Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

petrullinko
anonym
| 26. 9. 2010 19:50
no mně se chlebík nějak zploštil na placku , ale není tvrdá , zítra budu pojídat , prý jestli jsem neměla řídké těsto, já to ale dělala podle návodu , no něco jsem musela udělat špatně , hlavně, že to zítra budu moc spapat , ale mně ta cena přišla na to dost vysoká
V troubě dvě hodiny , to už je na dost jen nemysli . Budu si to muset propočítat , co nám dali digi elektroměr , tak to jde snadno . Tak holky přeji dobrou noc a na zítra se těším na chléb a nějaké těstoviny
Daisy,
petrulinka
| 26. 9. 2010 19:13
před chvílí jsem už měla kousek chlebíku k večeři s pomazánkou z červené čočky. To byla dobrota Víš, mě pečení a vaření baví, neustále hledám nové recepty a pořád něco zkouším. A ten kváskový chleba mi tak moc chutná, že už prostě jiný nechci. A ani cenově není drahý.
petrulinko
anonym
| 26. 9. 2010 18:00
chlebík mám u ž v troubě , kolem 19 hodiny by měl být hotový už jsem ztlumila na 160 stupńů.
Ale takovou dobu v troubě a ty ho pečeš pořád , to tě opravdu obdivuji, musím , ale podotknout voní neskutečně
Až se dopeče vyfotím ,doufám , že bude k jídlu , ještě ho musím potřít vodou, ale nechci ze začátku , počkám
Didi
petrulinka
| 26. 9. 2010 17:52
tak přeju hodně úspěchů. Dej pak vědět, jak se chlebík povedl.
Petrulinko
Didi
| 26. 9. 2010 17:44
Já jsem to podle toho dělala,ale pak jsem to nějak pomotala,páč se mě nechtěl otvírat počítač a bylo to,tak zítra zadělám na nový.
Daisy,
petrulinka
| 26. 9. 2010 17:15
já jsem dnes dělala k obědu zapečené maso s bramborem, cibulí, sýrem a smetanou. Já jsem si místo brambor dala cuketu a místo klasické smetany zakysanou. Bylo to mňam. Ke svačině jsem neměla hlad, tak jsem si namíchala syrovátkový nápoj od Justu. Didi, ahoj. Podle čeho jsi dělala kvásek? Já ho dělám podle těchto stránek: http://www.varimezdrave.cz/…askoveho-peciva. Záleží na tom, od jakého výrobce kvásek máš. A chleba peču podle tohoto návodu: http://www.varimezdrave.cz/…celozrnny-chleb. Ještě se mi nestalo, že by se mi nepovedl. Jen dnes mi nešel z jedné formy vyklopit, protože jsem ji špatně vymazala, ale chuťově vynikající. Můžu ti říct, že mi už jiný chléb nechutná.
No
Didi
| 26. 9. 2010 16:30
jste mě navnadili s kváskem,tak jsem ho dělala,ale špatně,dnes jsem chtěla upéct chleba,no je z toho tvrdá placka,tak zítra koupím nový kvásek i když mám půl sklenice z prvního v lednici,ale raděj udělám zítra noví a ve středu zkusím upéct v pekárně nový chléb.
Ahojky
Didi
| 26. 9. 2010 16:22
jsem tu staronová a týden poctivě držím kořínkovou,hodně čerpám z Week.cz je tam také diskuze a holky tam jsou také supr,začala jsem vloni,ale důslednost žádná tak jsem se do toho pustila znovu a pořádně,je mě 43let,měřím 158 a vážím k dnešku 57,7kg no ještě tak pět kilčo bych chtěla dát dolů,uvidím měla jsem okolo šedesáti,tak jestli se k vám mohu přidat.
Také hezkou neděli přeji
anonym
| 26. 9. 2010 11:05
petrulinko zrovinka včera jsem mýmu povídala, že dkyž jsem držela dělenku podle Uršuly tak šla kila líp dolů . Nyní to tak nejde . A to jsem vlastně ani když jsem jí nedržela , ale prostě jsem jen dávala pozor abychse nepřejídala , tak jsem ani za 3 měsíce nic nepřibrala . To je ale jen taková poznámečka.
