Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Deník hubnutí Kamínka! Přidáte se?

Diskuze

zas ten víkend
Nikkitka
| 9. 6. 2008 08:15
Ahoj všem, holky já se zas o víkendu neudržela - katův šleh s topinkou mě pokořil. No a v neděli jsem vypila 3 piva a k obědu jsem měla smažený hermelín se zeleninou. Chjo, a to jsem se celý týden tak držela. No uvidím co na to váha. Asi to nebude moc valné.
:(
maykee
| 8. 6. 2008 23:51
Ahoj, omlouvam se všem, že sem nedodala aktualizovanou tabulku, ale nějak nemam čas, ráno vstávam brzo, tak v 7 a spát chodim tak ve dvě a přes den se POŘÁD učim... Ve středu mě čekají ty přijímačky, takže už teď pracujou nervy... Takže se omlouvam, ale tabulku teď neudělam, sbíram poslední čas... Držte mi, prosím, ve středu od 8 pěsti, vy i všichni aši zvířecí miláčci, protože jestli to nevyjde, tak se asi zbláznim Váha šla stranou, zejtra dodam parametry, ale bojim bojim Mějte se zatim krásně, já se ozvu... a vzpomnte na mě...
jinak
slipup
| 8. 6. 2008 18:14
zítřejšího vážení se taky pořádně bojím,jesi jsem se už konečně hla z místa nebo ne.Ale vzhledem k uplynulému týdnu si myslím,že spíš můžu být ráda,když se neposunu směrem nahoru
Re: šmakoun
slipup
| 8. 6. 2008 18:13
jo,jo,šmakoun mi fakt šmakuje..Ztím jsem ho neměla na moc způsobů,ale dá se udělat taky jen tak- v mikrovlnce na nejvyšší stupěˇn a za tři-čtyři minutky máte jídlo hotové..k tomu třebas zeleninu,chleba, nebo cokoliv..Já k tomu dnes měla rýži. A je skvělý,že si ho můžu vzít i do práce, do ledničky a pak na oběd vytáhnout a rovnou v mikrovlnce udělat!!Praktická,chutná a zdravá věcička..doporučuji všem!
Renina
Evik212
| 8. 6. 2008 10:48

Reni, Tvojí Simonce také vše nej....! Můžu se zeptat jak se jmenují její sestřičky? Já si to nemím představit, že bych vybírala jména pro tři holky. Dalo mě to hodně přemýšlení, než jsem si řekla, že tohle je to pravé. Jinak oslava proběhla, ale já jsem samozřejmě uždibovala co jsem viděla, prostě bodová dieta - co vidím to zbodnu! Tak mám zase z toho zítřka nahnáno. No, dneska to musím zas nějak zregulovat, už si vařím zeleninku s rýží a trochu masíčka. Snad to nebude tak hrozný - utěšuju sama sebe. jinak se děvčice opatrujte a těším se, až se zítra ozvete s vašimi výsledky.
ROBI - rostlinné maso
Godzila
| 7. 6. 2008 23:19
V poslední době se tu zabýváme sojovým masem, které je obecně dosti známé. Chci se zeptat, jestli některá z Vás už měla ROBI maso a jaké máte zkušenosti. Je to rostlinná bílkovina, podobné barvy a konzistence jako klasické maso. Lze ho použít na všechny způsoby jako běžné maso a navíc i za syrova např. do salátů.

Já s tím mám velice příznivé zkušenosti, zrovna dnes jsem si na něm náramně pochutnala k obědu. Vařila jsem ho okořeněné se zeleninou v parním hrnci a špica !
Je do velmi dietní a na rozdíl masa hlavně zcela na rostlinné bázi a zcela bez tuku. Kalorická hodnota je 523 kJ/100 g.

