Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Deník hubnutí Kamínka! Přidáte se?

Diskuze

chutě
petrasan
| 11. 4. 2008 15:55
Dzaninko, nezoufej, ale nepolevuj, chleba radši vynech, udělat si zdravé jídlo není zas tak těžké, ovšem musíš z lednice a spíže odstranit vše "nebezpečné a nevhodné" , osvěčilo se mi to, čokolády a cukrovinky radši vůbec nekupuju a většinou partner to tak rychle zlikviduje, že mám klid. Teď si však uvědomil, že taky začíná tloustnout, tak děláme večer salátky a max. mu dělám maso i synovi, já maso totiž moc nejím - jen ryby a semtam kuře, ale bývala jsem vegan - to je však náročné na přípravu jídel a shánění vhodných potravin, navíc miluju sýry. Takže dej pryč , co tě pokouší a provokuje. A podívej se na škálu zeleniny, která existuje. Už jsem tu popisovala nějaké saláty, mohly bychom schválně každá přidat nějaký recept, tip, co doma děláme za salát či zdravé a rychlé jídlo. Často a velmi ráda si dělám např. polévky z červené čočky, nezahušťuju, protože když čočku prakticky rozvaříte, není to třeba. Pak mám ráda zeleninové krémy, když dáte brambory, nemusíte zahušťovat rovněž, je třeba je však rozmixovat. Do toho přidejte pastiňák, mrkev, celer a pak čerstvé bylinky. Pak je dobrá brokolice, hrách či fazole, ze všeho můžete uvařit polévku. Skvělé jsou bylinkové kostky Natur compagnie - rychlé a bez špatných přísad. Prodávají se v Country life či na netu. Můžet je použít jako základ vývaru a dochutit s nimi i omáčky. A jak to že nemáš energii na cvičení? Jsi nemocná? Je potřeba si vytvořit pravidelný návyk. Začni pozvolna.

Pak si třeba klič obilí, mungo atd., klíčky jsou nasládlé a ještě zdravé. Mlsej semínka, sušené ovoce apod., ale zkus jíst max. 5 denně a kontrolovat se, co jsi snědla.