Jinak jsme dala mouku do kvásku a za 6 hodin bych měla péct chleba . Bez kvásku to vypadá také pěkně, doufám ,že to bude jedlé . Snažím se dodržet časy, jen ze včera to kvasilo od 13 hodiny a teprve nyní jsem přidala mouku s vodou , ale na kvásku nebylo vidět, že by se zlobil , naopak byl pěkně aktivní
My máme k obědu bůček na zelenině a zelí , chlapi to maj s bramborem který bude chtít, ale je tam i knedlík . Já jsem tam přidala i dvě mrkve k masu a spoustu cibule s česnekem . Stejně už jsme od kluka chytli s mým nějakej ten vir ,
Jo Zdeni,
petrulinka
| 26. 9. 2010 10:57
ještě k té dýni hokaido. Má úplně jinou chuť než klasická dýně. Ani se ta chuť snad nedá popsat. Když z ní uděláš krémovou polévku, tak chutná podobně jako krémová polévka z čerstvého hrášku. Nejlepší je fakt vyzkoušet. Na netu najdeš spoustu receptů, nějaké jsou i na těch stránkách, co jsem tady dala. Mají ji v Globusu, oproti klasické dýni není velká, většinou má tak okolo 1 kg. Určitě radím vyzkoušet. Já ji jím sama, jako většinu zdravých věcí a měla jsem ji asi na 3x. Vydržela i nakrojená v ledničce více než týden.
Ahoj, krásné nedělní dopoledne
petrulinka
| 26. 9. 2010 10:53
tak za chvíli se chystám na kávičku s mužem, už se těším. Nejdřív ale musím nachystat oběd. Dnes budu dělat zapečené maso se sýrem a smetanou a bramborem, já si tedy udělám bez brambor s cuketou a místo smetany si dám zakysanou smetanu s jogurtem. Zdeni, tedy ty jsi ranní ptáče. Já jsem vstávala v 9. Jinak v tom mazanci je jen trošku oleje. Zajímavé je, že i když držím dělenku podle Ursuly Summ, kde se kombinují jídla trošku jinak, tak stejně hubnu. Řekla bych, že to je možná i o tom, že když člověk něco chce dodržovat, tak se přece jen musí hlídat a sní toho míň.
Petrulinko,
ZHalskova
| 26. 9. 2010 07:07
dýně hokaido je nějaká jiná, než obyč. dýně? Já totiž docela jsem vám už psala, mám chuť na ty kytky a lilek a cuketa mi sice chutná, ale jen v některých, hlavně jednoduchých úpravách a ne pořád. A o téhle dýni jsem už slyšela, ale mám strach za něco utrácet co bych pak vyhodila, protože moji kluci tohleto skutečně nejedí. To je banda jedna.
Já jsem si, děvčata, znovu přečetla teda proběhla ty knihy od Lenky abych trošku zvládla ten chaos a přestala si přilepšovat, a tak zase kilko dolů, protože holt, jsem si popustila, jak jsem vám již sdělovala, a něco hned hupslo váhově nahoru. Ten chleba fakt už jiný péct nebudu a ten mazanec vyzkouším, jestli budu mít čas, tak hned na zítřek si dám kytky a i ten mazanec. Tam je problém s tukem, protože my u kytek nemůžeme tuk, ale mám dojem, že ten recept byl bez cukru a tuku. Holt na té adrese co jsi nám dala jsou príma recepty. Jdu na to.
Sterpi
anonym
| 25. 9. 2010 22:37
a třeba prcek ani kafe pít nebude, mám tři a kafe pije jen jeden a tomu je 35 , začal asi ke 30 , no pak si dej doma s někým kafčo
Holky hezkou a dobrou noc, u nás pořád prší , jo a musela jsem si uavřit dvě vejce , mám dnes pořád hlad , no s tím vývarem se ani nedivím
Petrulinko
Strepi
| 25. 9. 2010 20:18
Ty mi děláš tím svým chlebem pěkné chutě. Jenže já nějak nemusím chleba a pečivo jak je rok dlouhý,
ale vždy jak začneš psát o tom svém chlebíku, jsem z něho úplně vedle
Právě jsem zapelíškovala prcka a jdu si nadózičkovat baštění na zítra. Už se docela těším na ráno, to už na mě bude čekat v práci kávička. Od včera jsem s prckem doma sama a tááákhle mi jde hubička po kafíčku šejdrem jenže samotné mi nechutná. Manžel je v práci a starší děti na oslavě kamádčiných narozenin a prcek je ještě na kafe sakra prcek
Srepi,
petrulinka
| 25. 9. 2010 19:39
tak příjemný zítřejší pracovní den.Já jsem si dnes udělala k večeři pomazánku z červené čočky. Je naprosto úžasná a na kváskovém chlebíku neměla chybuUž mám zaděláno na čerstvý chlebík, zítra budu péct.
Ahojky holky...