Protože není příliš známé, což je ke škodě nás hubnoucích, tak jsem o něm přidala článek do mého deníčku v rubrice "Oblíbené potraviny na hubnutí", kde uvádím i řadu receptů.
Každopádně doporučuji a přeju dobrou chuť !
Ahoj holky,
Kutzik
| 7. 6. 2008 18:53
vítám novou členku , určitě ti to s náma půjde.
Já měla v pátek dovolenou a bylo krásně, i dnes je. Grilovali jsme, tak jsem si pochutnala, i když jsem toho měla málo. Ale stejně jsem zvědavá na pondělní vážení. Myslim, že to nebude tak růžový jako to bylo, protože jsem chtěla ochutnat nové magnum s hořkou čokoládou. Dala jsem si ho místo oběda a měla jsem co dělat, abych ho vůbec snědla. No ale můžu s klidem říct, že to bylo zase na hodně dlouho naposledy.
Ale zítra mám v plánu si dát do těla.
Jinak sojový maso mám taky moc ráda. Je to jednoduchý a rychý. Dělám z něj všechno možný. Omáčku, rizoto, čínu....
Teď sledujeme fotbal, mě to sice moc neřiká, ale aspoň fandím našim .
Všem přeju krásný večer a držte se.
amarant
anonym
| 7. 6. 2008 15:12
Už jsme se tady také bavily o amarantu, tak posílám jak vypadají ty lupínky,které jsou k vínku super
:)
anonym
| 7. 6. 2008 15:08
Eviku212

