Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Fatmo
ZHalskova
| 9. 10. 2010 19:04
díky, našla jsem ji na internetu, stojí 4100 Kč.
ZHalskova
fatmo
| 9. 10. 2010 16:48
Ta friteza je znacky Tefal FZ 7000 - skutocne sa do nej dava len jedna lyzicka oleja. Je uzasna, ma len jednu nevyhodu - je velmi draha. Ja som mala to stastie ze som bola v obchode prave v momente, ked jednu jedinu fritezu ponukli na predaj za polovicnu cenu a to len preto, ze nemala krabicu a odmerku na olej. Krabicu by som aj tak vyhodila, odmerku-lyzicku som si kupila vo vedlajsom obchode a tak som doteraz velmi stastna za tu nahodu-do toho obchodu som nikdy nechodila. Za povodnu cenu by som si tu fritezu nemohla kupit...

Inak mne sa dari delit striedavo slnecno-oblacno :) a najviac mi vyhovuje ked mam zvieratkovy den. Neviem preco, ale v kvetinkovom som neustale hladna....az zrava :)
Zdeni...
Strepi
| 9. 10. 2010 15:06
kamarádky jsou od toho aby chválily a těšily. Jeedna moje dobrá kámoška, ta vždycky říká, "jen holka ví co ta druhá potřebuje" a něco na tom bude...
jen na skok...
Strepi
| 9. 10. 2010 15:04
U nás je sluníčkově, venku jsme jen v tričkách, no jako by se léto vrátilo. Zatím jsme s tujema někde ve slabe polovičce a děěěěsný Tři žoky zeleného bordelu, hromadaa větví pro zahradnici na věnečky a valník.. To vše si vezme Ještě že to máme kam vozit, jen si myslím, že to paní zahrdníková neodhadla, a bude motat asi ještě věnce velikonoční
Tak a já letím zase dolů, byla jsem jen udělat prckovi sváču
Hezkou sluníčkovou sobotu
anonym
| 9. 10. 2010 11:05
přeji všem, dnes jdu za chvílíi za babičkou tak nějak nestíhám jen jsem si vás přečetla a jdu , chtěla jsem pozdravit ,mrkev na česneku , zajímavé - díky vyzkouším pá holky ,
Zdeni,
petrulinka
| 9. 10. 2010 10:11
jsem ráda, že se ti stránky líbí. Já jsem na nich skoro pořád. Ty recepty tam jsou prostě úžasné a kolikrát nevím, který si vybrat.
Strepi,
ZHalskova
| 9. 10. 2010 10:06
ty jsi zlatíčková, ty fakt člověka nepotopíš, ale hned chápeš proč a jak nejde dodržet to a ono. ale mi to fakt dělá dobře.
Ať se ti grilování vydaří, to je super, u nás se to rozejde snad až odpoledne.
Jo a po tom ovoci mám akorát hlad, ale měla bych to vydržet, protože kilka jdou dolů pomalu, i když mi to moc nevadí, prostě si říkám, že jsem krásná i tak
Ta strouhanka vypadá úžasně,
ZHalskova
| 9. 10. 2010 10:03
to musím vyrobit. Moc vás zdravím po ránu, děvčata.
Dneska jsem hned ráno zkusila jíst jenom ovoce, protože máme velkou úrodu hroznů a přitom jsem si pogratulovala, že do toho lesa jsem šla včera odpoledne, protože venku je takodporně vlezlo, přesně jak psala Petrulinka, protože budeme asi bydlet někde blízko.
a jelikož, jak jsem psala, jsem znovu louskala Lenku, ona taky ráno jí jenom ovoce, ale je fakt, že jako Petrulinka má většinou kytky. Tak já bych si kytky asi dala, protože jsem brouzdala od rána na vaříme zdravě a tam je i príma müsli s medem a různé úžasně dobré věci. také jsem sklidila jediné pepino gold, které se mi urodilo a ochutnala jsem jej, ale nic moc to není. Jablko je mnohem lepší. Také je na těch stránkách pomazánka z cizrny a fazolí, jsem s nimi (těmi stránkami) moc spokojená, Petruš, díky.
Ahoj, krásnou sobotu přeju
petrulinka
| 9. 10. 2010 09:43