Nementoruju, vím , jak je těžké hubnout, můj život byl samá dieta, týrání se hlady, až se mi podařilo najít optimální řešení. Hlavně jsem si to zdůvodnila v hlavě a pak poznala , jaký vliv to má na moje tělo, když prostě vynechám určité věci. Nejhorší pro mě bylo vyrovnat se s cukrem. Neříkám, že ho nepoužívám či nejím, ale když tak třtinový či Rapaduru nebo různé sirupy a med. Do cukrárny prostě nelezu, je to boj jako zažívají vyléčení kuřáci či feťáci. Tak to nevzdávejme. Budeme se cítit líp.
Ahojky všichni :)
sppiderka
| 11. 4. 2008 08:29
Tak měřím 176 cm a vážím 89,9 kg hrozné číslo, já vím a chtěla bych se dostat tak na 72 kg. Tak doufám, že se mi to společně s vámi podaří a děkuji za hezké přivítání udělaly jste mi radost! Mým největším problémem je sladké, hrozně miluju čokolády a takové, pracuji na hotelové recepci a nejhorší je, že tu prodáváme spoustu sladkostí, tak je pro mne hrozně těžké odolat Přeji hezký den
ahojky
milly
| 10. 4. 2008 23:44
Zdravím Viktorky
jak vidíte ja jsem noční pták.. tak píši až ted...kor když ted přes den jak nesmíme ven a musíme trčet doma, tak se malý nudí a musím ho zabavovat takže když si jen sednu k notasu, tak mi tahá kabely, myš a div ten notebook na sebe nestrhne..No prostě děs..
Taky nestíhám s ním vůůbec vařit, tak jsem si musela tento týden objednat jídlo ve školní jídelně bohužel ..
Na váhu raději ted nestoupám..a cvičení přiznávím bez mučení taky nestíhám..Moc toho nenaspím ,malý se v noci budí tak jsem chodící zombík
Tak až naberu energii tak musím začít cvičit..
Zatím se mějte prima, tady prší tak aspon mio není líto že nesmíme ven..
joo a abych nezapomněla..
UNL13
| 10. 4. 2008 22:48
vítám nováčka a přeju hodně úspěchů v hubnutí !
Ahoj
UNL13
| 10. 4. 2008 22:46
K těm čajíkům, je jich víc (vzácně bílý, jinak zelený, černý..). Myslím, že jsem někde četla, že čím starší, tím lepší (ale to se dá asi jenom u těch sypaných). Já piju kromě pu-erhu ještě železnou bohyni. Milly se dneska neozvala, tak doufám, že je všechno ok.. Dzaninko, co zkusit stará známá osvědčená semínka.. Já uzobávám, když mě "přepadne" hlad (spíš převlečená mlsná) a pomáhá to - uzobovám vážně po jednom a za chvilku mě to přestane bavit a chutě mě přejdou .
a jinak
dzaninka
| 10. 4. 2008 21:45
poslední dobou semi vůbec nedaří, pořád mám strašný chutě, nějak se nikdy nemůžu pořádně "dojíst" tak pořád pro něco chodim do lednice, něco chystám a pupek mám nacpanej nahoře už mám dvě kila a na cvičení teď nemám vůbec čas ani energii achjo nevim co s tím
navíc když už mám třeba čas aspoň na to, abych si nachystala nějaký zdravý jídlo, tak mě nenapadá co, tak si jen namažu chleba a za chvilku mám zase hlad a takhle pořád dokola
zdravím nováčka :))
dzaninka
| 10. 4. 2008 21:43
a samozřejmě si tě napíšu, jen potřebuju vědět věk, výšku, aktuální váhu a tvůj cíl, jaké váhy bys chtěla dosáhnout
sppiderka :)
anonym
| 10. 4. 2008 21:04
Vítám tě mezi námi a doufám, že to nějak společně zvládnem! Něco nám o sobě písni, ať víme s kým máme tu čest a neboj, určitě jsi už něco četla a zjistila, že jsou na tom hůř než ty, třeba já!Nezoufej a přeji hodně štěstí!Dzaninka si tě určitě zapíše
ahojky
sppiderka
| 10. 4. 2008 18:17
ahojda, tak já bych se k Vám moc ráda taky přidala dnes jsem se rozhodla, že už se sebou musím něco udělat, ale nechci na to být sama, tak jsem tu
petrasan
Siony
| 10. 4. 2008 14:18
Moc děkuju za tipy, určitě si něco vyberu a inspiruju se. Zítra jedu z koleje domů, tak budu moc vyvářet a kombinovat podle své chuti. U nás doma se vaří docela dietně (táta má vysoký cholesterol a mamina si taky drží linii), takže máje doma zdravých potravin dost a dost
Jak jste na tom holky s dietou a cvičením? já musim říct. že se držim a mám radost Už se těším až začneme stoupat na váhu. Jinak o víkendu má být snad hezky, tak s přítelem jedemena kolo a dojdu si zase zaběhat...už mi to chybí
večeře
petrasan
| 10. 4. 2008 12:29
Siony- jen tak rychle, dělám si různé salátové variace. Osobně mám hodně ráda špenát (nejlépe baby), jím ho samozřejmě syrový, do toho si přidám třeba mozzarellu, rajčátka, různá semínka- slunečnice, dýně, konopná, len , je jich spousta a kukuřici, když budeš chtít "tučnější" piniová, výborný je také ledový salát s mangem a lososem- uzený nebo prostě si koupíš pár dkg v plátcích(nutno dochutit horčicí, ale kvalitní - celá zrnka), pak přidávám různé octíky - vinný červený i bílý, mým favoritem je umeocet, dá se dát do spousty jídel a švestičky umeboshi jsou navíc léčivé a pak balsamico. Ale jsou i jiné octy: jablečný, malinový, chce to trochu variace. Jinak si např. dělám kuskus, stačí přelít vřelou vodou nebo nad párou - do něj si přidám kapary, olivy, tuňáka či balkánský sýr, feta nějaký výrazný sýr, rozinky, rajčátka, můžeš i okurku či papriku a mátu, ta je důležitá dá tomu neopakovatelnou chuť a malinový ocet, zásadní do salátů je také olivový olej, ale mám i mandlový či konopný. Jinak olivový si kupuju v řeckém obchodě, protože je skutečně vynikající a kvalitní nikoliv jako ty , co prodávají v supermarketech. Pokud jste s Phy, obchod je na Francouzské ul, mají i nepřekonatelné olivy a další