Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

kralik
Jessi
| 13. 9. 2007 22:48
Ahoj,o octu nic moc nevím jen co jsem napsala, to jsem se dočetla v knižce.Pila jsem ho taky, jenom chvilku nechutnal mi a bála jsem se o žaludek.Doporučuje se do salátů je zdravý ale v jakém množství?Já ho používám do chlebíka,když peču jinak do salátu davám obyčejný .
Pro Jessi
kralik
| 12. 9. 2007 22:16
Ahoj, sice jsem dělení už vzdala, ale ráda si sem chodím počíst a je to fakt k nevíře, jak to tu holky udržujete živý, pokaždý je SPLK na jendom z prvních míst aktualizace!
Ale proč píšu, když nedělím Kvůli jablečnému octu, taky jsem o něm četla a 14 dní ho už piju, 3x denně 1 lžíci do 2 dcl vody. mám dole 1kg a to jsem fakt neomezila nic z jídelníčku. takže jsem přirozeně nadšená jenže mám strach o svůj žaludek a zubní sklovinu. kdybych jabl. ocet pila pravidelně, nemůže mi sklovinu nějak vyžrat a to samý se žaludkem? nevíš o tom něco? budu vděčná za každou radu
ahoj
Jessi
| 12. 9. 2007 21:51
Jo jo,to já znám, hned se něco zakřikne . Pochvalíš,jde to dolů a pár dnů nic.Jak holky psaly na diskuzich kolik za kratkou dobu daly dole,tak jenom tiše zavidim.No jo co naděláme.Nevím už tady asi nikdo nedělí.Tak se měj.
splk
chorvatka
| 12. 9. 2007 09:41
Asi jsem ty kilca nejak zakrikla, nejak se to vse zastavilo.. Musim na sebe byt prisnejsi!!!jojo,houby ty ja miluju,asi jako ty. Tady jich taky moc neni, proto jsem za tech par byla moooc rada JInak jsem si koupila stavu z aloe vera... cetla jsem o tom dost clanku a dost si to lidicky chvali... sice je to drazsi zalezitost,ale kdyby to bylo fakt tak super pro organismus, tak cert vem penize
zatim a mej hezky den
Chorvatka
Jessi
| 11. 9. 2007 21:24
Tak to je super každé kilčo dolů potěší.Já se taky snažím a nic.Snad se to rozhoupe. Taky bych zašla na houby u nás pry nerostou.Mám je moc ráda a jěště radějí sbírám.
splk
chorvatka
| 10. 9. 2007 14:22
Jessi, moc diky za info. To jsem si i myslela, ze bych jabl.ocet kombinovala s rostlinama a ovocem. jo, uz je dole kilo a i mene jim. Nejak uz nemam chut. Vcera jsem na prochazce nasla par hub, tak jsem udelala bramboracku. Kdybys chtela jeste nejake recepty,neni problem, mam jich v zasobe dost .-) nejak jsem tomu propadla
Chorvatka
Jessi
| 9. 9. 2007 21:09
Ahojky, Zrovna jsem se dočetla o jablečném octu je to sice dělenka od Summové.Ta ho doporučuje při sacharidech tak si ho dopřej. Podporuje odstraňování škodlivých látek z těla a zlepšuje trávení.Hubí hnilobné bakterie ve střevech.
Ahojte
Jessi
| 8. 9. 2007 21:19
Recepty jsou príma zas nějaká změna .Já dneska po 7měsicích hřešila poprvé. Zítra už zase dělím a ubírám jídla, protože váha jinak nejde dolů.Jím hodně ovoce toho musím taky ubrat je tam hodně cukrů.Hrozny máme zralé to je paráda, tak se jich přecpavám to já umím.Jak pokračujete v hubnutí,jak se vám daří hubnout?
receptik
chorvatka
| 6. 9. 2007 21:44
Holky,tak alespon par receptu... snad se vam budou hodit.
receptik
chorvatka
| 6. 9. 2007 21:43
Pohanková kaše s houbami

Suroviny: 1/2 litru pohankového zrna, 50g sušených hub nabo 150g
žampiónů, 2 cibule, 1 lžička soli, 3 lžíce másla.

