Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Kacula
Petra
| 19. 7. 2007 17:32
Gratuluji k váhovému úbytku. Ještě chvíli a už budeš u svého vysněného čísla, viď A ani to nebolí , člověk nehladoví.

Já co jsem teď doma, tak si dělenou stravu taky chválím, vymýšlím dobrůtky (to jste si asi všimli )a nepřibýrám. Každoročně jsem o prázdninách nabrala aspoň 3kg. To je jasný, že se nárůst projeví na oblečení a náladě.

Rýžového sirupu bych se nebála, bude určitě rostlinný. Prosím Tě, co to je za sušenky, a oplatky - vůbec nevím. Děkuji.
pudink
Petra
| 19. 7. 2007 17:27
Teď jsem dojedla jednu vychlazenou misku pudinku(s těmi šp.pukanci).VynikajícíSkutečně doporučuji!!!I ty broskve v tom byly mooc dobré. Celkově osvěžující
Ahoj!
Kacula
| 19. 7. 2007 16:02
Dneska jsem to měla dle mého názoru docela chudé, ale v tom vedru ani nemám hlad... Večer si asi udělám brambory s tím špenátkem a mám uplnej absťák na tu čokoládu . Včer jsem si na koupila oříškové sušenky z ovesných vloček slazené rýžovým sirupem (ten teda nevím jestli je ok...) a ještě oplatku s datlovými povidly a ořechy, jenže jsem to nechala skleróza doma, stejně tak i ingredience na tu ovesnou kaši podle Petry, na kterou jsem se tak těšila... Tak až pozítří, to budu mít zase kytičky. Jo a po včerejšku jsem se konečně přehoupla přes tu 70 !!
pudink
Petra
| 19. 7. 2007 12:35
Včera jsem byla ve vedlejším městě, kde mají DM drogérii a já tam ráda
chodím pro některé biovýrobky - sice jsou německé, ale náš trh je třeba
nenabízí. Kolikrát jsem už koukala na biopudink a včera jsem si
vanilkový a čokoládový pudinkový prášek koupila. No a teď jsem
jej vařila Složení je
rostlinné. Vaří se klasicky. Já jsem použila ovesné mléko a osladila
jsem jej medem. Mám ráda pudink s piškoty, jenže ty nejsou dělené, tak
jsem na dno do jedné mističky dala špaldové pukance a plátky broskve a
do druhé mističky jsem dala oves. vločky a plátky broskve. To jsem
zalila pudinkem. Jak napotvoru doma nemám banán, ten by tam byl místo
broskve lepší - tak příště. Jak jsem oblizovala hrnec a vařečku, tak
pudink byl výborňoučký, takový krásně jemný
ahojky
Petra
| 19. 7. 2007 11:58
Ahojky!