Daisy, hole na nordic walking taky mám, ale ještě jsem je nepoužila, tak snad někdy. Jinak dnes jsem nakonec cvičit nebyla, protože si můj drahoušek půjčil moje auto, no alespoň si odpočinu, stejně jsem včera byla cvičit ráno i večer, tak to zase nemusím tak přehánět. Jo, Daisy, ještě jsem ti chtěla říct, že já dělám takovou dobrou mrkvovou přílohu k masu, a to tak, že si na olivovém oleji orestuju namačkaný česnek, já dávám hodně, ale záleží, jak má kdo rád. Pak k tomu orestovanému česneku přidám nahrubo nastrouhanou mrkev, orestuju, a to tak, aby mrkev nebyla úplně měkká. A to je celé, ničím nedochucuju, ani nesolím, je výborná. Zdeni, špaldovou krupici koupíš v Bobaji, je uvařená za chvilku, řekla bych, že úplně stejně jako klasická krupice, ale chutná daleko líp. A co se týká cukru, tak já používám třtinový, většinou tedy, když něco peču a dost často používám med, právě na doslazení různých kaší, které si dělám k snídani. Dobrá je i kukuřičná nebo rýžová. Didi, ten recept na strouhanku vypadá moc dobře, určitě si ji udělám, jen nemám doma sušené mléko, tak až ho koupím, tak hned jdu na to. Strepi, tak u nás už 3 den mlha, venku je notná zima. Taky bych potřebovala jít na zahradu, ale v tom počasí se na to můžu .....
Zdeni
Strepi
| 9. 10. 2010 08:49
není nad pohodu a spokojenost těla a duše... Ono se to tak prostě někdy přinahodí a navíc ať je to s tím cukrem jak chce, je na tom pozitivní už jen to, že třinový je zdravější než cukr řepný To by bylo, že bychom si to neokecaly...
Pěkné ránkoooo...
Strepi
| 9. 10. 2010 08:46
Dneska má bát sluníčkový den a vlastně celý víkendík má být suprový. No uvidíme jak se zadaří, zatím je docela chladno´a sluníčko se né a né vykulit. Víkend máme nyní volný, tak jen čekám kdy drahá polovička dorazí z práce a budeme se celé dva dna věnovat zahradě. Je potřeba dát tujím podzimní fasádu a to je práce nejméně na dva dny a valníky odvozeného bordelu Nápad to byl dobrý, osázet pozemek tujema, ale teď po letech ty následky, když se to na jaře nestihne....
U nás to dneska asi vypadá na grilek, když se budeme plácat venku, takže masíčko, klobáska to jistí - zvířátka jako malovaná
Rada ode mne.
Didi
| 9. 10. 2010 07:26
Já to teda šlehám zvlášť,a kdyz nemám čas to nechet sušit tak to rozmixuju hned jak to vytáhnu z trouby a obalím co potřebuji a pak to přesiju a dám susit.
Tak tady to je.
Didi
| 9. 10. 2010 07:22
Je to z Weekru,jsou tam různé dobroty.
Strouhanka-zvířátkaDatum: 14.11.2009 22:20

Obalováný řízek

5vajec

-ušlehat do pěny a pak přidat

150g sušené mléko

50g mletých ořechů(nemusí být)

2lžice oleje

Dát na pečící papír a upéct. placku necháme oschnout-okorat-vysušit a pak ji nameleme a máme vytvořenou strouhanku na obalení řízkú.