vaší malé Simonce k dnešním prvním narozeninám přeji hodně zdraví a život plný sluníčka,nejen na obloze
Chazzino,
Godzila
| 6. 6. 2008 20:22
taky tě vítám v naší hubnoucí zpovědnici a výměníku zkušeností. Určitě se ti podaří dojít do úspěšného cíle. Držím palce
Tip na rychlý oběd nebo večeři:
Moc se mi osvědčily jako rychlovka mražené zeleninové směsi, které kromě zeleniny obsahují např. rýži, těstoviny nebo brambory. Balení je obvykle 350-400 g, jsou většinou už ochucené. Stačí jen hodit na pánvičku nebo do kastrůlku, přidat trošku vody a za 15 min. j. je hotovo. Přitom kalorická hodnota je velmi nízká. V poslední době jsem našla zel. směsi Dione, řada "Zelenina na pánev", kde je více druhů, např. u směsi s rýží (viz obrázek) je energie jen 257 kJ/100g, tedy celé 350 g balení má jen 900 kJ. Přitom je plný talíř a pak i plné bříško. Je to opravdu mňamka, zkuste taky !
Evíku,
Godzila
| 6. 6. 2008 20:13
sojové maso je na hubnutí výborná potravina. Má vysoký obsah bílkovin, je dobře stravitelná. Já si na jednu porci odvážím tak 40 - 50g, tedy polovinu sáčku (v obchodě jsou 80 a 100 gramové), podle návodu dám vařit do vroucí vody, kam přidám třeba zeleninový bujon nebo nějaké koření (jsou i různé druhy koření v obdelníčku podobném bujonu), pak sleju, nechám odkapat a ještě z masa vymačkám vodu (dělat po schladnutí kvůli spálení se !), k tomu si udělám cca 50 g rýže naturalky a vedle nějakou zeleninu - pro rychlost je dobrý využít třeba mražených směsí - můj favorit je momentálně baby karotka s hráškem. Smíchat, okořenit a je to skvělý oběd nebo večeře do 1500 kJ.
Používám kostky, nudličky, ale dobrá je i ta drť, kterou stačí je zalít vařící vodou, chvíli nechat odstát a pak dát třeba na těstoviny.
sojové maso
anonym
| 6. 6. 2008 13:17
Sojové maso je pro mě v poslední době dost častá potravina v jídelníčku! A jak říkáš, dělám si pro sebe pouze polovinu sáčku, výborné jsou také ty nudličky v krabičce, tam máš přímo i receptík a je to něco jako čína,moc dobré!Já ho připravuji jako klasické maso,opražím ho na oleji a pak postupně přidávám ingredience,nejvíc tam mám vždy zeleninky!Co se týká nutriční hodnoty, tak sojové maso moc neváží,takže je to O.K.
sojové maso
Evik212
| 6. 6. 2008 11:13
Ahoj ! Tak jsem zase tady, tentokrát vás prosím o radu. Mám doma sojové kostky a ráda bych si je někdy připravila.Jen nevím, jestli to není moc kalorické, je tady na 100g 1179 kj, máte s tím někdo zkušenosti? Děláte si jen půl sáčku? Asi jo, když se přidá nejaká zelenina a příloha, tak by to mohlo nějak vyjít. Já to mám hrozně ráda a mohla bych se toho užrat, tak mám strach, abych to nepřehnala. Dík.
Chazzina
maykee
| 6. 6. 2008 09:20
Ahoj, vítam tě, taky patřim mezi jedny z "nejmaldších" členek, jako že sem tady taky poměrně krátce ale je to tu moc povzbuzující, i jak vidíš, že to jde ostatním a tak Já teda nejsem moc dobrej pozvbuzovací článek nejsem, požád se učim, takže na hubnutí moc myšlenek nemam, ale snažim se, aspoň obačas tak hodně zdaru!
Chazzina
Evik212
| 6. 6. 2008 08:38
Vítám Chazzinu! Já jsem tady asi 14 dní, už to nevím přesně. A nezoufej, ta tvoje váha ke tvé výšce není ještě tak strašná. Já měřím 160 a vážím 85. A to jsem měla přes 90, když jsem začala. Ale já vím, člověk musí být se sebou nespokojený, aby něčeho dosáhl. Jinak mi dost holky pomáhají. Renina chodí do kurzu snižování nadváhy, takže se s námi dělí o své zkušenosti. Jestli potřebuješ nějaký jídelníček pro inspiraci, podívej se do deníčku Godzily, tam najdeš dobré tipy. Zhubla už přes 20 kg. Je to dobrý hnací motor, když víš, že každé pondělí musíš vlézt na váhu a podělit se s s tím číslem s ostatními. Tak se měj a hodně zdaru!
chazzina
anonym
| 5. 6. 2008 20:18
Ahoj a vítám tě mezi námi hubnulky! Co se týká začínajících,tak to jsme tady de-facto každá!Doufám,že to s námi zvládneš a držím ti palečky!Jinak se vážíme každé pondělí!
začínám
chazzina
| 5. 6. 2008 19:08
Ahoj holky,tak jsem tady nová a potřebuju nutně se sebou něco udělat,přo výšce 165cm mám asi 75 kg,fakt hrozný....No,holky,je tady taky nějaká začátečnice?
Evík212
anonym
| 5. 6. 2008 15:49
Tak to pěkné, já mám také Simonku a ta oslaví narozeniny v neděli 8.6 na Medarda,ale ta už oslaví své první dvojčíslo 10let!Stejně jako ty projdu zkouškou i já, jelikož v sobotu slaví jak moje sestra,tak i její dcera(Ivetky)svátek a hnedka my v neděli!Takže musím udělat i něco pro sebe a popíjet budu pouze suché bílé a zobat nakrájenou zeleninku,snad to už nějak zvládnem,on nám za to zhřešení nikdo nadávat snad nebude !Jenže navíc musím upéct dort,tak snad to nějak dopadne
víkend
Evik212
| 5. 6. 2008 11:45
Nazdárek, tak už se děsím zas toho víkendu. Naše Simonka má v sobotu první narozeniny, takže proběhne oslava. Ach jo! Teda samozřejmě se těším, až na to žrádlo všude kolem, a ještě ke všemu to budu chystat. Nějakej dort a něco slanýho na zub pro příchozí gratulanty. Tak mě čeká zkouška ohněm. No, se ctí asi nevyjdu, to vím naprosto přesně. Jistě něco uzobnu. Anebo moje prdlá švagrová bude mít zas ty její kecy. Proč nejím a jestli držím dietu a bude se pokoušet mě ztrapnit, to už známe. Koza jedna. No, kašlu na to, já to přece zvládnu, vždyť mám Vás. A v pondělí se vážíme, takže se musím snažit. Tě pic. Mějte se!
Nikkitko,
tonka27
| 5. 6. 2008 07:45
gratuluju ti ke kalhotám. Taky mám několikery takhle připravené. A v několika velikostech. Už toho mám za sebou dost, tak mám výběr.
bilkoviny
Nikkitka
| 5. 6. 2008 07:40
Godzilla: no ty bílkoviny jsem přijala v krůtím mase a tam není skoro žádný tuk, takže to je v pohodě, snad . Mám teď ze sebe hrozně dobrý pocit, dnes ráno jsem vytáhla plátěné kalhoty které jsem nosila naposledy loni v létě a byla jsem v nich dost nacpaná. No a představte si, já je obleču, jsou mi uplně volné, přes břicho nedřou a na nohách visí jak kus hadru . Je to super pocit, když si vzpomenu, jak jsem v nich bývala narvaná a všude mě dřeli a teď tohle. Díky všem za tohle forum