věci a za rozumné ceny. Olivy jsem v Pze nikde lepší neobjevila a nejedla. A já jsem po olivách jako ďas. Pak si dělám např. salát z bílé ředkve s klíčky mungo a tuňákem a přidáš samozřejmě umeocet. Jinak inspiruju se často v Apetitu na netu či v časopise, už jsem si ho i předplatila, protože jsou tam recepty i pro vegetariány a rozumné kaloricky. Občas podle něj upeču i nějaký ten dort. Salátů si můžeš vyrobit fůru, dají se přidat i vejce, kuřecí maso- připravíš na grillu(bez tuku), celerová nať, fenykl, čekanka - to je taky moje favoritka. Dá se i vařit a zapékat se sýrem. Výborný je také salát celer a avokádo, ale avokáda musíš mít alespoň 2-3 a celer nastrouháš. Nemusíš přidávat žádný olej, avokado si vystačí samo. Pak jsou ještě bylinky , kterými dochucuju, pěstuju si jich spoustu na verandě a v záhoně (bazalky, tymiány, šalvěj, meduňku, estragon, saturejku, pažitku, kopr, libeček), stále to rozšiřuju, už pěstuju víceméně jen užitkové rostlinky, které i dobře vypadají, ale o tom může být další "diskuze" a docela by mě zajímalo , jaké máte zkušenosti????
:)
anonym
| 10. 4. 2008 08:19
Krásné slunečné ráno Victorky!Dnes bude opět hezky a slunečno, jako včera a doufám, že nás to všechny pozitivně naladí a spalování nadbytečných tuků bude rychlejší! Milly, jak je malému ?Doufám, že se obrací vše k lepšímu, takže vám všem přeji hodně štěstí !
Dančo, jaké jsou druhy těch pu-erh čajů, piješ jen jeden, nebo více druhů?Jinak jsem se už po pondělním cvičení v kurzu rozhýbala a jedu dál !!!!!
Milly,
UNL13
| 9. 4. 2008 14:52
uvidíš, že se brzy malej uzdraví a všechno bude ok! Moc držím palečky.. Koukala jsem na fotečku, ten je ale vlasatej . Uvidíš, že za pár měsíců budeš navíc štíhlá mamina zdravého klučiny .
:-)
Siony
| 9. 4. 2008 10:11
Renina
: Je super, že si se do toho tak zakousla. S tím cvíčem určitě vydrž. já sem byla vždycky hrozně nesportovní typ a jakýkoliv pohyb sem odmítala. A asi před měsícem a půl sem začala opravdu pravidelně cvičit - běhám, aerobic, orbitreccvičím s Hankou Kynychovou, když je hezky tak vyjedem s přítelem minimálně na 2,5 hodky na kolo - prostě minimálně 4x do týdne se pořádně zapotim. A světe div se, mě to začalo fakt bavit. Nebo je to spíš už takovej návyk, že prostě cvičit jdu a beru to něco jako čištění zubů Jinak sie mám v tabulce plus jedno kilo, ale dneska sem se měřila metrem a mám o půl ceňťáku míň, tak snad je to aspon trochu svalová hmota
Milly - tvémo maličkého je mi moc líto, ale věř, že bude zase dobře. On je určitě bojovník a společně se s tou nemocí vypořádáte. Přeju brzké vyzdravení
Kaminek : ten úbytek kilo a půl za týden je fakt skvělý a moc tobě a mamče gratuluju
Jinak holky nemáte nějaké typy na studenou večeři ? Mě už to co jím začíná nudit, vařit nemám přes týden moc možnosti...Většinou jím tuňáka se zeleninou, nebo sojový maso se zeleninou...prostě nemám vůbec žádný nápad
Mějste se krásně
:(
milly
| 9. 4. 2008 09:08
Kamínku
prodělal těžký zánět ledvin,pořád mu dávám i doma ted antibiotika...k tomu je hodně chudokrevný a má šelístku,,takže další prášky na ledviny a vitamíny..Celý den do něj něco cpu...je mu 9měs,a už po druhé bere antibiot. takže nic moc..No k tomu máme ještě 14 klidný režim takže nemůžeme ven,nic..
Takže jsme doma a já se ted o to víc musím hlídat at tu jen nesedím a NEŽERU!!Byla jsem zvyklá chodit denně několik hodin na prochajdu.,.bydlím od centra půl hodky péšo, tak jsem aspon nějaký pohyb měla..Ted nic..Takže o to víc musím šlapat na trenažeru ale nemůžu se nějak dokopat...
No ale dobrá zpráva!!Ráno VÁHÁ 85,3kg
Opravdu neuvěřitelné co vynechání večere a hodina akvaerobiku udělá!
Přeji hezký den Viktorky!
Tady je můj brouček
Dobré ráno
anonym
| 9. 4. 2008 08:22
Ahoj milé Victorky! Tak jsem nějaká rozlamáná po tom cvičení, které proběhlo v pondělním kurzu, no jo, holt je to cvičení pod vedením profesionální cvičitelky a né jak doma to šulení, kterému já do pondělního večera říkala cvičení,ale nic se nedá dělat, už jsem se do toho dala, tak to musím už konečně dokázat! Každé z vás gratuluji k úbytkům a holky nevěšte hlavu, pokud to nepůjde tak rychle, hlavně ať jsme zdravé a půjde nám všechno lépe!
Milly maličkému přeji hodně síly a ať jste všichni v pořádku!Člověk musí věřit v lepší a suprové dny plné radosti a energie!Já to znám, tři děcka dají sice zabrat, ale dávají nám i obrovskou radost a naději v lepší časy!
Když už o tom dětském štěstí mluvím, tak posílám fotečku mého štěstí!!!!
:(
anonym
| 9. 4. 2008 07:09
Ahoj Milly, copak se stalo broučkovi? Už je na tom líp?
Jinak já pokračuju v té dietě,co mám v deníčku a už mám za 14 dni 3 kila dole a mamka 2,5! A to jsme víkend tak trošku ošidily...
Přeju stejné úspěchy a jak říká Cimrman: "piš,holoubku, piš nebo zcepeníš!
Absence
milly
| 9. 4. 2008 00:21
Ahoj holky
ted jsem byla tyden s malým v nemocnici..
Sice nervy fungují ale ta jejich pravidelná strava a přísun sladkostí od rodiny...jsem si stoupla dnes na váhu a 86,9!!!!!!! FUUUJ
Takže doufám že do dalšího vážení to shodím...
Dnes jsem byla aspon večer na AKVAerobiku tak aspon něco!!!
Těším se že s Vaší motivací a Kamínka dietkou začnu hubnout