Řízky,naklepeme,osolíme,obalíme ve vejci s trochou bílého jogurtu, a nakonec ve strouhance. Upraveno 2 krát. Naposledy upravil sesi1 (19.01.2010 15:47)
Dobré ráno..
Didi
| 9. 10. 2010 07:15
Já používám u zvěře mad-tmavý snad do všeho,a někdy fruktózu,ale málo.Spíš ji používám u kytiček a také sladidlo.
Dnes budu dělat řízky také,ale já je obaluji ve zvířátkové strouhance,je to skoro k nepoznání od normální. pohledám a hned ho sem vrznu.zatím pá.
Strepi,
ZHalskova
| 8. 10. 2010 23:20
já jsem si totiž koupila v globusu takové pusinky, které měly super složení kromě třtinového cukru, ale nakonec jsem je sežrala a už není co řešit. Jak jsem říkala čas od času mě posedne málem nepřekonatelná chuť na sladké. Ale asi to radši budu řešit kašemi s medem. Fakt jsem si na ty kytky kupodivu zvykla. Lenku jsem znovu přelouskla, ale mám jenom tři, ono je asi hodně v těch megajedlících, ale i tak mi to stačí, nemusím mít všecko. Já mám ráda jednoduchá jídla a když mi něco chutná, dovedu to jíst celkem dokola. Dneska jsem si udělala pomazánku z droždí, nastrouhala jsem do droždí osmaženého na filmu tuku mrkev a dala cibulku a nastrouhala uzené tofu, bylo to moc dobré. Zítra bych chtěla vyzkoušet kubu z hub, ještě jsem to nejedla, prý to je taky dobré. Jenomže je problém udělat jednu porci, ale to nevadí, holt zbude na potom.
v lese
ZHalskova
| 8. 10. 2010 23:09
jsem byla odpoledne a taky ležím jako kláda, teď jsem se trochu zmátořila vyvenčit psy, tak jsem si řekla, že se podívám, co nového u vás. Dokonce jsem usnula u prostřeno. Strepča to má, chudinka, z práce, já z lítání po lese.
Petrulinko,
ZHalskova
| 8. 10. 2010 23:06
jasně, zelené fazolky jsou zelenina, jen sušené fazole jsou luštěnina, tedy kytky. 'Ta špaldová kaše mě ještě zajímá, to jsem ještě neviděla nebo přehlídla? Špalda je dost tvrdá, takže předpokládám, že to máš nějakou namletou nebo co? Povídej.
Zdeni
anonym
| 8. 10. 2010 21:15
jo jo údržba těla leze do peněz , ale když už víš co pomáhá , tak není co řešit, já bych ráda na ty kameny šla před vánoci, ale uvidím kolik budu mít financí , u nás nyní není žádná naděje na nějaký přivýdělek , ale pokud by mi bylo hodně zle , tak jdu a nedívám se , prostě ty penízky si musím pak ušetřit domácnosti, no nejde to snadno , když je nás tolik na dva důchody . Ale já jsem optimista a věřím, že bude líp
S dělenkou začínám opět zítra a bude den zvířátkový , chtěj řízky , tak já si také udělám jen nebudu bailt ve strouhance a nebudu mít bramborovou kaši jak přílohu , ale asi něco z mrkve , ta je dostupná - není drahá a mám jí moc ráda
Já si tu vždy říkám , když petrulinka píše ráno ,že šla cvičit , u nás ani omylem až kolem 10 hodiny a v Teplicích . Ale na druhou stranu jsou tu kopce , můžem chodit do kopců
Hole na Nordic walk mám , jen vyrazit , ale ty kopce
Holky hezkou a dobrou noc přeju
Luštěniny...
Strepi
| 8. 10. 2010 19:22
Zeléné fazolky jsou zelenina a mohou se použít jak u zvířátek tak u kytek. Suché fazolové plody, jsou luštěnina a patří pouze do kytek.
Stejně tak je tomu u hrachu. Zelený hrášek je zelenina a jeho suchá zrnka, jsou luštěnina...
Zdeni,
petrulinka
| 8. 10. 2010 19:12
a ještě ty zelené fazolové lusky, co já mám dělení od LK, tak tam jsou napsané normálně u zeleniny. Já totiž myslím, že když jsou v čerstvém stavu, tak v těle účinkují jinak než fazole, které jsou samozřejmě luštěnina.
Ahoj,
petrulinka
| 8. 10. 2010 19:10
tak jsem si tu předevčírem povídala sama se sebou a jen tu nejsem, už se tu vede živá diskuze. Já jsem dnes byla ráno i odpoledne cvičit zumbu, takže mám dost. Teď si jdu udělat něco k večeři, asi globus šunku, rajče, papriku, vajíčko. Už se těším. Zdeni, já jsem to myslela tak, že neřeším, když náhodou smlsnu něco, co normálně nejím. Třeba ve středu jsem si dala 2 pásky čokolády, a řekla jsem si, no a co, měla jsem na čokoládu chuť. Ale dělím pořád. Dnes jsem snídala špaldovou kaši s medem, skořicí a karobem. K obědu jsem měla bulgur se zeleninou a odpoledne jsem vyměnila kytičky za zvířátka a dala jsem si řecký jogurt s medem a oříšky a teď tedy tu šunku, rajče, papriku a vajíčko. Já někdy nedodržuju celý den, občas prostřídám. Když je dostatečný odstup, což jsem dnes měla, tak se to může. Zítra ráno jdu cvičit "port de bras". Už se těším, aspoň si krásně protáhnu tělo.
Ahojky holky...
Strepi
| 8. 10. 2010 18:40
Také nestíhačka... Teď jsem byla dva dny v práci, na dnešek noční a tak nějak jsem ve tři ráno nedošla sni ke dveřím, když jsem se postavila. Tak spíš dneska polehávám, nožku namazanou a staženou, tak snad se zánět žil nějak nerozjede. V pondělí mám celý den, tak to by moc dobré nebylo. Já si dala včera kytičky a málem jsem snědla vše na co jsem přišla. Já ty kytky prostě nemůžu Mám po nich hlad a jsem celá ... nenažr...

