Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

petrulinko
anonym
| 24. 9. 2010 15:42
díky za pochvalu , ale dívala jsem se na kvásek na netu ,musí tam být takové jako puchýře mezi těmi bublinkami Tak ještě počkám a jen ho promíchávám .
Ano myslím ,že to ne překyselení bude mít něco do sebe
Daisy
petrulinka
| 24. 9. 2010 14:10
Alkala N vypadá dobře, já teď beru taky něco na překyselení, zapoměla jsem název a nechce se mi pro to běžet.
Daisy,
petrulinka
| 24. 9. 2010 14:04
kvásek je krásný, to se to bude péct. Já myslím, že do kafe si můžeš dát sojovou smetanu, ne? Já tedy piju pouze a jen turka, a to bez cukru i bez smetany.
K
anonym
| 24. 9. 2010 09:18
snídani jsem si dala černé kafčo a 1 plátek chlebu moskva s trochou medu , ale fakt jen trochu , to černé kafe mi nechutná , je sušená smetana pořád zvířátka ??
A
anonym
| 24. 9. 2010 09:16
ještě vám ukážu jak hodně vyrostl ,
A musím také říct , že ještě popíjím Alkala N , je to na zažívání a proti překyselení . Piju jí poprvé , ale po doporučení , že známé hodně pomáhá
Přeji hezký den
anonym
| 24. 9. 2010 09:14
děvčata přicházím ukázat svůj kvásek a prosím o posouzení, myslím, že ještě není až tak úplně hotový A musím říct že lutenice na chlebík není ta správnávolba , i když na sobě nemám pocit , že by mi šla váha nahoru, ale šla , no nevadí , myslím ,že se mi zmenšuje břicho teda za tuchvíli co dělím
Tohle je pohled shora , dnes jsem pouze promíchala a už má nakyslou vůni .
fatmo
ZHalskova
| 24. 9. 2010 00:24
kysla kapusta je myslím kyselé zelí, ne? tak vyžmýkej vodu, tu vypij a do té kyslé kapusty dej co tě napadne: podle toho co držíš majonézu a vajíčka a salám a mrkev a také kari koření, trochu pepře a sůl tam asi je, tak to zkus a můžeš improvizovat když chceš. to je krása dělené stravy, jak už tady řekla Petrulinka, já, Strepi a kterákolíiv z nás je to životní styl, jinak to není ono, držet něco nebo mít nějakou dietu nebo je to dieta, není to pravda. Je to životní styl. Neříkám, Někdo to nechce držet pořád, nic se nepřikazuje, nic není 100 procentní.'A'le pro dobu kdy to držíme, je to životní styl a funguje.
delime - delime
fatmo
| 23. 9. 2010 22:20
Strepi, dakujem este raz za receptik

V chladnicke sa mi povaluje uz dva tyzdne kysla kapusta ktoru som ulovila v polskom obchode....a zatial premyslam co z nej :( Nieco syte, chutne, dietne a nech je toho vela
Jeden sladký receptík
petrulinka
| 23. 9. 2010 21:35
Drobenkový dort

20 dkg špaldové mouky hladké
20 dkg kukuřičné mouky
20 dkg mandlí
1 žloutek z vajahitu
15 dkg třtinového cukru
20 dkg másla
1 vanilkový cukr bio
citrónová kůra
sušené ovesné mléko na posypání

V míse smícháme mouky, cukr, citrónovou kůru, vanilkový cukr, žloutek a nasekané mandle. Přidáme změklé máslo a vypracujeme drobenku, kterou nasypeme na vymazaný plech. Neuplácáváme, protože by se nám těsto spojilo. Pečeme cca 45 minut v předehřáté troubě na 180°C. Po upečení posypeme ovesným mlékem.