Strepi
| 25. 9. 2010 18:03
Píšete tady jako divé. Nějak trochu nestíhám, tak když mám trochu čásku, tak jen nakouknu, něco honem přečtu a letím dál Jen než si skopčim všechny ty vaše dobroty, tak to budu mít co dělat
Já se pěkně snažím dělit a dneska jsem si jako hlavní mlsku udělala vééélký hrnek kakaa a pak svou klasiku. Restovanou míchanou zeleniinu a na pánviče jen tak rychlovku - drůbeží jatýrka na cibulce. Na sváči jsem měla půlky kapie plněné česnekovou pomazánkou - jogurt smíchaný se sýrem a dochucený česnekem a solí.
Mějte se holčiny a přeji vým pěkný víkend. Dnes jsem doma jen s prckem a zítra ráno pádím do práce na celý den. Jen co to půjde, zastavím se...
Dobře petrulinko
anonym
| 25. 9. 2010 17:22
radši počkám , díky za odpověď , když už čekám tak dlouho tak ještě počkám
Daisy
petrulinka
| 25. 9. 2010 15:24
já peču chléb přesně podle návodu, který jsem tady dávala. Vždycky večer zadělám těsto s kváskem, druhý den ráno, přidám mouku a vodu, nechám ještě cca 4 hodiny kynout, pak přidám zbytek mouky, sůl a koření, přendám do formy, nechám vykynout a teprve potom peču. Takto už to mám vyzkoušené a chléb je vždycky vynikající.
petrulinko
anonym
| 25. 9. 2010 14:25
to já jsem ráda, když někdy jednou do měsíce jsem doma úplně sama Vím , že někdo je úplně sám a to je opravdu moc ošklivé, ale samota někdy potěší když už je všeho příliš
Myslíš , když kvásek nabyde že mohu péct už třeba večer , když jsem si připravila kvásek na těsto v poledne ?
Daisy
petrulinka
| 25. 9. 2010 14:01
a to u nás ještě přebývá přítel dcery. Oni bývají většinou přes týden u nás a obvykle na víkend jedou k jeho rodičům. Budou tam bydlet, tak už tam pomalu začínají něco dělat. Příští rok by se chtěli brát. Já jsem ráda, že nás je doma hodně, spíš mi začíná vadit, že se děti rozlítávají a kolikrát býváme po večerech sami doma. Nejraději mám, když si sedneme všichni spolu a povídáme si.
petrulinko
anonym
| 25. 9. 2010 13:01
6 lidí mít každý den na stravu a byt
I když my se všichni sejdem , tak mám 3 děti + nějakej ten partner a nyní i malé mimi které bude koncem listopadu , bude unás více veselo než ještě je , ale zaplať pánbů za to , to si nestěžuju , vpodstatě jsem spokojená , ale jako každej někdy více ,někdy méně
Tak už mám v sobě dva talíře vývaru s masem i zeleninou no žeru
Zdeni,
petrulinka
| 25. 9. 2010 12:02
taky jsem tomu nevěřila, že by ten kváskový chléb byl jiný, než z droždí. A byla jsem fakt nadšená. Teď už jiný nedělám, zrovna dnes budu zadělávat a zítra péct. Miluju ho i holý, úplně bez ničeho nebo jen jemně máznutý máslem. A vyzkoušej mazanec, je vynikající. Akorát jsem přidala trošku víc cukru, než je v receptu, protože ta moje rodinka by mi to míň sladké nejedla. Byl skvělý jen tak, a když jsem si ho namazala neslazenou borůvkovou marmeládou, tak byl naprosto úžasný. Daisy, my taky nejsme bůhvíjak při penězích, jsme 6-členná rodina, ale občas si něco dopřeju, třeba i to avokádo nebo nedávno jsem si koupila dýni hokaido, je úžasná.
hezkou sobtou dělenky
anonym
| 25. 9. 2010 10:43
já dnes dala na chvíli i ten kvásek do mikrovlnky na těch 30 stupńů , uvidím jestli se začne rychleji dělat bulinky , ale ty větší ,protože ty malinké tam jsou
K obědu dělám hověz vývar , možná si dám jen zeleninu a pak maso . ještě popřemýšlím protože dělám i těstoviny , jestli si nedám radši těstoviny s něčím já takovou zeleninu jako avokádo nekupuji , protože na mne to je drahé , já si spíše vybírám ty levnější recepty co se dá dělat jsme v důchodu , tak to znáte , a ještě s jedním synem doma ,který má také částečný důchod, tak jsem 3 důchodci A důchod nedůchod chlapi jedí jak o život tak já si pak už jen vybírám
A ten chleba možná upeču už dnes podívám se na recept . Těším se na něj a je tam uvedeno, že je lepší až druhý den. A péct budu určitě v pekáči ,jen popřemýšlím jestli do kulatého a nebo klasiku podlouhlý .
ahoj děvčata,
ZHalskova
| 25. 9. 2010 09:02
kyselý organismus máme všichni. Abychom neutralizovali, museli bychom nejíst maso, kyselé ovoce, ale taky všechno jenom syrové, takže budeš holt mít fialovo. Ale když má někdo hodně překyselený organismus, pálí jej žáha a má problémy, tak to potom musí dělat pořádek. I tak, když se neutralizuje, tak se taky hubne, protože je to holt zdravější.
