
| 3. 10. 2007 21:15
Ahojky,dělenku podle lunárního kalendáře a podle krevních skupin vůbec neznám.To se taky dostane koupit?A taky se po tom hublo?Já nemůžu začít jíst normálně,protože to budu mít hned nahoře.Jenom toho více sním a to dělím a hned mám víc.Celý život jsem nemusela držet diety, neměla jsem s kily navíc žádné problémy.Teď se mi to po přechodu mstí.Já chodím strašně ráda na houby.Je jích plný les.Hodně s toho vařím.Mám už namražené.Bydlím 2minutky od lesa.Měj se hezky.
Jessi..... hezký den.....
cojka
| 2. 10. 2007 15:30
Taky mám tu novou dělenku i dělenou stravu podle lunárního kalendáře i diety podle krevních skupin, tu mám už pár roků. Tak jsem jeden čas dělila jen podle toho, co je pro moji kr.skupinu nejlepší, ale to bylo dost náročné. Mě nejvíc zaráží zařazování ovoce. Když se podíváš na Kořínkovou, na Haye, nebo teď tu s časopisu (byl to Blesk), každý řadí ovoce jinam. I když Kořínková později povoluje ovoce s oběma skupinama, ale moc tomu nefandí. Já tohle řeším tím, že ho jím jen na lačno. Ale je pravda, že čím míň kombinujeme různé druhy jídel, tím líp hubneme. Když jsem začínala asi před 15(?) roky se základním grafem, šlo hubnutí jedna radost. Teď už se moc rozmlsávám, tak to jde pomaleji, ale zase příjemněji. Dnes jsem oblékla po delší době kalhoty a měla jsem radost, že jsou volné. Tak dělení funguje! Já si myslím, Jessi, že už hubnout nepotřebuješ, musíš být štíhlunká, ale to musí vědět každý sám, jak se cítí, že? Já mám 165cm a jak jsem psala, se 70 kily budu maximálně spokojená. Tak mi to vyhovuje. Minule jsi mě navnadila na houbovku, tak jsem ji taky v sobotu vařila, muž donesl košík hub a on je nejí, tak jen pro sebe a byla to dobrota. Měj se fajn.
Cojka
Jessi
| 1. 10. 2007 20:42
Mi to příjde,že je to nová dělenka od Haye.Koupila jsem si jí v knihkupectví pod názvem Nová dělená strava.Máš to s blesku pro ženy?Taky jsem to četla. .Jak se ti daří hubnout .Mi ne.A co ostatní.Je tu jěště vůbec někdo co dělí?Je tu nějak hlucho.Žádné nové nápady.Tak se zase někdo ozvite.
Nová dělená strava.
cojka
| 30. 9. 2007 19:52
Našla jsem v časopise tuhle dělenku. Snad se mi to podaří sem vložit. Je to zase jiné jako Kořínková, nebo Hay.
Kacula
Jessi
| 27. 9. 2007 21:58
Vím o čem píšeš.Já měla první měsíce hlavu nabitou jen svojí dietou.Vyhodu mám,že jsem doma ale víkendy jsou naročné-rodinné.Libilo by se mi stravovat zdravě ale vím,že to nedokažu.Vždy bych na něčem ujela a už je zle.Neumím se zdržet.Med pojídám,pořad ho kupují ve velkém.Jsem na sebe zlá a neumím si pomoc. Měj se hezky a někdy zas písni.
Cojka
Jessi
| 27. 9. 2007 21:30
Jsi dobrá,že jsi dokazala tolik shodit.Když máš výšku tak je to dobrý.Já jsem malá měřím 158cm a vážím55kg.Tak mi to vyhovuje i když bych jěště nějaké to kilčo ráda shodila.Musím to pořad hlídat.Mám pocit ,že už u toho musím zůstat.Jinak to poletí znovu nahorů. Dneska jsem si dala hřibovou mačku zahuštěnou zakyskou to byla bašta.
Jessi
Kacula
| 27. 9. 2007 08:26
Ahoj Jessi!

Mám velkou radost, že jsis na mě vzpomněla !! Radši jsem sem teď ani nechodila, protože vůbec nedělím... jednou jsem z toho vypadla a nedaří se mi najet na to znovu... Takže, samozřejmě, že jsem přibrala , jsem teď v nějaký depresi z toho věčnýho přemýšlení o váze. Přemýšlím o tom, jestli bych se neměla smířit s tím jak prostě vypadám... na druhou stranu mě to ale hrozně štve. Obdivuju vás všechny, že máte tak pevnou vůli !! I když myslím, že nejhorší je ten začátek a pak už to člověku ani nepřijde, jenže to bych asi musela být celé dny doma a nikam nejezdit, protože to mi to pak celý rozhodí. Nejsem schopná si denně vařit do práce a když někam jedem na víkend tak prostě neodolám...