DOBROU CHUŤ!!
Zdeni,
petrulinka
| 23. 9. 2010 21:30
já jsem dělala kvásek přesně podle návodu na těch stránkách, co jsem tady dávala, dodržela jsem i časy, ale myslím, že voda mi tam nestála. Nevím, ve které fázi jsi, první a druhý den se dodává mouka a voda, třetí den se to už je promíchá a ten třetí den večer zakládáš těsto na chléb. Jinak mě tedy chuť na vínko nepřešla. Spíše mě díky dělence a zdravější stravě přešla chuť na sladké. Jediné sladké, co teď jím, tak jsou ranní kaše, ale jen trochu oslazené medem nebo pšeničnou sladěnkou. A určitě to oslav. Naši kluci teď začali studovat VŠB, tak jsem zvědavá, jestli to zvládnou.
Zdeni
anonym
| 23. 9. 2010 21:27
ale to je výborná zpráva, to se musí oslavit , jen tu lahvinku otevři
Zítra děvačata vyfotím svůj kvásek a ukáži jestli jejak má být , ale teda nic zatím nepřetéká
A zároveň přeji dobrou a sladkou noc s úplňkem
Strepi,
ZHalskova
| 23. 9. 2010 19:53
já tady bojuju s flaškou vína, že bych ji jako vypila, už delší dobu, chci oslavit, že se mi vrátil kluk na vysokou a do svého oboru, ale s tou dělenkou jsem přestala mít na alkohol nějak chuť. Uvažuju že bych si ji dala dnes, no nevím.
Určitě jsem ráda, protože kdo mohl tušit, když šel do prváku, že ze zdravotníků budou nějací asistenti, které nikdo nechce, že? Takže já jsem moc rád, že by si to dodělal. Za oslavu to určitě stojí.
Petrulinko,
ZHalskova
| 23. 9. 2010 19:50
ještě včera byl ten kvásek samé očičko, takový rozparáděný a dneska zase klesl dolů a nahoře stála voda. Doufám, že to tak má být, že je chvilkama rozzuřený a chvilkama v klídku.
Já přišla z práce a hned jsem řešila nějakou ještě v práci nepříjemnost a tak jsem sebrala psa a šla do lesa se uklidnit. Vrátila jsem se dodrápaná, psisko jsem musela místama přemlouvat, aby šla dál, ale houby jsem našla a udělala si omáčku se sojovou smetanou a knedlík z burizonů a tmavé cibulové večky a tmavé mouky. Bylo to moc dobré. Ještě mám na zítra, takže chleba budu péct asi až zítra. Jestli bude vypadat tak jak ten na obrázku tak budu hodně spokojená.
No vidíš
anonym
| 23. 9. 2010 16:29
máš to správně sestavené , já ráno jen kávu a s tím vydržím až do oběda , já ovšem vstávám pozděi kolem spíše po 8 hodiny . Tak to do oběda je chvilička , já začínám práškem na štítnou žlázu, pak si po půl hodince dám kafíčko které je teda větší , dávám si do hrnku který má obsah 300 ml. Dnes jsem měla zase rýži s omáčkou , holky já navařila jak pro regiment a teda mrazit se mi nechce, ještě že ten můj chlap je vděčnej strávník a nevadí mu jíst jedno jídlo pár dnů Ale uvidím zítra já pořád ještě mám jak maso tak omáčku
K večeři jsem si koupila moskvu ,ale zítra už budu péct , koukala jsem musím začít dnes Asi udělám na chleba lutenici
Daisy,
petrulinka
| 23. 9. 2010 16:01