No, mě to vínko stálo 2 kila, ale nemůžu to dávat na vinu jenom vínku, prostě jsem si popustila a k rostlinám jsem si udělala něco na tuku nebo pojídám dobrotky slazené maltozou a to asi taky není dobře, takže musím přestat experimentovat. Ono ty dvě kila se hned shodí, to asi bude jenom navázána voda. Včera jsem upekla chleba a dala tam ten kvásek, měla jsem ho, Petrulinko, týden. Kyselý byl až až. Chleba je výtečný. Výtečný. Použila jsem sice směs z Lídlu, kterou měli ve slevě a z kilové směsi za 19 korun udělám dva bochníky, takže je to velmi výhodné no a dala jsem tama ten udělaný kvásek. Je to naprosto jiná chuť než s kvasnicemi a byla jsem nadšená. Jednu polovinu jsem udělala dříve bez kvásku a byl to zakalec nedobrý, ale to co mám ted na stole předčilo moje očekávání. Udělám si dnes ráno avokádovou pomazánku, nesmírně se těším, tak už jdu na to.
petrulinko
anonym
| 24. 9. 2010 19:56
tuků mám v těle dost ,dostala jsem prášky na snížení cholesterolu , no a na to překyselení mám také papírky byly přiložené k Akala N , ale já mám docela dost kyselo , podle těch papírků ale stejně to budu brát , jen to popíjím po celý den, většinou do 10 dopoledne a pak od 14 do 22 hodin Holky kdybych se už nestavila hezkou dobrou noc přeji , jo ten losos jsem ještě chtěla vím - je výborný , také ho mám ráda
A ještě
petrulinka
| 24. 9. 2010 18:23
jsem chtěla napsat, že jsem si dnes k obědu udělala lososa, ne takové ty mražené kostky, prostě kus pravého lososa. Tedy byl dost drahý, ale úžasný. Udělala jsem ho jen na másle, trošku osolila, pokapala limetkou, posypala bazalkou a k tomu čerstvou zeleninu. To bylo tak dobré!!!Jo Zdeni, na dnešek mám taky nachystané vínko. Už se těším.
Daisy
petrulinka
| 24. 9. 2010 18:19
já jsem byla u nás na přednášce o překyselení organismu, bylo to dost zajímavé. Zdarma mě tam zvážili, řekli mi, kolik mám tuku v těle a svalů apod. Mám doma papírky, které si namočím do moči a vím, jak ji mám kyselou. Je na to taková tabulka. Zdeni, sladěnky jakékoliv, třeba pšeničnou, rýžovou, ječnou a spoustu jiných koupíš ve zdravé výživě. Já mám doma pšeničnou. Je sice dost drahá, ale hodně sladké, takže na oslazení stačí velice málo. Já to střídám, používám ke slazení buď med nebo sladěnku, na co mám zrovna chuť.
Zdeni
anonym
| 24. 9. 2010 17:51
lutenice je z brambor , já ti ukážu receptLutenice
s tím olejem opatrně za komunistů se to dávalo jako příloha nebo s oblohou k masu ,
bolela hlava z vína ,musíš opatrně jo a česneku v tom je také dost , tak podle sebe
Jo, holky,
ZHalskova
| 24. 9. 2010 17:24
tak to víno jsem si dala. Kdybyste věděly, jak mě bolela hlava, no to jsem dlouho nezažila.
Daisy
ZHalskova
| 24. 9. 2010 17:12
co je to lutenice, prosím tě?
a Petrulinko, co je to ta sladěnka jakási ječná nebo jaká? to máš taky ze zdravé výživy?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
16. 8. 2025 23:12
14887
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
15. 8. 2025 16:35
73738
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55
441
vlasta kandracova
5. 5. 2025 23:48
8780
ajax4502
19. 10. 2012 16:28
5
Dana Zummerová
15. 4. 2025 19:30
279
Marie77
1. 11. 2015 22:42
34
Zuki1
20. 3. 2025 06:40
440
Uivatel_5412851
16. 3. 2020 18:38
24
Killinka
28. 5. 2010 17:33
217
thatsme
25. 2. 2014 16:07
59
Pavol Szentivanyi
21. 2. 2025 09:48
21
DaTu
19. 2. 2025 19:56
100
Ka hov
7. 1. 2025 15:24
20
Libuse Pavlisova
1. 1. 2025 17:07
16832
strelenkalenka
22. 12. 2022 08:28
198