Držím ti palce ať se podaří ještě nějaké to kilínko shodit , i když to podle mě už vůbec nepotřebuješ !!
Dělím...
cojka
| 26. 9. 2007 22:15
Taky mám vyzkoušené pohankové mléko, je dobré. Poprvé jsem si koupila i ***ové sušené mléko, protože je neutrální. Mám doma všechny knížky od Kořínkové i dělenku podle Haye. Kořínková mi připadá lepší pro naše podmínky. Hay víc upřednostňuje zdravou výživu, dost potravin zakazuje, takže se víc držím Kořínkové a z Haye jsem si jen vybrala ty kysané výrobky. A dost mě zmátla ta soja, tak pokud chci zhubnout, tak ji nevařím. Ale pokud nebudu chtít přibrat, budu tu dělenku muset držet snad napořád, hodně volnou, ale pořád. Jeden rok jsem na ní přežívala i vánoce, pekla podle ní cukroví a fakt jsem nepřibrala. Asi je nejhorší, že my až zhubneme, tak se vrátíme k původní stravě a to není dobré. Chce to vydržet na dělence a bylo by to bez problémů. Dokázala jsem před 27 roky shodit za rok 35 kg, ale to byla dřina!!!! Nabírala a hubla a pořád dokola, takže mám rozdíly někdy mezi 70- 90kg. Teď mám 80 a stačí mi dát dolů tak 8 kg. Nikdy jsem nebyla štíhlá, ale tak žensky oplácaná, tak mi váha kolem 70 kg vyhovuje.
Kacula
Jessi
| 26. 9. 2007 22:01
Ahojky ozvi se pisni něco jak pokračuješ.Já jsem pořád na stejno kilo hore kilo dole, ale mám strach přestat dělit.Beru tady inspirace na nové jídlo a pořad něco vymyšlím.Teď je sezona houbová aspoň tady u nás rostou tak toho využívám, mám hřiby moc ráda a jěště radějí je sbírám .
Dělím
Jessi
| 26. 9. 2007 21:51
Dělení podle dr.Haye jsem četla knihu mám doma. Jsem na tom asi jako ty.Jenže ty kila mi šly pomalejí dolů.Taky jsem si to upravila podle něho.Co mi vyhovuje, tam to střida během dne.S tím pudigem to je dobrý nápad,Ještě jsem ho nevařila.Používám soj.mléko i pohankové je o něco sladší.Rajče vařené taky nepasuje do kytek ,podle dr.Haye má vysoký obsah bílkovin.Ty jogurty mi vyhovují jako neutral ale zakysky používám hodně,třeba jen tak.Vyzkouším je s těma jablkama.Já si kupují jogurty čisté do kterých si doma michám na co mám chuť.***, hrozinky,ořechy,semínka.Já jsem dala dolů 11kg za 6měsíců.
dieta...
cojka
| 26. 9. 2007 12:03
Nevím, jestli jsi četla dělení podle dr.Haye, tam je to trochu jiné a určitě lepší a příjemnější. Kysané mléčné výrobky jsou neutrální a to je velké plus. Dřív jsem i dost používala soju, ale podle Haye patří soja do bílkovin, tak jsem to omezila jen na sojové mléko, které používám v rostlinách. Podle dr.Haye si klidně dám oloupaná jablka posypaná skořicí, mletými ořechy a hrozinkama, dám asi na 6 min.do mikrovlnky, aby se rozpekly, až pochladnou, poliju hodně zakysanou smetanou a baštím. Podle Kořínkové by to ale nešlo. Ale protože Kořínková dává soju do rostlinek, tak si zítra udělám puding ze sojového mléka, trochu hustší, vyválím lístkové těsto, nakrájím na čtverečky, na každý dám trochu pudinku, kousek ovoce, zabalím a upeču. Podle Kořínkové je to OK, podle Haye, to nepasuje kvůli soji. Tak já si vždy vyberu co mně zrovna pasuje i když to asi není dobré míchat tyhle dvě dělenky dohromady a jsem spokojená, že jím děleně i když hubnu pomalu.