Já se snažím dopřát si snídani, většinou jím nějaké kaše (kukuřičná, rýžová, špaldová, pohanková), občas nějaký koláček, který sama upeču, většinou celozrnný. Po 3 hodinách si dávám svačinu, takže většinou nějaký chlebík se zeleninkou a po dalších 3 hodinách oběd, kdy si vždycky něco vymyslím. Pak mám odpolední svačinu, tak to třeba nějaké ovoce a k večeři si dávám syrovátkový nápoj z Justu. Přesně jak se doporučuje - nejvíce energie přijmout dopoledne a odpoledne už co nejmíň. Do toho chodím 3x týdně cvičit, včera už mi holky ve cvičení říkaly, že se nějak ztrácím, i když teda mně to nepřijde, tak nevím.
petrulinko
anonym
| 23. 9. 2010 15:49
hm ty si dáváš
Já raději moc ne , aby se žaludek neroztáhl
Strepi,
petrulinka
| 23. 9. 2010 15:12
tak si užij grilování, je nádherně, to se to bude grilovat Daisy, já taky vařím brambory přímo v polévce, určitě je to lepší. Já jsem dnes snídala borůvkový celozrnný koláč, ke svačině 1 malý krajíc kváskového chleba s 2 kolečky rajčete, k obědu jsem si udělala zapečenou dýni hokaido s bramborem, cibulí, česnekem a cuketou. Všechny ingredience jsem smíchala v míse, zakápla olivovým olejem, přidala koření, které mě zrovna napadlo, trošku osolila, vysypala na plech s pečícím papírem a dala zapéct do trouby. Bylo to mňam
Krásný den
anonym
| 23. 9. 2010 09:19
holky dělitelky, no jak píše Zdena mně poprvé také kyselo nechutnalo , vařila ho kamarádka, ona měla manžela z Krkonoš , takže ho vařila jak to jedli ti její příbuzní, ale oni dávali do polévky vařené brambory zvlášť ve slupce a pak je přidali do polévky a ty brambory mi v polívce právě nechutnaly , tak jsem viděla v telce , že dávají i brambory rovnou vařit do polévky ,což je rozumější a i rychlejší . Jinak mi kyselo chutnalo , jo ještě bez těch vajec , ty mi tam také moc nechutnaly . Ale jinak to ostatní v pohodě . Každý si to musíme nějak upravit aby to bylo jedlé Dnes mám v sobě zatím kafíčko se sušenou smetanou , a jsem plná Určitě do oběda vydržím a mám dost času si rozmyslet , co k obědu
Salát s balkánem , na večeři je dobrá volba
Fatmo
Strepi
| 23. 9. 2010 07:52
Koukala jsem, že na profilku mailovku nemáš, tak mi ji písni buď na můj mail nebo do tady do zprávičky a bábovku ti pošlu Fakt je dobrá
Zdeničko
Strepi
| 23. 9. 2010 07:49
máš pravdu, fakt to nešlo... Už to máme zdárně za sebou, v práci podanou žádost a tak ještě musí zaskáknout na pracák s příslibem od zaměstnavatele a umožnili ji kurz. Zatím půjde k nám do léčebny a až si časem něco najde, půjde jinam. Tak snad těch starostí už teď tolik nebude... Navíc už na ně není místo. Teď se musíme věnovat prvňáčkovi, který je zatím docela dost nadšený. Hlavně aby mu to vydrželo co nejdéle
Ahojky a krásné ránko všem...
Strepi
| 23. 9. 2010 07:42
Tak už jsem opět hodná dělící holka. Jen co jsem přišla z noční, tak jsem si udělala rajčátka s bazalkou a balkánem. Na odpoledne se chystá grilování, tak to bude párád a o vaření meně
Užijte si holčiny pěkný den. Tady u nás už je parádně sluníčkově
delime - delime
fatmo
| 22. 9. 2010 22:07
Daisy, dakujem pekne-hlavne ma zaujal ten sposob pripravy naparovanim. :) - ja opat pouzijem sojovy granulat........ :)