Zdeni... třtinový cukr se tady nikdy nepoužíval a myslím, že do dělenky nejde. Na cukry a vejce jsme tady měly Viki, ta tohle měla v malíčku. Já používám hodně sladidlo a jen občas používám ovocný cukr, to tak na mlsku, nebo dětem na ovocný koláč a tak...
Jo, Daisy,
ZHalskova
| 8. 10. 2010 16:33
lávové kameny, to prý je věc, to lidi úplně chrochtají. Ta paní je taky dělá, ale teď pojede do lázní a myslím, že to nedělá moc ráda, že to bere prý hodně energie, že je pak z toho úplně vyšťavená. Jak jsem byla na chatě Horní Lipová pro mlaďochy, tak mi říkala jedna paní, že si v lázních Jesešník objednala lávové kameny a že něco takového ještě v životě nezažila. Ale stálo ji to 900. Kdybys šla tak hned pisni, jaké to je. Já teď nic nemůžu, protože jsem slíbila vnoučkovi, že mu schrastsím peníze na autoškolu na C a profesák, to stojí něco přes 30 táců. A vzhledem k tomu, že jsempeníze investovala na Turecko, které jsem zaplatila dceři, protože dokončila vysokou a pokračuje na ing., ale kdo ví, jestli já za další dva roky nebudu už v důchodu a to bych už měla zbyté už bych jí nic nedávala, protože bych na to ani neměla. Tak teď se musím držet hodně zkrátka, dokud nenašetřím ty peníze pro toho vnuka a nesplatím co si půjčím. Jsem z toho docela nervozní. Ale ráda bch si dopřála ještě třeba ty lávovky nebo nějaký víkendový balíček v těch lázních, tam do toho Jeseníku prý se může i dojíždět, nemocnice má chatu pár kilometrů od lázní. To jsem se rozkecala.
Tak jsem si ještě zaběhla se psem do lesa
ZHalskova
| 8. 10. 2010 16:28
a k večeři bude něco z hub. Byly václavky, ale byly ještě i suchoříbky a nějaký modráček. Tak by mohoa být i omáčka, jestli se mi bude chtít dělat knedlík, ale to je z burizonů hned.
Daisy
ZHalskova
| 8. 10. 2010 16:27
já jsem na to moc nevěřila, protože mi vykládala znám á, že na to chodí do Opavy a že ten masér do ní jen sem tam drbne a dělá to s ní divy. Chodila jsem na klasické masáže, ale tam mi řekli, že už je to na mě docela málo. A jela jsem na plenér na Ischii a jedna z žaček výtvarného kursu dělala právě tyhle Bowlenky a tak jsem se s ní domluvila. Jelikož ona bydlí na vesnici docela mimo hlavní tah a dělá to doma, tak mi udělá na plosce nohou reflexní masáž bodů, potom baňky a potom pohoní tu Bowlenovou, to ona tak přehrnuje kůži a uvolňuje svalstvo. Jsem u ní 2 hodiny i více, no stojí to za to, vždycky se mi uleví. Chodit se má co 3 týdny, ale já to třeba i natáhnu, když mi není kór zle.
kukuřičné cornfleky jsou v pohodě,
ZHalskova
| 8. 10. 2010 16:21
pokud nejsou osllazeny cukerem nebo něco přidáno.
cornflakes
NTerezka
| 8. 10. 2010 15:31
Holky prosím vás jak je to s kukuřičnými cornflaky ? Dají se ?
Zděnko
anonym
| 8. 10. 2010 14:00
ne to byla jen poznámečka a vidíš je dobře že jsem to napsala , jinak bych o těch Bowlenových masážích nic nevěděla , budu pátrat vo co gou
dneska
ZHalskova
| 8. 10. 2010 11:17
jsem měla ráno ovesnou kaši s smedem a pak 2 jablka a teď v poledne plný talíř květákové polévky s krupicí a muškátovým květem a smetanou Zajíc. To byla dobrota náramná. Jsem zvědavá, co si dám navečer.
Daisy,
ZHalskova
| 8. 10. 2010 11:13
to právě nejsou klasické masáže, to se dokupy nesmí, to jsou Bowlenovy masáže, pro které je to právě třeba. Vidím že dbáš o mé zdraví.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
14. 8. 2025 08:21
14865
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Remi - Mirka
14. 8. 2025 08:47
73733
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55
441
vlasta kandracova
5. 5. 2025 23:48
8780
ajax4502
19. 10. 2012 16:28
5
Dana Zummerová
15. 4. 2025 19:30
279
Marie77
1. 11. 2015 22:42
34
Zuki1
20. 3. 2025 06:40
440
Uivatel_5412851
16. 3. 2020 18:38
24
Killinka
28. 5. 2010 17:33
217
thatsme
25. 2. 2014 16:07
59
Pavol Szentivanyi
21. 2. 2025 09:48
21
DaTu
19. 2. 2025 19:56
100
Ka hov
7. 1. 2025 15:24
20
Libuse Pavlisova
1. 1. 2025 17:07
16832
strelenkalenka
22. 12. 2022 08:28
198