To jsem ráda, že bonbónky chutnaly!!Dělali jsme je poprvé, tak vychytáme chybičky a brzo budou dokonalé Taky
jsem si říkala, že příště dám méně medu a více kakaa, aby byly více
čokoládové a méně medové.A vlastně když přidáme suš. mléko - ať už
rostlinné či živočišné(podle toho je budeme vhodně konzumovat)tak nám
vznikne mléčná čokoláda
Čokoládka
Kacula
| 19. 7. 2007 10:02
Včera jsem si jí udělala a dneska už se mi na ní zase sbíhají sliny . Moc moc dobré. Myslím, že je dobré, když se tam přidá víc kakaa, aby to bylo hustší a aby z toho nebyl tolik cítit ten med. Když to nebylo zatuhlý, tak mi to nechutnalo tak, jako když to ztuhlo, mňam mňam mňam!!
Špenát
Kacula
| 19. 7. 2007 09:58
To nevadí, že není vyloženě listový, hlavně že to není ten protlak . Já to dělám tak, že na troše olivového oleje lehce osmahnu cibulku, přidám zmrazené hrudky špenátu, promíchám a chvíli dusím, dokud se to nerozpustí, když je potřeba, tak přidám trochu vody, pak to osolím, opepřím(někdy přidám i trochu koření na špagety, třeba když to dělám k těm nokům nebo k těstovinám). Potom přidám lučinu a promíchám, jenom chvilku prohřeju, přidám česnek a je to. Když tam dám smetanu, tak většinou přidám ještě trošku masoxu, ale to je na Tobě, jak si to dochutíš. Když je to řídké, tak je na to dobrá semolina - mouka ze semoli - z toho se vyrábí těstoviny.
Můžeš to udělat třeba i s nivou . Doufám, že ti to bude chutnat .
Kacula
Jessi
| 19. 7. 2007 07:44
Díky za perfektní receptík.Já jsem jedla špenát kdysi jako mladá.U nás to nikdo nejedl tak jsem to nevařila. Už jsem si ho koupila ale nevěděla jsem který, mám krajený. Přiště si koupím listy.Ty si kraješ nebo mixuješ?Budu to vařit zítra, manželovi udělám něco jiného.Dneska mám jěště ty cukiny a papriky. Nadívka do cukiny pomlela jsem vepř.pleco může i kuřeci,cibuli,česnek přidala koření pepř kmím podle chutí.Cukiny i papriku rozkrojila na půl,papriky vyčistila.Cukinu lžičkou vydlabala,přidala jsem to k mletému masu a naplnila.Cukinu i papriku jsem prvně ještě posypala solčankou. Dala péct.Nakonec jsem dala nastrouhaný eidam.
ahoj holky
Evva
| 19. 7. 2007 07:20
........ tak zase snídám kaši, dneska jsem si ke skořici a medu přidala kakao,hmm dobrota :o).
Včera jsem zkoušela bonbony, udělala jsem takovou polotuhou konzistenci, něco jako nutela, takže jsem hmotu přepatlala do košíčků a do prostřed si dala oříšek nebo mandli, vzhledný to moc nemám,možná by ta hmota měla být spíš tuhá, Petro ?