Dievcata, niekto tu spominal mnamkovsku kuraciu babovku-poslali by ste mi recept, alebo mi napisete kto ju ma v dennicku? Vopred dakujem...
A co
petrulinka
| 22. 9. 2010 21:44
se týká kysela, tak mi zachutnalo hned napoprvé, ale vařila jsem si ho sama doma, takže to je možná trochu něco jiného, než když to jíš někde v restauraci nebo jídelně. Však když vyzkoušíš menší porci, tak uvidíš sama. Třeba ti vlastní výroba bude chutnat.
Zdeni,
petrulinka
| 22. 9. 2010 21:40
chléb peču podle tohoto receptu: http://www.varimezdrave.cz/…-celozrnny-chleb


Je opravdu moc dobrý. Včera jsem pekla, zítra budu péct zase. U nás je vždycky hned snědený, tedy já peču vždycky hned 2. Jsem ráda, že ti seitan chutná. Taky se ho chystám udělat, protože ten z posledně už mám snědený. Abych pravdu řekla, tak já mám raději kytičkovou stravu, jelikož moc nemusím maso a mám to přesně jako ty. Něco si uvařím a jak jsem zvyklá jinak vařit pro 6 lidí, tak to pro jednoho neodhadnu, a pak to jím 3 dny. Nebo to řeším tak, že si třeba další den uvařím něco jiného, a pak to střídám co druhý den. Tento týden jsem si udělala takovou zeleninovou směs z dýně hokaido, cukety, cibule a kukuřice a jeden den jsem si k tomu udělala bulgur a druhý den kuskus. A k tomu zeleninový salát, jeden den míchaný, druhý den rajčatový.
strepi,
ZHalskova
| 22. 9. 2010 21:31
ten panák i dva byl v pořádku, maturita se nedá jinak přežít. Si to ještě pamatuju, jak jsem se třásla s jakou to moje děcko přijde. Tak blahopřeju,že už to máš za sebou. A teď ti začnou starosti.
Petrulinko,
ZHalskova
| 22. 9. 2010 21:22
mrskni mi tu, prosím tě, ještě jednou ten recept na kváskový chleba, jak ho děláš ty. Já si myslím, že ten kvásek se docela udělal, takže bych ho mohla zítra upéct. ten obrázek cos tu dala vypadal moc hezky a já bych chtěla, aby ten první kváskový chléb byl dobrý. Z toho kysela mám strach, jedla jsemto kdysi a nechutnalo mi a nechci všecko vylít do záchodu. Ale vy jste říkaly, že je dobré? Snad to byl jenom divný kuchař? Že bych to zkusila? Já si taky něco udělám na kytky a pak to tlačím dva nebo tři dny. Jako guláš ze seitanu a hub, ten budu mít ještě zítra. Ale to nevadí. Chutná mi to všechno čím dál více.
petrulinko
anonym
| 22. 9. 2010 17:25
já si říkala, že to není z pekárny vytažené , ale jdou dělat i kulaté bochníčky , užij si práci na zahradě venku je krásně.
Gratuluji k čemu ? Matuře ? Já jsem normálně už zapomnětlivá Jo já také nyní jedla tak snad chvíli vydržím ,ale pak jdu ne telku na Prostřeno a to je většinou kdy si musím něco dát , zjistila jsem že švestky a broskve ke zvířátkům mně nevadí
Daisy ahojky,
petrulinka
| 22. 9. 2010 17:10
na pečení chleba mám formy, mají 35 x 12 cm. Když peču ten kváskový chleba, co jsem tady dávala ty webovky, tak do těch mých forem dělám z dvojité dávky. Tak já jsem zatím taky nezhřešila, ráno jsem snídala borůvkový koláč z celozrnné špaldové mouky a meduňkový čaj, pak jsem šla cvičit zumbu, ke svačině jsem měla nektarinku a jablko, k obědu hrachovou kaši s kváskovým chlebem, před chvílí kváskový chléb s rajčetem, paprikou a cibulí a večer si vezmu bílý jogurt a kousek 30% eidamu. Dám si to až kolem 8, to už budu mít tu první večeři strávenou, jdu ještě pracovat na zahradu, tak budu mít myslím hlad už za hodinu.
Tak holky už jsem doma
anonym
| 22. 9. 2010 16:52
krásný den vám přeji, tak já nezhřešila ,ale není ještě večer a když tak si pak už pochutnávám Včera jsem měla brambory s omáčkou znojemskou a dnes jsem si dala zase maso ze znojemský se salátem není nad pestrost
Kvásek mi krásně pracuje , dnes už byl cítit nakysle, myslím ,že už se blíží ta chvilka kdy si upeču chlebík , petrulinko ty máš na to formy ? Teda na chleba ,
Tak naši
petrulinka
| 22. 9. 2010 13:50
starší kluci chodí prvním rokem na VŠ a každý den, když přijedou ze školy, se jich ptám, jak bylo ve škole a co přednášky a každý den stejná odpověď - co by, nic, byla nuda. Tak to vždycky myslím, že je trefím něčím oba dva. Ještě, že nejmladší a dcera jsou takoví výřeční a řeknou mi všechno, i koho za ten den potkali.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
16. 8. 2025 23:12
14887
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
15. 8. 2025 16:35
73738
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55
441
vlasta kandracova
5. 5. 2025 23:48
8780
ajax4502
19. 10. 2012 16:28
5
Dana Zummerová
15. 4. 2025 19:30
279
Marie77
1. 11. 2015 22:42
34
Zuki1
20. 3. 2025 06:40
440
Uivatel_5412851
16. 3. 2020 18:38
24
Killinka
28. 5. 2010 17:33
217
thatsme
25. 2. 2014 16:07
59
Pavol Szentivanyi
21. 2. 2025 09:48
21
DaTu
19. 2. 2025 19:56
100
Ka hov
7. 1. 2025 15:24
20
Libuse Pavlisova
1. 1. 2025 17:07
16832
strelenkalenka
22. 12. 2022 08:28
198