Ovoce....
cojka
| 26. 9. 2007 11:42
Asi od roku 1993,podle knížky "Fit pro život "jsem si zvykla jíst jakékoliv ovoce jen dopoledne na lačno. Prý je to pračka střev a za půl hodiny po snězení můžeme pak jíst cokoliv jiného. A hlavně se mi krásně upravilo vyprazdňování, hodně jsem trpěla zácpou. Takže i když držím dělenku, ovoce si dávám jen ráno, ať mám potom jakýkoliv den. Ale pokud si udělám štrůdl s jabkama, nebo ovocné knedlíky s mákem, jím ovoce i přes den, ale už ne zeleninu. Prostě v jednom jídle ovoce a zeleninu nemíchám. A nemíchám ani rostliny a zvířátka v jednom dni. Já jsem zhubla 3 kg za 4 týdny, ale vím, že jím denně dost kalorií. Neumím si představit kávu bez sušené smetany, nebo suš.sojového mlíka, pojídám ořechy, vařím hodně z vepř.masa, místo bílého jogurtu si dávám zakysanou smetanu. Prostě hubnu pomali, ale příjemně.
Cojka
Jessi
| 25. 9. 2007 21:31
Moc děkují za skvělé nápady.Jěště se chci zeptat jak kombinuješ zeleninu s ovocem v jednom dni a kytičky se zviřatky kombinuješ nebo jíš jeden den kytky a druhý den zvířatka?Děkují za odpověd.Já ráno snídám rostlinky pak mám nějaky jogurt a ovoce a po4hod.od snídaně přecházím na zvířatka.Jídla si chystám taky podle sebe ale dělím.Když jím parky, různé gulaše teď třeba hřibové,kynuté knedle se švestkama,bramborové noky se zelím to vše podle LK tak přiberu.
dieta.....
cojka
| 24. 9. 2007 23:39
Klidně si dám párek s hořčicí a rajčetem nebo okurkou. Nebo na Ramě podusím krájenou mrkev, osolím, opepřím, přidám krájený godhaj na kostičky, podusím a je to dobrota. Udělám si i kuřecí salát, orestuji kuřecí maso, přidám okurky, rajčata, papriku, osolím, opepřím, zaliju tatarkou, promíchám a i muž si na tom pochutnává. Není to moc zdravé, ale dělené. Klidně si dám uzenou makrelu, nebo rybí pepřenky a sním to jen tak, bez přílohy.
dieta....
cojka
| 24. 9. 2007 23:11
Často pojídám tmavé pečivo s pomazánkami kupovanými ve zdravíčku. Brokolicová, fazolová, mrkvová, z tofu ap. Vždy se ale dívám na složení, aby bylo na dělenku. Dnes poprvé jsem koupila vajahit, tak zkusím zítra s ním udělat špenát na rostlinky a dám si k tomu brambory. Manželovi jen přidám vajíčko a párek. Jsem dost " ujetá " na sladké, tak si vytvářím různé sladkosti, často i čokoládu z medu o které jste už tady psaly a jím ji jen tak, nebo namažu na knakebrot a je to jako oplatek. Někdy přidám do ní i ***. Někdy si v mikrovlnce roztavím tvrdý sýr, přidám krájená rajčata a zaliju tatarkou. Vidíš, že nejím moc zdravě, ale děleně. Hubnu pomalu, ale nijak se tím netrápím. Cítím se fajn. Při dělence se cítím taková lehčí asi to fakt má něco do sebe, že to tělu prospívá.
dieta....
cojka
| 24. 9. 2007 22:59
Nemám ráda předepsané jídelníčky, protože graf nosím v hlavě, vždy si něco vymyslím. Ovoce jsem si zvykla jíst jen dopoledne na lačno, tak mi to moc vyhovuje. Dnes jsem měla plněné papriky. Naplnila jsem je okořeněným hov. a vepř. masem, dala na pekáč, přidala pokrájenou cuketu, okurky, zbytek paprik, rajský protlak, podlila vodou, posypala vegetou a šupla do trouby. Zelenina to zahustí a je i jako příloha. Dělám si i segedinský guláš z vepř. masa, dám hodně zelí a zahustím kysanou smetanou. Mám ráda štrůdl z lístkového těsta, slazený medem, ale ten když jím, tak už ten den nejím nic se zeleninou. Vařím si i puding ze sojového mléka, slazený medem. Zeleninové rizoto, nebo těstoviny s dušenými rajčaty a paprikou.