Můj brouček mi dělá starost

Nejlepší obrázky pro Deti
Ahoj, holky
UNL13
| 8. 4. 2008 21:04
tak koukám, že je nás čím dál tím víc a to je fajn . Dzaninko, omluva není potřeba, občas se ta potvora chybička vloudí .. Reni, to je super, že se Ti na kurzu tak líbí, taky by mě docela zajímalo, jak jsem na tom s tukem. Asi si si ho nechám někdy, až zase uvidím takovou akci, změřit (jen nevím, jestli se dá všem věřit, aby to nebyly reklamní taháky..).
Tabulka
anonym
| 8. 4. 2008 18:42
Kašli na to, nech to tak, jak to je! Aspoň se budu víc snažit!
Cíl
Lusy1986
| 8. 4. 2008 17:47
Ahojky, fakt tabulka je dost dobrá, ale všimla jsem si, že tam nemam cíl, takže můj cíl je zhubnout na 52kg......Jinač jsem dneska byla na spinu , tak mam dobry pocit, ale vidím že i ostatní se činili, tak hlavně aď nam to vydrží
kaminek
dzaninka
| 8. 4. 2008 15:12
když to je právě blbý, jak se nedokážem dohodnout na jednom dni vážili sme 31.3. v pondelí, tak já nevim co ti tam napsat, asi si řekni sama já ti to tam samozřejmě přepíšu
tabulka
anonym
| 8. 4. 2008 15:09
Dzaninko, já začala držet dietu před 14 dny ve čtvrtek a tu dobo jsem měla 76,4kg, ted mám 74,5!
tak posílám znovu teda :)
dzaninka
| 8. 4. 2008 14:48
dančo, moc se omlouvám za předchozí překlep

nick

věk

výška

váha

31.3.

7.4.