Postup přípravy: Sušené houby opereme, dáme do kastrolu, zalijeme
studenou vodou a necháme asi 1 hodinu máčet. Když houby nabobtnají, vyjmeme je
z vody a drobně nakrájíme. Pak je dáme zpět do téže vody, osolíme a dáme vařit.
Čerstvé houby pouze nakrájíme a dáme vařit. Do vařící vody s houbami zavaříme
pohanku, kterou předtím opražíme na rozpuštěném másle a rozmícháme. Vaříme
velmi zvolna a občas promícháme ode dna. Když kaše zhoustne, plotnu vypneme a
kaši necháme dojít pod pokličkou.
receptik
chorvatka
| 6. 9. 2007 21:42
Špenátový závin

Suroviny: 1 bal. lístkového těsta, 1/2 bal. mraž. špenátu, 1 cibule,
2 lžíce oleje, sůl, pepř, 4-5stroužků česneku

Postup přípravy: Špenátová nádivka: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou
cibuli, přidáme pak půl kostky mraž. špenátu, osolíme, opepříme a chvíli
dusíme. Když se špenát rozpustí, ochutíme ho prolisovaným česnekem. Chvíli
necháme provařit. Na pomoučeném valu rozválíme na tenký plát lístkové těsto
(lépe je rozdělit si těsto na 2 díly), rovnoměrně potřeme špenátovou směsí a
opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na
200 st. Po asi 10 min. pečení potřeme závin stud. vodou, pak ještě 10-15 min.
dopečeme.
receptik
chorvatka
| 6. 9. 2007 21:40
Kari rizoto se
sojovými kostkami

Ingredience:

2 středně velké cibule,

rostlinný olej,

1 balíček sojových kostek,

sůl, 1 lžíce kari koření,

70 g nahrubo nastrouhané mrkve,

300 g rýže,

voda,

jemně nasekaná pažitka

Příprava:

Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na rostlinném
oleji. Přidáme sojové kostky, sůl, kari koření, a očištenou, nahrubo
nastrouhanou mrkev. Promícháme, podlijeme a dusíme 20 minut. Poté přidáme rýži,
kterou jsme přebrali, promyli a nechali odkapat. Zalijeme vodou ( 1 díl vody na
2 díly rýže) a zlehka promícháme.

Pod pokličkou udusíme na mírném ohni doměkka. Před podáváním
posypeme jemně usekanou pažitkou. Vhodnou přílohou jsou různé druhy
zeleninových salátů.
receptik
chorvatka
| 6. 9. 2007 21:39
Čočkovo,těstovinový
salát

Suroviny: Hrníček čočky dva hníčky
těstovin 2-3 mrkve 1-2 potrželky 2 stroužky česneku 2-3 lžíce oleje 2-3
sterilované okurky

Postup přípravy: Předem namočenou čočku
uvaříme do měkka,necháme vychladnout a mezitím uvaříme těstoviny. Mrkev a
petržel nastrouháme na hrubém struhadle a rozpálený olej dáme zeleninu a
prolisovaný česnek.podusíme aby zelenina nebyla uplně měkká(začne příjemně
vonět).Nakrájíme okurky na malé kostičky a vše smícháme.
receptik
chorvatka
| 6. 9. 2007 21:38
Lívance
z pohankové mouky

Suroviny: 500 g pohankové mouky, špetka
soli, lžička prášku do pečiva, voda, tuk na smažení, med.

Postup přípravy: Mouku smíchám se solí,
práškem do pečiva a zadělám ji vodou tak, aby mi vzniklo těsto řídké jako na
palačinky. Smažím pak lívanečky, které potírám medem a horké podávám.
receptik
chorvatka
| 6. 9. 2007 21:36
Brokolice a květák se šunkou

Suroviny: malý květák, brokolice, oliv. olej, 150 g šunky, 1 lžíce
slunečnicových semínek, 2 - 3 stroužky česneku, sůl, pepř, zeleninová vegeta,
2-3 větší rajčata, l cibule, svazek lahůdkové cibulky, zelené bylinky na
ozdobu.

