Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Ahoj!
Kacula
| 25. 7. 2007 20:00
Ahoj holky!

Jedlino, obdivuju tě, že vydržíš jíst tak málo a vlastně téměř to samé, to já bych dlouho nevydržela a asi bych umřela hlady...

Já už jsem taky pochopila, že nejde jíst vše neomezeně, to opravdu nefunguje. Já i když mám kytičky, tak jím pečivo uplně minimálně a jen dopoledne, večer spíš něco lehčíko a vždycky k tomu minimálně stejné množství zeleniny. Rýži a těstoviny jsem už taky neměla ani nepamatuju, raději se tomu vyhýbám. Myslím, že je opravdu důležité naučit se nepřejídat, chce to nějaký čas než se to člověk naučí, ale jde to. Navíc tělo si řekně když má hlad, i když má dost, tak se to stačí naučit respektovat a jde to. Nepřehánět ani hladovění ani přejídání.

Určitě mi i hodně pomohl pitný režim, myslím, že jsem byla předtím než jsem začala dělenku taková jakoby oteklá, asi zavodněná nebo co, ale jak jsem začala víc pít, tak to zmizelo, navíc mi zmizel ekzém, který mě trápil asi dva roky. Já piju hodně bylinkové čaje, vodu s citronem a miluju polévky.

Všem držím palce, ať se hubnutí daří !!
dělenky
Bobinka
| 25. 7. 2007 19:14
Ahoj holky, dneska jsem se dostala na vaši diskuzy a ráda bych se k vám přidala. S dělenou stravou už mám nějaké zkušenosti, před 7 lety jsem ji poctivě držela podle Kořínkové a za 2 měsíce jsem shodila 11kg. Teď ji držím 2 týdny a dole jsou 3 kg, ale už to nejde tak lehce.
Meloun
Jedlina
| 25. 7. 2007 15:02
Ahojky, myslím si že meloun je zelenina i u Kořínkové :) jak píšeš, je to samá voda, takže klidně slupni osmikiláka :)
Jinak jak píses, mam hlavne stehna a zadek, doplnuji to sem tam squashem, nebo rychlou chuzi, chystam se na rotoped, ale ten mam fakt neradapa Jedlina
Jedlina
Sheila
| 25. 7. 2007 14:02
Ahoj Jedlino,dekuju za privitani.Tak to jsme na tom stejne-tedy ted uz ne kdyz uz mas krasnych 58kg!Ale merim 162 a vazim 61-62kg.Pripadam si poradne oplacana,protoze to mam hlavne v zadku a stehnech.To je krasny za 9dni 4kg dole!Ja akorat nevim,jestli bych dokazala jist v podstate jen tu zeleninu jako ty...Obdivuju te!Zatim to drzim 3 den,tak se ani nevazim,protoze pocitam s tim,ze zatim se to hybat nebude.S tim melounem mamm prave dilema.Protoze vim,ze je to zelenina,ale nevedela jsem jak to bere Korinkova.Ale v podstate by to vadit nemelo,protoze je to prevazne jen voda,ne?Tak preju dalsi uspechyVsechny zdravim ahoj
Vítám Sheilu
Jedlina
| 25. 7. 2007 13:38
Ahoj Sheilo
tak jsem si pročetla pár listů zpět a držím Ti palce. Mě je 26 a měřím 163 a vážila jsem také 62 kilo a přijdu si "baculatá". Držím SPLK už asi ufff ted vubec nevím cca 1,5 měsíce. Říká se, že to trvá tak 4-5 týdnů, než si tělo přivykne a začne reagovat - hubnutím. Musím se přiznat, že i když jsem měla praxi před lety a teď už jsem vše dělala s přehledem, stejně jsem dělala chyby. Každý den jsem si psala co jsem snědla, vážila se (což spíš člověka rozhodí a stresuje) místo abych byla v klidu a pohodě.

Také jsem konzumovala spíše kytičky (nejsem zrovna veliký masožrout) a to tak, že když děleně tak si dopřeju pořádně a nešlo to moc dolů
naopak jsem pořád lítala mezi vahou 3 kg nahoru dolu :(. Pak jsem přestala nějakou dobu s vážením, zapisováním a řekla jsem si jednoduchou rovnici: příjem musí být menší než výdej - jinak se prostě nezhubne. Sedím celý den u PC, pak jedu mhd domu a tam zase sedím u PC...uklid a vareni a nakup zase tolik energie nespali a tak jsem prestala jist vrchovate talire celozrnych bezvajecnych testovin s makem a fruktozou, ci rajcatovou smesi, vynechala jsem brambory i ryzi a snazim se jist pouze zviratka. Ale jak jsem rekla, nejsem masozravec a tak jsem si nasla neco, co mi zachutnalo a zasytilo me. :)

snídaně: nestíhám, ale když, dám si bílý jogurt nebo kávu s mlékem

oběd v praci: 2 papriky nakrajim podelne, vyplnim kazdou polovicnim - nebo i mensim platkem 20% tvrdeho platkoveho syru a přidám 1/2 lžičky linie Lučiny s menším obsahem tuku. K tomu si nakrájím rajče.