Ještě jsem si večer udělala hustší ovesnou kaši s medem a skořicí, rozinkama a upekla jsem si z nich takové sušenky, hrudky, no a zapomněla je dneska doma na stole :o(, bonbony taky, takže ochutnám až odpoledne.
Pomazánku z tofu je jednoduchá a taky dost variabilní.Přírodní tofu rozmixuju, podle toho jak potřebuju aby byla hustá přidám mléko nebo jenom vodu a ochutim jak je libo, dneska jsem si uděla alá budapešť :o), přidala jsem koření papriku trochu soli, já teda moc nesolím, nakládanou červenou papriku, trochu pórku.
Pak mám ráda s česnekem, pažitkou, někdy si ji udělám i na sladko, přidám med, skořici, třeba i kakao.
Taky jsem studovala řepný cukr a našla jsem, že to je cukr rafinovaný, tudíž v SPLK nedoporučený, ale sušené bio banány jsem si koupila a pochutnávám si na nich :o)
Tak zatí ahoj vám všem a hezký den, E.
Petra
Jessi
| 19. 7. 2007 07:17
Ahoj já milují čokoladu a někdy 2kostičky studen.pečeti sním.Dík za dobrý recept. Hned jsem si to udělala jen tak trochu na misku a hned snědla.Budu dělat znovu výborné!! Dala jsem si tam *** i oříšky3lískové.
Dík..
slunicko88
| 19. 7. 2007 06:39
Děkuji za rady...ty polévky jsou dobrý nápad, zkusim z knížek nějakou vyhrabat Jinak já zhubnout za 14 dní 3 kila, tak jsem docela šťastná, je to krásný rozjezd...Tak mně napadá, když se ti ta váha zastavila..třeba teď výsledky nejsou vidět na váze, ale na objemu...tak nějak to mám zatím já...
bonbony
Petra
| 18. 7. 2007 19:04
Po večeři (nakonec jsem dojedla včerejší kuskus a salát) jsem si dala pár bonbonů Cítím jaká to je energetická vzpruha
a říkám si, že je klidně zařadím mezi vánoční cukroví. Příště je udělám
do maličkatých košíčků a doprostřed vpíchnu oříšek či mandličku a budou
slavnostnější
radost
Petra
| 18. 7. 2007 17:55
Evvi, to mám velikou radost, že kaše chutnala!! A můžeš zkoušet různé
obměny. Je fajn, že to je rychlé,zdravé, cenově dostupné a na dlouho
zasytí
Třtinový cukr
Kacula
| 18. 7. 2007 17:53
Tak jsem projela jednu knihu od LK. O cukrech všeho druhu je tam spousta informací, ale vyloženě třtinový jsem nenašla. Ale píše tam, že přírodní a rafinované cukry jsou přísně zakázány . Já doma ten třtinový mám a tam je napsáno - přírodní cukr..., tak já teda nevim, raději to ale nebudu riskovat, já chci ještě zhubnout . Ale určitě se nic nestane, když se v tom receptu použije fruktóza a je klid .
Ahoj všichni !
Kacula
| 18. 7. 2007 17:50
Sluníčko,