14.4.

týden

celkem

cíl

zbývá

Maarty

22

165

55,8

55,0

-0,8

-0,8

53

2,0

Loprajska

20

169

65,0

renina

30

170

102,0

100,2

-1,8

-1,8

72

28,2

UNL13

25

172

99,3

98,7

-0,6

-0,6

65

33,7

Lusy1986

21

167

69,2

68

-1,2

-1,2

Kaminek

19

175

74,0

74,0

-0,0

-0,0

66

8,0

milly

32

164

85,0

Siony

22

167

54,0

55,0

+1,0

+1,0

51

4,0

Nikkitka

24

175

75,5

74,8

-0,7

-0,7

69

5,8

tonka27

38

160

-

86,8

70

16,8

petrasan

34

179

-

74
sebedůvěra
petrasan
| 8. 4. 2008 13:50
Nic si z toho tolik nedělej, důležité je rozhodnutí, že chceš změnu a vůle. Zkus si sepsat co, kdy jíš, v jakém množství apod. Pak to chce cvičební plán, osobně "na formování těla" pracuju už 2,5 roku a výsledky se dostavily. Byla jsem zděšená po porodu. Vždycky jsem měla sklony ke snadnému tloustnutí a jen pohled na jídlo znamenal vždy dkg navíc. Nesmysl je hladovění a trápení se dietami, jistě některé potraviny je třeba eliminovat, ale to je spíš o změně životního stylu a přístupu k jídlu.
Jinak i já se hlásím do tabulky, sice zásadní hubnutí mám za sebou, ale ještě nějaké partie na těle by to upravit chtělo, hlavně už to jde u mě pomalu.
Věk: 34
výška:179
váha: 74
ale díkybohu mám jen okolo 15% tuku
tabulka
tonka27
| 8. 4. 2008 13:16
Děkuji za přijetí a opravdu se chci zařadit mezi vás. Tabulka je super, ale moje hodnoty jsou strašné. Až je tam zařadíš, všechny holky baculky zajásají, protože mých rozměrů nedosahuje zdaleka ani jedna.

Věk : 38
Výška: 160
Váha dnes ráno nalačno a v noční košili: 86,8 kg.
Fůůůůůůůůůůůůůůůůj!!!!!!!!!
Doufám, že s vaší pomocí se za nějaký čas dostanu alespoň na 70 kg. To je moje první meta.
Jinak hubnutí zdar a v kolektivu ještě lépe.
tabulka
Nikkitka
| 8. 4. 2008 10:25
Ahoj, já taky díky za tabulku, je krásně přehledná. Jen bych Dzaninko ještě doplnila ten svůj věk - 24 let.
Včera jsem vyhrála sama nad sebou. Byla jsme líná a nechělo se mi jíto odpoledne po schodech. Přivolala jsem si výtah a když přijel, tak se ozvalo mé svědomí a šla jsem po schodech . Pak jsem doma popadla tašku s prázdnými lahvemi a šla je vrátit do obchodu, zase po schodech. Pak jsem nesla vrátit filmy do půjčovny a místo abych autem zajela až k půjčovně dala jsem auto na vzdálené parkoviště a šla pěšky. No a jako pomyslná třešnička na dortu byla večeřa - tuňák ve vl. šťávě, půlka celozrnného rohlíku, rajče (v 17:25) a také jsem dodržela pitný režim 2,5 l denně. No a jak mi bylo ráno hezky u srdíčka
tabulka
Siony
| 8. 4. 2008 10:00
Ahojky, taky bych moc chtěla pochválit za tabulku. Je super. Akorát sem na sebe naštvaná za to své plus kilo Ale zase musím říct, že je to pro mě motivace a pokusim se na tom zapracovat!!!
Reninka : Držim ti na kurzu palečky, doufám že budeš mít diplom minimálně červenej
:)
anonym
| 8. 4. 2008 09:05
Moje milé Victorky, předem moc vítám nově příchozí a i jí držím palce, ať má pevnou vůli !
Jinak co se týká včerejška, vypadalo to následovně: seznámení s baculkama ,následně proběhlo 45min cvičení, relaxace a ta byla suprová, potom jsme se převážily a přeměřily a následovala zdravoučká večeře s nápojem,který obsahoval vlákninu a takové ty zdravé věci!Pak jsme dostali brožurku, se kterou budeme celý kurz pracovat, na konci té brožurky je diplom, tak doufám, že si ho zasloužím! Jsem moc zvědavá na příště a doufám ,že i potom mi bude fajn, jako včera!Tak zatím a nespěte, písněte
Také musím
UNL13
| 7. 4. 2008 22:27
pochválit tabulku, je prímově přehledná . A vítám novou posilu do našeho hubnoucího týmu !

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
9. 6. 2025 13:56