Postup přípravy: Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky a ve
vroucí osolené vodě je cca 5 min povaříme. Poté je vyjmeme z vody, necháme
ochladit a okapat. Nasucho na rozpálené pánvi za stálého míchání rychle
opražíme dozlatova slunečnicová semínka, které z pánve dáme stranou. Česnek si
nakrájíme na plátky, cibuli na měsíčky a cibulky na delší špalíčky. Rajčata
nakrájíme na osminky a šunku na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka
na něm orestujeme cibulky s česnekem a nudličkami šunky. Plamen zmírníme a
přidáme do pánve brokolici a květák a opečeme je. Nakonec přidáme pokrájená
rajčata a sluneč. semínka. Dochutíme vše solí, vegetou, pepřem , promícháme,
prohřejeme a jednotlivé porce pak můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.
receptik
chorvatka
| 6. 9. 2007 21:34
Zapečené papriky

Suroviny: 8 větších paprik, 500g ochuceného mletého masa, 3 cibule, 6
rajčat, sůl

Postup přípravy: Očištěné papriky naplníme směsí ochuceného mletého
masa. Dáme do zapékací misky, přidáme nakrájenou cibuli a rajčata. Papriky
během pečení obrátíme.
receptik
chorvatka
| 6. 9. 2007 21:33
Zapékané rybí
filé se sýrem

Ingredience:

600 g rybího filé,

sůl, vegeta,

drcený kmín,

0,2 l mléka,

2 vejce,

150 g tvrdého sýra,

nadrobno nasekaná petrželová nať,

rostlinný olej na vymazání ohnivzdorné mísy

Příprava:

Rybí filé osolíme, posypeme vegetou a drceným kmínem. Vložíme
do ohnivzdorné mísy, kterou jsme trochu vymazali rostlinným olejem. Mírně
podlejeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 25 až 30 minut. Poté zalijeme
mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce a rybí filé dopečeme.
splk
chorvatka
| 6. 9. 2007 21:31
Ahojky bubiskku,
nemas nejakou email adresu? tech stazenych receptu mam totiz na 30. strankach.. jsou tam jak na rostlinky,tak na zviratka "kopala" jsem kvuli tomu skoro cely den na netu jinak diky ti za radu.
Kacula
Jessi
| 6. 9. 2007 21:26
Ahoj,
tak jak dopadla ta matika? S tou váhou jsi opravdu dobrá.Já sice pořad dělím ale váha mi nejde vůbec dolů.Spíš půl kg víc.Rozhodla jsem se dát jěště 2-3kg dolů.Musím začít více zeleniny jinak to nepůjde.Jedla jsem hodně kalorická jídla a to jde vidět.Kdybych začla jíst normálně tak to asi všechno naberu.Všem dělenkám držím palce.Píšte nové recepty.Jo jěště Kaculko nasela jsem si na zahrádku špenát už jsem první listky sklizela a vařila, moc jsem si to oblibilai ty tvé knedlíčky je to výborné.Zítra vařím kynuté knedlíky se švestkama zase nepůjdou kg dolů.
ahojky chorvatko
bubisekk
| 6. 9. 2007 18:15
Jestli znáš dobré recepty tak je určitě napiš.Já osobně jsem převážně na kytičkách,nejvíce mě to vyhovuje,ale ted už mě kila nějak nejdou dolů-není to jak před 15 lety.Možná dělám někde chybu,ale nejsem si vědoma.A jestli kupuješ sojové mléko sušené,tak v albertě mají a nestojí ani 50kč.Lacinější jsem ještě neviděla .
ahojky chorvatko
bubisekk
| 6. 9. 2007 18:15
Jestli znáš dobré recepty tak je určitě napiš.Já osobně jsem převážně na kytičkách,nejvíce mě to vyhovuje,ale ted už mě kila nějak nejdou dolů-není to jak před 15 lety.Možná dělám někde chybu,ale nejsem si vědoma.A jestli kupuješ sojové mléko sušené,tak v albertě mají a nestojí ani 50kč.Lacinější jsem ještě neviděla .
delena strava
chorvatka
| 5. 9. 2007 20:59
Ahojky vsem, rada bych se k vam pripojila. Delenku drzim pres tyden a zatim nic. Vim, ze se cpu. Musim se omezit. JInak jsem po netu sesbirala plno dobrych receptu.. Jestli mate zajem, muzu vam je poskytnout.
Zajimalo by mne, zda si v rostlinnem dni muzete loknout jablecneho octa na zlepseni traveni? nemate s tim nekdo prosim zkusenost?
Kdyz mam zvriratka davam do salatu i rybicky v konzerve.Trosku to zpestri chut.
JInak v DM drogerce kupuju sojove mleko, jen skoda, ze je tak drahe!
Jessi
Kacula
| 5. 9. 2007 12:09
Ahoj!