já zhubla nejvíc hned první den a to 1,5 kg, do konce týdne to byly 2 kg a ten další týden 1 kg, takže za 14 dní 3 kg a teď stávkuju ... Takhle se to člověku nezdá nic moc, ale kdyby se ještě ty 2 podařily, tak by to bylo 5 za měsíc a to je super. Musíš zkrátka vydržet, určitě to nevzdávej , u každého to je trochu jinak, někdo delší dobu nic a pak to najednou spadne dolů. Snaž se jíst hodně zeleniny, pij vodu a bylinné čaje, já jím třeba i hodně polévek, hlavně dávej pozor, co co obsahuje a pečlivě studuj etikety, bacha na cukr! Výsledek se určitě brzy dostaví !

Evvi,

já už se taky nemůžu dočkat až si udělám tu ovesnou kaši podle Petry . A ty bonbónky, už jdu na ně . Jak děláš tu pomazánku z tofu?
Ahojda
slunicko88
| 18. 7. 2007 14:53
Ahojda holky, chtěla jsem vás poprosit...nenapsali byste mi kolik ste už s dělenkou zhubli??? Teprve začínám a přijde mi, že jsem strašně rozjedená a nejpíš proto nevidím nejmenší výsledky...teda alespoň na váze ne...tak potřebuji nějakou motivaci Děkuji a mějte se krásně
ahoj
Evva
| 18. 7. 2007 13:57
ještě jsem vám chtěla napsat, že stejně jako si holky dávají na pečivo lučinu, já si připravuju pomazánku z tofu, dneska mám s pažitkou a taky je dobrá a jsou to jenom kytičky. ahoj, E.
ahoj holky
Evva
| 18. 7. 2007 12:41
ahoj holky, dneska jsem posnídala ovesnou kaši dle receptu Petry na ktorou jsem se od včerejška těšila a moc mi chutnala, je výborná, rychlá, děkuji Petro a ty placičky si taky udělám, no a bonbony tak ty taky :o)
Ahoj E.
Petra
Kacula
| 18. 7. 2007 11:09
Já maso taky moc nemusím, když tak jen kuřecí a občas nějakou tu rybu. Ale je fakt, že se po zvířátkových dnech víc hubne, takže já to střídám obden. Dneska mám zvířátka a ráno jsem měla papriku s taveným sýrem, svačina nektarinka, oběd tuňák se salátem, svačina bílý jogurt a k večeři míchaná vajíčka s pažitkou, rajčatama a balkánem, na to už se těším. Je ale pravda, že v poslední době jsem si hodně oblíbila maso na grilu, buď kuřecí řízky nebo kuřecí mleté maso se sýrem atd. s grilovanými paprikami a plným talířem zeleniny a k tomu...tatarku . Taky už se ale těším na zítřek až si udělám tu tvojí ovesnou kaši a ty bonbónky, na to se taky musím podívat. Čokoládu jsem neměla ani nepamatuju...
Špenát
Kacula
| 18. 7. 2007 11:02
Jessi, já si myslím, že špenát patří do zeleniny, takže můžeš kombinovat s čím chceš. Já mám ráda třeba špenát s cibulkou a lučinou s bramborama nebo špenát s česnekem se smetanou a k tomu bramborové noky + parmazán nebo těstoviny. Nebo jako přílohu k zapečeným smetanovým bramborám s českekem. Nejraději mám špenátové listy mražené v takových hrudkách, ne ten protlak, to je hnus...
Ještě do toho přidávám trochu masoxu, nepřidávám vajíčko ani nezahušťuju.
Já si myslím, že to vůbec není moc jídla, co jsi napsala, převážnou většinu tvoří zelenina a té není nikdy dost .
Zajímá mě ten recept se zapékanou cuketou, to zní opravdu lákavě!!
bonbony
Petra
| 18. 7. 2007 10:43
Nedá mi, abych se s Vámi nepodělila o nový receptíkJak
mám dovču, tak se konečně dostávám k dlouho odkládanému. Teď jsem
zkoušela chválený biorecept - Čokoládové bonbóny. Je popsán v
bioreceptech. Je to kombinace kakaa, medu a oříšků - záleží na Vás co
do toho dáte. Já oříšky nemám, tak jsem dala ***. Jen jednu radu, já
nevím, co mě to napadlo, ale přidala jsem do toho trochu horké vody čímž ta hmota byla příliš řídkáTak jsem to obalovala v ***u a když ten došel, tak v instantní kukuřičné krupici a jsou vynikající A když tam nedáte tu krupici, tak je neutrální, čili si můžete čokoládu dopřávat každý den
špenát
Jessi
| 18. 7. 2007 00:03
Také jsem to četla,že ta dělenka není nijak prokazaná.Ale funguje. Je zajimavé,že je více druhu, jinak složená a každa funguje.Chtěla jsem tě poprosit o receptík na špenát.Ty ho máš jako zeleninu nebo kytky?Jídelníček na zítra doufá,že vyjde.Chléb+lučina,ovoce,jogurt, oběd zapekaná cukina a papriky-mleté maso,sýr +zel.salátsv.zelenina,večeře lečo s vajíčkem je toho podle vaších jídel moc.Já vím.Já tak dělím většinou každý den.Ráno kytky a pak zvířatka.Pak je toho moc a nejde to dolů.
Kacula
Petra
| 17. 7. 2007 21:00
No, zatím jsem měla jen kytičky. Celý den jen zvířátka nedokážu, takže to prostřídám, ale každopádně den začnu rostlinně.