Odpoledne: papriky plněné sýrem a lučinou a rajče zůstávají a k tomu si koupím balený - mix salátu, zaleju trochou jogurtu bílého a na pánvi si na velmi slabé vrstvicce oliv. oleje ugriluju - opecu platky neloupane cukety, kterou jen osolim a okorenim (priprava trva cca 6 min) koreni: zelene apacske, curry nebo něco na grilovani ci zeleninu.

Večer: maximalne treba 1/2 napoje bile activie.
Nevím proč, ale tahle strava mi vyhovuje a je velmi málo energetická. Papriky a rajče dohromady skoro žádné kalorie nemají a 2-3 plátky tvrdého sýru (balení mi vydrží na 2 dny) a lučina light také nic moc :)
Díky tomuhle jídelníčku, jsem se dostala na hranici 58 kg (4kg behem asi 9 dní), kterou jsem chtela, nyní se budu snazit dojít na 55 kilo :)
Ještě dělám obměnu např. do salátu si dám tunáka ve vl. stave nebo oliv. oleji, pridam si do saltu redkvicky atd :)
tak hodně štěstí a málo mlsných chutí....
Jedlina
uf to jsem se rozepsala
Ahojte po dlouhé době
Jedlina
| 25. 7. 2007 12:58
Ahojte všichni staří (známí) i noví pro mě (neznámí). Tak se dívám, jak se tu diskuze SPLK pěkně rozeběhla a mám z toho radost. Byla jsem teď nějaký čas mimo - nejdříve 10 dní dovolené a teď hromady práce, že jsem neměla čas sem vůbec zajít na pokec. Takže si jdu všechno tak 10 stran dozadu pročíst a těším se, co je tu nového.
Ahojky všem Jedlina
ahoj všem, meloun
Evva
| 25. 7. 2007 12:21
ahoj holky, zdravím Vás a i novou příznivkyni Sheilu. Dneska jsem si zvolila kytičky, ale nějak nemám inspiraci a hlavně nic moc jsem si nepřipravila a taky mám chuť na všechno co jsou zvýřátka :o)
Ještě k mělounu, já se v knize LK dočetla, že meloun je zelenina . tak nevím.
Sheilo, olivový oleje jsou různé druhy a na každém by mělo být napsáno zda je vhodný jen pro studenou kuchyňi, nebo taky na smažení a pečení.

Ahoj E.
Kacula
Sheila
| 25. 7. 2007 11:17
Tak to jo.To jsem rada,protoze nevim, kde bych cerstvy v tom nasem zapadakove shanela.Jdu kuchtit obed,tak jsem zvedava na vysledek.Jo,a mam jeste otazku-da se na olivovem oleji i smazit?Nebo je urceny jen na studenou kuchyni?Pa
Sheila
Kacula
| 25. 7. 2007 10:55
No děláš mi teda pořádné chutě . Já dneska vůbec nevím, co si dám k obědu, dnes mám kytičky...
S tím špenátem, protlak se samozřejmě může, jen jsem psala, že si raději kupuju špenát v takových těch hrudkách, nebo listový, ale jestli máš ráda protlak, tak si ho klidně dej.
Spenat
Sheila
| 25. 7. 2007 07:55
Tak jsem posnidala tvaroh s medem a kakaem,jelikoz jsem ulitla na sladky a byla to balada .Napadlo me,ze mam v mrazaku spenat.Tedy spenatovy protlak a tak se chci zeptat,jestli ho muzu pouzit-neni tam napsano slozeni.Chtela jsem si udelat plnene kureci kapsy sunkou syrem a spenatem.Mam totiz dojem,ze jsem tu nekde cetla,ze se prave ten spenatovy protlak pouzivat nema...Za odpoved budu vdecna.Zatim ahoj Sheila
Petra
Sheila
| 25. 7. 2007 07:27
Tak to je super,protoze si myslim,ze by mi dia kecup asi vubec nechutnal.Jsem totiz kecupem odkojena a nedokazu si bez nej nektera jidla vubec predstavit.Diky Petro.
kečup
Petra
| 24. 7. 2007 22:31
V jedné z knížek LK píše, že kečup je neutrální a nemusí být dia. Prý
se ten cukr v kombinaci se zeleninou atd. rozloží, takže nemusíš
dia!Takže se nic nestalo
Diky za tip
Sheila
| 24. 7. 2007 20:52
A Petre dekuji za tip na sojove maso .
Delenka
Sheila
| 24. 7. 2007 20:51
Tak mam druhy den za sebou a citim se dobre.Uz se zitra tesim na zviratka po dvou dnech kyticek.Akorat jsem si dnes udelala k obedu bezvajecne testoviny jen tak s kecupem a kdyz jsem to zblajzla,tak mi doslo,ze je to obycejny kecup ne dia.Takze jsem to pokazila,co?Jinak Kacule gratuluju k vysledkum a tise zavidim.Hezky vecer preje Sheila
sójové maso
Petra
| 24. 7. 2007 19:41
sojové maso uvař dle návodu. Slij vodu a nechej vychladnout. Vymačkej z
uvařeného masa přebytečnou vodu. A už záleží jak jej chceš ochutit.
Např. orestuj cibulku, přidej rajčata, maso, kečup, koření a máš třeba
omáčku na těstoviny či rýži.
Kacula
Petra
| 24. 7. 2007 19:37
Gratuluji za další váhový úbytekKdyž Ti to takhle krásně půjde, tak budeš brzy měnit šatník
Ahoj holky!
Kacula
| 24. 7. 2007 16:02
Tak jak se vám daří? A jak to jde Tobě Sheilo? Už máš nějaké výsledky? Já mám od včerejška zase skoro o půl kila míň . Jak jsem měla problém, že se do ničeho nevejdu, tak teď mi zase všechno padá, i když to jsou zatím jenom 4 kg... Dneska jsem toho tedy moc neměla, ale i tak se cítím plná, nevím, jestli se mi třeba už nescvrkl ten žaludek... Měla jsem ráno jeden větší bílý jogur, tavený sýr, k obědu krůtí šunku s rajčetem a paprikou a k večeři grilujeme masíko.