Cojka
Jessi
| 24. 9. 2007 21:57
Napiš nám svůj jidelníček při kterém hubneš.Budu moc ráda já nemůžu říct,že by se mi u dělenky lehce hublo.Držím to od února a jěště bych chtěla zhubnout a hlavně nepřibrat.Já si vařím a peču podle LK a to si myslí,že proto nehubmu.Snad kdyby jsem jedla jenom vařenou zeleninu myslím,že i po ovoci přiberu.
ahojky
Jessi
| 24. 9. 2007 21:46
O tom pečivu si myslím,že se nejedná o kombinace ale o to,že celozrné je zdravější a více zasytí.V obyčejném rohlíku většinou není mléko ani vajíčko.Já si peču chlebík doma v pekárně.Já jsem dala dolů 11kg.Teď bych chtěla jěště 2-3kg a vůbec se mi nedaří.Jěště jsem 1a půl kg přibrala nevím proč?
Ahoj všem....
cojka
| 24. 9. 2007 20:41
Chodím si pročítat vaše příspěvky a dnes jsem se zaregistrovala,abych mohla i já napsat. Kořínkovu jsem začala "používat " ještě před tím,než vydala knížky, jen podle základního grafu z časopisu. Bylo to bezvadné a fungovalo to. Až jsem nepotřebovala hubnout, najela jsem na normální stravu a přibrala a zase začala s Kořínkovou a tak to mám pořád dokola už spoustu let. Teď jsem na pracáku,9 měsíců, nemám žádný pohyb, kila šly zase nahoru,tak jsem najela o úplňku zase na dělenku. Zatím mám dole 3kg, ale cítím se fajn, taková "splasklejší ". Ale držím ji dost volnou a dnes je hrozná výhoda,že ve zdravé výživě se dá koupit spoustu věcí,co přesně vyhovují dělence. Držím nám všem palce,ať se nám podaří dát kilečka dolů.Přeji všem prima den.
to Jessi
Tykinka
| 23. 9. 2007 23:30
Ahojda,

díky za odpověď... To jsem ráda že to tu dýchá
7 večeří - www.splk.cz - oddíl cukrárna/výrobky a tam to najdeš když sroluješ dolů....
Ještě mě napadlo - v "Dietě pro vášnivé megajedlíky" je napsané že světlé pečivo není vhodné protože je to kombinace mouka+vejce+mléko, ale že tmavý chléb a celozrnné pečivo jsou ok.... Tmavý chléb znamená co? Často je tmavý chléb kombinace pšeničná+žitná mouka.... navíc, i v celozrnném pečivu je přece mouka+vejce+mléko nebo ne?
Ráda bych dala dolů 10kg, které jsem nabrala za poslední tři roky, předtím jsem byla spokojená, teď,, no ne že bych se vyloženě nemohla vidět....ale necítím se dobře prostě.
Ještě jednou díky za odpověď
dělíme
Jessi
| 23. 9. 2007 20:57
Tak jsem ráda,že se tady někdo ozvala oživí to tady.Oves.vločky jsou rostlinky.Med beru jako všechen, nevím kde včely zrovna byly, kupují přimo od včelaře.Mám světlý ten prý je lepší ale mám i ten lesní tmavý.Mám ho velkou spotřebu. Koupila jsem si i šlehaný ten je řepkový taký dobrý necukernatí.Sušená vajíčka jsou ve zdravé vyživě.Sojové maso dej do zeleninového vývaru jinak stejně-koření,cibulka apod.Kolik potřebuješ dát dolů.Držím ti palce.Jo těch 7večeři nevím co je.Ahoj!
ovesné vločky, sojové maso....
Tykinka
| 23. 9. 2007 00:14
Ahoj všem... právě jsem začala se SPLK a mám spoustu nejistot ohledně různých potravin a jejich úprav... Poradí mi někdo? Možná potřebuju jen ujistit... předem děkuji
1) ovesné vločky - jsou naprosto OK pro jako rostlinky? předpokládám že ano...
2) jak moc to hrotíte s medem? je opravdu nezbytně nutný lesní a ještě tmavý? není zrovna z nejlevnějších....
3) sojové maso - no... to je oříšek... normálně ho mám docela ráda, teď ale nemám ponětí jak ho upravovat? dřív jsem ho dělala v masovém vývaru ale to je teď asi pasé že...
4) jsem z Brna, nemáte někdo tušení, kde se tu dají sehnat sušená vejce???
Díkydíky moc za vaše reakce...
Ju, ještě mě tak napadá, dá se opravdu někde sehnat "7 večeří"? Nikde jsem to nikdy neviděla....

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
3. 6. 2025 11:15
14429
..Magda
3. 6. 2025 10:44
73445
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55