Kamínku gratuluju ke zkouškám. Ten název té školy je takový věděcký, čeho se to studium vůbec týká?
šmakoun
anonym
| 4. 6. 2008 21:01
Tak o něm jsem už tady také psala!Já ho mám každý týden v jídelníčku!Mně to chutná, mám ráda toho uzenýho,dělám ho jako čínu, nebo ho vmíchám do zeleninového salátu!Prostě mi ta jeho mdlá chuť nevadí!Je to jako se sojovým masem, kdysi bych ho nepozřela a teď si ho připravuji docela často
-
anonym
| 4. 6. 2008 20:59
Vy jste moje zlatíčka. Tak ještě abych vydržela. A vy jste na tom všem jak? Nestíhám číst, šmarja pano!
Kamínku,
Godzila
| 4. 6. 2008 20:52
velká gratulace k přijetí na VŠ !
Nikkitko, s těmi bílkovinami si nedělej hlavu. Při hubnutí je naopak žádoucí jejich vyšší příjem. Když se ti dnes podařilo dosáhnout cca 90 g, tak jiný den to bude zase míň. Dej si jen pozor na tuky, které jsou často v celkem větším množství v těch potravinách s vysokým obsahem bílkovin. Příjem tuku denně při hubnutí by měl být tak do 30 g. To je hlavní položka, kterou si hlídám.
Amarant - ten je skutečně dobrý, měla jsem i amarantové těstoviny a chutnaly.
Znáte někdo šmakouna ? Je to vynikající potraviny z bílků s vysokým obsahem bílkovin s nízkou kalorickou hodnotou (cca 200 kJ/100g). Blíže o tom píšu v deníčku v rubrice o oblíbených potravinách. Teď jsem ho dokonce objevila mraženýho obalovanýho s jemnou příchutí. Už jsem to zkoušela, je to suprovka se zeleninou.
jaj!
slipup
| 4. 6. 2008 20:40
Kamínku-moc gratuluju! to je vážně super zpráva:)) jinak,já dnes opět hřešila,ale na ty nervy, co jsem dnes měla, to bylo ještě pořád málo...tak jo,váha ale je od úterka skoro na 64,tak snad si to nerozmyslí a nezmění směr cesty páčko
Kamínek
anonym
| 4. 6. 2008 16:08
Přeji pevné nervy a štěstí v dalším studiu!
Kaminek
tonka27
| 4. 6. 2008 13:51
no tak to je super. Gratuluju!
Kamínek
Evik212
| 4. 6. 2008 11:25
Gratuluju! Tak vidíš, všechno jde! Hodně štěstí
školA
anonym
| 4. 6. 2008 11:04
tak holky, právě jsem oficiálně studentkou vysoké školy Evropského polytechnického institutu v oboru marketing a management zahraničního obchodu
bílkoviny
Nikkitka
| 4. 6. 2008 10:30
Aha, tak jsem zagooglila a našla toto: "přebytek bílkovin není zdravotně příznivý, organismus je zbytečně zatěžován dusíkatými metabolity, které musí přes ledviny a játra vyloučit. V některých případech stoupá riziko dnavého onemocnění"

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
15. 12. 2025 10:42
15749
kacenkaj
11. 12. 2025 12:24
280
Anna Vodičková
7. 12. 2025 17:26