Mějte se krásně!!
Uprava sojoveho masa
Sheila
| 24. 7. 2007 15:20
Ahojky,napadlo me,ze bych si k obedu mohla udelat sojove maso.Nebo takove ty sojove nudlicky,ale absolutne s tim nemam zadne zkusenosti.Mohla byste mi nektera poradit jak to chutne upravit?Diky S.
Sheila
Petra
| 23. 7. 2007 12:24
Ahoj Sheilo. Meloun je ovoce!!
pohanková sekaná
Petra
| 23. 7. 2007 12:23
Dnes peču pohankovou sekanou, uvidím, jak to dopadne, jestli doporučím a napíšu recept nebo ne, zatím jsem na rozpacích.
ovesná kaše
Petra
| 23. 7. 2007 12:21
Ahojky Kaculo!

Čtu, že Ti kaše nechutnala - k tomu ochucení. Do horké vody dám med
(podle toho jak máš ráda sladké), skořici a pak vmíchám vločky. Počítej
s tím, že vločky nabudou, takže aby ta konzistence byla řídká, radši
míň vloček než víc, protože pak to je "hynťák". Postupně přidávám to,
čím to chci ochutit. Dnes jsem třeba měla banán a trochu ***u.
Kacula
Sheila
| 23. 7. 2007 07:23
Dekuju za povzbuzeni!Tak jsem si dnes naordinovala rostlinky s ovocem,protoze nejsem moc masova.Takze u me budou asi vice prevladat rostlinkove dny.Tak mam prvni dotaz -nevite kam patri meloun?Do ovoce nebo se bere jako zelenina?
Kacula
Jessi
| 22. 7. 2007 23:20
Ahojky !
Špenát byl výborný.Děla jsem polovičku.Už se těším na zbytek. Teď jsme měli oslavy tak jsem dva dny nevařila.Já vím 10kg je opravdu dost.Já jsem asi taky cvok já si všechno zapisovala co jsem snědla a kolik važím.Každý den celé 3měsíce.Teď už jenom každý den váhu.Jo a na začátku jsem se změřila ale jenom pás ten jsem měla hrozný.Mám méně o 11cm.Ale i to mám pořad dost.Ještě bych potřebovala.Jinde už bych nemusela ale člověk si moc neporučí.
Jessi
Kacula
| 22. 7. 2007 21:52
Ahoj Jessi!

Jak dopadl ten špenát ? Já jsem včera zkoušela tu ovesnou kaši, ale moc mi to nechutnalo, já to asi neumím správně ochutit... Prosím tě, píšeš, že ti to jde pomalu, 10 kg za 5 měsíců, to je přece nádherááá !!
Říká se, že se má člověk spíš měřit než vážit, takže bůhví, kolik ti vlastně ubylo cm! Prý každý cm v pase míň znamená 1 kg tuku dole. Jenže to by se musel člověk změřit, že... a to já raději nedělám .
Sheila
Kacula
| 22. 7. 2007 21:45
Ahoj!