Omlouvám se za dlouhodobou nepřítomnost, ale raději jsem se sem ani neodvažovala vstoupit ...
Jsem stále ve fázi snažení se navrátit k dělence, ale...
Teď jsem měla 14 dní dovču, kterou jsem strávila celodenním učením se na zkoušku z matiky a na stravu jsem teda ale vůbec nedbala. Probíhalo to různými "zdravými" hotovkami po různých restauračních zařízení, takže si to asi dovedeš představit... Hrozila jsem se vlézt na váhu, ale kupodivu jsem měla jen půl kila nahoře. Jenže cítím se hrozně, jsem zase nafouklá a pomalu to leze nahoru, takže si říkám, tak zítra už ale. No teď jak jsem si ale přečetla nové příspěvky, znovu mi to dalo sílu a zítra už opravdu začnu !

Jsem moc ráda, že jsou tady noví příznivci dělenky, všechny vítám !!
janap
jasa
| 5. 9. 2007 11:06
Ono to není zas tak úplně jednuduché. Četlas aspoň něco od Kořínkové? Znáš základní graf? Jen jídelníček ti nic neřekne.
dieta
janap2
| 4. 9. 2007 17:09
Ahoj,prosim mohl by pro mne nekdo udelat jidelniček dělene str. . Já vubec nevim jak,co a s čím. dík jana
tofu
zuzu
| 31. 8. 2007 16:55
ahoj,
jasne, ve zdrave vyzive..proste ho nakrajim ten platek a primicham do ryze testovin, do ,,zrni,, a hotovo
ahoj "tofařky"
jasa
| 31. 8. 2007 12:26
Byla jsem ve zdravé výživě a je to pravda - marinovaný tofu má nejmíň tuků. Možná i obyč bílý má málo,ale ten zrovna neměli,tak to nemohu porovnat. Ten marinovaný má asi 3%,zatímco ostatní třeba 13%.. Koupila jsem si tam fazolovou a provensálskou paštičku,to ještě neznám,tak jsem zvědav co z toho vyleze. Dám vědět . Čauky
ahoj
bubisekk
| 31. 8. 2007 10:59
Já si taky dělávám ze sojanezy česnekovou pomazánku,nasrtouhám tam bud uzený nebo čistý tofu.....je to moc dobrý .Hodně si vařím těstoviny se zeleninou a tofu sírem...jsem totiž lenošná vařit a to je hned
zuzu
Jessi
| 30. 8. 2007 22:37
Ahoj, já kupují tofu uzené a dělám si pomazanky na chleba.Nic jiného mě nenapadlo,ten marinovaný tofu taký prodavají ve zdr.vyživě?Moc se v tom nevyznám.Ráda si tady přečtu vaše nápady-recepty. Ve zdr.výživě mi do toho tofu doporučili suš.droždí nemate s tím,která zkušenost.Sojové kostky taky občas dělám k bramborám nebo uvařím z toho fal. drštkovou polévku.
tofu
zuzu
| 30. 8. 2007 13:11
jestli se muzu pridat do vasi diskuze s prispevkem, ja tofu take kupuji, jendou- dvakrat tydne, a kupuji MARINOVANE, mam ,,vyctene,, z tech vsech prichuti, ze ma nejmene tuku a je nejmene kaloricke, takze zalezi kolik si ho date, ja kupuji ten balicek, kde jsou dva platky a dohromady maji ak 175g, vice nekupuji, takze to mam nadvakrat..jinak jke jeste mene tucne s rasou..treba to uzene jak pisete je asi nejvice..jinak delam sojove kostky, jak se namaco ve vode, tam tuk neni temer zadny, doporucuji , kdyz se dobre ochuti je to dobre, stacio dat kousek bujonu do vody v ktere pripravujete..

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
3. 6. 2025 11:15
14429
..Magda
3. 6. 2025 10:44
73445
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55
441
vlasta kandracova
5. 5. 2025 23:48
8780
ajax4502
19. 10. 2012 16:28
5
Dana Zummerová
15. 4. 2025 19:30
279
Marie77
1. 11. 2015 22:42
34
Zuki1
20. 3. 2025 06:40
440
Uivatel_5412851
16. 3. 2020 18:38
24
Killinka
28. 5. 2010 17:33
217
thatsme
25. 2. 2014 16:07
59
Pavol Szentivanyi
21. 2. 2025 09:48
21
DaTu
19. 2. 2025 19:56
100
Ka hov
7. 1. 2025 15:24
20
Libuse Pavlisova
1. 1. 2025 17:07
16832
strelenkalenka
22. 12. 2022 08:28
198
mazlik
1. 9. 2008 10:25
12
Petr Jakoubek
5. 5. 2023 10:18
283