Vařím jen pro sebe,protože manžel je pryč, tak mi zbylo na
zítřek. Dělala jsem kuskus se zeleninou a posypala jsem to opraženými
sezam. a slun. semínky a k tomu zel.salát. Tak to zítra k obědu dojím
a k večeři si asi udělám rybu se zeleninou - nebo uvidím, na co
budu mít chuť Já se prostě do těch zvířátek musím nutit
Petra
Kacula
| 17. 7. 2007 20:48
Děkuju !
Chtěla bych se tě zeptat, jestli střídáš i během dne nebo máš celý den buď kytičky nebo zvířátka. A co chystáš na zítřek??
Jessi
Kacula
| 17. 7. 2007 20:42
Ahoj Jessi!

Já abych se přiznala, tak si trochu toho máslíčka na chleba namažu vždycky . I když je pravda, že teď používám spíš lučinu nebo žervé, ale to pečivo se celkově snažím omezovat a hrozně jsem si oblíbila mazat si "co se dá" na papriku. Mně určitě vyhovuje víc ten rozšířený neutrál o zakysané věci atd., jinak je to vlastně stejné, jen je víc možností. Taky se mi díky tomu zase zlepšilo to vyprazdňování a nafouklost . Asi měsíc před tím, než jsem začala jíst děleně, jsem jedla vlastně tak, jak radí Cajthamlová. Udělala jsem si jídelníček na týden dopředu a podle toho taky nakoupila. Každý den jsem ale musela připravovat jídlo na druhý den a moc dlouho mi to nevydrželo... Ale člověk ušetřil dost peněz, když nemusel do krámu pro každou maličkost a nemusel si kupovat svačiny v kantýně. Myslím, že to bylo taky vidět, i když celkově jsem zhubla míň než za stejnou dobu s dělenkou, ale možná, že to bylo zase víc cm, ale neměřila jsem se. Je to zkrátka o tom, přesně jak píše Evva, malé porce asi každé dvě hodiny, hodně zeleniny, hodně pít, to všichni známe. Pro mě je nejhorší to, že se v práci celý den držím, ale pak když přijdu domů, tak se pěkně nacpu a to už je večer, takže to je to nejhorší, co může být... Ta moje kolegyně zhubla těch 17 kg asi za 6 měsíců a jí od 8:30 do 19:30, takže každé dvě hodinky. Už si tělo tak vycvičila, že když začně cítit hlad, ví přesně kolik je hodin, jak si o to to tělo řekně . Já o dělence četla, že vlastně není vědecky dokázáno, že by tělo opravdu jinak trávilo bílkoviny a jinak sacharidy, psali tam, že je to spíš o psychice a o tom, víc sledovat, co člověk jí. I když těch receptů v dělence je tolik a vůbec se člověk nemusí přemáhat a když mu to vyhovuje, tak na tom nevidím nic špatného. Někdo mi říkal i že to prý není zdravé, což nechápu, když se jí jen samé zdravé věci a když to člověk střídá, tak tělu nemůže nic chybět. Tak zkrátka každý musí vyzkoušet, co mu bude vyhovovat, já říkám, zatím to beru jako dietu a pak se uvidí . Vyčerpávající, že ...
Kacula
Petra
| 17. 7. 2007 20:40
Gratuluji k váhovému úbytku a také k tomu, že si toho všimlo okolí, to je velká motivace Jen tak dál...
Ahoj!
Kacula
| 17. 7. 2007 20:27
Ahoj holky!

Petro, jsem moc ráda, že jsi se k nám přidala!! Děkuju za nápadité recepty i jídelníček !
Dneska se váha konečně zase pohla dolů - taky jsem měla zvířátka, po těch je to vždycky lepší. A konečně už si všimli v práci, takže mě to povzbudilo . Já se teď snažím omezovat pečivo a dávám si ho jen dopoledne nebo k obědu, večer už raději ne, stejně tak i s ovocem. A je taky fakt, že jsem vlastně za celou dobu, co jím děleně neměla těstoviny... Jinak musím mrknout do knížky a podívat se na ty cukry, já taky pro jistotu používám jen fruktózu...
vločkové placičky
Petra
| 17. 7. 2007 13:36
Evvo, kaši určitě vyzkoušej

Když jsme u těch vloček, posílám moc dobrý receptík také se spoustou obměn na:

VLOČKOVÉ PLACIČKY

3hrnky oves.vloček

1 1/2 hrnky vody

1/2 hrnku nesířených rozinek a meruňek

1/2 hrnku slun.semínek

1/2 hrnku loupaných mandlí

2 pol. lžíce oleje

špetka soli

skořice dle chuti

(já dávám trochu medu - to není v receptu)

Smícháme ingredience dohromady. Necháme 1-2hod schladnout a tvoříme
placičky. Jako obměnu můžeme střídat různé druhy suš. ovoce, semínek,
oříšků.

Placičky můžeme udělat i na slano. Nedáme suš. ovoce, jen semínka,
ořechy a různé druhy koření. A obměňovat můžeme i použité vločky
(špaldové, jahelné, ječmenné,..)
kaše
Evva
| 17. 7. 2007 12:30
děkuju Petro, tak takhle jsem si kaši ještě nepřipravovala, já většinou vločky vařím v mléce, ale vyzkouším i takhle, díky za inspiraci.
Akorát jsem poobědvala těstovinový salát se zeleninou, tak dobrou chuť všem, ahoj E.
cukr
Petra
| 17. 7. 2007 10:09
Evvo,abych Ti pravdu řekla, tak se v těch cukrech neorientuji , ale já myslím, že se může. Ale na mě nedej, já to zas tak do detailu neberu.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Dana51
31. 5. 2025 08:22
14393
cudlik
30. 5. 2025 22:35
73426
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55