U dělené stravy se vůbec nemusíš bát jednotvárnosti. Já naopak neustále objevuju nové a nové věci, na které bych za normálních okolností vůbec nenarazila, asi proto, že bych neměla potřebu, když člověk nedělí, tak ho to třeba ani nenapadne. Začátky asi budou těžší, ale nic není zadarmo a jestli o to zhubnutí (i když si myslím, že máš krásnou váhu ) opravdu stojíš, tak to hravě zvládneš. Dělená strava vůbec není o hladovění!!! LK píše, že v průměru, pokud člověk vše do puntíku dodržuje, zhubne zhruba 2 kg týdně. Mně se to ten první týden opravdu podařílo, pak už mi to jde tak po kile, ale u každého to funguje jinak. Rozhodně se ti ale zlepší zažívání a nebudeš se cítit jako balón, což taky dělá hodně . U mě byl trochu problém začátek, než jsem se v tom zorientovala, ale za chvíli to bylo v pohodě a teď už to jde všechno samo a už mi ani nechybí ty přílohy a pečivo, doknce mi to už připadá opravdu zbytečné . Určitě to zkus a uvidíš až zmizí první kilíčka , jak tě to povzbudí! Klidně se zeptej, když si nebudeš vědět rady, určitě rády pomůžeme !!
Delena strava
Sheila
| 22. 7. 2007 21:02
Ahojky,je mi 21 let,merim 162 a vazim 62kg:0(.Pripadam si tlusta a mam z toho deprese.Pred 2 lety jsem zhubla 10kg,ale jen diky prisnemu odrikani a celkove jsem jedla velmi malo.Pak jsem se vratila k normalu a mam to zpet.Precetla jsem si vase prispevky a zjistila,ze jste v teto veci hodne zbehle.Tak se chci zeptat jak asi dlouho trva nez prijdou prvni vysledky.A zda mate doma knizku Dieta pro vasnive megajedliky-je prakticka?Od zitrka bych chtela zacit,ale mam strach abych nejedla jednotvarne a brzy neskoncila.Moc si preju zhubnout.Sazim taky na to,ze se muzeme takto povzbuzovat v hubnuti
Kacula
Jessi
| 20. 7. 2007 22:30
Ahoj Kaculko,taky Ti přejí k tomu ubytky na váze.Vím jak jsi ráda .Mi to šlo taky tak ze začátku.Já jsem ráda i za svůj ubytek i když mi to jde pomalů.Za 5 a půl měsíce 10kg.Z toho tuku mám míň o 3%. Jestli je to tak přesné podle vahy,která měří i tuky nevím.Moc se v tom nevyznám jaký by měl být ubytek tuku na 10kg, aby to bylo dobré. Dneska jsem ráno dělala ovesnou,pohankovou a jahelnou kaši vše dohromady s medem byla výborná a zasytí dokonale.
ahoj holky
Evva
| 20. 7. 2007 07:10
ahoj holky, tak jsem se dneska konečně dostala ke zvířátkům, taky z toho důvodu, že mě dneska večer čeká nějaké maso na grilu. K snídani mám jogurt, červenou papriku a plátkový sýr. Musím říct, že čokoláda od Petry mi tak chutnala, že jsem se včera pěkně přečokoládovala, pak jsem tů sladkou chuť zajídala suchým chlebem, takže dneska se mi nechce na med a kakao ani podívat a cítím se jako balón :o).
Kacule přeju k váhovému úbytku a kdybych se sem dneska už nedostala, tak Vám přeju hezkej víkend, ahoj E.
sušenky
Petra
| 19. 7. 2007 21:31
Aha, tak ty dukátky znám, ostatní je pro mě novinka, tak se taky porozhlídnu

Jo, jo, experimentuji A mooc mě to baví V
roce moc času nemám, však jsem psala práce a škola, tak si to teď
užívám. A musím načerpat zkušenosti, abych věděla, když mě honí chutě,
co ukuchtit.
Sušenky
Kacula
| 19. 7. 2007 21:01
Jmenují se Dukáty a jsou buď oříškové nebo s jablkem a skořicí a ještě myslím s meruňkama. Vyrábí to firma Natural. Jsou z ovesných vloček s klíčky, sójové mouky, lískové oříšky, rýžový sirup a ***ový tuk. Myslím, že by si je člověk zvládl takhle udělat i sám. Pak jsem si koupila Datlový řez od stejné firmy, ten obsahuje datlová povidla, jablečnou vlákninu, carobový prášek, fruktózu, vlašské ořechy. Ještě mám ráda sušenky Ela od Sedity slazené fruktózou. Dost se toho dá "objevit" v dia koutcích.

Koukám, koukám, že experimentuješ , jedna lahůdka větší jak druhá , člověk neví, co si dřív udělat .

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Dana51
31. 5. 2025 08:22
14393
cudlik
30. 5. 2025 22:35
73426
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55